2022-12-03 903 浏览
🍓士多啤梨拿破崙🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓又到了吃士多啤梨的季節🧒🏻👧🏻👦🏻👦🏻都愛吃士多啤梨愛吃的程度很誇張每人一盒💸💸聽說這間很出名,👽爸爸就去旺角外賣了這次是兄弟第1️⃣次吃士多啤梨拿破崙全部吃光光,連偏吃的🧒🏻家姐都愛不釋手👩🏿孖媽食評:暫時是我吃過最好吃的拿破崙蛋糕🉐吉士醬甜得剛剛好,少甜不膩🆗士多啤梨被4姐弟分曬,無緣試👍蛋糕是中午買,雖然晚上才吃,但拿破崙皮仍然脆脆的
🍓士多啤梨拿破崙

🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
又到了吃士多啤梨的季節
🧒🏻👧🏻👦🏻👦🏻都愛吃士多啤梨
愛吃的程度很誇張
每人一盒💸💸

聽說這間很出名,👽爸爸就去旺角外賣了
這次是兄弟第1️⃣次吃士多啤梨拿破崙
全部吃光光,連偏吃的🧒🏻家姐都愛不釋手

👩🏿孖媽食評:
暫時是我吃過最好吃的拿破崙蛋糕
🉐吉士醬甜得剛剛好,少甜不膩
🆗士多啤梨被4姐弟分曬,無緣試
👍蛋糕是中午買,雖然晚上才吃,但拿破崙皮仍然脆脆的

2022-08-26 712 浏览
有沒有朋友仔跟我一樣,非常貪心的呢🤭~今年帝港酒店 • 🇭🇰 ℝ𝕠𝕪𝕒𝕝 𝔻𝕖𝕝𝕚𝕘𝕙𝕥𝕤 •新推出「雙色月餅禮盒🥮$368 」一次過滿足你兩個願望哦💕!一盒有兩款,每款三個,你想吃 迷你士多啤梨乳酪奶皇月餅🍓,還是迷你朱古力奶皇月餅🍫呢?! 士多啤梨味,酸酸甜甜,感覺不膩。而朱古力則很濃郁,兩款都不錯呀~

2022-08-25
2022-05-11 688 浏览
又一餅店係新浦崗開張,呢間係Royal hotel 餅房主理的。見到D 拉麵款的蛋榚,自然很吸精。不過星期日母親節,我地柯打左個傳統的粟子蛋榚。看似平平穩穩,但真的好味,蛋榚鬆軟,粟子cream也很滑不膩。價錢也絕對勝價比。$190,約1.5lb. 去開新浦崗可以試試

2022-05-08
庆祝纪念
母亲节
2022-04-07 504 浏览
上次已經推薦過帝京新餅店Royal delights,食過翻尋味,今次試下買一個蛋糕試下。喺鬼馬蛋糕,新promotion 愛麗絲夢遊仙境系列同主打健康嘅蛋糕之間,我當然選擇咗後者。純素紅桑子朱古力撻  ($380),睇個樣完全估唔到唔算太甜而且又好食,師傅用上米粉代替麵粉,你以為蛋糕一定有好多牛奶同雞蛋之類的肥仔食材,錯了。其他食材如無糖朱古力,以果膠製成嘅濃郁紅桑子果蓉、有機無糖豆乳忌廉、仲有冇杏仁奶造嘅奶油巧克力醬,聽陣容已經知完全唔係平時嗰回事。呢個蛋糕亦都無任何麩質及添加糖分,基本上一定食得健康,就算食成個都無罪惡感,質感同平時食嘅蛋糕又真係唔大分別,喺而家識得越嚟越健康嘅潮流下,呢個絕對下次係慶祝生日嘅選擇。

2022-04-06 482 浏览
平時食蛋糕少不免會食左好多糖,食多件都會有罪惡感😗要跑返個10K先頂得住😛生酮蛋糕無麩質,低醣低GI,飽肚感十足,咁就唔會貪食啦!🍰生酮草莓香橙杏仁蛋糕 ($480)蛋糕嘅層次分明,絕對係心機之作❤️底層已香橙杏仁蛋糕做Base,輕輕嘅香橙味加海綿蛋糕,軟綿綿嘅感覺,加上中間嘅雲呢拿凍乾士多啤梨慕絲,同面層嘅士多啤梨果肉,質感幼滑,味道酸酸甜甜,口感豐富🥰最正嘅係,平時食蛋糕好似食空氣咁,呢個蛋糕用料十足,食一件已經有飽肚嘅感覺,滿足晒胃口😋

🍰生酮草莓香橙杏仁蛋糕 ($480)
蛋糕嘅層次分明,絕對係心機之作❤️

最正嘅係,平時食蛋糕好似食空氣咁,
呢個蛋糕用料十足,食一件已經有飽肚嘅感覺,滿足晒胃口😋

2022-03-27 329 浏览
近年生酮飲食🍜🍞❌大行其道,連帶甜品方面亦造就了不少生酮蛋糕🎂的出現,注重健康的我也會嘗試不同類型的食品,好像這次就要品嚐生酮蛋糕喇。這次品嚐了Royal Delights by Royal Hotel新出的生酮草莓香橙杏仁蛋糕🎂,由香橙🍊杏仁蛋糕、草莓雲呢嗱慕絲及鮮草莓🍓組合而成,蛋糕口感柔滑充滿果香味道清甜不膩😋,想吃甜又不想太大負擔,可以選擇這美味的生酮蛋糕來大快朵頤🤤。

2022-03-24
2022-01-02 1136 浏览
如果你有睇過我嘅食評,都知道帝港集團嘅甜品又靚又好食,前排知道佢喺Mikiki商場開左新店Royal Delight,第一時間去支持。 呢間分店除咗有色彩繽紛嘅蛋糕甜品,仲有其他飲品三文治賣,一如帝港經常推出嘅鬼馬蛋糕系列,呢度都會搵到,當日選左伯爵茶麵湯,廚神鮑魚紅腸煎蛋飯,全部嘅賣相真係同真嘅一樣,我自己就係最鍾意伯爵茶麵湯,唔甜又勁有伯爵茶香。 另外有健康蛋糕系列,例如當日食左純素紅桑子朱古力撻,無添加糖草莓千層酥,無添加糖有機豆乳忌廉蛋糕,師傅特登用咗無糖朱古力,而且仲用左羅漢果糖代替砂糖來製作酥餅內嘅香草忌廉,非常大膽創新,對於怕甜又要戒糖嘅呢你係一個好大嘅喜訊,當日食嘅呢幾件都非常唔錯,特別係有機豆乳忌廉蛋糕唔會好似平時食完忌廉後令到撐到好飽。 最重要呢度嘅產品非常之多而且一定唔會有啱心水,節日送禮自用一流,經過九龍東嘅就去下啦。 Royal Delights 新蒲崗太子道東街638號Mikiki1樓137號舖

2021-12-16
2021-12-29 499 浏览
喺網上面見到個蛋糕做得好靚所以特登嚟到新蒲崗買,可能因為我收工先來啦所以得返最後兩個,我立即購買,但係我原本想要嗰個佢話原來未出,我想要嗰個係糖心蛋烏冬,佢話係從來未出過只係我,做咗一個嚟到俾啲記者影相😅嗚門卷烏冬 - 湯係伯爵茶啫喱、烏冬係香草吉士忌廉、嗚門卷就係朱古力,香草吉士忌廉甜到啱啱好,再加埋伯爵茶嘅清香,成個甜品令你食得冇負擔,雖然佢係忌廉,但係一啲都唔膩,而且佢仲要係一個幾好食嘅甜品👍🏻紅腸煎蛋飯 - 紅腸係曲奇餅、雞蛋係白朱古力、表面嘅飯係脆米、裏面係栗子忌廉加栗子碎,好似仲有啲朱古力,呢個飯就比較大碗啲,味道都算好正常合格,相比之下我覺得烏冬好食啲。

1K
帝港酒店集團創辦了一間高級榚餅品牌 「Royal Delights」,終於登錄Mikiki商場1樓 ,餅店現時率先推出愛麗絲童話系列和鬼馬蛋糕系列。《愛麗絲童話系列》首先,最吸晴是「愛麗絲夢遊仙境」檸檬藍莓朱古力樹頭蛋糕 ($680) ,蛋糕造型是愛麗絲鑽進樹幹中的兔子洞,整個真實童話呈現您眼前。「瘋帽子陀錶」熱情果牛奶朱古力蛋糕 ($480)及「紅心皇后」雜莓意大利芝士蛋糕 ($480) ,見到都想即時帶返屋企。「紙牌僕人」海鹽焦糖榛子蛋糕 ($480),這個造型我都很喜歡,而且海鹽、焦糖及榛子是我最鍾意的味道。《鬼馬蛋糕系列》最搞笑是人氣拉麵 ($380) ,廚神鮑魚紅腸煎蛋飯 ($380)及 甜心壽麵 ($68) 。「人氣拉麵」是用香草吉士忌廉扮成條狀的麵條,麵湯是用伯爵茶啫喱製成。朱古力喬裝而成的紫菜、鳴門卷及脆米混合朱古力Ganache製作的炸蝦, 盛於日式陶瓷碗內,我都忍不住要打卡,下次有朋友生日可以訂一個來搞搞新意思。另外同樣採用真陶瓷碗盛載的「廚神鮑魚紅腸煎蛋飯($380)」,底層鋪有海棉蛋糕,上層則為有粗粒的栗子忌廉,並鋪上卜卜脆米及一層朱古力。主角是鮑魚表層以牛奶朱

《愛麗絲童話系列》

《鬼馬蛋糕系列》

另外同樣採用真陶瓷碗盛載的「廚神鮑魚紅腸煎蛋飯($380)」,底層鋪有海棉蛋糕,上層則為有粗粒的栗子忌廉,並鋪上卜卜脆米及一層朱古力。主角是鮑魚表層以牛奶朱古力製成,內裏則藏有美味奶黃及趣致爆炸糖作餡料,至於紅腸則由曲奇餅扮成,而荷包蛋則實為朱古力,既得意又美味。我就買了件裝版回家,仲用經典雞碗盛載,食完仲可以用返個碗,超實用。

「甜心壽麵 ($68)」則為件裝蛋糕,連碗都是由白朱古力製成,哈哈哈哈哈!可以連碗都鯨吞落肚!這款蛋糕主要由兩塊海綿蛋糕夾着菲律賓芒果流心餡製成,湯則以伯爵茶啫喱製成,配以由北海道牛乳布甸及芒果汁製作而成的流心蛋及吉士忌廉所制的麵條,最後加上由白朱古力負責偽裝的香蔥,整個蛋糕都很清新,一點都不會太甜,喂呀,生日梗係要食長生麵蛋糕啦!

《健康系列》
「無添加糖草莓千層酥($480)」,特意在製作過程中絲毫不加任何添加糖,無糖朱古力,亦選用羅漢果糖代替砂糖來製作酥餅內的香草忌廉,大幅降低熱量,對戒糖人士而言可謂一大福音。想食甜品又想瘦,這個是最佳選擇,健康又輕盈。

《曲奇系列》
全手工製作且不添加任何防腐劑,當中包括花生曲奇、X.O.醬櫻花蝦曲奇、燕麥黃梅提子曲奇等驚喜創新的味道, 曲奇控又點可以錯過。
2021-12-21 871 浏览
Royal Hotels創立嘅高級蛋糕品牌🎂Royal Delights👑 帶你走進美麗童話世界🤩特別設計咗“愛麗絲童話”系列同“鬼馬蛋糕”系列😍😚 淨係個賣相已經心心眼咗😻 ·「愛麗斯夢遊仙境」檸檬藍莓朱古力樹頭蛋糕,特別重現愛麗斯鑽進樹幹搵兔子一幕🐰details位做得勁細緻🤩 簡直活靈活現,靚到唔捨得食!·個人亦獨愛🤪鬼馬蛋糕系列中嘅🍲人氣拉麵及🍛鮑魚紅腸煎蛋飯 !!像真度極高,生日開party想玩下朋友仔就啱哂啦😆😄迷你版人氣拉麵個碗仲食得㗎😚 有趣度滿分💯·想食甜品又想健康啲,就一定要試下“健康輕盈”系列啦☺ 用羅漢果糖代替砂糖製作香草忌廉嘅「無添加糖草莓千層酥」就係我杯茶啦💕·🖤愛麗絲童話系列- 愛麗絲夢遊仙境 - 檸檬藍莓朱古力樹頭蛋糕- 紙牌僕人 - 海鹽焦糖榛子蛋糕- 紅心皇后 - 雜莓意大利芝士蛋糕- 瘋帽子陀錶 - 熱情果牛奶朱古力蛋糕- 柴郡貓 - 紫薯草莓撻·🖤鬼馬蛋糕系列- 人氣拉麵- 廚神鮑魚紅腸煎蛋飯- 甜心壽麵- 朱古力窩夫

details位做得勁細緻🤩 簡直活靈活現,靚到唔捨得食!

像真度極高,生日開party想玩下朋友仔就啱哂啦😆😄

迷你版人氣拉麵個碗仲食得㗎😚 有趣度滿分💯

🖤愛麗絲童話系列