POPMAZE 🅿️@popmaze.cafe Great Things Take Time🌐講起Hip Hop一定會聯想起塗鴉藝術graffiti 🎨 店內大部份嘅裝飾都係老闆同朋友們自己落手落腳DIY🛹 連牆上嘅塗鴉都係老闆自己用噴漆創作,風格鮮明有個性🖌餐廳仲係試業階段,食物飲品款式唔算多🤫 臨走嘅時候,見到老闆拎咗個新Menu出嚟,真係差少少就可以率先試埋新嘢😂 新增幾款Croffle配搭鮮果嘅口味🍌 除咗甜食,都會有牛油果三文魚嘅croissant 🥑0900-1800 早餐🗓portobello|bacon|sausage|sunny-side up egg|sweet potato fries|salad以數字嚟代表嘅All Day Breakfast🔢 每款食材都有兩件‼️ 當日因為大啡菇缺貨,店員就話可以喺太陽蛋煎肉同香腸中間多樣,無聽錯,喺連肉都可以揀!不過我哋揀咗蛋😆未熟透嘅蛋黃係蛋白上面,似足個太陽🌞 厚身嘅煙肉味道鹹鮮,同乾如柴皮嘅薄煙肉片,更有肉嘅口感🥓 粗長條狀嘅番薯條食落口一啲都唔油膩,感覺係健康版嘅🍠 而加咗凱撒沙律醬嘅羅馬生菜,爽脆清新🥗POPMAZE
POPMAZE 🅿️
@popmaze.cafe

Great Things Take Time🌐

0900-1800 早餐🗓

POPMAZE Wingssssssssss 單骨雞翼🍗

POPMAZE Wingssssssssss單骨雞翼

單骨來講都好大隻,容易入味又方便食😎 大概有10隻,醬汁甜甜地咁,惹味香口🤤
呢款伴碟嘅沙律菜同All Day Breakfast嘅唔同!加咗黑醋醬,輕盈又開胃🥬

Oreo Croffle🧇

Oreo Croffle

黑白雙煞🦓 保留咗牛角包一層層鬆化酥脆嘅層次🥐 Oreo 餅放係面,加上Oreo餅碎同朱古力醬,帶點粗粒感▪️ 雲呢拿味雪糕夾係兩件Croffle中間🍨 好夠凍,仲要見到液化現象冒住白煙🌬

Cappuccino☕️
Matcha Latte🍵

Cappuccino Matcha Latte

天氣熱邊個唔想飲杯凍野🥵 為咗養生,個Quota已經留咗俾球雪糕,加上諗住有埋拉花好似靚啲🤍 最終都係乖乖地要返杯熱飲😶 嗌杯有熱牛奶嘅Cappuccino先!最快出餐嘅就係杯咖啡,速度快仲有埋拉花🥛 咖啡味道香濃又口感順滑,層次分明🤩 而Matcha Latte 抹茶味超濃郁,苦中帶甘💚

越嚟越多餐廳零服務,先唔計落單甚至埋單都係全自助,甚至對住啲西口西臉嘅店員,都仲要俾服務費真係萬般不情願🙄

呢到係唔收加一服務費,但係服務卻係好好🙌🏻 我哋食到好論盡整污糟咗份衫,店員即刻主動俾張濕紙巾我地🫗 除咗會幫手斟水執碟呢啲基本standard,喺小店先有嘅貼心舉動🥹
POPMAZE Wingssssssssss單骨雞翼
Oreo Croffle
Cappuccino Matcha Latte
2023-06-23 32 浏览
眾所週知西環有不少cafe而最近堅尼地城新開咗間Cafe更係以HipHop文化為主題Cafe設計色彩繽紛,牆身有奪目塗鴉亦有不少玩味擺設、黑膠唱片作裝飾店內打卡位都多,特別門口落地玻璃角落位✾ 0900-1800早晨 $128大啡菇|煙肉|香腸|太陽蛋|蕃薯條|沙律當日無大啡菇,肥妹轉咗最愛太陽蛋❤️太陽蛋煎得好靚,篤穿蛋黃蛋汁即流出唔係平時脆脆地煙肉片,而係有厚度煙肉表面微微焦脆,入口柔軟有口感;鹹鮮帶油香而香腸係香草豬肉腸,咬開仲有肉汁蕃薯條外脆內香甜軟糯,忍唔住不停食沙律菜加了黑醋汁,酸酸地幾開胃又可解膩感✾ 我地主打 $128(POPURCORN NUTELLA Crofile with ice-cream)賣相好吸引❤️十分吸睛Croffle脆酥煙靭,中間夾住雲呢拿雪糕一凍一熱,冰火交融唧上Nutella 同擺放香蕉份外甜滋滋爆谷更灑滿碟上,但爆谷略為黐牙如果脆口啲就好🤭✾ Macchiato $47 分層好靚,上層奶泡下層Espresso奶泡綿密,Espresso 濃醇偏Fruity ✾ Lemonade $35入口檸檬清爽味道,好適合夏天飲
眾所週知西環有不少cafe
而最近堅尼地城新開咗間Cafe
更係以HipHop文化為主題
Cafe設計色彩繽紛,牆身有奪目塗鴉
亦有不少玩味擺設、黑膠唱片作裝飾
店內打卡位都多,特別門口落地玻璃角落位

✾ 0900-1800早晨 $128
大啡菇|煙肉|香腸|太陽蛋|蕃薯條|沙律
當日無大啡菇,肥妹轉咗最愛太陽蛋❤️
太陽蛋煎得好靚,篤穿蛋黃蛋汁即流出
唔係平時脆脆地煙肉片,而係有厚度煙肉
表面微微焦脆,入口柔軟有口感;鹹鮮帶油香
而香腸係香草豬肉腸,咬開仲有肉汁
蕃薯條外脆內香甜軟糯,忍唔住不停食
沙律菜加了黑醋汁,酸酸地幾開胃又可解膩感

✾ 我地主打 $128
賣相好吸引❤️十分吸睛
Croffle脆酥煙靭,中間夾住雲呢拿雪糕
一凍一熱,冰火交融
唧上Nutella 同擺放香蕉份外甜滋滋
爆谷更灑滿碟上,但爆谷略為黐牙
如果脆口啲就好🤭

✾ Macchiato $47
分層好靚,上層奶泡下層Espresso
奶泡綿密,Espresso 濃醇偏Fruity

✾ Lemonade $35
入口檸檬清爽味道,好適合夏天飲

2023-06-22 16 浏览
發現在西環開了一間Hip pop風味的Coffee,襯著女兒考完試便去試試店內充滿hip pop感覺,裝修玩味有特色,如果自己一個叫一杯咖啡也可慢慢享受當你以為這裡是一間咖啡店,但是食物也是有100分水準Tomato bacon pasta with poached egg意粉質地十分正宗有咬口,是有驚喜,最怕軟到沒有咬口的意粉🍝。蕃茄醬十分惹味,不得不提水波蛋...QQ彈彈一切開蛋汁就流落意粉中🤩層次提升Scallop Anchovy Pasta 扇貝鳳尾魚意大利面超大隻帶子x2,帶子十分鮮甜,意粉配上鳳尾魚撈著一起吃十分惹味...一人可以吃一大碟Popcorn NUTIELLA Bueno Cromewith Ice Cream這裡的招牌甜品,眼見每一檯食客都必叫實在非常出色❤️💯十分十分十分好吃😋爆谷香脆帶甜,朱古力榛子醬配著Croffle 雪糕吃,十分邪惡但又令人慾罷不能...切開croffle 再點雪糕仍然十分有咬勁,兩三人分著吃剛好

當你以為這裡是一間咖啡店,但是食物也是有100分水準

Popcorn NUTIELLA Bueno Crome
with Ice Cream

這裡的招牌甜品,眼見每一檯食客都必叫
實在非常出色❤️💯十分十分十分好吃😋
2023-06-21
2023-06-21 20 浏览
今日個女生日,一早放學玩左陣就去搵嘢食,行過見到間新餐廳啲嘢都幾啱食,又好似幾好坐,就入去食個晏啦。Tomato bacon Pasta with Poached Egg意粉煮得啱啱好,茄味濃郁,意粉唔會乾0900-1800即係all day breakfast, 有太陽蛋,大啡菇,香腸,炸甜薯,煙肉同沙律菜,每樣質素都好好Sweet Potato fries with truffles source甜薯加埋黑松露醬好好味,食唔停口

意粉煮得啱啱好,茄味濃郁,意粉唔會乾

0900-1800

甜薯加埋黑松露醬好好味,食唔停口
2023-06-21
2023-06-20 24 浏览
📍POPMAZE(西環)西環堅尼地城爹核士利街10B號堅尼地大廈地舖今日港島遊,落住雨搭叮叮,有啲涼風吹入嚟,好寫意,唔覺唔覺就撘到去堅尼地城總站,落車就無雨真係好,走幾步見到間玩味十足嘅cafe就比佢吸引咗入去,一入去又落雨,揀個半開放式窗位坐,邊睇住街外邊食嘢,真係別有一番風味☺️☺️☺️👉早晨 💰$128😋😋😋😋.8/5我叫佢做三眼仔早晨,個三隻炯炯有神嘅太陽蛋,好似發光咁望住你,搞到有啲唔捨得破壞佢。有埋新鮮沙律菜伴醋汁,好清新開胃,有助解膩。兩塊又香又脆嘅煙肉,一啲都唔覺得肥膩。而呢孖腸食落去無失望之餘,仲有喜感,因為平時食個啲都係好重羶味,又難入口。個人認為呢碟嘅重頭戲係個炸蕃薯條,本人最喜歡之餘,仲要炸到外脆內軟,新鮮熱辣,好味到唔停得口😋😋😋👉蕃茄煙肉水波蛋意粉 🍝💰$138😋😋😋😋.5/5一嚟到就將隻水波蛋吉穿佢,蛋汁慢慢流出嚟,個感覺好治癒。特調醬汁掛滿係每一條意粉上,煮得好入味,又唔會太林,食得出係用上心機同時間去慢慢熬整出嚟,煙肉切到細細,掛埋係意粉上,食落口有多一重口感,整得好味嘅意粉唔係四圍都有得食,而呢度就有喇☺️☺️👉Flat White 💰$42😋😋😋😋.8/5
📍POPMAZE(西環)
西環堅尼地城爹核士利街10B號堅尼地大廈地舖

😋😋😋😋.5/5

👉Flat White
💰$42
😋😋😋😋.8/5
比我平時飲開嘅,呢杯咖啡味特別香濃,鮮奶又打得好滑,暖笠笠咁慢慢嘆,睇住街外嘅人同雨🫣🫣🫣

👉Match Latte
💰$45
😋😋😋😋.3/5
抺茶系列係我首選,每次見到都唔可以放過,呢杯都唔例外,果然有驚喜,飲得出係用上盛嘅抺茶粉,好香濃,略帶微苦,夾埋鮮奶,唔會比奶味蓋住,發揮到抺茶香,媲美得上某品牌抺茶飲品,抺茶控一定唔可以放過呢杯

回頭: yesYesyes!!埋單時,店長仲同我預告定將會更新餐牌,咁好味嘅嘢食同咁舒服嘅環境,搞到我已經諗定下次幾時再嚟慢活😍😍😍
2023-06-16 26 浏览
今日去左位於堅尼地城 係地鐵站行去先3min好方便,環境好,有時電車🚃經過都係打卡都好岩打卡😆⚡️❤️‍🔥熱愛Hip Hop、玩街舞既老闆開既Cafe非常值得打卡既cafe🔴🟠🟡🟢🔵色彩繽紛 有唔同既擺設 超級岩打卡👍😊😊型格風超正!街頭塗鴉風格主題cafe好鮮明~男女老幼都岩☺️📌早晨☀️其實係Full Day Breakfast : 太陽蛋🍳蕃薯條🍠大啡菇 煙肉🥓德國腸 沙律菜沙律菜 大啡菇🍄有少少蒜蓉加埋大啡菇好多汁Jeng好有心思 好中意蕃薯條甜&脆脆地📌招牌popcorn croffle 🍿爆谷➕🥜𝙉𝙐𝙏𝙀𝙇𝙇𝘼花生醬😋😈窩夫🧇𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 佢加埋雪糕🍦要食甜品必食!📌Latte 味道幾好!拉花拉得好靚👏香濃奶滑..............🏷️ POPMAZE (西環) @popmaze📍西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖#堅尼地城 #打卡 #Cafe
非常值得打卡既cafe🔴🟠🟡🟢🔵色彩繽紛
有唔同既擺設 超級岩打卡👍😊😊型格風超正!
街頭塗鴉風格主題cafe好鮮明~男女老幼都岩☺️

📌早晨☀️
沙律菜 大啡菇🍄有少少蒜蓉加埋大啡菇好多汁Jeng
好有心思 好中意蕃薯條甜&脆脆地

📌招牌popcorn croffle
🍿爆谷➕🥜𝙉𝙐𝙏𝙀𝙇𝙇𝘼花生醬😋😈
窩夫🧇𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 佢加埋雪糕🍦要食甜品必食!

📌Latte
味道幾好!拉花拉得好靚👏香濃奶滑
🏷️ POPMAZE (西環) @popmaze
📍西環堅尼地城爹核士街10B號堅尼地大廈地舖

#堅尼地城 #打卡 #Cafe
身為一個九龍人,放假好鍾意去堅尼地城嗰頭試下唔同嘅餐廳同行下海濱長廊等自已放鬆下🧘🏻‍♀️今日行過比呢間新cafe嘅裝修吸引住,就入去試吓啦☕️▫️蕃茄煙肉水波蛋意粉 ($138) 4/5每一條意粉都沾滿濃郁蕃茄醬,加埋火箭菜獨特嘅苦味層次好豐富。呢個意粉嘅mvp係水波蛋!外表軟彈口感綿濃,一切開超流心,蛋汁提升咗意粉嘅味道🤤▫️我地主打 ($128) 3/5睇埋英文先知原來係榛子醬爆谷牛角包窩夫,睇價錢覺得有啲貴,但話曬係餐廳主打點都要試下嘅。牛角包窩夫微暖,中間仍然保留到牛角包一層層嘅酥軟,配埋雲呢拿雪糕一凍一熱真係perfect match!但係爆谷唔夠脆,黐住爆谷嘅焦糖粒硬硬地,口感同croffle亦唔太夾。甜品份量唔算細,但係呢個價錢個人覺得有啲貴💸▫️Flat White ($42 +$5轉oat mlik) 4/5奶泡綿密,口感順滑,入口微苦回味醇香。▫️Iced Americano ($43) 4/5唱片造型杯墊好得意😍豆味偏fruity,聞落好香飲落又唔會太苦,就算一路傾計一路慢慢飲都唔會好快變淡。餐廳裝修好特別,走玩味街頭風,成間餐廳都有唔同打卡位。整體嚟講服務同環境都唔錯,但

▫️蕃茄煙肉水波蛋意粉 ($138) 4/5

▫️我地主打 ($128) 3/5

奶泡綿密,口感順滑,入口微苦回味醇香。

▫️Iced Americano ($43) 4/5

餐廳裝修好特別,走玩味街頭風,成間餐廳都有唔同打卡位。整體嚟講服務同環境都唔錯,但係餐牌選擇唔多,甜品定價稍為有啲高,希望之後會加多啲食物選擇☺️

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐
今日做左觀光客去堅彌地城新海旁打卡朝聖~~ 天氣好個景真係好靚好正不過就超熱喇..... 玩到咁上下真係頂唔順要搵間餐廳坐下休息.....就係海旁附近見到間藍黃色好sharp既cafe好似好新幾靚咁就入去坐LU~~Cafe行HipHop風, 裝修型格又有特色~係入面食野飲野好舒服好chill餐牌一張紙2版睇晒, 簡而單~食物有小食, 主食 & 甜品...Lychee apple tea $48出面熱辣辣飲返杯凍飲就超爽啦~~冰凍既荔枝蘋果茶味道清甜可口, 茶味香濃Chocolate special $50要養生就飲熱飲啦~~拉花既心形圖案夠晒靚, 未飲先興奮朱古力味道濃郁, 又唔會好甜黑松露番薯條Sweet potato fries with truffle source $88橙色既番薯條炸得外脆內軟, 甜度適中~沾點黑松露醬一齊食味道更有層次單骨雞翼 POPMAZE Wingssssss $78呢款雞翼好好味喔, 個秘製汁係平時好少食到既味道~單骨好方便食, 雞翼炸得香脆可口, 雞肉juicy嫩滑我地主打 POPURCORN NUTELLA Croffle with ice-cre
今日做左觀光客去堅彌地城新海旁打卡朝聖~~
天氣好個景真係好靚好正
不過就超熱喇.....
玩到咁上下真係頂唔順要搵間餐廳坐下休息.....

Cafe行HipHop風, 裝修型格又有特色~
係入面食野飲野好舒服好chill

餐牌一張紙2版睇晒, 簡而單~
食物有小食, 主食 & 甜品...

Lychee apple tea $48
出面熱辣辣飲返杯凍飲就超爽啦~~
冰凍既荔枝蘋果茶味道清甜可口, 茶味香濃

Chocolate special $50
要養生就飲熱飲啦~~
拉花既心形圖案夠晒靚, 未飲先興奮

朱古力味道濃郁, 又唔會好甜
橙色既番薯條炸得外脆內軟, 甜度適中~
沾點黑松露醬一齊食味道更有層次
單骨雞翼 POPMAZE Wingssssss $78
呢款雞翼好好味喔, 個秘製汁係平時好少食到既味道
~
單骨好方便食, 雞翼炸得香脆可口, 雞肉juicy嫩滑
我地主打 POPURCORN NUTELLA Croffle with ice-cream $128
甜品上枱好靚好吸睛!!!
Croffle即係Croissant(牛角包)+Waffle(窩夫)既意思~
將牛角包製成窩夫, 口感酥脆軟糯

同時食到牛角包既味道+窩夫既口感,  超好味丫!!!
再配埋雪糕同NUTELLA一食, 味道更豐富
下午茶
  • 我地主打
  • 單骨雞翼
2023-06-14 26 浏览
堅尼地城海邊近期成為國內網紅打卡熱點, 今日得閒過嚟行下, 發覺好多新派食店開左, POPMAZE 就係其中一由一班喜愛音樂的熱血青年主理, 入到Cafe 隨即讓人young起來, 播著節奏強勁的音樂, 型格的裝修, 年輕的感覺返曬嚟, 食物方面主打輕食, eg allbreakfast、帶子意粉、窩夫、小食、甜食..... 等,  Cafe 飲品當然是主打咖啡, 還有其他的non-coffee 飲品供應, 價錢大衆化。Cappuccino ($42)咖啡的甜、酸、苦味均衡, 啡味香濃不苦澀, 奶泡打得結實幼滑, 奶香跟咖啡嘅甜酸苦味融為一體, 咖啡沖得很不錯, 啡迷必試單骨雞翼 ($78)醃好的雞翼即叫即炸即上枱, 上枱前再淋上佢哋嘅自家自家蒜香甜醬油, 蒜香味道很特出, 看得見的蒜粒, 甜甜地, 又充滿豉香, 雞翼炸得乾身皮脆, 極度香口惹味的小食Oreo牛角窩夫 ($88)窩夫是牛角包變身樣版, 酥皮酥脆香口, 窩夫內心卻煙韌鬆軟, 同牛角包嘅質感一樣好食, 配合埋冰凍香滑嘅雲呢拿雪糕及濃香朱古力漿, 飽肚又完美的甜品, 跟咖啡的味道很MATCH。

Cappuccino ($42)

單骨雞翼 ($78)

Oreo牛角窩夫 ($88)
  • 咖啡
2023-06-12 35 浏览
今次嚟到呢間位於堅尼地城玩味重既美式咖啡店𝐏𝐨𝐩𝐌𝐚𝐳𝐞 裝修很用心 店鋪裡外用色鮮明 🔴🟠🟡🟢🔵都用齊晒😆😆 仲有唔同角落都有好多擺設 睇得出花左唔小心思裝飾✨店員服務態度好 非常友善🥰🥰雖然餐廳食物種類選擇唔算多 希望之後會增加更加唔同選擇😊ᥫ᭡๑ 𝘙𝘰𝘴𝘦 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦 $𝟜𝟚๑ 𝘓𝘺𝘤𝘩𝘦𝘦 𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘵𝘦𝘢 $𝟜𝟠 ๑ 𝘖𝘳𝘦𝘰 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 $𝟡𝟠
仲有唔同角落都有好多擺設 睇得出花左唔小心思裝飾✨

店員服務態度好 非常友善🥰🥰
雖然餐廳食物種類選擇唔算多
希望之後會增加更加唔同選擇😊

ᥫ᭡

๑ 𝘙𝘰𝘴𝘦 𝘭𝘦𝘮𝘰𝘯𝘢𝘥𝘦 $𝟜𝟚

๑ 𝘓𝘺𝘤𝘩𝘦𝘦 𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘵𝘦𝘢 $𝟜𝟠

喺堅尼地城,唔係好熟悉呢一區,肚餓要搵嘢食,路過呢度,有咖啡有嘢食,好似幾啱胃口,就決定入去試吓😆$47 Macchiato:Espresso 底夠濃郁,medium roasted, 幾 citrusy,上邊嘅 foamed milk 幾幼滑🤩$148「牛油帶子鯷魚意粉 Scallop Anchovy Pasta」:用醃鹹咗嘅Anchovy 煮意大利麵喺意大利🇮🇹、英國🇬🇧 等地係好常有,喺香港嘅餐廳就比較少用,一來成本較貴,二來煮完之後一般會溶晒,唔識嘅客人 睇唔到會覺得物非所值😅 … 用 Anchovy 煮意大利麵 惹味又有鹹香,呢間餐廳 仲食到啲 Anchovy 魚肉添😋,意大利麵煮得 al dente,啱我胃口🤩;嗰兩隻帶子仲非常新鮮,煮得啱啱熟👍

Weekend過黎西環影相,順便搵間咖啡店hea下食下野,行過就被哩間咖啡店的窗口位置和門外的兩張凳吸引咗,一踏進咖啡店就能感受到是走HIPO感格,給予客人一股好chill既感覺,睇得出店主好用心咁佈置店內嘅每一個角落,其中有一個角落頭打卡位置相當受歡迎,我下次都要番坐番夠本,咖啡店兼備,意粉、All Day Breakfast、小食😍嗌左店子經典的全日早餐款式,All Day Breakfast份量不少,食齊太陽蛋、香腸、煙肉、大啡菇、沙律😋 大啡菇size就好似掌心般大,肥大肉厚,太陽蛋加了pepper😚係細心之選♥️仲有炸蕃薯🍠條,感覺多了份健康嘅感覺,相當特別💕小食點了招牌單骨雞翼,單骨雞翼外皮炸到脆卜卜架,分量好多,咬落去鮮嫩多汁,單骨雞翼啱晒我呢啲唔鍾意咬骨嘅人😝😝甜品點了Orea牛角窩夫,即點即烤鬆脆可口,酥脆鬆軟既牛角窩夫上加上凍冰冰嘅雪糕,簡直係味雷嘅衝擊,係咁熱既天氣食簡直就係一種享受🥰飲品點了Latte 、Green tea latte😙咖啡豆選了nutty☕️latte聞到咖啡既香氣夾雜著滑溜既鮮奶,好喜歡哩款咖嘛豆🥰Green tea latte既抹茶味同奶味兩者

飲品點了Latte 、Green tea latte😙咖啡豆選了nutty☕️latte聞到咖啡既香氣夾雜著滑溜既鮮奶,好喜歡哩款咖嘛豆🥰Green tea latte既抹茶味同奶味兩者好平衡,質感香滑🍵嗰杯墊好QQ呀♥️

最後嗌左杯夏日清涼凍飲,拎住出去海旁打卡😋😋原來一用飲管搞均就會變色好得意💕

2023-06-10 264 浏览
自然系、型格風等cafe去得多,今次試吓新意去𝙃𝙞𝙥 𝙃𝙤𝙥主題cafe? 𝙋𝙊𝙋𝙈𝘼𝙕𝙀位於堅尼地城爹核士街,附近環境旺中帶靜,呢間男人亦可以黎一嘗打卡滋味呢😆✿ 0900-1800 $128其實系ADB🤣中文名叫早晨☀️材料有大啡菇🍄煙肉🥓德國腸 太陽蛋🍳蕃薯條🍠沙律,大啡菇🍄有少少蒜蓉加埋大啡菇好juicy😋太陽蛋蛋黃鮮橙色好靚好有心思🧡蕃薯條甜甜哋好味👅✿ 𝙋𝙊𝙋𝙐𝙍𝘾𝙊𝙍𝙉 𝙉𝙐𝙏𝙀𝙇𝙇𝘼 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙞𝙘𝙚-𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 $128爆谷🍿️ 𝙉𝙐𝙏𝙀𝙇𝙇𝘼花生醬🥜𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚成個組合非常邪惡😈爆谷加𝙉𝙐𝙏𝙀𝙇𝙇𝘼花生醬🥜同時做到爽脆香甜,𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚加雪糕🍦令人想完又想再食🤤✿ 𝙔𝙪𝙯𝙪 𝙨𝙤𝙙𝙖 $42柚子梳打為炎炎夏日解熱❄️本身漸層顏色夠靚,撈勻底部柚子同梳打後清新可口。✿ 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖 $48荔枝蘋果茶系冷泡茶,冇乜甜味但真系好fresh,淡淡荔枝蘋果味🍎為食完鹹食同甜品解膩。

✿ 0900-1800 $128

✿ 𝙔𝙪𝙯𝙪 𝙨𝙤𝙙𝙖 $42

✿ 𝙇𝙮𝙘𝙝𝙚𝙚 𝙖𝙥𝙥𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖 $48

2023-06-07
今日路經堅尼地城 係遠處比呢間十分吸睛既外表裝修吸引住 一開頭唔知係餐廳 吸引左我過去 望望個menu 選擇唔多 但d staff都好主動出黎介紹 得知係新開張幾日既餐廳 仲試業中 選擇唔多 但正式開業後 會增加多d食物選擇 好啦 就入去試下 揀左個蕃茄煙肉水波蛋意粉味道真係好好味 所有野都岩岩好到位 但略嫌個意粉質地未做到100分 但每個人既口咪都唔同到杯咖啡 當日用既豆係fruity豆 暫時係我飲過最好飲既咖啡 層次好分明 而且aftertaste 仲有一種果香 咖啡苦同香既夾雜 痴埋一齊 真係好特別 下次會再來試下佢地其他野 希望呢間小店可以繼續做落去 始終裝修又靚 食物質素又好既餐廳真係少之又少
揀左個蕃茄煙肉水波蛋意粉
味道真係好好味 所有野都岩岩好到位