餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2022-09-24 70 浏览
Poke Go 深水埗808 Signature Bowl🥣OHANA Bowl🥣808 Signature Bowl🥣今次到朋友點呢個,份量幾大份,味道又好食😋,808 Signature Bowl 因為有wasabi yogurt, 真係超級辣,🥲超推介俾鍾意食辣又或者唔怕山葵嘅朋友而OHANA bowl 有三文魚🍣配青瓜🥒,味道清新🍃,沙律菜底就唔會太飽,啱曬唔係太餓既我😚中午隨餐送了果汁🍹一杯,今次冇菠蘿汁,就叫左橙汁,都係好飲下次再黎光顧🏠🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸Poke Go (深水埗大南街)餐廳地址: 深水埗大南街211號
Poke Go 深水埗
808 Signature Bowl🥣
OHANA Bowl🥣

808 Signature Bowl🥣

中午隨餐送了果汁🍹一杯,今次冇菠蘿汁,就叫左橙汁,都係好飲
下次再黎光顧🏠

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
Poke Go (深水埗大南街)
餐廳地址: 深水埗大南街211號
2022-09-20 136 浏览
跟朋友食午餐, 因為想在深水埗找一間坐得舒服的餐廳, 所以終於找到這間。環境都算ok;但其中一位員工, 她負責落單和收錢, 相信地位也不普通。不過她的態度十分冷漠:我不懂落單,她也是冷冷的告訴我;問她一些有關食物的問題,又表示不想回答;我們是坐三人位,但她忘記了,(我其中一位朋友未到),突然將我個其中一個位置留給另外的新客人,我們表示要回座位,她竟然反眼!!小姐,你個午餐一碗飯都要$98, 點解要我受你氣!!!不要忘記:你是做生意,而且我沒有得罪你,全個過程,我們沒有沖撞,不過之後,我告訴自己:無下次!!!
2022-09-20
#ftf_深水埗健康美味食得飽既salad bowl 🫶🏻店舖環境別緻清新,燈光暖和,感覺好舒服,Salad bowl配料選擇多元化,對於選擇困難症嘅我,真係相當困難!因為乜都想試,哈哈哈!Main Protein 分別同朋友試咗三文魚同吞拿魚,兩種食材都相當新鮮,而且大大粒,份量都好多!唔使驚唔夠飽!食極都仲有,相當滿足!糙米飯軟糯煙韌有口感,沙律菜同所有配菜亦都相當新鮮爽脆,醬汁分別叫咗蜜糖芥末醬同果仁芝麻醬,兩隻醬汁都相當清爽,一啲都唔Heavy !唔似得出邊一般嘅芝麻醬,呢度係真係有果仁嘅香味,而蜜糖芥末都唔會死甜,應該係自家調配,清新健康!以下係我既配搭參考,食到好飽,哈哈!超好味~日日食呢個相信減肥一定冇難度!滿足得來又健康!Build your own bown $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+Tuna+ Brown Rice+ Green Salad+ Cucumber+ Pickled ginger+ Seaweed+ @Nutty Sauce+ Bonito+ Nuts+ Pink SaltBuild your own bown $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️+ Salmon+ Green S
#ftf_深水埗

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-09-13 40 浏览
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡香港夏天真係好熱🥵所以成日都想食啲fresh啲嘅嘢🌬Poke就係其中一個成日都想食嘅嘢🫶🏻深水埗呢間poke應該係我食過香港數一數二嘅~ 分量大而且魚生好新鮮🐟 而家喺尖沙咀都開埋分店嘞.ᐟ.ᐟ 十分方便🤍⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ Build your old bowl $98+$38+$16 (4.3/5)今次自選三文魚(extra +$38) + 壽司飯+沙律菜+雞蛋絲+麻醬豆腐+蟹籽+蟹棒沙律(+$12) +辛味蛋黃醬🥚一上到枱 成個poke係疊到勁高🤣🏔我哋兩個女仔share 所以揀加左$38要extra 80g嘅三文魚 完全係多到食唔晒 同埋好新鮮 食到最後一粒米都仲有三文魚🍣 要讚一讚過壽司飯 溫度適中~唔會太熱.ᐟ.ᐟ因為之前食過其他poke啲飯仲好熱配埋啲魚生好奇怪😣呢間就絕對唔會嘞🥹🤍 讚一讚啲配料都好多 食極都仲有😋 辛味蛋黃醬都幾辣🌶 建議唔食得辣嘅朋友仔揀其他醬.ᐟ.ᐟ⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶•͈౿•͈ 菠蘿菠蘿Me $48 (4/5)呢杯野飲一上枱就聞到好香嘅菠蘿味🍍飲落仲有陣椰子味🥥好
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡

⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶

⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶

•͈౿•͈ 菠蘿菠蘿Me $48 (4/5)
呢杯野飲一上枱就聞到好香嘅菠蘿味🍍飲落仲有陣椰子味🥥好fresh好解渴~仲有片菠蘿乾係側邊 唯一少少挑剔就係有啲細杯😭 .ᐟ.ᐟ
⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶ ⊷⊶ ⊷⊶

📍 Poke Go (深水埗)
深水埗大南街211號地舖
2022-09-12 55 浏览
Poke bowl都唔係啲咩新鮮嘢,不過主要嘅舖頭都係集中喺港島區,要喺草根地區開Poke Bowl都幾大膽。今日7:00去到,都已經爆場,全部都係後生仔,餐廳好聰明揀咗喺大南街,係近日文青熱點。同坊間嘅Poke Bowl一樣,都係可以自選toppings嘅。Shoyu Ahi ($98) :呢個係佢哋本身喺餐單上面有嘅,已經pre-set左toppings。有吞拿魚,配壽司飯,芝麻海帶,蔥,洋蔥,鰹魚醬油同木魚絲。吞拿魚夠大粒,而且份量都算多,唔會就住就住,配上蔥同洋蔥吊起啲鮮味,而且加埋鰹魚豉油,好似食緊吞拿魚壽司咁樣。自選toppings: 三文魚($98),珍珠糙飯,沙律菜,3款toppings: 葉酸薑,麻醬豆腐,芝麻海帶,dressing: honey mustard,seasoning可以任選:果仁,木魚絲,辣椒碎,脆蒜,岩鹽,同紫菜絲。糙飯同沙律菜份量大概一半一半,三文魚同上邊嘅吞拿魚其實份量都差唔多,要講嘅係麻醬豆腐同芝麻海帶都唔會慳住係比,令到成碗上菜嘅時候真係好震撼,好驚會食唔晒。每樣材料都好新鮮,紫菜係脆身嘅。呢間舖頭樓底比較高,食得舒服。$98係深水埗來講都算

自選toppings:

呢間舖頭樓底比較高,食得舒服。$98係深水埗來講都算係價錢較高,但係勝在一分錢一分貨,如果細食嘅女仔可能會食唔晒㗎!
2022-09-09 35 浏览
今日想食D 清D 健康既lunch所以就食pokebowl可以按自己喜好叫唔同既料叫左好多料 多到已經唔太記得有D咩味道好fresh~加埋D醬成碗野好正!但位置比較少 可能要等一陣
今日想食D 清D 健康既lunch
所以就食pokebowl
可以按自己喜好叫唔同既料
叫左好多料 多到已經唔太記得有D咩
味道好fresh~加埋D醬成碗野好正!
但位置比較少 可能要等一陣
2022-09-07 63 浏览
呢排食高熱量嘅野多,加上天氣鬼咁熱,好想食翻啲健康輕盈既meal~於是今晚同女朋友一齊去左呢間主打輕盈健康嘅餐飲~事不宜遲,肚仔餓了,睇一睇餐單先~一打開餐牌,大家可以自由配搭,大家可以揀7樣唔同既配料醬汁同飯底~有選擇困難症既朋友仔可以揀餐廳選定dinner set ~我同女朋友揀左兩個自由任配sets!八爪魚,壽司飯加珍珠糙米飯,酸蘿蔔,青瓜,雞蛋絲加牛油果,山葵乳酪醬!首先想講啲嘢好新鮮,材料非常之豐富非常之多,八爪魚爽口彈牙,牛油果同青瓜非常之新鮮,非常之爽脆非常之香滑!醬汁再加埋啲飯配搭得非常之好,飯香粒粒!食到非常飽!吞拿魚,珍珠糙米飯配沙律菜,酸姜,支豆,麻將豆腐,鮮蟹肉,再配辛味蛋黃醬!吞拿魚同蟹肉非常之新鮮,成碗飯充滿香辣,支豆非常之爽脆,豆腐非常之滑,蛋黃醬汁配飯非常之一流,食過翻尋味!總括而言,可以再次encore !

於是今晚同女朋友一齊去左呢間主打輕盈健康嘅餐飲~

事不宜遲,肚仔餓了,睇一睇餐單先~

有選擇困難症既朋友仔可以揀餐廳選定dinner set ~

我同女朋友揀左兩個自由任配sets!

總括而言,可以再次encore !
2022-09-03 54 浏览
Poke go 深水埗疫情下嘅深水埗變咗cafe 既天堂 愈開愈多 不過好多咖啡店過咗六點之後都會閂晒 估唔到大南街做有呢間 poke go 距離深水埗A2出口行6分鐘左右就到 呢間主打魚生飯 (有preset 好既bowl 仲有得自己mix and match! Build your own bowl! 星期五夜晚大家番工都好攰 都係選左menu上有既preset items😂😂 環境方面,餐廳樓底高 坐位都算多 牆上有壁畫彩繪 唔需要等好耐位😎✨Ohana bowl ($98)入面有:三文魚 沙律菜 櫻桃蕃茄 溫室青瓜 甜粟米 蜜糖芥茉醬 芝麻 果仁配料非常豐富 蜜糖芥茉醬清新得黎同三文魚好夾❤️ 仲有各種嘅蔬菜😂 好健康 適合要detox既人士😂✨Shoyu ahi bowl ($98)入面有:吞拿魚 壽司飯 芝麻海帶 和式青蔥 紫洋蔥 鰹魚醬油 芝麻 木魚絲呢個比較淡味少少 但都唔會失色!鰹魚醬油好有和風的感覺 增加了魚生的鮮味🥳 鐘意佢地大大碗 好足料 每碗上面有炸蓮藕 香脆可口😎
Poke go 深水埗

疫情下嘅深水埗變咗cafe 既天堂 愈開愈多

✨Ohana bowl ($98)

✨Shoyu ahi bowl ($98)

鐘意佢地大大碗 好足料 每碗上面有炸蓮藕 香脆可口😎
2022-08-31 62 浏览
第一次聽poke bowl係2016年喺加拿大旅行嘅時候,親戚帶我周圍玩,途經一間當地有名嘅poke店。可惜外國人生活態度比較隨性,餐廳當日無開門,無得試。後來返到香港,開始留意香港有poke 飯。今日嚟到深水埗,決定一試Poke飯!當時大約晏晝1:45左右,入面已經坐滿人,啱啱有人走,唔洗等好耐就可以入座。❤️温馨提示:餐廳要齊人先可以入座❗️餐廳預設有6款Poke飯可以揀,如果配搭唔岩,可以自製poke飯👍🏻我哋好貪心咁,各自加多咗一個配料😆OHANA ($98) 三文魚,沙律菜,樱桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥未醬,芝麻,果仁。哩個poke bowl 無飯,唔想食咁多澱粉嘅人可以考慮吓👍🏻NALU ($98) 八瓜魚,壽司飯,樱桃番茄,和式青蔥,甜粟米,皇帝蟹棒,辛味蛋黃醬,芝麻,辣椒碎。如果poke飯入面有配料唔要都可以預先同職員講,叫廚房唔好落。不過個八爪魚有啲硬😅牙力唔好,會有少少吃力。同埋個蛋黃醬真係好辣😵😵以為係平時點炸雞有少少辣香嘅蛋黃醬,但應該係落咗Tabasco 嘅蛋黃醬🥵柚子薄荷沙冰 ($38) 沙冰好清新,柚子味好香,飲落有少少薄荷味。如果鍾意薄荷嘅你,一定要試

今日嚟到深水埗,決定一試Poke飯!
❤️温馨提示:餐廳要齊人先可以入座❗️

我哋好貪心咁,各自加多咗一個配料😆

柚子薄荷沙冰 ($38) 沙冰好清新,柚子味好香,飲落有少少薄荷味。如果鍾意薄荷嘅你,一定要試。

菠椰菠蘿ME ($48) 一入餐廳就聞到陣陣菠蘿香味,基本上未睇 menu 已經大概有心水嘅飲品😂
甜度剛好,椰子味好香,解辣一流!仲會配埋一片菠蘿乾🍍😋

每人平均消費大約$150左右,poke飯嘅份量好夠,男仔絕對夠食👍🏻
今次去食係Weekend,所以好多人,餐廳門外一直有人等位。想嚟試嘅朋友,要預少少時間排隊等位。
2022-08-28
大家越嚟越注重健康 同 均衡飲食 依家都越嚟越多 #HawaiiBowl 嘅舖頭雖然好似只不過將唔同嘅食材放埋一齊 撈埋一齊 都唔駛技術嘅🤔🤔但又真係唔知點解🤷🏻‍♀️ @poke.go_hk 真係特別好食🤤🤤用料新鮮就基本啦~舖頭夠哂人情味同幾個老闆都好健談 氣氛好都真!但真係佢地嘅 #signaturebowls 係 #必食推介 好似我咁唔想揀咁多 逐樣逐樣揀 咁就一於揀少啲佢地有✋🏼款 Signature Bowls 俾你揀返☝🏻款#ONO $98 再 top up 咗 #牛油果🥑 #avocade +$12個底係 #壽司飯 #三文魚 #溫室青瓜 砌成粒 配上 #果仁芝麻醬 同 #芝麻 再係個面堆咗個 #皇帝蟹棒 小山丘 邊邊被 #雞蛋絲 圍著另外仲有片 #炸蓮藕片 同粒青檸🍋鐘意酸啲嘅可食前加啲青檸汁個果仁芝麻醬唔會好多 已經同三文魚、溫室青瓜撈勻 可能因為咁 覺得唔heavy 得嚟又好夠味 而且三文魚好新鮮 肉質夠彈 溫室青瓜亦好爽 好fresh 皇帝蟹棒唔係一條條上 係拆咗肉 亦加咗少少沙律醬 再撈埋其他配料同飯一齊食 又別有一番風味 口感、味道更多層次推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼#紅

用料新鮮就基本啦~
舖頭夠哂人情味同幾個老闆都好健談 氣氛好都真!

好似我咁唔想揀咁多 逐樣逐樣揀 咁就一於揀少啲

#RedDrangoFruitJuice
真係純肉製成 所以亦相對冇咗甜
果汁帶有啲果肉 夠fresh 夠healthy
杯面裝飾果塊 #火龍果乾
記得都食得架~~
用新鮮火龍果烘焗而成 再加上一層薄薄糖衣
推🙌🏼推🙌🏼推🙌🏼
紅火龍果汁

💁🏻‍♀️最近發現咗~
佢地係 尖沙咀漆咸道南 開咗分店添呀😎

=====================
#懲罰 #黃色經濟圈 #yellowssp #tellowtst #yellow深水埗 #yellow尖沙咀
#hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter

OP: Ms.Ng
Google Local Guide

Pls follow🙇🏻‍♀️
2022-08-20
紅火龍果汁
2022-08-23 67 浏览
最近減緊肥嘅既我,一直都搵緊啲健康嘅晚餐。見到呢間新開嘅poke bowl, 就嚟試吓。飯廳位置寬敞,坐得舒適,而且抱着對節奏感嘅廣東歌環境舒服。見到佢除咗有signature 幾款已經配好咗嘅poke bowl, 仲可以自選, 餐牌仲分好大main protein + base + toppings 等等,真係對減肥人士10分友好!OHANA呢款signature 適合鍾意食甜同埋三文魚嘅人。裏面有甜粟米,芝麻,果仁,青瓜等等配上蜜糖芥茉醬。一開頭以為配沙律菜會唔飽,點知佢份量比想像中多,一個女仔正常份量會食唔晒。而且佢既配料係比想像中多,同沙律菜嘅比例係大約1:1! 三文魚粒亦都頗大粒。醬料方便,我認為比較多,食到底都仲會食到啲醬,所以味道係幾均勻。上菜時間方便,亦都10分快。大約等咗五至10分鐘,亦都適合上班一族趕時間嘅人士。Conclusion: 特別鍾意佢有其他小食,可以下次約埋朋友一齊share! 好足料之餘,選擇頗多。

飯廳位置寬敞,坐得舒適,而且抱着對節奏感嘅廣東歌環境舒服。

OHANA

Conclusion:
2022-08-13 217 浏览
今日要去長沙灣考駕駛筆試,考試之前去咗深水埗搵嘢食,自己想試Poke Bowl好耐,所以揀咗深水埗大南街既Poke Go!餐廳樓底高,壁畫加上木製傢俬,令人感覺身處亞熱帶國家。餐廳有五款signature Poke Bowl,客人亦可以自己配搭。- 808 Base係一半壽司飯同沙律菜,topping非常豐富,包括吞拿魚、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、芝麻同木魚絲,食材配搭嘅味道都好融洽。醬汁係山葵乳酪醬,味道都幾辣。- Cold Pressed Apple Juice蘋果味好自然,飮完成個人好清爽。個人認為價錢可接受,份量好足,間唔中都要食啲咁健康嘅食物平衡下🤣

- 808

- Cold Pressed Apple Juice
蘋果味好自然,飮完成個人好清爽。
Cold  Pressed  Apple  Juice

2022-08-10
Cold  Pressed  Apple  Juice
一直都想試感覺好健康,色彩繽紛又ig打卡able🌸menu有幾個set好嘅bowl個個都好吸引🤭另一張紙有得自己揀配料,選擇多到花多眼亂啊🫣🐷我自己設計嘅bowl $98三文魚+壽司飯+沙律菜+温室青瓜+蟹籽+麻獎豆腐+蜜糖芥末醬+果仁+木魚絲+脆蒜+紫菜絲超貪心揀咗11個配料🤪食材好新鮮,菜好爽脆,豆腐滑lulu~所有配料都新鮮溝埋一定唔會難食先😻個醬汁存在感唔高有啲甜甜地,下次會想試吓山葵乳酪醬🫣🐷NALU $98朋友嗌嘅,佢話好鹹食唔晒🥹我試咗啖飯,辛果蛋黃醬係十小辣嘅level,其實幾惹味似辣味螺肉汁加蛋黃醬🤪但太多醬就太鹹lu,叫少醬會好啲🫶🏻🐷檸檬柚子蜜(跟餐)🐷冷壓紅火龍果汁 $38好似食緊成隻紅肉火龍果咁,估計佢冇額外落糖🤣落少少蜜糖應該會正啲💓環境 🐖🐖🐖🐖 4/5食物質素🐖🐖🐖🐖 4/5店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5人均消費 ~$120Poke Go📍深水埗大南街211號地舖

🐷我自己設計嘅bowl $98

🐷NALU $98

🐷檸檬柚子蜜(跟餐)

🐷冷壓紅火龍果汁 $38

環境 🐖🐖🐖🐖 4/5
食物質素🐖🐖🐖🐖 4/5
店員態度🐖🐖🐖🐖 4/5

人均消費 ~$120

Poke Go
📍深水埗大南街211號地舖
2022-08-12 85 浏览
平時最鍾意外賣呢一間魚生飯,試過坊間其他小店嘅魚生飯,價錢同佢差唔多,但係始終都得唯一呢間做得非常出色👍🏻首先,佢嘅份量係非常大,基本上一碗可以分兩餐食,細食嘅女士一定食唔晒。外賣嘅器皿都好明顯有考慮過,成個星球形狀咁,非常吸晴😎魚生新鮮呢個係基本啦,我最欣賞係佢嗰塊脆炸蓮藕片,連一塊小小嘅蓮藕都做得咁出色,難怪佢有咁多捧場客😋今次仲嗌左佢嘅炸雞,真係非常之 juicy,又勁惹味,真係勁好食呀😆

外卖送餐
2022-08-11 105 浏览
🔅Poke Go🔅深水埗🔅Poke Bowl🔅夏日熱辣辣想食啲fresh啲嘅野,同男友行到深水埗於是決定開心無負擔嘅poke bowl! 點知2點去到都超多人,我地最後坐係室外,無咁困難都幾開心!我地兩個都係揀左自己嘅choose your own bowl! 三文魚、青瓜、蛋絲、木魚、牛油果(extra!);吞拿魚、小蕃茄、芝麻豆腐、蟹籽!不得不讚係佢個wasabi yoghurt sauce,超好食又唔會太辣!酸甜開胃,同埋以calorie黎講,應該少啲負擔!我果份係全沙律菜,男友果份就1/3飯同2/3沙律菜,都係輕盈好選擇!價錢就$98一碗~usual price啦大概飲品我地叫左個柚子簿荷沙冰~本身叫左個炸蓮藕片,但佢漏單就算了😅好食好推介💕佢準備開尖沙咀嘅分店了!大家都要去多多支持!Poke Go網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0Ml0A00~uZ5MGAA地址: 深水埗大南街211號地舖電話: 35638137=====================#黃色經濟圈 #黃店 #黃 #夏威夷拌飯 #pok
🔅Poke Go🔅深水埗🔅Poke Bowl🔅

飲品我地叫左個柚子簿荷沙冰~

本身叫左個炸蓮藕片,但佢漏單就算了😅

好食好推介💕佢準備開尖沙咀嘅分店了!大家都要去多多支持!

Poke Go
網上訂座即賺Rice Dollars
地址: 深水埗大南街211號地舖
電話: 35638137
=====================
#黃色經濟圈 #黃店 #黃 #夏威夷拌飯 #pokebowl #深水埗美食 #深水埗黃店 #深水埗好去處 #拍拖好去處 #好味 #好好吃😋 #餐廳 #kazyyssp #kazyypoke #kazyyfish #kazyysashimi #kazyykln #ckyyzy