2018-12-22 2003 浏览
十月媽媽生日 (而家先有時間補返食評)呢到食buffet, 當然要預先book 位仲係成個月前九月已經book 定4人自助晚餐,當時預早同媽媽慶祝生日呢度空氣好!環境又靚!入到來見到食品種類繁多⋯⋯我都吾逐一介紹,但長腳蟹同生蠔係最受歡迎,而餐廳不停有refill,去到9點收擋前都keep 住有長腳蟹新鮮鮮彈牙,麵包蟹多膏,蝦一般蠔亦夠肥美!刺身沒有特別要求要多少塊, 師傅卻很鬆手, 每樣都給了很多. 三文魚很厚切, 看起來很新鮮, 肉質肥美滑溜, 正!燒牛肉燒得剛剛好,肉質好嫩!不過長期要排隊...羊架: 又是即燒的, 肉質頗腍, 沒有羶味.燒虎蝦好新鮮,好彈牙不過每次只限兩隻. (encore三次)甜品時間太多不能盡錄Haggen daz 雪糕不斷供應,有很多種味道可選擇,只能嘆一句.眼闊肚窄不日再戰吧!當日是媽媽舊暦生日食得好開心啊....
十月媽媽生日
(而家先有時間補返食評)
呢到食buffet, 當然要預先book 位
仲係成個月前九月
已經book 定4人自助晚餐,
當時預早同媽媽慶祝生日
呢度空氣好!環境又靚!
入到來見到食品種類繁多⋯⋯

我都吾逐一介紹,
但長腳蟹同生蠔係最受歡迎,

而餐廳不停有refill,
去到9點收擋前都keep 住有
長腳蟹新鮮鮮彈牙,
麵包蟹多膏,蝦一般
蠔亦夠肥美!

刺身沒有特別要求要多少塊,
師傅卻很鬆手, 每樣都給了很多.

三文魚很厚切, 看起來很新鮮,
肉質肥美滑溜, 正!
燒牛肉燒得剛剛好,肉質好嫩!

不過長期要排隊...
羊架: 又是即燒的, 肉質頗腍, 沒有羶味.
甜品時間太多不能盡錄

Haggen daz 雪糕不斷供應,有很多種味道可選擇,
只能嘆一句.眼闊肚窄不日再戰吧!
當日是媽媽舊暦生日
食得好開心啊....
好友大飯聚,最終選擇紅磡火車站隔離酒店的下午茶自助餐。朋友已提前二星期訂枱,出發前,幸好在網頁找到八五折優惠劵,又抵左!  當日,大家都準時到達~開餐! 可以座無虛席!果然名不虛傳! 先去看看有什麼美食。沙律及前菜小食  多款基本沙律和已經調好的沙律。 蟹柳蟹籽墨西哥薄餅卷  這款Quesadilla好清新但好好味,除了青瓜和蟹柳清新的味道外,還嚐到陣陣牛油香。自己已經夾取二次了!    蝦餃燒賣 平日到酒樓飲茶,看到蝦餃燒賣都是特點,捨不得!現在任食,就要多取几件。天婦羅五款炸皮有微微的梘水味。蝦唔靚。秋葵,南瓜,蕃薯帶著微微的甜味,無需加其他調味料。而魚肉較淡,配鹽會較美味。黑色的迷你煙肉蛋漢堡包 包殼外脆內軟,煙肉鹹中帶甜。而且細細件,前後吞了二件。   這個自助餐,只有一款咖哩~雜菜咖哩,估計是Masala底的。嚐過辣的咖哩,就要以甜品來解辣。芒果拿破倫 在其他餐廳散點,也要几十個大洋。現在任食,當然不能錯過。  黑芝麻心太軟 外皮跟餡料都是黑色。不過流質餡料中,混有粒粒黑芝麻,帶來多重口感。自己食左三件。名牌子雪糕和雪條 大家都很努力回本!還特地把雪糕雪條的包裝盒叠起來,拍照
好友大飯聚,最終選擇紅磡火車站隔離酒店的下午茶自助餐
當日,大家都準時到達~開餐!
可以座無虛席!果然名不虛傳!
先去看看有什麼美食。
沙律及前菜小食
多款基本沙律和已經調好的沙律。
蟹柳蟹籽墨西哥薄餅卷
自己已經夾取二次了!
蝦餃燒賣
平日到酒樓飲茶,看到蝦餃燒賣都是特點,捨不得!
現在任食,就要多取几件。
五款天婦羅
天婦羅五款
炸皮有微微的梘水味。
蝦唔靚。
秋葵,南瓜,蕃薯帶著微微的甜味,無需加其他調味料。
而魚肉較淡,配鹽會較美味。
黑色的迷你煙肉蛋漢堡包
包殼外脆內軟,煙肉鹹中帶甜。
而且細細件,前後吞了二件。
素咖哩
嚐過辣的咖哩,就要以甜品來解辣。
芒果拿破倫
在其他餐廳散點,也要几十個大洋。
現在任食,當然不能錯過。
黑芝麻心太軟
外皮跟餡料都是黑色。
不過流質餡料中,混有粒粒黑芝麻,帶來多重口感。
自己食左三件。
名牌子雪糕和雪條
大家都很努力回本!
還特地把雪糕雪條的包裝盒叠起來,拍照留念。
這個紫色的甜品,外表似紫薯,
原來外皮是灑上紫色粉末的厚皮,
內餡是甜蕃薯蓉。
真係鬼鬼鼠鼠扮蕃薯。

這下午茶每人3百有找!
價格還算合理。
下午茶
素咖哩
黑芝麻心太軟
🎀熊大生日大快樂!🏮🛍🎊🎉🎁🎈熊大又大一歲喇!📍熊妹為熊大隆重其事的生日週終於來到呢日,當然係食大餐喇!📍一早訂左位的熊妹,3點半🕞準時拉熊大黎到位於紅磡都會海逸酒店西餐廳《Promenade》食個生日tea buffet!📍嘩嘩嘩嘩,就算準時到都已經全場爆爆爆爆🈵人,咁出名咪話唔西利,好彩訂左位!📍熊大同熊妹都係最鐘意先自製個前菜沙律🥗。📍好多款唔同種類的沙律菜☘️,好新鮮,配料有芝士碎粉🧀,煙肉碎🥓,提子乾🍇,麵包糠粒🍞,車厘茄🍅,青瓜片🥒,墨西哥片同蝦片。📍撈上醬汁,有千島醬,凱薩沙拉醬,黑醋汁,日式芝麻醬,自製沙律真係鐘意要幾多料有幾多料。📍可惜無熊大熊妹至愛的沙律配菜粟米,就無左個靈魂喇。📍海鮮有兩款,海蝦🦐同青口,一般tea buffet都唔會太多海鮮類的,好彩熊大熊妹唔好海鮮。📍冷盤區的壽司刺身🍣都唔算多款,仲有啲中華沙律,泰式木瓜沙律同燒牛肉沙律。📍炸物區有六款天婦羅,薯絲蝦🍤同釀雞翼。📍熱食西餐有漢堡包🍔同薄餅🍕,係現場師傅新鮮焗製的。📍車仔麵檔🍲配料🍥都有十幾款揀,最驚喜係肥牛🥩都有,真係應有盡有。📍登登登櫈,到甜品區🍭喇,有20幾款甜品蛋糕,會唔會太多?凍餅,慕絲,
🎀熊大生日大快樂!🏮🛍🎊🎉🎁🎈熊大又大一歲喇!
📍熊妹為熊大隆重其事的生日週終於來到呢日,當然係食大餐喇!

自助沙律吧
📍熊大同熊妹都係最鐘意先自製個前菜沙律🥗。

📍可惜無熊大熊妹至愛的沙律配菜粟米,就無左個靈魂喇。

冷盤

炸物
📍炸物區有六款天婦羅,薯絲蝦🍤同釀雞翼。
漢堡包
📍熱食西餐有漢堡包🍔同薄餅🍕,係現場師傅新鮮焗製的。

車仔麵

📍登登登櫈,到甜品區🍭喇,有20幾款甜品蛋糕,會唔會太多
?凍餅,慕絲,布丁,花生醬🥜蛋糕,tiramisu 🌰,卷蛋,紫薯🍠,啫喱🍧,creme buree🍮等等等等。
📍仲有熱食甜品部,有即製梳夫里🥞,流心榴槤撻🥧,黑芝麻心太軟,麵包布甸🥠,窩夫等等。
📍另外中式糖水🥣有豆腐花,楊枝甘露,蕃薯糖水
haagen-daz  雪糕
📍最後,唔少得雪糕埋尾的haagen-daz 雪糕杯🍨同雪糕批🍦,共有十款特別新口味,

📍呢個tea buffet 絕對唔係tea buffet咁簡單,頭盤小食🍢,前菜沙律🥗,冷盤🥙,三明治🥪,燒味🍖,熱食🥘,車仔麵🍲,炸物🍤,壽司🍣,薄餅🍕,漢堡包🍔,蛋糕🍰,甜品🍮,朱古力🍫噴泉⛲️,haagen-daz雪糕🍨同雪糕批🍦,生果🍍,飲品🍹⋯⋯⋯⋯多款到不能盡錄,難怪咁出名咁多人捧場喇。

甜品
📍話明甜品下午茶buffet,都要介紹下幾款甜品
📍呢幾款甜品🍩係熊妹認為最為突出的。

芒果拿破崙
芒果好甜🍬,應該加左糖漿,拿破崙好脆好多層次好鬆化,仲有少少吉士醬🍼,熊妹成舊食哂。

榴槤酥
以榴槤做主題的下午茶buffet當然唔少得榴槤主打的甜品喇。榴槤酥係真材實料有成pat榴槤做饀心,榴槤味超重,未食落口已經成陣榴槤味,酥皮鬆脆,唔算太好榴槤的熊妹都覺得係好好好味
,不過食一件已經好漏好濟。

麵包布甸
一向都鐘情麵包布甸🍮的熊大同熊妹一定會試。🥛奶味唔算太香,但布甸好滑,焗麵包🍞都夠濕潤之餘又有少少脆脆地,提子乾唔多,面頭幾粒係熊妹自己加上去
,因為熊妹好鐘意食提子乾🍇。
窩夫
窩夫都係現場即整的,再放入窩夫暖櫃,任人隨便夾🥢。
好脆口,好重蛋香味🥚,面頭又有搽上少少蜜糖🍯烘過,變成焦糖咁,係好出色的窩夫呀!

📍另外,榴槤流心撻同黑芝麻心太軟都係好值得encore的甜品傑作。

📍作戰足兩小時,熊大表示非常滿意💕熊妹呢餐安排,熊妹都鬆一口氣。

📍最緊要個句
,熊大生日快樂呀!🎁
2018-11-11
庆祝纪念
生日
自助沙律吧
漢堡包
甜品
為咗滿足佢想食得多,食得平,食得正每逢大時大節食自助餐就係最好嘅選擇今次我哋就揀咗紅磡都會海逸酒店嘅西餐廳以前結婚都係呢間酒店度搞都見到佢餐廳好多人幫襯再加上網上食評都幾好所以決定訂位試下佢本身嘅自助餐 星期一至五 就係成人$32811月尾之前仲有折扣優惠我上次去係星期一所以有75折不過你要兩日前上網畀咗按金再print埋張coupon出嚟先至有75折優惠記得訂位嘅時候要講明你有呢張coupon折實咗之後真係好抵食種類嚟講其實都有好多選擇熱盤冷盤都有好多可能平日嘅關係所以唔算人流太多攞嘢食嘅時候都唔會有搶食嘅情況不過佢冷盆嘅海鮮種類就算少連翡翠螺都冇但係大蝦同埋青口都好新鮮好爽口彈牙生蠔係即叫即開一路排隊每人限攞兩隻仲有專人幫你用水沖走蠔殼碎食得好衛生乾淨每次有兩款唔同嘅生蠔有淡味啲同濃味啲嘅畀你食都算大隻仲有好多唔同款式嘅壽司揀佢嘅甜蛋都做得幾好食呀反而刺身我就覺得麻麻種類唔多同埋食落去覺得唔夠凍冷盤方面鳳爪做得幾好食仲有我最鍾意食嘅橄欖芝士都有好多唔同種類比我配包今次熱盤方面我就唔係食咗好多阿大爺竟然仲去食叉燒同切雞真係唔明白點解食自助餐會去揀呢啲平時成日食嘅燒味食甜品方面呢都唔錯
為咗滿足佢想食得多,食得平,食得正
每逢大時大節食自助餐就係最好嘅選擇

但我唔明佢啲生果點解知道咁大舊

自助餐又唔少得雪糕雪條喇
非常正係有haagen-dazs雪條食呀
仲任你食添
平時出面都一支賣二,三十蚊架

總括嚟講如果以正價嚟食嘅話都叫做不過不失
如果你係有優惠價去食嘅話呢就真係好抵食啦
所以記住訂位之前睇下佢有冇做緊優惠折扣
2018-11-05 3285 浏览
好少食完之後咁嬲。 事源我們排隊等取生豪時, 發覺當有個女人開生豪時,開後 佢會將又大又肥果D收起(可能自己人吃, 而果D又细又黑就放出來。 既然咁寒酸就連生豪都收起啦。不知所謂! 難怪周連6ㄧ半位都坐吾晒! 我以後ㄧ定吾會再去。 番到屋企四人有三個個肚都吾舒服! D鱼生和凍海鮮都麻痳! D甜品好嚇人! 李氏其下都冇乜好野出! 丢臉! 失望!
好少食完之後咁嬲
(可能自己人吃
! 失望!
2018-11-03
2018-10-29 3226 浏览
和友人的long lunch本來沒有計劃去邊度食嘢,只是為了大家都有位泊車,我們最後選擇了到紅磡都會海逸食自助餐。以往來吃,大多是晚上的自助餐。這次中午來到,發現自然光的採用令空間感很舒服。由於是即興的至自助餐友聚,我沒有預期有生蠔吃的。即開生蠔,雖然只得一款,但已令我心心眼。這實在是一個意外驚喜。美國即開生蠔 大部分都很飽滿。雖然不是太creamy,但是仍然有淡淡的海水味,已足夠令人感到滿足。魚生的選擇不是太多,只得四款 ,質素也算合格(但說不上中上)。的反而凍肉類及煙肉都很多選擇,配沙律實在一流。由於本人很喜歡食羅馬生菜,這裏的羅馬生菜也很爽甜,吃了幾轉沙律後發現成盆生菜幾乎給我一人吃光。這裏的熱盤也幾吸引。不過可惜,我沒有試太多熱盤,未能給予評價。唯有在這裏眼睛帶大家眼睛行一個圈吧。有pizza,很香。BBQ section有各式的烤物。 其實還有燒牛肉的,但我忘了拍照。熱盤都放著熱石上恆溫,,感覺食物的溫度的確沒有消散。另外值得一推介的是花旗參蜜棗茶 ,那是一個清燉的熱品。令我頓時也清心起來。最後,熱盤我只選了一碟。-- 就是忌廉汁焗薯,配焗田螺,再配烤番茄。這三樣都是我喜歡

有pizza,很香。

BBQ section有各式的烤物。

其實還有燒牛肉的,但我忘了拍照。

熱盤都放著熱石上恆溫,,感覺食物的溫度的確沒有消散。

最後,熱盤我只選了一碟。-- 就是忌廉汁焗薯,配焗田螺,再配烤番茄。這三樣都是我喜歡吃的東西,也覺得他弄得很好吃。

甜品專區方面,這裡的種類不算是極多,大概十多款。友人一開始已在甜品區已經取了芒果糯米糍 ,可能我太遲先攞甜品,居然到我攞甜品嘅時候已經冇曬,他也沒有refill,令我有點點失望。

另外仲有haagen-dazs雪糕杯和雪條棒。 雖然已吃得很飽,但仍然忍不住吃了一條雪糕棒。味道也只是選了朱古力,但那種錦上添花的感覺令人愉悅。

整體而言,這裏的食物算是琳瑯滿目,目不暇給,令人愉快。雖然水準不是極高,但歡愉的感覺已比一切重要,CP值很高。而我和友人的愉快聚餐,則在飽飽的狀態下完結了。
2018-10-26
信用卡優惠
2018-10-25 2655 浏览
家族聚餐去食 lunch buffet, 佢地揀左呢間。埋單好似有折,周日食每人三百幾,唔洗我俾所以唔太清楚 exactly 幾銀。食物可以逐一介紹吓,刺身壽司吧枱,common 野,三文魚and 呑拿魚and 八爪魚果D,不用排隊,食左一轉啫,普通啦⋯⋯生果有一串串,仲有朱古力噴泉。熱盤,牛扒同羊架都出色,仲有大大隻蝦仁炒西芹亦係必食。巴馬火腿任食,仲好靚好豪氣,配上餅乾條係一級棒!食左好多,質素唔錯。有蟹腳食,可惜經常都 refill 唔切,demand 比 supply 大。都攞到幾條,一般般啫。即開生蠔 counter , 絕對係全場焦點所在,不過長期都要輪米,5至10 分鐘左右。生蠔有 from france 同 born in USA , 都幾新鮮好味,我食左四轉,回本之作。甜品係另一個亮點,款式多,而且好多都係比較新穎,唔係周圍有架。例如流心榴連 cake , 係新野,不過我冇試。但就食左梳乎梨,同埋榴連酥,兩個都做得不錯。細細件,可以試多幾款,我諗我起碼試左十幾款,唔講得笑。雪糕係哈根大師的雪糕批&雪糕杯,款多味齊全,都幾重本架!超飽,若然下次身痕想再食生蠔同甜品,呢間
家族聚餐去食 lunch buffet, 佢地揀左呢間。

生果有一串串,仲有朱古力噴泉。

熱盤,牛扒同羊架都出色,仲有大大隻蝦仁炒西芹亦係必食。

例如流心榴連 cake , 係新野,不過我冇試。

但就食左梳乎梨,同埋榴連酥,兩個都做得不錯。

細細件,可以試多幾款,我諗我起碼試左十幾款,唔講得笑。

雪糕係哈根大師的雪糕批&雪糕杯,款多味齊全,都幾重本架!

超飽,若然下次身痕想再食生蠔同甜品,呢間會係首選。
2018-10-21 2315 浏览
呢間係我最愛,我已經食過好多次!呢間水準好高,而且非常多野食!即開生蠔,好新鮮!雖然唔算大隻,但勝在夠爽口同海水味都重!好好食,我1個人差不多食左10隻長腳蟹,都算多肉鮮鮮類都算多

即開生蠔,好新鮮!

長腳蟹,都算多肉

鮮鮮類都算多

2018-10-14 2728 浏览
跟友人相約星期五食buffet lunch,看了這間中價位的都會海逸,有匯豐卡85折,埋單$315一人早兩天打去訂位,雖然平日,但仍7成入座,不少人沙律分開了兩邊部門,近門口那種較西式,生菜新鮮,smoke salmon一般左上焗豪不好食,汁也很膩凍蝦尚算新鮮其餘不值一提魚生也是失望,冇咩鮮味,愛好魚生的我也沒有續盆生蠔算是此餐最好的賣點,生蠔的確很鮮美,左有法國蠔,味道很鮮海水味重右是美國蠔肉厚肥美,海水味較淡,餐是法國蠔比較好素菜pizza不錯,份量也切得很細,不會食一件便濟了。芒果拿破倫,朱古力brownie味道正常,但一件便可左邊麵包布旬太甜,一口已覺太膩häagen Dazs雪糕雪條很多,這裡加分

早兩天打去訂位,雖然平日,但仍7成入座,不少人

左上焗豪不好食,汁也很膩
凍蝦尚算新鮮
其餘不值一提

魚生也是失望,冇咩鮮味,愛好魚生的我也沒有續盆

右是美國蠔肉厚肥美,海水味較淡,餐是法國蠔比較好

素菜pizza不錯,份量也切得很細,不會食一件便濟了。

芒果拿破倫,朱古力brownie味道正常,但一件便可
左邊麵包布旬太甜,一口已覺太膩

häagen Dazs雪糕雪條很多,這裡加分

2018-09-29
信用卡優惠
2018-10-10 2359 浏览
有一段時間冇食buffet 了,趁住細佬生日,全家人請個假黎食餐午市自助餐~都會海逸呢間餐廳我下午茶同晚市都食過,係未試過午市,今次一試又覺得唔錯wo首先一黎到見到生蠔,估唔到午市都有供應,即刻拎黎試下佢啦,兩款蠔都好鮮甜,細d 果隻有比較重海水味,偏鹹左少少跟住就拎左d 海鮮同野飲,蝦肉尚算結實,青口都正常啦~呢到好在可以自己拎野飲,唔洗淨飲水咁淡熱盤同熟食都唔錯,有d 燒牛肉同豬頸肉,仲有焗蠔添😋😋太為食唔記得左影相跟住食到有d 飽就食返d 健健野~沙律啦,仲拎埋隔離 d 刺身添甜品方面有好多選擇,愛食榴槤既朋友唔好錯過佢個榴槤酥同班戟啦,真係有榴槤肉好好食最後食埋haagen dazs 雪糕就畫上完美句號啦因為屋企人申請左海逸美食會,所以有買一送一優惠,平均每人岩岩好唔洗200👍🏻👍🏻抵食

最後食埋haagen dazs 雪糕就畫上完美句號啦

2018-10-06 1683 浏览
自助餐有魚生、生蠔食,仲有Häagen-Dazs雪糕及雪條,係呢一個自助餐嘅特色。嚟食嘢要預先訂位,因為平日都可以滿座,現在做緊國際美食,最欣賞有很多不同口味的疏乎厘,仲有大量已剝殼的榴槤肉,的確好味,食到飽飽的。
2018-09-12 2102 浏览
屋企人生日打算搵啲好嘢食Book左個tea buffet 食餐好嘅Book左三點半枱未夠鐘就已經排曬長龍等人座心裏有啲期待明明一開始打去book位嗰時已經講明有細路仔同埋有BB車唔知點解仲要比張響正路中心嘅枱我哋感覺上唔係咁好坐叫佢俾咗第二張枱我哋地方都算大不過坐得有啲迫始終係tea buffet 嘢食選擇唔係特別多冇乜特別嘅嘢食同放題差唔多自製沙律刺身好難食一啲都唔新鮮除咗普通我諗唔到有乜嘢字去形容呢度唯一嘅主題就係推榴槤甜品味道一般甜品款式都叫做好多最欣賞嘅係個焦糖燉蛋其他都係一般般有Haagen Dazs 雪條同雪榚不過我唔係為左呢啲野先黎食buffet 要食雪條落七仔都有得買叫侍應幫手影相同埋買單全程都係黑晒面酒店咁嘅服務水準真係得人驚
屋企人生日打算搵啲好嘢食

2018-09-08
庆祝纪念
生日
2018-09-11 1510 浏览
與友人聚聚,選擇了這裏的下午茶,環境舒適,食物選擇又多芒果拿破侖好吸引!所以第一轉都已經夾一件試吓!魚餅都好好味!熱辣辣!下午茶時段都有海鮮,算好好啦個竹炭港堡都係貪得意試吓,味道無特別,煙肉蛋饀甜品款式好多,仲好精緻個啫哩仲有金箔喺面梳乎厘都有呀!熱辣辣好正!朋友仔話個榴連撻好正!好重味杏汁燕窩,我覺得甜咗少少,但杏汁好香碗仔翅,我見朋友仔食兩碗,我都試吓!都好食食返啲菜清吓,菜嘅款式都多,好新鮮楊支甘露都好飲,好多芒果肉呢個紫薯包咁得意又試吓,甜甜的,無咩特別窩夫太甜,唔好食椰汁黑糯米,仲有好多嘢可以溝冰飲,我拎咗啲配料襯黑糯米啫
與友人聚聚,選擇了這裏的下午茶,環境舒適,食物選擇又多

芒果拿破侖好吸引!所以第一轉都已經夾一件試吓!
魚餅都好好味!熱辣辣!

下午茶時段都有海鮮,算好好啦

個竹炭港堡都係貪得意試吓,味道無特別,煙肉蛋饀

甜品款式好多,仲好精緻
個啫哩仲有金箔喺面

梳乎厘都有呀!熱辣辣好正!

朋友仔話個榴連撻好正!好重味

杏汁燕窩,我覺得甜咗少少,但杏汁好香

碗仔翅,我見朋友仔食兩碗,我都試吓!都好食

食返啲菜清吓,菜嘅款式都多,好新鮮

楊支甘露都好飲,好多芒果肉

呢個紫薯包咁得意又試吓,甜甜的,無咩特別

窩夫太甜,唔好食

椰汁黑糯米,仲有好多嘢可以溝冰飲,我拎咗啲配料襯黑糯米啫

2018-08-25 3077 浏览
今年生日自助餐,因為屋企人有折扣,所以選擇左紅磡都會海逸。午餐出乎意料之外有生蠔、蟹腳,當天有美國及法國兩款生蠔,每人每次限取各一,肉唔厚但都幾甜,不知不覺就食左一打。熟食吧行幾轉都仲未食完,特別係粥煮得唔錯,試過蟹黃瑤柱、蟹黃水晶燕窩兩款,自己再加啲油炸鬼片以及蔥粒,yummy。甜品方面,有幾款haagen daz雪糕同雪條食之外,仲有廚師即整款式,剛好呢段時間酒店下午茶做緊榴槤系列,順理成章午市都係做返榴槤甜品,包括榴槤流心芝士撻、流心蛋糕,味道同樣唔錯。以人頭300幾蚊黎計,性價比OK。

生蠔
生蠔
蟹黃瑤柱粥
榴槤流心蛋糕
榴槤芝心撻
今日一家大細出發去紅磡都會海逸西餐廳,享用榴槤綠茶下午茶自助餐。食物款式總算多元化其中熱烈推介:即整即食的pancake 味道可自行選擇有必食的榴槤,另外還有雜果,藍莓, pancake 皮有原味或綠茶選擇!堅好味熱辣辣!師傅幾好人可以比我拎兩個另外還有疏乎厘都是新鮮製作,蛋味香濃大家可以不妨試試!!仲有D即焗既流心榴連tart , 小蛋糕也味道ok 😊😊另外那一邊有自家調配飲品,因為我真係榴槤狂所以畢左好多榴槤同埋涼粉!! 但係熱食就真係好普通........壽司最差一大舊飯,其他炒粉面,炒飯,咖喱味道一般般所以冇影相。糖水中:杏仁燕窩好味,飲左兩碗!適逢酒店有early bird 優惠我哋早兩星期前已交定$600訂金所以埋單可以有八折,平均每個人$240所以都算係價廉物美抵食之選

2018-08-12