2021-06-15
今日嚟到銅鑼灣附近一間專食 pizza 同 pasta 嘅食店 , 星期 5 晚嚟到非常旺場 , 好彩有 book 位 😏😏 ! 一坐低 , 店員即刻同我哋推介佢哋自家製 pizza 同埋 pasta , 另外佢哋仲有好多款手工啤酒 🍻🍻食店好細心 , 提供不同嘅 gluten free / keto / vegetarian / vegan 食物 , 餐牌亦標示得好清楚 , 唔洗估估下 , 唔同需要嘅食客嚟呢度可以放心大吃大喝 !! 👍👍👍墨西哥雞肉及西班牙辣肉腸薄餅 ($150)一入到嚟見到個薄餅爐就決定要試下薄餅 !! 即叫即製 , 所以製作需時 ~ 好足料好香 😳😳 熱辣辣 , 超正 👍👍 勁多芝士 🧀 芝士控一定唔可以錯過 ! 每款配料都好足料 , 但又唔會互搶風頭 , 批底鬆軟帶點煙韌 , 唔錯唔錯 ! 如果餐牌上嘅薄餅唔啱口味 , 仲可以自選薄餅配料 (4 款配料薄餅 $168 😀)西班牙辣蒜香雜錦海鮮汁寬意粉 ($138) 寬意粉比較短身 , 好香蒜蓉味 , 都幾辣㗎 ~ 海鮮同樣好足料 , 如果真係要揀 , 我覺得薄餅比較精彩 😆雜錦海鮮濃湯配迷你麵包 ($62
海鮮湯勁足料 😍😍 有蝦 , 魷魚 , 魚柳 , 青口 , 個湯濃味得黎 , 質地又唔會太杰 , 唔係落左好多麵粉個種 🤤🤤 好好味 , 有驚喜 !! 我想飲多 d 湯多過食配料 😋😋 3 件 mini pita bread 都唔錯 , 裏面係中空 , 食完唔會太飽 , 好多時餐湯都係配蒜蓉包 , 呢個包好有新鮮感 😬😬 大家要試下 ~~
賣相唔錯 , 有 dark rum , passion fruit , liqour lychee , lemon juice , 入口酸酸地 🍹🍹