餐厅: QUE (ELEMENTS圓方)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-30 738 浏览
週末到處都是人,圓方這間餐廳大約有6人等侯,應該不用等太耐,就下決定。侍應安排入座時,裏面根本不是坐滿。menu有套餐,但單人餐都要5百起,仲要2人起叫,所以單點散叫吧。天婦羅即炸,免治雞軟骨串燒頗特別。魚生普通,有渣的。味道及份量中規中矩好味日本意粉夠硬身及有彈性,有蟹籽,明太子,胡麻醬,很惹味。好肥大菠蘿很甜,面層仲有火槍燒過的焦糖脆結賬4個人$2200,回家後,老公仲要話像食了一陣風,唔飽。

侍應安排入座時,裏面根本不是坐滿。

天婦羅即炸,免治雞軟骨串燒頗特別。

魚生普通,有渣的。

味道及份量中規中矩

好味
日本意粉夠硬身及有彈性,有蟹籽,明太子,胡麻醬,很惹味。

好肥大

菠蘿很甜,面層仲有火槍燒過的焦糖脆

2023-10-28
2023-10-14 612 浏览
以日式和風木系設計 餐廳空間大 座位闊落~食物賣相唔錯 適合打卡 但價錢比較進取 𝐶𝑃值唔高 服務態度亦一般般 😢但勝在寵物可以比係餐廳以外位置陪食 就不能有太高要求了🥹記得要帶埋寵物袋或車‼️𖧐 軟殼蟹班尼迪蛋配蕃茄莎莎、煙肉、柚子荷蘭汁及牛角包正常發揮 好一般般 🙈𖧐 黑松露貓耳朵意粉味道較淡 唔係太食到黑松露味 貓意粉尚算彈牙𖧐 清酒柚子提拉米蘇打完卡之後可以加入滴管入邊嘅清酒 柚子味好清新 酸酸甜甜幾開胃 但份量較少
以日式和風木系設計 餐廳空間大 座位闊落~

但勝在寵物可以比係餐廳以外位置陪食 就不能有太高要求了🥹
記得要帶埋寵物袋或車‼️

📍HONG KONG📍#Que個日去圓方行街間間都排隊,問到呢間好好禮貌同我講好d,就去呢間🤣#軟殼蟹意粉配蕃茄忌廉汁新鮮蕃茄味🍅隻蟹比我想像中大隻,重要炸到卜卜脆🦀咁岩我呢隻多重要好多蟹膏🥹整體都淡口少少,不過酸酸地好清新幾開胃🩷#松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁為左呢個飯我會encore🤤海膽味岩岩好無話太heavy🩷將甲羅燒嘅蟹肉蟹膏撈埋個飯一啖咬落去!夠鮮又濃味,滿足🥹#月見免冶雞肉配小雞軟骨 蛋黃唔腥🍳面頭仲有少少唔會太甜嘅照燒汁,加埋佢嘅燒烤味👍🏻我重攞左小小蛋黃撈飯,無得頂🩷🩷#A4佐賀和牛壽司新鮮wasabi唔嗆鼻,一入口食到軟熟又香嘅和味飯,飯重有小小暖🤤#Q-San甜筒仔好qq🤣抹茶朱古力殼配抹茶Moses,麻薯雖無蛋糕嘅中間不過無咩feel ,係食到最後有少少甜味重有一啖仔紅豆🫘係一間唔平,不過有heart又好食嘅餐廳🥹🥹絕對會encore!要講下Service好好,見我唔想排隊主動同我講幾點黎好d🥹
📍HONG KONG📍
#Que

#軟殼蟹意粉配蕃茄忌廉汁
整體都淡口少少,不過酸酸地好清新幾開胃🩷

#松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯配海膽忌廉汁
為左呢個飯我會encore🤤海膽味岩岩好無話太heavy🩷
將甲羅燒嘅蟹肉蟹膏撈埋個飯一啖咬落去!夠鮮又濃味,滿足🥹

#月見免冶雞肉配小雞軟骨

#A4佐賀和牛壽司

#Q-San
甜筒仔好qq🤣
重有一啖仔紅豆🫘

2023-09-20 373 浏览
喺Element食quick dinner, 叫左粒粒刺生丼、牛油果吞拿魚蓉卷同signature嘅炸蟹肉薯波。刺生好新鮮,又大粒,細食嘅未必食到一碗;吞拿魚卷幾特別,不過食起上嚟會流到成手都係…薯波最後上,我以為係細細粒、小食嗰一種,點知成粒乒乓波咁大,好飽…醬汁似章魚丸,脆卜卜、熱辣辣,口感同味道都唔錯。埋單$300幾兩個人,喺element嚟講唔貴喇😂
埋單$300幾兩個人,喺element嚟講唔貴喇😂
2023-09-16 236 浏览
同好友喺圓方Elements食lunch😆本身想食拉麵Jo,但午市真係太多人🤣去咗對面食呢一間QUE😋門口佈置有好多貓貓🐱但裡面就係比較舒適嘅風格,除左一般枱,亦都有包廂可以坐到8個人左右😆午市套餐好多野食揀,我地就揀左兩款野食😆🍝軟殼蟹意粉配蟹肉蕃茄忌廉汁 $168呢個唔錯!軟殼蟹都幾脆身,唔會話一咬落去就成口油😉另外個汁都好食,蟹肉夠多,而個汁都好食😆本身怕蕃茄汁太酸,但加左忌廉落去又唔會太酸,意粉都掛到汁,值得再試下😆🍣角切魚生丼 $158朋友話呢個魚生丼都好食,魚生都新鮮🤩,亦都好多唔同款,三文魚,吞拿魚,青瓜,蛋,(仲有懷疑係希靈魚嗎🤣),整體黎講都係OK🤤雖然話午市時間,但唔會太嘈,燈光少少昏黃,但我反而鐘意咁樣嘅氣氛下傾計,舒服好多😆可以翻take!

🍝軟殼蟹意粉配蟹肉蕃茄忌廉汁 $168

🍣角切魚生丼 $158

去完西九 想喺圓方搵性價比高嘅餐廳可以試吓呢間 價錢中規中矩 但係勝在份量夠多我同朋友每人一碗 都食到好飽(•̀ᴗ•́)و完全唔洗擔心食唔飽呢個問題 ✌︎︎ꕀ 松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯 配 海膽忌廉汁$𝟮𝟮𝟴蟹殼裝住蟹膏 蟹肉 蟹籽 超豐富 濃郁海膽忌廉汁拌飯 超多海膽醬 同蟹膏蟹肉一齊食 完全係海鮮控最鍾意既鮮味衝擊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)意大利飯粒粒分明 食落有口感 飯量都好足夠 ✔︎ꕀ 香煎法國鵝肝月見燒牛肉意大利飯丼 $𝟮𝟱𝟴鵝肝煎得好香 好脆 不過就無𝙢𝙚𝙣𝙪咁大(´・_・`)牛肉恰到好處 煮得幾腍但又唔韌意大利飯既醬汁 同 溫泉蛋 牛肉配埋一齊好夾頭一兩啖係味覺衝激 好好食不過食到最後就會覺得有少少膩但係都十分推薦大家去試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟴/𝟭𝟬𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟳/𝟭𝟬𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ ✓ ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
去完西九 想喺圓方搵性價比高嘅餐廳
可以試吓呢間 價錢中規中矩 但係勝在份量夠多
我同朋友每人一碗 都食到好飽(•̀ᴗ•́)و
完全唔洗擔心食唔飽呢個問題 ✌︎︎

ꕀ 松葉蟹味噌甲羅燒意大利飯 配 海膽忌廉汁$𝟮𝟮𝟴
蟹殼裝住蟹膏 蟹肉 蟹籽 超豐富
意大利飯粒粒分明 食落有口感 飯量都好足夠 ✔︎

ꕀ 香煎法國鵝肝月見燒牛肉意大利飯丼 $𝟮𝟱𝟴
鵝肝煎得好香 好脆 不過就無𝙢𝙚𝙣𝙪咁大(´・_・`)
牛肉恰到好處 煮得幾腍但又唔韌
意大利飯既醬汁 同 溫泉蛋 牛肉配埋一齊好夾
頭一兩啖係味覺衝激 好好食
不過食到最後就會覺得有少少膩
但係都十分推薦大家去試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
𓍯 ꜰᴏᴏᴅ 𝟴/𝟭𝟬
𓍯 ᴄᴘ ᴠᴀʟᴜᴇ 𝟳/𝟭𝟬
𓍯 ʀᴇᴠɪꜱɪᴛ ✓
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2023-08-19 176 浏览
嘩,我剛食完圓方入面嘅QUE🍽️😺首先,我要講下價錢。確實QUE嘅價錢略貴,但我可以話食物真係有質素!每一道菜都經過精心製作,味道真係好出色!即使係付出啲錢,但食到嘅味道絕對值得!💰😋環境同裝修方面,QUE真係有獨特嘅風格!佢地喺餐廳入面裝飾咗好多可愛嘅貓貓,好睇好玩!如果你係個鍾意貓貓嘅人,呢度絕對係一個值得一試嘅地方!🐱🏮✨不過,當然最重要嘅係食物!QUE嘅菜式真係令我驚艷!每一道菜都充滿著獨特嘅風味同質感!我真係好享受每一口嘅滋味!🍤🍖🍰💕總括而言,QUE係一個略貴但食物質素絕對不容小覷嘅餐廳!環境裝修充滿貓貓嘅元素,如果你鍾意貓貓,絕對值得一試!不單止可愛,而且食物絕對會令你滿意!不如約埋朋友一齊去QUE嘆下好味嘅美食啦!🌟🍽️😺🎉
嘩,我剛食完圓方入面嘅QUE🍽️😺

2023-08-06 278 浏览
過去圓方搵食,見到開了一間新日本餐廳,即管入去試一試。餐廳環境不錯,夠大且感覺舒服。起初都好高興,因又有新嘢試,而且我一向喜歡食日本菜式。打開餐牌,食物選擇甚多, 而且相片影出來很吸引很漂亮,看看隔離枱,見食物賣相也跟餐牌上的相片一模一樣,心想應該會好好食。最後我選擇了龍蝦湯底海鮮烏冬、牛肉意大利飯及唐揚炸雞。我現在逐一評價,龍蝦湯底海鮮烏冬:龍蝦湯味道不錯,烏冬質感標準,但那些海鮮跟那間街舖商店X寶貨色差不多, 故然是雪藏貨沒有味道,那隻蝦的質感也是霉的,不好吃。牛肉意大利飯:牛肉樣子燒得不錯,裏面還有少少粉紅色,但咬下去發現不是軟熟而是硬的, 也就說明牛肉質素不好。飯更是差勁,味道好像忌廉牛奶浸白飯,幸好質感不是太爛,大概像平時食既白飯多少少咬口,整體嚟講好難食。最後唐揚炸雞,炸得很好,外皮香脆,但是十分可惜,整塊雞是沒有味道的, 雖然跟上一碟疑似士多啤梨的沙律醬,但不能補救沒有味道的雞塊,我只能拿很多的七味粉來調味。 我又看見隔離枱的甜品賣相很特別,而且好像是大師級去制作,但是我已經不想試也不敢試了。
2023-07-30
2023-07-09 294 浏览
上網搵圓方餐廳嘅時候見到Que啲野食相覺得好吸引就決定lunch黎試試-朋友叫左一個lunch set火灸左口魚裙邊海膽丼 $218分數:7/10跟餐有個味噌湯同沙律同小菜3個跟餐嘅味道都一般丼飯嘅左口魚裙邊好大片好厚身但火灸唔夠 所以魚油香唔夠出海膽都好新鮮 好甜-而我比menu圖吸引 叫左個香煎鵝肝月見燒牛肉意大利飯 $258分數:6.5/10但黎到既時候有啲失望鵝肝偏細塊 牛肉睇落亦一般食落口牛肉淋不過無咩牛肉味但意大利飯係好食的好creamy 味道岩岩好 唔算太膩-以呢個價錢黎講 食物質素一般CP值比較低
上網搵圓方餐廳嘅時候

以呢個價錢黎講 食物質素一般
CP值比較低
2023-07-05
2023-07-09 244 浏览
今日同朋友4個人去食晏,11點30分左右坐低,當時只有1枱客人。坐低叫左3個飯1烏冬。5分鐘後烏冬就到。諗住無乜客人,其他應該都好快到。就叫朋友先食。點知朋友食完成個烏冬,其他都未到。叫經理問一下,第二個飯終於到。仲差2個飯😅😅😅等到朋友食完,剩返2個飯都未到。時間去到1215,仲未見到我個飯。我行去廚房門口等,見到另一枱客人食緊同我叫一樣嘅飯,仲已經食左大半。我已經燥到即刻問啲staff 到底係發生咩事。啲職員都係只係話幫緊你跟緊。我哋係第二枱客,啲野等左45分鐘都未齊。去到1220,最後2個飯先到。埋單連埋加一$9xx,味道一般。無任何折扣賠償。
點知朋友食完成個烏冬,其他都未到。
叫經理問一下,第二個飯終於到。
仲差2個飯😅😅😅
等到朋友食完,剩返2個飯都未到。
時間去到1215,仲未見到我個飯。
啲職員都係只係話幫緊你跟緊。
我哋係第二枱客,啲野等左45分鐘都未齊。
去到1220,最後2個飯先到。

埋單連埋加一$9xx,味道一般。
無任何折扣賠償。

2023-07-09
2023-06-26 170 浏览
今日同埋個仔同老婆去睇鴨,之後去開呢頭拎番隻結婚戒指,順便食埋個老豆日晚飯先返屋企,响卡地亞行落下層諗住去good market 食飯,點知搵極都唔見⋯原來變咗呢間日本嘢,咁就費事再四圍走就試吓新嘢啦⋯⋯(可能唔新,不過疫情咁耐無乜再去過呢度所以覺得新,見諒🙏)坐低之後叫咗個牛烏冬比阿仔同叫咗兩個set,首先嚟個漬物(蘿蔔)都幾爽,可以跟手上個沙律,一般啦⋯⋯再嚟就上件刀插自己心口(刺身),都鮮嘅⋯一般啦其次就整個燒物,老婆話個明太子醬幾好味,但明太子我就⋯⋯🙄🙄🙄,但個味粉幾夾之後就上個飯,個飯其實有啲「溜」加埋都幾多豆,好似玩職業治療分豆豆咁⋯🤔跟手上埋個笨蛋,表面幾靚,好似竹畫個甜品幾好,阿仔打劫埋成杯食晒🤦另外side bet 咗佢比仔送烏冬,一般啦,個醬幾好但係,呢幾條友就重口味咗少少唔知呢個集團老闆係咪好鍾意貓幾得意🤣🤣🤣整體不過不失,但都係鍾意上番去廣天好似抵食同性價比好啲,好掛住佢杯小餐前酒

坐低之後叫咗個牛烏冬比阿仔同叫咗兩個set
,首先嚟個漬物(蘿蔔)都幾爽,可以

跟手上個沙律,一般啦⋯⋯

再嚟就上件刀插自己心口(刺身),都鮮嘅⋯一般啦

跟手上埋個笨蛋,表面幾靚,好似竹畫

甜品幾好,阿仔打劫埋成杯食晒🤦

另外side bet 咗佢比仔送烏冬,一般啦,個醬幾好

但係,呢幾條友就重口味咗少少

唔知呢個集團老闆係咪好鍾意貓
幾得意🤣🤣🤣

2023-06-18
2023-06-11 171 浏览
I recently had the pleasure of dining at a Japanese fusion restaurant that left a lasting impression on me. The highlight of my meal was undoubtedly the Wagyu with foie gras over rice. The steak was cooked to perfection, with a melt-in-your-mouth texture and a rich, savory flavor that was simply divine. The foie gras was a great complement to the steak, adding a nutty and slightly sweet note that elevated the dish to a whole new level.But the culinary delights didn't end there. For dessert, I ha

But the culinary delights didn't end there. For dessert, I had the strawberry filled white chocolate cake, which was an absolute revelation. The cake was moist and fluffy, with a creamy white chocolate frosting that perfectly balanced the sweetness of the strawberries. It was the perfect end to an already amazing meal.

While the food was undoubtedly exceptional, I must note that the service could have been better. It took quite some time for our food to arrive, which was a bit frustrating. However, the quality of the dishes more than made up for the delay. Overall, I would recommend this Japanese fusion restaurant to anyone looking for a memorable dining experience. The Wagyu steak with foie gras over rice and the strawberry filled white chocolate cake are not to be missed.
2023-05-29 220 浏览
去圓方街睇戲,本來想食拉麵,見到對面呢間啲午餐幾吸引,又唔使等位!賣相好靚,蟹肉、蟹籽加隻鵪鶉蛋,蟹殼燒得好香,撈勻後,放响薄脆或紫菜一齊食,呢個小食一流龍蝦湯唔同一般濃湯,帶番茄味,味道算唔錯,只係唔夠熱。材料雖然多,有兩隻大蝦,但唔新鮮,帆立貝就冇乜味,可取只是烏冬彈牙,其他就一般。其實豬鞍燒得香脆,可惜肉質唔夠嫩,就算燒得啱啱好,都係有啲嚡,又冇味,真係有啲可惜!個汁帶少少酸,但只係裝飾,唔係用嚟點。最後啖埋杯普通咖啡,繼續我哋嘅行程!
松葉蟹味噌甲羅燒

賣相好靚
,呢個小食一流

大蝦帆立貝龍蝦湯手打烏冬

伊比利亞豬鞍伴紅酒話梅汁

最後啖埋杯普通咖啡,繼續我哋嘅行程!
松葉蟹味噌甲羅燒
2023-05-27 2488 浏览
週末行過Elements,見到新開左間日式fusion菜 - QUE,上次喺東涌食過佢哋嘅下午茶覺得質素都唔錯,東涌嘅木包色日系裝修比較chic,仲有好多貓貓🐈裝飾打卡添,今次嚟Elements QUE試吓個晚餐先,呢度嘅裝修就比較高級有格調,餐廳大量選取日本新鮮食物材料:💚特上刺身盛 $468非常豐富包括有日本生蠔🦪(加入兩款唔同嘅調味汁)、海膽、牡丹蝦🦐、油甘魚、深海池魚,剌身新鮮味甜😋💚燒帆立貝串 $48帆立貝搽上燒汁,串燒整得又香又好味💚燒牛舌串 $58厚切燒牛舌,外層燒得香口,但內層仍保持肉嫩有汁的👍🏻💚燒明太子意瓜 $36翠玉瓜塗上把明太子醬,把明太子醬燒香,好夠惹味💚酥炸日本廣島蠔🦪(4隻) $108大大隻炸日本廣島蠔,吉列脆槳唔太厚但又脆,炸得熱辣辣,咬開仲好Juice🥰💚辣味帆立貝壽司Taco $108呢個係店員推介嘅食物,係用天婦羅紫菜包住加咗辣汁嘅火炙帆立貝、新鮮生菜🥬及青椒絲,豐富口感又好食💚松葉蟹味噌甲羅燒🦀 $148甲羅燒🦀有蟹肉、蟹膏、鵪鶉蛋及蔥花,並配有紫菜及燒腐皮一併食用,要趁熱把材料撈勻食💚US牛小排壽喜燒手打烏冬 $178牛小排肥瘦均勻,肉質偏淋,

💚特上刺身盛 $468

💚燒帆立貝串 $48
帆立貝搽上燒汁,串燒整得又香又好味

💚燒牛舌串 $58
厚切燒牛舌,外層燒得香口,但內層仍保持肉嫩有汁的👍🏻

💚燒明太子意瓜 $36
翠玉瓜塗上把明太子醬,把明太子醬燒香,好夠惹味

💚酥炸日本廣島蠔🦪(4隻) $108

💚辣味帆立貝壽司Taco $108

💚松葉蟹味噌甲羅燒🦀 $148

💚US牛小排壽喜燒手打烏冬 $178
牛小排肥瘦均勻,肉質偏淋,好香肉味,烏冬做得唔錯有咬口

💚草莓🍓香桃🍑沙冰 $68
夏天熱辣辣,飲沙冰好適合,可以咬到粒粒士多啤梨,亦有蜜桃🍑香味

💚柚子香梅清酒特飲 $98
先把切細粒香梅放入酒杯中,客人自己把柚子清酒倒入,香梅味道在清酒中揮發,混和一起酸酸甜甜好好飲😍

💚京都宇治抹茶🍵蛋糕 $82
可愛正方體蛋糕都好大個,夠兩個人share食,抹茶🍵慕絲、日本紅豆🫘、柚子麻薯,充滿驚喜😍

2023-05-26
  • 特上刺身盛
2023-05-24 172 浏览
24/5/2023 同朋友喺圓方shopping,見到呢度有日式又有西式,啱晒我哋,各自喜歡嘅口味。佢哋set lunch 有好多選擇,正呀!朋友至喜歡食豬扒之類嘅食物,見到餐牌有豬鞍,梗係二話不說,order啦!Set Lunch:-有沙律,味噌湯或飲品伊比利亞豬鞍伴紅酒話梅汁,豬鞍有少少肥肉,肥瘦-齊,入口溶化,好好享受廚師用心烹調的成果。侍應好細心,遞上豬鞍時都提-提客人「趁熱食」👍🏻我就叫咗 香蔥拖羅甜蝦蓉溫泉蛋丼,每-口都有拖羅甜蝦蓉温泉蛋,餡料豐富,好有滿足感!另外叫咗-客加州卷(3件),好食。飲品:香桃富士梳打,presentation 好靚,幾片富士蘋果爽甜,亦都啱打卡影相。餐廳坐得舒服,我哋enjoy咗一個美味的午餐。
佢哋set lunch 有好多選擇,正呀!

Set Lunch:-有沙律,味噌湯或飲品
另外叫咗-客加州卷(3件),好食。

餐廳坐得舒服,我哋enjoy咗一個美味的午餐。
香桃富士梳打
味噌湯