2021-10-01 95 浏览
呢間餐廳真係好特別,狗都可以坐入餐廳入邊同主人一齊食嘢,一齊嘆冷氣,一齊打卡,超適合大寵物嘅人士。餐廳間開兩部份,一部份係比冇寵物嘅人,大概有七張大枱,而餐廳嘅另一邊俾有寵物嘅人,嗰邊枱較多,裝修嘅花更多心思,完全係比寵物打卡。食物方面,係好典型嘅美食餐廳,先講吓個burger,$148 for 個正常味道嘅漢堡包真心唔抵,牛肉冇肉汁流出來,薯條嘅質素同一般快餐店完全冇分別。個蝦意粉,嚟嘅時候真係俾佢嚇一跳,個賣相真係好特別,好綠,但係個味道OK嘅,仲有少少辣,只係個樣有啲怪。另外個烤雞,D肉質唔錯嘅,都算入味,而且跟好多蔬菜,感覺都好健康👍🏻

2021-09-30 77 浏览
地方好大好靚超級乾淨Staffs個個都靚仔靚女,好好人,好nice,見有狗狗忍唔住便便會幫忙清潔,5明點解會有人話route 99服務態度5好~食物5算得上好食,但極級推薦pink lemonade,必飲!我一個人叫咗2杯😂係香港,有一間餐廳,裝修靚,有人同狗仔食物,可以打靚卡,地方又大,又乾淨,最重要有冷氣,價錢合理,5會比人趕走,我真係好感動😭
地方好大好靚
超級乾淨

2021-09-29 53 浏览
朋友住將軍澳,有隻寶貝狗狗叫Toffee,經常帶佢遊山玩水,最近將軍澳開咗狗狗餐廳,喺海濱附近,環境極好,重有for狗狗既menu,毫無縣念,三人一狗去試試😌先講個環境,超級寬敞,朋友狗狗係26 kg大狗,場內有極充足位置予狗狗走動,當日平日下午,都坐滿咗三份一,差唔多每枱都有狗狗,超熱鬧🥰場內裝修靚之外,仲擺咗好多dog cares既產品,食下影下睇下野,絕對係消磨時間嘅好地方👍🏻👍🏻食物方面有驚喜,通常標榜寵物餐廳,講真都係醉翁之意不在酒,大家都唔會對啲食物好在意,不過呢間真係要讚,好食之餘又唔貴,我哋叫咗兩個lunch special,Pasta Carbonara、Philly cheesesteak及小食Hot wings,Toffee就食Pizza😋先上枱係Philly Cheesesteak,新鮮熱辣,麵包鬆軟,超足料,鋪滿晒牛肉,係鋪滿,咬落去,啲牛同芝士就會瀉出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真係流晒出嚟😂講真,就算唔係寵物餐廳,單純一間餐廳都未必整得咁好食,薯條係食得出薯仔嘅味道,同平時快餐店嗰啲爭好遠,跟餐仲有個南瓜湯,仲可以加飲品,$138真係勁抵👍🏻👍

先上枱係Philly Cheesesteak,新鮮熱辣,麵包鬆軟,超足料,鋪滿晒牛肉,係鋪滿,咬落去,啲牛同芝士就會瀉出嚟,toffee眼定定望住我食,佢啲口水真係流晒出嚟😂講真,就算唔係寵物餐廳,單純一間餐廳都未必整得咁好食,薯條係食得出薯仔嘅味道,同平時快餐店嗰啲爭好遠,跟餐仲有個南瓜湯,仲可以加飲品,$138真係勁抵👍🏻👍🏻👍🏻

朋友嘅Carbonara佢表示都唔錯,因為足料,撈勻之後,每啖都有洋蔥同煙肉,所以口感勁好,最驚啲意粉係冇料口淡淡,呢個係好香好creamy,份量都啱啱好,我哋share食,食吓包又食吓意粉,超級滿足🥰

小食Hot wings會係今次嘅必點推介,雖然個名寫Hot,但其實一啲都唔Hot😅,想食辣嘅朋友一定要問佢拎支辣椒仔,不過佢個味真係好正,好香嘅蜜糖味,甜甜鹹鹹,好快就食哂,鍾意食雞翼嘅,一定要叫呢個。

重有Toffee既Pizza,好神奇,一上枱佢就好似知道食物係屬於自己咁,唔係朋友拖住佢,我真係影唔切相🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️,影完佢應該用咗6-9秒去KO個pizza,咁我估應該係超級好食卦😂😂😂
2021-09-27 72 浏览
將軍澳人同狗都可以去嘅餐廳, 雖然我無狗仔,但係我住樓上同屋企人一齊落嚟食美式餐廳,佢有一個區域係專比一啲冇狗狗嘅客人用餐,但係禁啱我同屋企人都鍾意熱鬧同其實都好鍾意小動物。所以我哋就坐有狗狗區域啦,我地叫咗Fish Benny,Lemon chicken,All day breakfast,milkshake,本身住係美國好多年,返左黎香港嘅時候都喺度搵緊一啲美式餐廳,呢間無論裝修風格,食物都好有美國感覺。員工都好熱情友善,主動幫我,影相,有狗狗大小便,員工都好主動咁清潔,仲要一啲怨言都冇。
2021-09-23
滿滿懷舊美式風情嘅寵物友善餐廳🇺🇸可以同狗狗喺室內用膳真係無得頂🐶無狗狗嘅可以坐狗狗唔入得嘅仿車廂區🚃粉紅拼湖水藍嘅主調配上黑白格地板◾️◽️加上充足嘅光線 呢個環境我俾一百分💯-🍝大蝦羅勒青醬意粉 $168/set dinner 青醬味濃郁嘅意粉份量十足 仲有成十隻蝦添🦐食嘅時候有淡淡嘅Nut味同羅勒味🌿面頭舖上辣椒片 惹味過癮🌶-🍗美式慢烤雞 $168/set dinner一絲絲嘅雞肉非常香口 加上檸檬黑椒好有美式風情薯蓉加上酸酸地嘅汁亦都非常開胃🥔-Set Dinner加$28可以加配甜品真係超抵!Chocolate Walnut Brownie賣相靚靚🍫外皮香脆嘅brownie配上雲呢拿雪糕 正!Blueberry Pie上層係邪惡嘅crumble😈中間有超級厚嘅一層藍莓蓉🫐入面仲有粒粒藍莓果肉 整體肉桂味頗重😼
滿滿懷舊美式風情嘅寵物友善餐廳🇺🇸

面頭舖上辣椒片 惹味過癮🌶

🍗美式慢烤雞 $168/set dinner
一絲絲嘅雞肉非常香口 加上檸檬黑椒好有美式風情
薯蓉加上酸酸地嘅汁亦都非常開胃🥔

Set Dinner加$28可以加配甜品真係超抵!
Chocolate Walnut Brownie賣相靚靚🍫
外皮香脆嘅brownie配上雲呢拿雪糕 正!

Blueberry Pie上層係邪惡嘅crumble😈
中間有超級厚嘅一層藍莓蓉🫐
入面仲有粒粒藍莓果肉 整體肉桂味頗重😼
2021-09-25 61 浏览
今日探完親戚後,見到此餐廳可以帶寵物入去一齊食,我自己比較怕狗狗,原來佢哋有另一邊可以同寵物區分開,但又可以看到寵物區,裝修設計幾好,風格上似美國德州風格,地下用黑白格仔,再加上燈色椅,好吸眼睛。 食物主要係美式,頭盤湯Texas Chili, 原先以為好辣,好彩唔算辣,似肉醬意粉的肉醬,湯汁唔算多。 Pesto shrimp pasta,有8隻中型尺寸的蝦,蝦肉幾結實, 蒜蓉味都幾香濃。 All day breakfast, 好少有3隻蛋的早餐, 窩夫表面烤到少少脆,加上漢堡扒同煙肉,份量都夠飽肚。 再點了一個美式Red Velvet cake, 食落都幾飽肚。

2021-09-02
2021-09-24 48 浏览
在附近酒店book了一晚,但又唔想在酒店食晚餐,結果因為小朋友鍾意食漢堡包就黎左呢度食,呢度成間餐廳都粉色好靚,門口就有鞦韆同電單車做打卡位,入到黎先知原來呢度係寵物餐廳,所以有好多人帶埋狗狗黎,所以餐廳連寵物食既餐都有㗎 !而且仲有好多寵物用品賣添!當然無寵物都歡迎的,餐廳仲好貼心地安排一個狗狗不能進入的專區,方便怕狗或不想被騷擾的客人在裡面用餐。喜歡嘅也可以坐出面同其他寵物玩下。食物選擇有漢堡、三文治、意粉和扒等,第一時間叫左個classic burger比阿仔,份量不少啊,有洋蔥、菜、蕃茄、蛋、芝士,當然有靈魂漢堡!呢塊漢堡都相當厚肉,裡面仲有少少粉紅色,唔會well done鞋颯颯!burger仲跟埋薯條,都好味呀!另外我哋叫咗份steak($248),配菜自己揀,我就要沙律加粟米粒,沙律主要係不同既菜加洋蔥圈、紅蘿蔔等,而牛扒係好大塊既!熟既程度都可以選擇,medium啱小朋友得黎唔會太乾,其實塊扒賣相一般,但食落係好味有肉汁,真係扒不可以貌相!呢度美中不足係d餐唔跟飲品,要自己另叫,普通汽水要$28杯,我寧願叫杯特飲,要左杯immune booster($66),啱晒宜家抗

呢度美中不足係d餐唔跟飲品,要自己另叫,普通汽水要$28杯,我寧願叫杯特飲,要左杯immune booster($66),啱晒宜家抗疫時期,主要係橙、檸檬、薑、青蘋果等材料渣汁而成,所以有豐富的納他命C,飲完加強身體抵抗力!味道唔算好甜,橙汁濃加上少少檸檬澀,感覺健康!

即係我哋叫多一個Brownie做甜品,上邊有一球雲呢拿雪糕,再加上cream和一粒懷舊的車厘子, brownie 加雪糕嘅配搭真係一流,兩者一定要一齊食,咁就好好味㗎啦!
2021-09-23 43 浏览
友人家有一大一小毛孩,知道南澳新開左間可以帶寵物入內進食,兼且有Pet Menu, 所以特登過嚟幫襯一入門口已經充滿舊美式風格,啱哂喜歡打咭嘅朋友仔🥰Dinner Special 主要有四個main course 選擇,另外亦有All day Breakfast 已經包括有餐湯,沙律和飲料今日係意大利雜菜湯,餐湯足料,沙律菜新鮮,作為餐前嘅序幕😊先嚟兩杯邪惡嘅朱古力奶昔和雲呢拿奶昔,奶昔上面鋪滿層層奶油,增加口感晚餐只需加$28便有一大杯奶昔Texas Burger徳州漢堡漢堡除了有手打漢堡牛肉之外,更加有煎香嘅煙肉,燒烤醬芝士炒洋蔥,墨西哥辣椒,沙律菜,每咬一口,非常滿足加埋熱辣辣香脆炸薯條做配菜,充滿美式風格。Roasted Lemon Pepper Chicken 美式慢烤雞用檸檬黑椒慢慢烤雞,雞肉嫩滑。更配了薯蓉和炒雜菜, 完美組合.Chocolate Walnut crushed walnuts晚餐甜品只需加入$28,朱古力布朗尼配核桃碎,上面加個雲呢拿雪糕球一粒櫻桃裝飾,十分可愛😍Apple Pie經典美式蘋果批,滲滿蘋果餡料,旁邊配了我至愛嘅朱古力雪糕球, 真係無法抵抗.

一入門口已經充滿舊美式風格,啱哂喜歡打咭嘅朋友仔🥰
已經包括有餐湯,沙律和飲料
今日係意大利雜菜湯,餐湯足料,沙律菜新鮮,作為餐前嘅序幕😊
晚餐只需加$28便有一大杯奶昔

Texas Burger徳州漢堡
加埋熱辣辣香脆炸薯條做配菜,充滿美式風格。

Apple Pie

餐廳分有兩區,我今次冇帶毛孩所以選擇只供食客入內坐,有服務式嘅美式卡位。
如果有毛小孩嘅朋友更可以選擇較多打咭位嘅快餐自助形式區,方便唔同嘅朋友仔,十分細心
2021-09-23 63 浏览
好多話自己是寵物餐廳的但其實大部分都不是,因為這些所謂寵物餐廳的狗狗及主人都是要坐門口的,夏天34°C🥵🥵坐門口熱到真係無胃口食嘢😬😬。這間Route 99就不同,寵物是完全座室內的,而且地方清潔,沒有什麼異味。這餐廳只是開了一、兩個月, 口碑非常好, 十分受歡迎。揸車前往亦很方便,泊在翩匯坊停車場,而且有泊車優惠餐廳都算大,地方十分寬敞,室內裝修及擺設很靚,一入門口便是打卡位。我特別喜歡他們的枱,很大張,坐得非常舒服。(上載圖片數量所限,只影了幾張吧……)餐類款式並不算太多😏,另外有寵物menu的,但忘記影相😬午餐有幾款選擇坐低後職員會給你barcode及取餐通知鐘,用手機嘟barcode點餐,程式簡單清晰。沒有加一,銀碼很清楚。鐘响便自己前往吧枱取餐,形式有點像快餐。用托盤,紙餐具,全部餐具、醬汁、清水都是自己在吧枱取的。是日餐湯是忌廉湯,很有味道😋👍套餐選擇特飲需要加錢。朱古力奶昔很香很滑,凍Latte ok。The Classic U.S. Burger的牛肉很香,有牛味,因為食過好多Burger的漢堡扒都係無味的,好似食瘦肉咁😅番茄及火箭菜都新鮮,只是覺得薯條偏多😬😬埋單時
, 十分受歡迎。
揸車前往亦很方便,泊在翩匯坊停車場,而且有泊車優惠

(上載圖片數量所限,只影了幾張吧……)

餐類款式並不算太多😏,另外有寵物menu的,但忘記影相😬

午餐有幾款選擇

沒有加一
,銀碼很清楚。

是日餐湯是忌廉湯,很有味道😋👍
餐湯

朱古力奶昔及Latte

經典美式漢堡

番茄及火箭菜都新鮮,只是覺得薯條偏多😬😬

埋單時拎張barcode 去吧枱付款。
他們的服務很好,用餐後,離開時他們會幫你清理垃圾,不用自己清理。
就算沒有寵物的,都值得一試😊
2021-09-21
餐湯
朱古力奶昔及Latte
經典美式漢堡
2021-09-23 47 浏览
近來澳南開除左有寵物診所、旁邊仲有間寵物餐廳。餐廳以美式咖啡室為主題、粉紅調好搶眼、空間倘大、有不同打卡位供拍照、仲可以跟寵物一起用餐。餐廳裡面有寵物美容服務、可一邊等寵物扮靚、一邊食住等。想不到有專屬寵物餐牌、有適合它們食的漢堡飽同啤酒、十分有趣。沒有帶上寵物的我們選擇坐在主題房裡面(不能帶寵物在內)靜靜用餐、房內美式裝潢亦很有八十年代感覺~Philly Cheesesteak $138美式熱狗夾著軟嫩的慢烤牛肉、洋蔥和滿滿的半溶芝士、簡單又美味、配上份量十足的薯條、貫徹美式餐廳風格。店主推介的crispy fish Benny $148 賣相有點意想不到、炸薯絲下是煎鱈魚、跟上面的蛋黃醬和鱈魚子出奇地夾、味道有驚喜。Chocolate Walnut Brownie 外脆內軟、濃郁的朱古力brownie裡面的合桃碎很有咬口、跟雲呢拿雪糕好夾好好味。Immune Booster 以橙汁、檸檬汁、薑和青蘋果調配而成,味道清新宜人。Chocolate Milkshake 朱古力味好濃郁。平日對主題餐廳的食物沒有什麼期望、沒想到這裡無論環境和食物款式設計都蠻有特色,味道亦出乎意料地出色,值得
近來澳南開除左有寵物診所、旁邊仲有間寵物餐廳。
餐廳裡面有寵物美容服務、可一邊等寵物扮靚、一邊食住等。

Philly Cheesesteak $138

Chocolate Walnut Brownie

Chocolate Milkshake 朱古力味好濃郁。

平日對主題餐廳的食物沒有什麼期望、沒想到這裡無論環境和食物款式設計都蠻有特色,味道亦出乎意料地出色,值得推介!
2021-09-22 74 浏览
滿懷歡喜好期待咁一早book 咗位打算同朋友仔及小狗去食餐好晨早山長水遠揸車入到將軍澳11點去到好快已安排好座位QR code 落order 等咗10分鐘後侍應通知今日假期所以無 lunch set 唔緊要再點過再等咗十幾分鐘終於第一份餐送到諗住等埋朋友仔同小狗份餐一齊影相打個卡就開餐點知又等多10幾分鐘當時已經係11點45分都未上另外兩份餐所以再追一追點知收到嘅消息係人食嘅餐會再催催廚房但狗狗食嗰份餐因為大廚遲大到所以整唔到當時聽到覺得不可思議一間標榜寵物可一齊進餐嘅餐廳竟然因為員工遲到而無得食?問咗要等多半個鐘話廚師會返到同埋侍應話所有食材已事先準備好所以廚師返到好快會整到於是一路食一路等去到12:30 都未有人上狗狗餐再問另一位侍應佢話幫我跟一跟點知又等咗10分鐘都無人返嚟話我知咩情況結果再問另一個女侍應佢至話廚師未返到其實一早無 pet menu 點解唔一早通知我可以選擇繼續食或唔食另外點解一間公司可以容許員工遲大到?仲要係餐飲業最終當然係等唔到然後一肚火埋單精彩嘅地方又再出現就係張單上面竟然收埋我個狗狗牛扒餐!!!真係不可理喻!同個員工講收多咗錢,佢仲好悔氣咁講咗句唔好意思黑
滿懷歡喜好期待咁

但狗狗食嗰份餐因為大廚遲大到
所以整唔到
當時聽到覺得不可思議
一間標榜寵物可一齊進餐嘅餐廳
竟然因為員工遲到而無得食?
問咗要等多半個鐘

佢至話廚師未返到

其實一早無 pet menu 點解唔一早通知
我可以選擇繼續食或唔食
另外
點解一間公司可以容許員工遲大到?
仲要係餐飲業

最終當然係等唔到然後一肚火埋單
精彩嘅地方又再出現
就係張單上面竟然收埋我個狗狗牛扒餐!!!
真係不可理喻!
同個員工講收多咗錢,
佢仲好悔氣咁講咗句唔好意思
黑面不突止
收完錢唔該多謝都無聲!

呢次係我第一次寫食評
但呢一間餐廳印象真係差到爆!
其實如果無pet menu提供
點解唔一早講
仲要追咗幾次
而當中有員工直情話check 但係無俾回覆
服務態度真係超晒班!

2021-09-22
2021-09-22 47 浏览
的確係一間Pet Friendly 餐廳。。。一入去原本感覺良好,但係服務態度完全唔得,食物又等左極耐,我地係11時正入去,11時10分落單,等到12時15分食物都未來,期間上了All day breakfast跟飲品,但最初叫的奄列跟熱狗催極都還沒來,而且不停送錯單,明明All day breakfast配pancake佢就變左窩夫,不止我是這樣,隔離左右都是等了極耐,而且經常把食物送錯枱,催了三次眼見其他剛來既客人食物都到左!我那個奄列跟熱狗仍然沒來,完全得個樣,跟本負荷唔到咁繁忙既人流,以後唔會幫襯!。。。。。
2021-09-19 166 浏览
Order左以下食品:👉🏻Pasta Carbonara$128👉🏻Roasted Lemon Pepper Chicken$148👉🏻Texas Burger $148+$10👉🏻Wings $78 👉🏻Drinks - Apple Juice、Booster Juice、Cucumber Juice($68 for 1)最值得一讚係burger,入面配料加左辣酸瓜,勁惹味😝但作為薯條控既我要彈一彈佢,太幼身,食得唔過癮囉☠️🥳Pet friendly將軍澳海旁餐廳✨間鋪分開左兩個大area: 1. For pet同主人坐出面(連面向海邊玻璃seat位)2.只限人既入面位,如果有狗狗(兩個人位)建議可坐翻出面L型玻璃位,可以有私人空間同狗狗食下野 又可望下海邊💭放下空🌝Ps:我地今次冇寵物坐左入面,但食食下個陣有陣便便既味道飄入左我地既鼻哥🥺🤯真係omg
Order左以下食品:

👉🏻Pasta Carbonara$128
👉🏻Texas Burger [Chesses on Fries] $148+$10
👉🏻Wings $78 [honey mustard]

2021-09-18
庆祝纪念
生日
  • Texas  burger
  • Wings  (honey  mustard)
{🤍環境滿分打卡勝地 📸ROUTE•99 🐶}#kong_girl_foodie出街食#Route 99.被美國風所吸引嘅餐廳❤️同埋係 pet friendly 㗎!好啱同完狗狗散步之後坐低休息下,自己食啲嘢之餘,狗狗都有得補充下體力✨重點係佢有埋寵物美容服務㗎!✨✨.我同朋友都係嗌Dinner Set!包餐湯,沙律,飲品!仲可以加$28換特飲or甜品添!.❣️Texas Burger $168有bacon,手打漢堡牛肉,生菜,洋蔥等等!配埋BBQ醬係幾好食!而且薯條份量好多!.❣️Roasted Lemon Pepper Chicken $168 雞係以慢烤嘅方式整!雞胸位就比較乾,但味道唔錯!配菜,薯蓉份量都好多!.❣️餐湯,沙律 (跟餐)蕃茄湯我個人幾中意,食得出好足蕃茄,好清新!幾開胃!而沙律就正正常常啦!.❣️Vanilla Milkshake +$28好大杯!味道都幾濃!🤍.❣️Immune Booster Juice +$28朋友話過幾日要打針,所以要飲返啲vit c🤣有橙,蘋果,檸檬,薑!比較酸!但真係好健康咁🤣🤣💪🏻.📝總結首先餐廳設計真係加左好多分✨所有位
{🤍環境滿分打卡勝地 📸ROUTE•99 🐶}
#kong_girl_foodie出街食
#Route 99
❣️Texas Burger $168
有bacon,手打漢堡牛肉,生菜,洋蔥等等!
配埋BBQ醬係幾好食!而且薯條份量好多!
❣️餐湯,沙律 (跟餐)
❣️Vanilla Milkshake +$28
好大杯!味道都幾濃!🤍
❣️Immune Booster Juice +$28
朋友話過幾日要打針,所以要飲返啲vit c🤣
有橙,蘋果,檸檬,薑!比較酸!但真係好健康咁🤣🤣💪🏻
📝總結
首先餐廳設計真係加左好多分✨所有位都可以打卡!佢仲有分有/冇寵物區,都幾貼心👍🏻尤其冇寵物區嘅環境更加有feel!!!而食物方面我覺得仲有進步空間!但絕對唔係難食嘅!真心推介去試下🤍
❣️食完俾分時間❣️
🌟食物: 8/10
🌟環境: 9/10
🌟服務: 9/10
🌟打卡: 10/10
🌟推介: 9/10
📍 Route 99
將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下19號舖

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodie #hk #food #hongkong #hkig #將軍澳美食 #將軍澳

2021-09-15
2021-09-18 213 浏览
Captain出街~真的好興奮~~🎼小狗依個宅男, 有得出街, 真係好興奮~見到route99終於都開左,即刻去朝聖😍life is short spoil your dog, 所以小狗大哂~今次小狗🐶出城, 唔再係樓下散步💩💩就番歸係繼去寵物cafe影相打卡後再下一城,黎到新開張既一站式寵物慨念店位置位於將軍澳海濱新海傍位置既L corner位, 有齊cafe、人寵打卡位、grooming同埋Bar & Restarant 真係留係鋪頭就可以玩足一整日最特別係寵物都可以同主大開開心心入indoor 嘆冷氣❄️環境有唔同既打卡位:門口韆鞦、巴士站、霓虹燈、主人位…每一個位置都係打卡位Grooming係同ruff and Fetch 合作, 有個玻璃窗睇到小狗grooming😍扮靚靚 , 有時望到佢好舒服咁嘆緊, 我都開心埋一份餐廳既主要用餐區面積超大, 矮櫈同枱都好pet-friendly, 仲有索繩位, 唔中意坐梳化🛋️的寵物老細們都可以乖乖係地下休息架巴士區入面係寵物禁止內進既普通用餐區, 所以如果想自己嘆美食,都可以放低寵物grooming時入去嘆好西食物以寵物做主題既概念店食物質素
Captain出街~真的好興奮~~🎼
小狗依個宅男, 有得出街, 真係好興奮~

見到route99終於都開左,即刻去朝聖😍

今次小狗🐶出城, 唔再係樓下散步💩💩就番歸
係繼去寵物cafe影相打卡後再下一城,
黎到新開張既一站式寵物慨念店

位置
位於將軍澳海濱新海傍位置既L corner位,
真係留係鋪頭就可以玩足一整日
最特別係寵物都可以同主大開開心心入indoor 嘆冷氣❄️

有唔同既打卡位:門口韆鞦、巴士站、霓虹燈、主人位…
每一個位置都係打卡位

食物
以寵物做主題既概念店食物質素亦十分有保証
主打美式西餐x Bar , 我地都叫左佢地招牌美食同埋milk shake, 大滿足😋

Crispy Fish Benny

Egg Benedit就食得多,
今次係荷蘭醬63度慢煮流心蛋配脆炸大比目魚扒🐟
慢煮蛋好入口滑溜, 配上開胃荷蘭醬, 好重蛋🥚味
比目魚扒鮮嫩, 新鮮魚啖啖肉唔會有雪味, 魚肉爽口
配埋魚子醬, 成件事仲有畫龍點睛既效果;鮮甜十足
炸薯網都唔可以睇小, 炸得岩岩好,金黃酥脆, 就是香脆好味道

Hot wings with Chipotle Ranch

墨西哥甜辣醬加入🌿香草調味, 口味過癮令人一啖接一啖
中意食水牛雞翼既朋友我會推介你食依個汁,
依個汁比水牛汁, 更下一城, 每啖都酸、香、辣, 好惹味😋
配菜係爽脆西芹配藍芝士醬, 好fresh

The Philly Cheesesteak

慢煮美國牛長包, 醬汁有濃厚芝士🧀醬同大量青椒條🫑
牛肉軟稔, 牛肉味濃
大口菜大口肉, 烘完既長包熱辣辣, 層層滋味

All day breakfast 🍳

All day breakfast , 大家一齊開心share~
有3隻蛋, 煙肉, 炸薯網, pancake 🥞
好大份, 興奮perfect combo😆大家一齊share超級爆底食!

Strawberry Milkshake & Chocolate Milkshake

兩杯smoothie都好濃, 仲有果醬、朱古力醬裝飾
口感好creamy

我地食得開心之餘, 主子都食得好開心
Captain仔剪完毛我地仲叫左pet menu ge burger set比佢

Pet 🍔Burger Set

Pet Burger由無激素雞肉、鴨肉粉、乳酸菌芝士、生菜同西冷扒牛肉製成, 寵物可以放心食, 仲有維持腸道健康同美毛功效Tim~~

不得不提! Captain仔平時出街係唔食野, 連我地餵都唔食, 次次都係影完相就包走
但佢今次竟然:第一次出街食野!
睇黎野食好岩佢胃口🥳
我地都好震驚 佢仲要食哂!一啖都無剩😱😱😱

總括來講, 我地同captain今日食同玩都好開心🥳
開心的星期六就係咁簡單, 唔洗諗行程, 一齊放假輕鬆食同玩番日, 笑下食下打下卡📷時間過得好快~
我地仲係可以順便去左海濱行行, 吹吹海風, 留下幾條狗毛
Captain🐶表示:今日行程100分💯