2016-01-19 669 浏览
好友甜魔媽媽的家傭真無恥自己做錯事要走後還帶給她很多麻煩忽然反轉了她的生活所以這天便入元朗跟她來個打氣午餐去到Yoho Mall揀咗PizzaExpress食Matthew仔好like嘅Pizza ^0^PizzaExpress環境很不錯檯與檯之間算是鬆動還有落地玻璃門光照充足更可通往平台"sir"滑梯呢!我哋兩位貪心大食媽決定叫一人餐$90兩份供我們兩大兩少一同分享~頭盤甜魔媽媽揀的南瓜蓉薄荷沾醬從來對南瓜沒甚好感的我也喜歡這醬香滑帶點微辣配襯好味包包真的頗吸引~我選薄切三文魚這款要加$15升級配有軟包及份量不少質素不錯的煙三文魚放有酸豆,欖油,刁草同吃很滋味呢識食Matthew仔吃不停喔!!主菜卡邦尼忌廉意粉煮得香滑不過膩意粉挺身有咬口味道香濃不俗呀^0^至於另一主菜當然要Pizza啦要個Soho有我大愛的火箭菜和芝士呢!但原來一人餐的Pizza竟然係standard size超巨型呀~薄脆餅底有大量鮮香蕃茄醬少許蒜香及巴馬臣芝士真的很和味呀~最正係加$10可無限享用凍檸檬茶超啱我呢個檸檬茶怪喔!!作為朋友只能跟她吃頓午餐打打氣希望甜魔家快快解決所有問題繼續吃喝玩樂開心生活^0^
薄脆餅底有大量鮮香蕃茄醬少許蒜香及巴馬臣芝士真的很和味呀~
2016-01-11
2016-01-18 783 浏览
面對工人姐姐的離開以及玩野(詳情已上載於網誌),雖然我們理直氣壯,但的確是累的。所以過程中,超感謝身邊朋友的無限量信任、支持及打氣,特別鳴謝1月11日當發當日、到元朗來探我們的車媽媽!約了多天的飯局,終於在 Pizza Express 完成;是的,YOHO Mall 也開了 PE,是薄餅迷的福音呢!當日妹妹來時睡了,囝囝就與我們一起分享兩份午餐:首先是頭盤的 Pumpkin & Mint Dip,這裡的包很好吃,南瓜蓉甜美中帶香口及微辣(紅椒絲部分),十分開胃。 另一頭盤是加$15的 煙三文魚配軟包,成品份量不小,而且三文魚質素上佳,心情麻麻的我都忍不住吃了不少。 囝囝愛果汁,餐飲加$10給他選了蘋果汁,傻豬飲得很滿意~ 主菜先選了一款 SOHO 薄餅,竟是原個的上,好豐富啊!雖是火箭菜、芝士、橄欖及茄蓉全素的組合,但由於薄餅皮薄身脆口又有韌度,非常好吃,不過實在太大吃不完啊~ 另一主菜 Carbonara 就是正常大小,意粉口感不俗、味道又香濃令人滿意,最後吃清光了的。  電話一個接一個,心煩之際,帳單已給車媽媽搶去埋了!真多謝她;再加上囝囝豬天真無邪的笑容,再大的煩惱也暫時拋諸腦後

囝囝愛果汁,餐飲加$10給他選了蘋果汁,傻豬飲得很滿意~

電話一個接一個,心煩之際,帳單已給車媽媽搶去埋了!真多謝她;再加上囝囝豬天真無邪的笑容,再大的煩惱也暫時拋諸腦後了。我們,出發去迪士尼好不好?
之後甜魔媽媽真的一拖二帶小兄妹到迪士尼玩!是的,我們又沒有做錯,自然心安理得;接下來的日子繼續吃喝玩樂,也會繼續在網誌及OpenRice中開心分享!
2016-01-11
1K
在這個全職主婦的日子,撞正老公放下午,就帶bb行街街,家附近有新開的pizza express,那裡的妹妹服務員超友善,見bb好像很興奮,便進去一試。閒日午餐,$128便有一個二人餐,好抵呀!包頭盤兩款,我們要了這個沙律,只有菜和青瓜加車厘茄,菜是新鮮的,脆卜卜的那種,誠意十足。這個南瓜蓉加松子醬,沾麵包,超級回味!有少少薄荷,加少少辣,下次再來必定在點這個。主菜一款,選擇不少。來到pizza express當然要吃pizza,要了這個全素pizza,goat cheese加火箭菜。薄批底,香脆有麥香,微苦的火箭菜,超好味的combination。飲品只可以是soft drinks,好像可以加錢轉果汁的。不過雖然是soft drinks,一點都不馬虎呢,附冰底加青檸兩片啊。YOHO MALL所有食店裝修還很新,所以衞生一級棒。最喜歡pizza express可通往外面的遊樂場,一家大細最適合!服務很殷勤,上菜速度亦很爽快,值得回頭光顧!

2015-11-03 688 浏览
Yoho mall開pizza express,排隊都排好耐。order野食個哥哥乜都唔洗寫就記得哂,厲害厲害。環境都幾靚幾舒服,入到去先知假日無set menu ,唯有散叫啦!頭盤x2. : 三文魚+內丸 ,用黎包住食,勁好味,啲醬仲可以搽下pizzaFour season pizza;  姐係分左幾part,芝士/蘑菇/肉腸/咸魚,個人覺得好一般,好咸。Tomato cheese pizza: 簡單啲講就係蕃茄同芝士,不過塊葉都幾香白汁海鮮意粉: 無乜太特別,但都好好食總結,個人覺得非常一般,唔太抵。但平日食set menu 都ok題外話: 其實本身黎tomato cheese pizza果時心唸"嘩!圖文不符喎",因為外表有啲似所以無為意食哂,但見到隔離枱果個差好遠,問翻職員先知原來黎左個平啲既,哈哈食多左個pizza。

白汁海鮮意粉: 無乜太特別,但都好好食

白汁海鮮意粉
蕃茄芝士pizza