2020-05-16
Weekday放假想搵間cafe hea下,去咗大坑Second Sxx 遇著個勁無禮嘅店員,搞到一肚氣,於是就上app是但book咗間cafe。店面細細坐滿晒,當時得一個男店員,我叫咗杯latte & 炸雞waffle,等咗陣latte先到,大係大杯,但無哩咖啡味,過左半小時餓到打鼓,杯咖啡都飲完先同我講話無晒牛油果醬,重新整要等好耐(我真係唔明整個醬要幾耐),遊說我叫第二樣,咁我又想食waffle又想食雞咁點好?咪叫雞翼,再叫多份Oreo waffle囉(肥到極致之組合)⋯⋯等咗幾分鐘,另一個女店員先上waffle,外型就夠晒呃like喇,但食落好似成口沙咁,一粒粒糖根本唔溶,有D仲大粒到可以lun番出嚟,真係要俾個你!咁簡單既waffle都可以整到咁,咖啡又唔好飲,咁嘅 cafe就算有折我都唔會再幫襯唯一OK係碟雞翼,唔點sauce都夠晒味。
唯一OK係碟雞翼,唔點sauce都夠晒味。