餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2022-08-11 105 浏览
🔅Poke Go🔅深水埗🔅Poke Bowl🔅夏日熱辣辣想食啲fresh啲嘅野,同男友行到深水埗於是決定開心無負擔嘅poke bowl! 點知2點去到都超多人,我地最後坐係室外,無咁困難都幾開心!我地兩個都係揀左自己嘅choose your own bowl! 三文魚、青瓜、蛋絲、木魚、牛油果(extra!);吞拿魚、小蕃茄、芝麻豆腐、蟹籽!不得不讚係佢個wasabi yoghurt sauce,超好食又唔會太辣!酸甜開胃,同埋以calorie黎講,應該少啲負擔!我果份係全沙律菜,男友果份就1/3飯同2/3沙律菜,都係輕盈好選擇!價錢就$98一碗~usual price啦大概飲品我地叫左個柚子簿荷沙冰~本身叫左個炸蓮藕片,但佢漏單就算了😅好食好推介💕佢準備開尖沙咀嘅分店了!大家都要去多多支持!Poke Go網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0Ml0A00~uZ5MGAA地址: 深水埗大南街211號地舖電話: 35638137=====================#黃色經濟圈 #黃店 #黃 #夏威夷拌飯 #pok
🔅Poke Go🔅深水埗🔅Poke Bowl🔅

飲品我地叫左個柚子簿荷沙冰~

本身叫左個炸蓮藕片,但佢漏單就算了😅

好食好推介💕佢準備開尖沙咀嘅分店了!大家都要去多多支持!

Poke Go
網上訂座即賺Rice Dollars
地址: 深水埗大南街211號地舖
電話: 35638137
=====================
#黃色經濟圈 #黃店 #黃 #夏威夷拌飯 #pokebowl #深水埗美食 #深水埗黃店 #深水埗好去處 #拍拖好去處 #好味 #好好吃😋 #餐廳 #kazyyssp #kazyypoke #kazyyfish #kazyysashimi #kazyykln #ckyyzy
2022-08-11 48 浏览
之前上網睇到朋友食呢個夏威夷魚生飯見到好大碗 又好新鮮 就專登黎試吓 係大南街文青cafe街入面 非常易搵閒日晏晝黎到 完全唔駛等位 店內都幾大 坐得都舒服有選擇困難既 可以簡返餐廳提供既set 但因為我有太多唔食既野 就簡左自選 佢可以配飯底同沙律菜底 我就簡左沙律菜底 但沙律菜底都超級夠飽肚 同埋簡左辣味既蛋黃醬 同沙律菜好match 朋友就簡左壽司飯 係大碗到食唔哂既所以本身細食既女仔可能簡返沙律菜都夠哂飽本身鍾意食魚生又鍾意食沙律同菜 所以真係夏威夷沙律飯覺得好好食 絕對會再幫襯😋😋😋
之前上網睇到朋友食呢個夏威夷魚生飯

所以本身細食既女仔可能簡返沙律菜都夠哂飽

本身鍾意食魚生又鍾意食沙律同菜
所以真係夏威夷沙律飯覺得好好食 絕對會再幫襯😋😋😋
2022-08-10 83 浏览
深水埗大南街附近有唔少Cafe今次三號風球揀咗呢間食沙律飯嘅餐廳非常足料好飽肚又係一個健康嘅午餐平日有set lunch店員有介紹第一次梗係試佢哋嘅signature🍚8O8吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,技仁豆,三文魚子,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲加左牛油果🥗ONO三文魚,壽司飯,溫室青瓜,雞蛋絲,皇帝蟹柳棒,果仁醬,芝麻轉糙米飯味道好新鮮好特別上面滿滿沙律下層係飯值得一贊係第二碗飯黎錯咗白飯店員很好另外加一個糙米飯俾我哋裝修係木係設計每一幅牆都有唔同嘅畫比大家打卡
深水埗大南街附近有唔少Cafe

店員有介紹第一次梗係試佢哋嘅signature
🍚8O8

加左牛油果

🥗ONO
三文魚,壽司飯,溫室青瓜,雞蛋絲,皇帝蟹柳棒,果仁醬,芝麻
轉糙米飯

味道好新鮮好特別
上面滿滿沙律下層係飯

值得一贊係第二碗飯黎錯咗白飯
店員很好另外加一個糙米飯俾我哋

裝修係木係設計
每一幅牆都有唔同嘅畫比大家打卡
2022-08-09 58 浏览
路過深水埗 見到幾吸引 就決定去試下啦🤩Poke Go專食魚生飯 款款都好吸引 多到好似要滿瀉曬出黎咁而餐廳環境好簡約 簡簡單單 坐得好舒服😊我就點左三文魚蛋絲青瓜麻醬豆腐配珍珠糙飯/沙律菜 $98 夏威夷魚生飯黎講 價錢都算係咁啦三文魚份量好多,仲要係魚腩位👍🏻  撈埋配料~蛋絲青瓜~ 口感好豐富👅 好夾味道都唔錯 想食得輕盈d 都幾推薦食呢間會再光顧✨✨✨
路過深水埗 見到幾吸引 就決定去試下啦🤩
而餐廳環境好簡約 簡簡單單 坐得好舒服😊
我就點左三文魚蛋絲青瓜麻醬豆腐配珍珠糙飯/沙律菜 $98
夏威夷魚生飯黎講 價錢都算係咁啦
三文魚份量好多,仲要係魚腩位👍🏻
撈埋配料~蛋絲青瓜~ 口感好豐富👅 好夾
味道都唔錯 想食得輕盈d 都幾推薦食呢間
會再光顧✨✨✨
2022-08-09 79 浏览
深水埗-Sham Shui Po一間悠閒夏威夷生魚飯專賣店,餐點配搭非常自由,有超過20款不同材料同埋醬汁,CP值極高而且份量十足🥰🥰-大大一碗💛💛💛你想點食就點食!!!另外,仲有數款已配搭好既Signature Bowl,都可以自選餸料及醬汁。😆😆😆😆😆介紹翻~Poke Bowl係由魚生、多款配料、飯同醬汁組成,可以自由配搭自己鍾意嘅食材,色彩繽紛之餘,健康又飽肚!!女生恩物,低卡又低脂!🤩🤩🤩🤩三文魚🍣 $98-壽司飯-溫室青瓜|蟹籽|麻醬豆腐-三文魚籽+$16-鰹魚醬油-果仁|岩鹽|木魚絲|脆蒜|紫菜絲💭真係大大一碗,而且配料都好多,滿滿一碗😋😋😋💭根本就係健康輕食~減肥之選(唔食飯仲可以選沙律!)😋整體黎講:環境:8/10食物:8.5/10CP值:8/10💭店內裝修係有d度假感覺,大部份都係木系 而且牆上都有唔少裝飾,都係一個靚靚既打卡店~📸📸

深水埗-Sham Shui Po

三文魚🍣 $98
-壽司
-溫室青瓜|蟹籽|麻醬豆腐
-三文魚籽+$16
-鰹魚醬油
-果仁|岩鹽|木魚絲|脆蒜|紫菜絲
💭真係大大一碗,而且配料都好多,滿滿一碗😋😋😋
💭根本就係健康輕食~減肥之選(唔食飯仲可以選沙律!)

😋整體黎講:
環境:8/10
食物:8.5/10
CP值:8/10

每次經過大南街總是滿座的小店,主打健康美味的魚生蓋飯🍚或沙律🥗 除了店舖的signature bowl外,客人更可自由選擇喜歡的魚生及配料💫 總有一款適🈴️你的口味😋🥙𝟪𝟢𝟪 吞拿魚🐟、三文魚籽、枝仁豆、香菇雜菌🍄、和式青蔥、木魚絲、山葵乳酪醬、壽司飯🍚首先配料份量超級多🌟🌟幾乎努力掘開 才能看見底部的壽司飯🍙吞拿魚肉質嫩滑 三文魚籽鮮甜🐟 加上山葵乳酪醬汁 味道濃郁 刺鼻中帶點微辣👃🏻減少了壽司飯的油膩感🍣同時帶了增加了味覺的刺激感👅✨ 🥙𝒪𝒩𝒪三文魚🐟、溫室青瓜🥒、雞蛋絲🥚、皇帝蟹柳🦀、果仁醬🥜、壽司飯🍚份量通樣驚人✨配料新鮮 口感豐富果仁醬較為甘香 nutty 飽肚感較高📈欣賞的是店舖把配菜及醬汁搞拌得均勻🥣 每一口都是啖啖的滿足感🥰🍹冷壓橙汁甜度適中 Refreshing 是吃魚生飯不錯的配搭 為炎炎夏日解暑☀️🍵檸檬綠茶清香順口🌱檸檬中和了苦澀味🍋是健康解膩的選擇👍🏻

🥙𝟪𝟢𝟪

是健康解膩的選擇👍🏻
2022-08-08
  • ONO
2022-08-07 51 浏览
夏天熱喇喇,最想食凍冰冰嘅野!突登過黎大南街食夏威夷魚生飯!😉.🥗🍣Build your own bowl $98 (4.5/5)可以根據自己想食嘅野再選擇,分別揀左三文魚、沙律菜、麻醬豆腐、枝仁豆、雞蛋絲、鮮蟹肉!再分別揀左蜜糖芥末醬及果仁醬🥗🥗🥗個人鍾意蜜糖芥末醬多啲!再要左果仁、木魚絲、脆蒜、紫菜絲 toppings❤️好食!😘😘😘😘😘勁大兜,好飽!但都好啱減肥同生酮飲食嘅你🤪(飽到食唔晒).蝦卷同cocktail就一般😜

蝦卷同cocktail就一般😜
呢間餐廳幾特別架比較少見既自選式魚生沙律/飯🥗可以根據佢既lunch menu set好既款式叫, 包杯茶或果汁亦可以自選main, base, toppings, dressing, seasoning...總之就自己中意咩材料就叫咩材料好flexible👍👍🥗OHANA ($98+12)三文魚,蕃茄仔🍅, 溫室青瓜🥒,粟米粒🌽,蜜糖芥末醬, 芝麻,果仁,大量沙律菜🥬(另加溫泉蛋🥚)我就食左呢款冇飯既,但絕對夠哂飽因為佢個量一啲都唔少所有材料都好新鮮😊全部係一口size!用匙羹食冇難道👌三文魚一粒粒好有口感🤤青瓜同蕃茄仔令成碗野好清新蜜糖芥末醬亦都好襯所有材料!🥗808 ($108+12)吞拿魚,沙律菜🥬,日式青蔥,枝豆,三文魚籽,雜菇🍄,山葵醬,芝麻,木魚絲, 壽司飯 🍚(另加牛油果🥑)朋友叫咗呢款,試咗佢幾啖呢款比較上冇咁入口就覺得清新既感覺但係佢嘅吞拿魚,三文魚籽都好多枝豆+蔥+雜菇+沙律菜=纖維夠哂👍仲有壽司飯做底, 撈埋山葵醬,有啲啲creamy感覺,好夠飽!🤪仲有個朋友就自選材料就冇試啦果汁叫左 冷壓榨橙汁好甜😅😅😅, 檸檬柚子蜜就正常既~整體嚟講價錢唔算好貴材料好新鮮每
呢間餐廳幾特別架
比較少見既自選式魚生沙律/飯🥗
總之就自己中意咩材料就叫咩材料
好flexible👍👍

🥗OHANA ($98+12)

我就食左呢款冇飯既,但絕對夠哂飽
因為佢個量一啲都唔少
所有材料都好新鮮😊
全部係一口size!用匙羹食冇難道👌
三文魚一粒粒好有口感🤤
青瓜同蕃茄仔令成碗野好清新
蜜糖芥末醬亦都好襯所有材料!

🥗808 ($108+12)

朋友叫咗呢款,試咗佢幾啖
呢款比較上冇咁入口就覺得清新既感覺
但係佢嘅吞拿魚,三文魚籽都好多
枝豆+蔥+雜菇+沙律菜=纖維夠哂👍
仲有壽司飯做底, 撈埋山葵醬,
有啲啲creamy感覺,好夠飽!🤪

仲有個朋友就自選材料就冇試啦

果汁叫左 冷壓榨橙汁
好甜😅😅😅,
檸檬柚子蜜就正常既~

整體嚟講價錢唔算好貴
材料好新鮮
每碗仲會加多塊烘乾嘅生果片!
有心思,又健康~
而且食完真係男士都覺得夠飽~
2022-08-03 55 浏览
好鐘意食poke(夏威夷蓋飯)嘅我之前就試咗呢間位於深水埗嘅Poke Go餐廳入面座位唔算好多,但係都唔會坐得逼或者辛苦星期一至五嘅12-5點會有lunch set,會跟埋杯嘢飲我同屋企人一人叫咗一份lunch set-808 (signature bowl):啲料多到好似要滿瀉咁,吞拿魚同三文魚籽都好新鮮,底係壽司飯,呢個配搭食落去好fresh,非常推介!-Nalu (signature bowl):呢個主打八爪魚同中間嘅皇帝蟹棒,正!個醬係辛味蛋黃醬,辣得嚟幾過癮,但係食唔到辣嘅朋友可能就要揀其他啦!Lunch set跟嘅嘢飲凍或者熱都唔洗加錢,我哋揀咗橙汁同檸檬柚子蜜另外加咗個麻醬秋葵,不過因為啲bowl本身都好大份我哋最後都食唔晒呢間暫時係我食過嘅poke bowl number one未試過嘅真係要試下啦~

餐廳入面座位唔算好多,但係都唔會坐得逼或者辛苦

星期一至五嘅12-5點會有lunch set,會跟埋
杯嘢飲

我同屋企人一人叫咗一份lunch set

-808 (signature bowl)

-Nalu (signature bowl)

呢間暫時係我食過嘅poke bowl number one
未試過嘅真係要試下啦~
2022-08-02 69 浏览
呢個係我叫咗嘅夏威夷飯 我覺得個重量實在好大, 我相信有八成女仔都係會食唔晒嘅😂我知道有好多唔同嘅好評,咁好嘢我都唔多講啦。我覺得呢個飯係有啲位可以挑剔嘅,首先我揀咗壽司飯,但係我食落完全食唔到壽司飯個醋味。同埋佢所有飯都係比好多沙律醬撈過,所以你每一啖都有好多沙律醬,食落感覺一啲都唔健康,覺得好肥😣我亦都為咗健康少少,加咗啲牛油果,可惜佢牛油果有啲未熟🙁🙁個飯我當然食唔晒啦!但係整體成餐飯我覺得我食咗好多沙律醬落肚,有啲唔係太健康嘅感覺😢P.S. 佢個廁所係無抽氣扇㗎,入到去有一種好侷促嘅感覺,同埋個廁所係喺後巷,個下都好濕,有一種好濕好立嘅感覺😟
呢個係我叫咗嘅夏威夷飯

我覺得個重量實在好大, 我相信有八成女仔都係會食唔晒嘅😂

我知道有好多唔同嘅好評,咁好嘢我都唔多講啦。
我覺得呢個飯係有啲位可以挑剔嘅,
首先我揀咗壽司飯,但係我食落完全食唔到壽司飯個醋味。

我亦都為咗健康少少,加咗啲牛油果,可惜佢牛油果有啲未熟🙁🙁

2022-07-31 64 浏览
前排睇雜誌介紹過位於深水埗呢間Poke Go。今日終於同朋友嚟試咗,果然聞名不如一試。落單方式係完全可以自由選擇自己想食嘅配料,當然佢都會有一啲配搭推介。例如會有吞拿魚、三文魚、牛油果、粟米、凍豆腐等等。而醬汁亦都可以選擇,好味程度就要睇吓你個人嘅配搭啦~其實呢個idea都幾新穎,開頭以為係日式, 但原來係夏威夷style。佢嘅份量其實都幾多,一個女仔來講有機會都食唔晒。當日平日夜晚嚟食都座無虛席,証明都有唔少粉絲!
佢嘅份量其實都幾多,一個女仔來講有機會都食唔晒。
當日平日夜晚嚟食都座無虛席,証明都有唔少粉絲!
2022-07-29 46 浏览
今日叫左碗808,包括吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青总,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲,超級好味,望落去細細碗,但係份量好充足,另外我嗌咗一杯冷壓菠蘿汁,亦都好好味,環境都可以。樓底高,但係就唔係真係好大,枱與枱之間嘅空位就唔係太多
2022-07-22 81 浏览
大南街近年多左好多打卡cafe 但原來中間仲夾左間食Poke bowl嘅!今日同屋企人黎到就試下~餐廳環境勁靚🥹完全係同啲cafe一樣咁打卡able!!🤍🤍🤍餐廳內外都有得坐~ 啱哂打卡!Menu選擇勁多~ 如果唔想自己遂款揀都可以食佢地preset左嘅~Lunch Time仲有得叫set 唔洗一百蚊仲有野飲真係超級抵!!!我地分別叫左2碗自選 1碗NALU🤍自選入面嘅三文魚粒又大又多~個底仲可以揀要飯+菜 啱哂想食少啲澱粉嘅女仔s🤣🤣🤣揀飲擇食嘅我可以揀到全部我都食嘅餸真係好開心😍個人推介一定要叫蟹籽同麻醬豆腐!口感好豐富!另一碗加左牛油果 係有半個牛油果!撈埋食好香 口感又更豐富了😋😋😋🤍NALU果然preset嘅配搭係唔會錯的!蟹肉勁豐富 又好有蟹味!!🥰櫻桃蕃茄超大粒!好Fresh👍🏻👍🏻👍🏻🤍蘋果汁唔係果汁先生嗰啲 透明啡色的蘋果汁!應該係鮮榨嗰種日本蘋果汁~ 勁fresh! 整體評分:💛💛💛💛💛健康之選!夏天又唔怕熱!又飽肚🤭未食過真係要試下!
大南街近年多左好多打卡cafe
但原來中間仲夾左間食Poke bowl嘅!
今日同屋企人黎到就試下~

餐廳內外都有得坐~ 啱哂打卡!
Menu選擇勁多~
如果唔想自己遂款揀都可以食佢地preset左嘅~

Lunch Time仲有得叫set 唔洗一百蚊仲有野飲
真係超級抵!!!

我地分別叫左2碗自選 1碗NALU🤍

自選入面嘅三文魚粒又大又多~
個底仲可以揀要飯+菜 啱哂想食少啲澱粉嘅女仔s🤣🤣🤣
揀飲擇食嘅我可以揀到全部我都食嘅餸真係好開心😍
個人推介一定要叫蟹籽同麻醬豆腐!
口感好豐富!

另一碗加左牛油果 係有半個牛油果!
撈埋食好香 口感又更豐富了😋😋😋

🤍NALU
果然preset嘅配搭係唔會錯的!
蟹肉勁豐富 又好有蟹味!!🥰
櫻桃蕃茄超大粒!好Fresh👍🏻👍🏻👍🏻

🤍蘋果汁
唔係果汁先生嗰啲 透明啡色的蘋果汁!
應該係鮮榨嗰種日本蘋果汁~ 勁fresh!

整體評分:💛💛💛💛💛
健康之選!夏天又唔怕熱!又飽肚🤭
未食過真係要試下!
近年越嚟越流行食poke bowl 除咗因為佢夠哂instagramable之外,仲要包含三大營養素 係一個好健康嘅選擇😍🤪今次就要介紹位於深水埗大南街嘅Poke Go🤤有選擇困難症(/懶)嘅人可以揀餐廳已set好嘅bowls,想特別啲嘅就可以揀build your own bowl自己DIY,我哋就揀咗DIY😛🔹三文魚+蟹籽+雞蛋絲+麻醬豆腐+珍珠糙米、沙律菜+果仁醬+all seasoning ($98)🔹吞拿魚+蟹籽+雞蛋絲+枝豆+珍珠糙米、沙律菜+山葵乳酪醬+all seasoning ($98) 因為配料差唔多所以兩碗貌相相似🤣 三文魚同吞拿魚都好大粒、新鮮👍🥰 蛋絲好幼身 甜甜地,有啲似玉子🤤 麻醬豆腐芝麻醬味濃 豆腐嘅質地綿密,雖然好食但食得多會有啲膩🤣 枝豆份量多,鋪滿哂成碗,增加咗成碗嘅口感😆 我揀嘅山葵乳酪醬好重wasabi味,開頭以為有乳酪中和返嗰wasabi味,點知一樣俾佢攻到嗰鼻幾次🙈🥲 果仁醬質地杰身少少,果仁味未算好突出,唔太識形容嗰味😂 好彩我哋揀咗糙米&沙律菜一半一半,因為所有配料都好多所

因為配料差唔多所以兩碗貌相相似🤣
三文魚同吞拿魚都好大粒、新鮮👍🥰
蛋絲好幼身 甜甜地,有啲似玉子🤤
枝豆份量多,鋪滿哂成碗,增加咗成碗嘅口感😆
果仁醬質地杰身少少,果仁味未算好突出,唔太識形容嗰味😂
好彩我哋揀咗糙米&沙律菜一半一半,因為所有配料都好多所以超飽 差啲食唔哂🤣

🔹菠椰菠蘿ME($48)
以呢個價錢嚟講飲品嘅size偏細🥲
椰子味🥥>菠蘿味🍍 不過勝在refreshing🥤😋

總結:
整體份量非常大,細食嘅人可能要同人share🙈bowls嘅CP值高👍味道滿意❤️
不過略嫌店內音樂過大&冷氣不足,炎炎夏日嘅日子入面食 食到出哂汗😅真係熱融了🫠

🔖Poke Go
📍深水埗大南街211號地舖
2022-07-18 81 浏览
健康飲食唔會嫌多, 而健康飲食好多人都怕唔好食, 但Poke Go就唔會令你有呢個感覺喇! 係深水埗位置夜麻麻都好多人幫襯, 睇黎唔少朋友都中意健康既晚餐😄佢地既配搭可以自由根據個人口味而選擇, 個人建議可以大膽的選, 因為配搭出黎我覺得味道都係唔錯既, 如果唔想諗, 佢地亦有一的已經設定好既款式可供選擇👍🏾1/ 主食 - 三文魚🐟 $126Toppings - 和式青蔥 + 芝麻海帶 + 蟹籽Top up - 三文魚籽 + 温泉蛋Dressings - 蜜糖芥末醬Seasoning - 木絲絲 + 脆蒜 + 岩鹽 + 紫菜絲一整碗對男仔黎講岩岩好, 對女仔黎講多左少少, 不過幾樣項目配起黎味道超夾!!2/ 吞拿魚🐠 $110Topping - 櫻桃蕃茄 + 蟹籽 + 痳醬豆腐Top up - 牛油果Dressing - 山葵乳酪醬Seasoning - 全要(果仁 + 辣椒碎 + 岩鹽 + 木魚絲 + 脆蒜 + 紫菜絲)我選左壽司飯, 食落會有少許微酸, 相當開胃, 配上不同既配料, 忍唔住一啖接一啖, 不過佢地既山葵乳酪醬我覺得有的辣, 但可以接受既3/ 紅火龍果汁🍹$38在場好多

1/ 主食 - 三文魚🐟 $126
Topping - 櫻桃蕃茄 + 蟹籽 + 痳醬豆腐
Top up - 牛油果
Dressing - 山葵乳酪醬
3/ 紅火龍果汁🍹$38
在場好多人都飲呢個, 睇黎好多人都想好好咁排毒, 好Fresh既一杯飲品😆

4/ 柚子薄荷沙冰🥤 $38
綿滑冰薄既柚子味沙冰, 帶住清新既薄荷香, 飲落透心涼😌