大尾篤原來有一間三層打卡Cafe,集美食玩貓按摩打卡於一身. 去年初開業至今一年多已經贏盡口碑,假日去到座無虛席氣氛熱鬧. 餐廳提供輕食、咖啡、飲品、甜點等. 地下用餐區分戶外及戶內,換拖鞋上樓可以同多位可愛又有性格貓主子玩樂,天台係打卡位可以遠眺附近龍尾灘海景,放空一流,二樓有泰式師傅按摩價錢合理可以鬆一鬆. QR code 落單夠方便有效率. 等食物期間可以同盤中貓店主玩好搞笑,呢隻九個月大嘅英國短毛貓超乖匿喺個木盤入邊好吸眼球,隔籬枱小朋友任摸唔嬲摸得好開心. 我哋叫咗兩杯飲品沙律,同埋一個煮食同埋甜品,加埋$400左右. ⭐️黑糖牛奶咖啡沙冰🥛☕️❄️🧊咖啡甘香牛奶棉滑配上天然黑糖甜味,先甘後甜有層次好提神. ⭐️菠蘿椰奶沙冰🍍🥥🍹❄️果香酸甜味清爽解渴,夏日首選. ⭐️煙三文魚沙律🥗夏日炎炎清淡啲食個沙律健康又有營養好清新. ⭐️炸魚薯條🐟🍟即叫即炸香噴噴,巨型魚柳外皮金黃鬆脆魚肉雪白嫩滑唔乾. 扭紋薯條炸得唔油但香口. 齊齊點上茄汁及沙律醬味道更好. ⭐️單球雪糕🍨只售$20個,我哋叫咗抹茶同雲呢拿味. 比較特別嘅係加埋忌廉及麵包糠碎口感豐富. 誠意推薦俾大家,嚟到大美督一定要去,真係可

⭐️黑糖牛奶咖啡沙冰🥛☕️❄️🧊
咖啡甘香牛奶棉滑配上天然黑糖甜味,先甘後甜有層次好提神.

⭐️菠蘿椰奶沙冰🍍🥥🍹❄️
果香酸甜味清爽解渴,夏日首選.

⭐️煙三文魚沙律🥗
夏日炎炎清淡啲食個沙律健康又有營養好清新.

⭐️炸魚薯條🐟🍟

⭐️單球雪糕🍨

誠意推薦俾大家,嚟到大美督一定要去,真係可以玩足成個下午. 日落景色好靚㗎. 老闆同店員親切友善,加分,無min charge冇限時,絕對有別於坊間貓Cafe. 仲有,呢間係寵物友善餐廳,可以帶埋屋企嘅寵物嚟啊. 附近泊車好方便泊完車都係步行5至10分鐘就到餐廳. 食完可以踩單車黃昏再燒烤,圓滿嘅一日.
2024-03-29
  • 煙三文魚沙律
  • 黑糖牛奶咖啡沙冰
  • 菠蘿椰奶沙冰
  • 單球雪糕
2024-03-29 44 浏览
大埔督踩單車後飲杯嘢就係基本功!見到路口有個似花家姐嘅老闆招晒手,入去叫杯啡,有小朋友嘅就有雪糕食,大人唔想飲啡就有mocktail, 我呢個齋啡佬就飲咗一杯性價比高嘅齋啡。花家姐周不時走來吹下水,又拎佢嘅店長貓俾人吸下。一定有下次!

花家姐周不時走來吹下水,又拎佢嘅店長貓俾人吸下。

一定有下次!
2024-03-29
2024-03-28 33 浏览
Gavin媽成日都想搵d chill既餐廳🧡最近我上網搵左一間係大埔既隱世Cafe – Relax B&M,梗係要搵埋朋友仔一齊去食下野喇🤓Relax B&M一共有3層,低層係西式cafe (設有室內、室外用餐區)。室外用餐區係露營既枱櫈,望住海景真係好休閒寫意。餐廳既自家小花園帶有度假風,老闆娘好親切同大家傾下計🐱中層有貓店長既地頭,有超過十隻英短長毛貓比你任摸唔嬲。如果你食完玩完又見攰攰地,可以到頂層黎返個泰式massage💆🏻‍♀️係由泰國師傅主理,完全可以令你沉醉於休閒寫意中。最後仲可以上埋天台打卡,順便飽覽日落海景🌄真係好chill!💛美式炸薯條炸魚大大件即叫即炸,外皮鬆脆但肉質嫩滑,再配上他他醬,仲有大大份既扭紋薯條,小朋友食得好滋味(。◕∀◕。)💛經典卡邦尼意大利粉(豬肉)呢一份係order比小朋友食,卡邦尼汁唔會好水,味道濃郁可口,醬汁掛麵,所以啖啖都好夠味🤤意粉煮得比較淋,小朋友好專心咁食,個樣話比我地知:好好味呀媽咪😋😋💛軟殼蟹墨汁意大利粉原隻炸至金黃色又大大隻既軟殼蟹🦀外層炸到勁香口又啖啖肉!食落覺得個汁好特別,問老闆娘先知道原來係由蕃茄、芝士同埋香草煮成既醬汁,食

💛美式炸薯條

💛經典卡邦尼意大利粉(豬肉)

💛軟殼蟹墨汁意大利粉
原隻炸至金黃色又大大隻既軟殼蟹🦀外層炸到勁香口又啖啖肉!食落覺得個汁好特別,問老闆娘先知道原來係由蕃茄、芝士同埋香草煮成既醬汁,食落都幾惹味😙意粉煙靭又掛汁,份量都唔少架!估唔到兩個小朋友都好鍾意食!

🧃飲品方面我地order左雪碧、橙汁同埋檸檬梳打,檸檬梳打不過不失,飲一啖已經好爽好清涼!我地已經決定下次再黎過!
2024-02-24
  • 卡邦尼意粉
2024-03-27 39 浏览
今日又去大埔,趁唔係星期六、日去下大尾篤散心!見到呢間餐廳,感覺都舒服!餐牌都好吸引,又可以飲下咖啡,就黎試吓個lunch先~餐廳好多得意貓仔,同佢地玩都好友善♥️😋 牛里脊肉配薯條朋友叫左呢個餐一齊食,個肉好好味!入口重牛味,肉質淋!午餐價黎講係好抵食👍🏻‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10😋 奧利奧蝦墨汁意大利粉鐘意佢唔會食到成口墨汁,蝦又大大隻!咬落彈牙,都幾鮮甜!配上辣辣地既辣椒乾,好惹味,好快比我地清晒~‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10😋 海鹽焦糖拿鐵我地都叫左呢杯咖啡,好飲!咖啡味香,唔會死甜!‼️好食指數9/10‼️推介指數9/10呢度真係好舒服好chill,因為太舒服我地食完坐左一段時間都唔會趕我地走,職員都好友善,下次會想試埋晚餐~🍽 Relax B&M📌 大埔大尾篤汀角路龍尾村165A號地舖☎️ 90884875⏰ 星期一至五 12:00-21:00 星期六至日 09:00-21:00

試吓個lunch先~
餐廳好多得意貓仔,同佢地玩都好友善♥️

😋 牛里脊肉配薯條

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

😋 奧利奧蝦墨汁意大利粉

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

😋 海鹽焦糖拿鐵

我地都叫左呢杯咖啡,好飲!咖啡味香,唔會死甜!

‼️好食指數9/10
‼️推介指數9/10

🍽 Relax B&M
📌 大埔大尾篤汀角路龍尾村165A號地舖
☎️ 90884875
⏰ 星期一至五 12:00-21:00
星期六至日 09:00-21:00
這間龍尾海灘對面的cafe我bookmark 已久,想坐門外的位置望海嘆咖啡,更想在泰式佈置的天台看大美督的日落。結果訂了位的日子,下大雨但人要守信用,我們還是準時出席了,一拉趟門已經見到小貓知客在歡迎我們。店裏共有三隻小貓,可愛到不得了,最後拍貓貓的照片比拍食物還要多。不過還是先說食物🦀軟殼蟹墨汁意大利粉:黑色的墨汁意粉沾滿橙紅色的茄醬,上面放著大大隻炸得金黃的軟殼蟹,顏色奪目。軟殼蟹有少少椒鹽味更香口,微酸的蕃茄忌廉汁令意粉質感幼滑又醒胃🧀經典卡邦尼意大利粉:用上正宗的意大利煙薰煙肉粒pancetta, 獨有的鹹香配上醬汁濃厚的芝士味和蛋黃香,完美融入每一條意粉,每一口都令人滿足🌹玫瑰拿鐵:玫瑰的芳香和咖啡香同樣濃郁卻是絕配,花香感覺天然,咖啡上面灑上片片紫紅玫瑰花瓣好浪漫。☕️海鹽焦糖拿鐵: 海鹽帶出焦糖的香甜令咖啡香更有層次最後少不了甜品🥐綠茶紅豆窩夫:其實這是croffle, 外脆內軟充滿牛油香,上面鋪滿香滑的忌廉,還有煮得鬆化的粒粒紅豆,甜度剛好。如果綠茶味可以再濃一點就更有日本的感覺了P.S. 餐廳樓上是充滿泰國渡假風的按摩店,望着海按摩,之後到樓下跟貓貓玩喝咖啡實在洗滌心

結果訂了位的日子,下大雨

不過還是先說食物

☕️海鹽焦糖拿鐵: 海鹽帶出焦糖的香甜令咖啡香更有層次

最後少不了甜品

P.S. 餐廳樓上是充滿泰國渡假風的按摩店,望着海按摩,之後到樓下跟貓貓玩喝咖啡實在洗滌心靈

P.P.S. 一定要再來,在天台看日落
  • 卡邦尼意粉
昨晚同好朋友~去左位於大埔龍尾村鄰近海景獨立屋Cafe食Dinner😂食物水準幾好👍性價比高😙有得食之餘🤲🏽仲可以同三隻貓咪互動😺其中一隻貓咪真係好為食😅美式炸魚薯條魚柳的肉質鮮嫩、多汁,並且能夠保持嫩滑的口感😉薯條🍟~金黃酥脆的外層和柔軟的內部~香脆可口🤪魚柳份量非常大份好足料😜軟殼蟹墨汁意大利粉軟殼蟹的外殼容易咬動,內部肉質鮮美,能夠做出豐富的海鮮風味🥸意粉濃郁的墨汁醬汁,煮至恰到好處的彈牙口感,既不過軟也不過硬😛焦糖香蕉窩夫內部保持蓬鬆且濕潤,而外邊則經過烘烤而變得金黃酥脆~散發出甜蜜而帶有焦糖糖漿同奶油的香味😬玫瑰花果味茶(養顏)玫瑰花散發出濃郁的花香,而水果成分則應該帶來清新、甜美的香氣🫠具有養顏功效😑有助於改善皮膚狀態,更加光澤健康👍海鹽焦糖拿鐵(熱)具有鹹甜平衡的口感、濃郁的咖啡香氣、擁有濃稠的質地和柔滑的口感~帶來豐富的層次感,讓人回味無窮🫰環境~舒適的座位、寬敞的空間,cafe的裝飾以動物做主題~可以營造出放鬆和愉悅的感覺,讓客人能夠享受飲品和美食時一起同貓貓互動的同時感到舒適如果吃飽飽的話有點累的話~可以選擇樓上有按摩店按摩relax😍

美式炸魚薯條
美式炸魚柳薯條

焦糖香蕉窩夫

玫瑰花果味茶(養顏)
玫瑰花果茶

海鹽焦糖拿鐵(熱)
海鹽焦糖拿鐵

環境~

2024-03-10
美式炸魚柳薯條
玫瑰花果茶
海鹽焦糖拿鐵
2024-03-08 37 浏览
🐷🐷🐷🐷🐷自己住新界東,好少會入到大埔,尋日朋友揸車車我地入大尾篤踩單車散步,本來諗住是但搵間cafe食個lunch就開始踩單車,點知有意外收穫,最後留咗幾個鐘唔捨得走🥹 先講講佢啲嘢食~▪️烤牛扒配薯條 ($158) + 玫瑰拿鐵 ($15)平時好多餐廳都會overcook啲牛扒,我地特登叫咗3成熟,上到枱無overcook不特止仲係啱啱好有少少血水👍🏻 大大塊食完已經7成飽。沙律菜夠新鮮,薯條炸得香脆。玫瑰拿鐵,玫瑰味香濃之餘唔會蓋過咖啡豆既香味。▪️烤雞扒配薯條 ($138) + 蕃茄意粉 ($25) +美式咖啡 ($15)雞扒同樣係大大份好抵食,表皮燒得脆脆地但雞肉夠嫩滑。本來諗住蕃茄意粉只係加$25應該只係啲比較hea既醬汁,點知夠晒足料!酸甜醒胃,愈食愈開胃。而美式咖啡亦可以俾我地選擇nutty/fruity,幾貼心。最後點解會話我地有意外收穫仲唔捨得走,係因為舖頭入面有幾隻貓貓,keep住喺我地食飯既時候走嚟嗲我地🐱🥺 一摸翻肚嗰種🥺 仲虎視眈眈我地既食物😂 最後老闆娘見到我地咁鐘意貓貓,誠邀我地上二樓同佢其他貓貓玩,簡直係去咗貓天堂🥺💰$351+10%/2 person📍
🐷🐷🐷🐷🐷

▪️烤牛扒配薯條 ($158) + 玫瑰拿鐵 ($15)
玫瑰拿鐵,玫瑰味香濃之餘唔會蓋過咖啡豆既香味。

💰$351+10%/2 person
📍 Relax B&M (大埔)
大埔大尾篤汀角路龍尾村165A號地舖

#美食 #香港美食 #吃貨 #甜品 #相機食先
#hkfoodie #hkfood#hkfoodlover #tagforfood
#foodlover #hkrestaurant#gastronomy #foodie#hkfoodie#hkig#foodiehk#foodstagram #yum #tastinghongkong#food #foodporn
2024-03-06 38 浏览
今日放假黎到位於大尾篤既Relax B&M,餐廳高樓三層,地下就係Cafe,食完野可以上二樓同貓貓玩,而三樓就有正宗泰式按摩。對住無敵大海景食野,好有渡假氣氛,而且係黎動物友善餐廳,可以帶埋寵物黎嘆下。 🤣咁我就叫左個經典卡邦尼意炒,忌廉汁好香濃,意炒煮得夠腍,份量亦適中。另外仲叫左個全日早餐,大大碟,牛角包同薯餅岩岩好,唔會太油,煙肉同蘑菇炒得好香,炒滑蛋不錯。兩個人share岩岩好夠飽。食完野玩完貓仲可以上天台,望住個大海景chill下

食完野玩完貓仲可以上天台,望住個大海景chill下
2024-02-28 27 浏览
大美督真真正放鬆🥰仲有超多貓可以玩環境一流,睇埋日落🌄好舒服凍萃咖啡有好濃郁嘅香氣同順滑嘅口感,好適合鍾意飲凍咖啡嘅人!接著係軟殼蟹墨汁意大利粉,呢個意大利粉以新鮮嘅軟殼蟹同墨汁為主要材料,味道濃郁同豐富。軟殼蟹嘅鮮甜同墨汁嘅風味相互融合,帶嚟左獨特嘅口感~再嚟係蕃茄水牛奶酪沙律,呢道沙律以新鮮嘅蕃茄同水牛奶酪一齊,口感清爽同迷人。蕃茄嘅酸甜同水牛奶酪嘅濃郁相互平衡最後係水牛城炸雞翼外脆內嫩,味道香脆,絕對係炸雞愛好者嘅最愛。每口咬落去都可以感受到肉質嘅鮮嫩同香氣四溢

2024-02-14 47 浏览
估唔到大美督呢邊都有個咁Chill嘅地方地下嗰層主要係餐廳同埋食物樓上有貓店長駐場(有好多好可愛嘅貓不過如果你想入去要小心啲因為啲貓會走出嚟)同埋泰式按摩店 有獨立房及家庭房按摩服務頂樓有個打卡位可以望住海景嘆咖啡☕️黃昏嘅時候仲可以欣賞埋夕陽日落嘅景色如果經過大家都可以過嚟渡過慢活休閒嘅下晝~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~食物方面主要係提供咖啡西餐同埋沙律等味道都算OK 入邊嘅職員態度好好幾Nice
估唔到大美督呢邊都有個咁Chill嘅地方

地下嗰層主要係餐廳同埋食物
樓上有貓店長駐場(有好多好可愛嘅貓
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
食物方面主要係提供咖啡西餐同埋沙律等
味道都算OK
入邊嘅職員態度好好幾Nice
2024-02-11 71 浏览
呢間小店假日都幾多人,如果12點左右黎嘅話,有機會唔使排隊🤭 望住咁開陽嘅環境真係好chill,仲有貓店長🐱如果唔熱嘅話,非常建議户外,因為餐廳有提供帳篷,其實唔係太曬😉慢活mode on 🥳⭐️全日早餐 $128呢個全日早餐真係好多野食,有Croffle、薯餅、腸仔同火龍果等等,整體都幾好食👍🏻⭐️白菌意大利粉 $88雖然好似有啲dry 咁,但係食落都好香蒜蓉味,菇又好juicy,不錯👍🏻 ⭐️咖啡正常發揮⭐️玫瑰花果茶 $50呢個我反而覺得一般,冇乜玫瑰花味,偏酸

⭐️全日早餐 $128

⭐️白菌意大利粉 $88

⭐️咖啡
正常發揮

⭐️玫瑰花果茶 $50
呢個我反而覺得一般,冇乜玫瑰花味,偏酸
🚵大美督原來唔止BBQ,仲有間隱世Hidden Gem Cafe☕ Relax B&M樓高三層,每層各有特色。低層為西式cafe設有室內、外用餐區。自家小花園帶有鄉瑤渡假風情,親切老闆娘仲不時同大家small talk。中層有貓店長駐場,多達十隻英短長毛貓任摸唔嬲。食完玩完見攰,可以到頂層做番個泰式按摩,一條龍服務令你沉醉於休閒寫意中。最後上埋和式天台打卡,順便飽覽日落海景🌅牛肉漢堡餐(Hk$128): 這款和牛漢堡帶有夏威夷風情,以菠蘿、蕃茄、芝士、生菜和千島醬,肉質軟嫩,味道微酸帶甜非常滋味~熱騰騰金黃色的波浪型薯條,帶有懷舊港式風味黑松露配雞肉意大利粉(Hk$118): 黑松露意粉芳香撲鼻配上粒粒雞肉,夠creamy掛汁焦糖香蕉窩夫(Hk$68): 窩夫烤得鬆脆香口,帶有濃濃牛油香。配上焦糖香蕉和淡淡鮮忌廉, 令人意猶未盡橙汁(Hk$25): 大大杯橙汁口感酸甜,、消食開胃可樂(Hk$25): Burger當然要配可樂,On the Rocks更加爽(All subject to 10% service charge)📍Relax B&M大埔大尾篤汀角路龍尾村165A號地舖

橙汁(Hk$25): 大大杯橙汁口感酸甜,、消食開胃

📍Relax B&M
大埔大尾篤汀角路龍尾村165A號地舖
  • 焦糖香蕉窩夫
  • 牛肉漢堡餐
Relax B&M餐廳坐落沙灘旁邊遠眺馬鞍山對岸,度假式Cafe又relax又chill忙碌工作一日下午揸車去chill一chill佩里佩里大蒜雞,$256.0,用心烹調,肉質香嫩。香滑焙茶牛奶,$15,茶香如詩,滋味悠長。黑塘冰淇淋,點點甜點,心醉迷人。美式炸魚薯條,$108.0,澳式鮮奶咖啡,$45.0。好像身處國外的碼頭沙灘旁邊。如詩般的味蕾饗宴,慢活休閒舒適的讚嘆。Relax B&M如詩意般,自然舒適,心靈悠遊。於大美督龍尾沙灘之對面,享受勁relax、勁chill的美食。這間餐廳如詩如畫,清心靜修的最愛所在。
Relax B&M
餐廳坐落沙灘旁邊
遠眺馬鞍山對岸,
度假式Cafe又relax又chill
忙碌工作一日
下午揸車去chill一chill

佩里佩里大蒜雞,$256.0,
用心烹調,肉質香嫩。
香滑焙茶牛奶,$15,
茶香如詩,滋味悠長。

黑塘冰淇淋,
點點甜點,心醉迷人。
美式炸魚薯條,$108.0,
澳式鮮奶咖啡,$45.0。
好像身處國外的碼頭沙灘旁邊。

如詩般的味蕾饗宴,
慢活休閒舒適的讚嘆。
Relax B&M如詩意般,
自然舒適,心靈悠遊。

於大美督龍尾沙灘之對面,
享受勁relax、勁chill的美食。
這間餐廳如詩如畫,
清心靜修的最愛所在。
2024-02-07 45 浏览
樓高3️⃣層,有室外亦都有室內嘅位置,入面亦都有幾隻貓店長添🐱食物方面我哋今次叫咗🍴:🐓烤雞扒配薯條:雞扒烤得啱啱好,而且有少少肉汁,調味方面,就咁食已經好夠味👍🏻再配薯條簡直一流。另外亦都附上沙律菜,所以唔會覺得膩嫁😆🍄野菌意大利粉:一上枱已經聞到好香嘅蒜味,意粉煮得啱啱好,加入野菌同洋蔥🧅味道唔會覺得單調💕小朋友差唔多食晒成個意粉😂甜品:🍫朱古力曲奇牛角窩夫即叫即制✨牛角窩夫脆卜卜,配上朱古力同埋雪糕,味道鹹鹹甜甜咁☺️真係越食越好食,仲幫呢一餐畫上一個完美嘅句號💖🍹:芒果乳酪沙冰☕️:海鹽焦糖咖啡我哋一路食嘅時候,貓店長好chill咁享受緊陽光,有時仲會行去你側邊嗲下你㖭🥰而且成間餐廳俾人好舒服嘅感覺☺️另外二樓都可以上去玩吓貓貓,3樓就可以享受吓泰式按摩😎真係眨吓眼一日就過㗎啦😂今次我哋平日lunch時間嚟,人流唔係好多,不過如果係星期六日嘅話就要留意吓啦🥰

食物方面我哋今次叫咗🍴:
🐓烤雞扒配薯條:

🍄野菌意大利粉:

甜品:🍫朱古力曲奇牛角窩夫

🍹:芒果乳酪沙冰
☕️:海鹽焦糖咖啡

見今日天氣咁好,我哋就帶埋Mina去大埔大美督踩單車,諗住踩去水壩嘅時候沿路經過網上高度好評的Relax b&m!Relax b&m位於大埔大美督龍尾村,裝修好有渡假風,呢度樓高有三層及天台,底層係餐廳2樓係猫貓室,食完嘢可以上2樓玩貓貓,或去3樓做返個按摩, 最後可以天台可以望日落🌄!坐位有室外同室內選擇,坐室外可以望到一望無際的海景,室內有3隻溫純可愛的貓店長坐鎮,佢哋仲會陪玩同陪食添😹佢哋逢星期六日都好爆場,建議大家去之前都記得要book位,呢度的老闆、老闆娘同所有店員都非常友善,佢哋都係寵物友好,對小朋友都好有愛心,教Mina點同貓貓相處,又請Mina食糖,好有愛的一間店,大家可以帶埋愛寵或小朋友,一齊嚟到過1個開心愉快嘅週末❤️ ✨今次選咗以下食品✨🌟軟殼蟹墨魚汁意粉$128原隻軟殼蟹鋪係墨魚汁意粉上面,軟殼蟹好大隻,炸得好香脆,食落口啖啖肉,酸酸甜甜嘅醬汁,意粉煮得好爽口彈牙,開胃又好味👍🌟 燒春雞燒春雞的雞皮烤得香脆可口,雞肉嫩滑多汁唔鞋口,仲有兩款醬汁可以配搭嚟一齊食!🌟焦糖香蕉牛角窩夫$68上面鋪滿晒香蕉片同cream,窩夫烤得十分鬆脆香口,加上朱古力糖漿做配搭,口感豐

✨今次選咗以下食品✨

🌟軟殼蟹墨魚汁意粉$128
🌟 燒春雞

🌟焦糖香蕉牛角窩夫$68
上面鋪滿晒香蕉片同cream,窩夫烤得十分鬆脆香口,加上朱古力糖漿做配搭,口感豐富又好味,Mina姐一見到,已經即刻偷食一啖先😸

2024-01-27