2021-05-07 695 浏览
早前社交平台 page登記有正價menu 50%off的優惠,相約三五知己過來食😛凱撒沙律🥗 啲菜新鮮水分充足,麵包糠都夠脆,三文魚份量剛好夠分~黎到必食ribs,叫左個三重奏,有炸蝦🍤炸雞胸同埋燒ribs~ 同之前一樣好嫩加埋啲燒烤醬好Juicy🥰雞肉薄餅 🌮呢個就麻麻地,普通蕃茄粒、椰菜絲🥬、洋蔥粒、個sour cream又亦唔係好match😅三味雞件有原味雞鎚、蛋黃醬雞翼、辣味雞件雞翼難食🤥反而原味炸得好香脆,雞件的肉質好林👍🏻蕃茄辣肉醬蜆意粉🥴完全唔入味,啲面有冇彈性,一夾就斷,好差卡邦尼海鮮通心粉有蝦同埋蟹肉的芝士通心粉 濃濃的cream cheese 🧀 出色過上一個蕃茄意粉好多~其他冇乜特別就不逐一點評~埋單每位$340,所以如果冇半價應該都唔會嚟食,有折扣先合理😂😂

凱撒沙律🥗
啲菜新鮮水分充足,麵包糠都夠脆,三文魚份量剛好夠分~

雞肉薄餅 🌮

三味雞件
有原味雞鎚、蛋黃醬雞翼、辣味雞件
雞翼難食🤥反而原味炸得好香脆,雞件的肉質好林👍🏻

蕃茄辣肉醬蜆意粉
🥴完全唔入味,啲面有冇彈性,一夾就斷,好差

卡邦尼海鮮通心粉

其他冇乜特別就不逐一點評~

2021-05-07 601 浏览
之前一度以為RT可能會做不下去了,所幸還健在,就找時間來幫襯一下。特色加州墨西哥烤薄餅,餅皮煙韌,材料均勻,口感不錯。蜜糖燒烤味經典烤排骨(全份),可觀的size,誘人的色澤,鬆軟的肉質,每次見到豬肋骨都忍不住想點,果然沒令人失望。煙肉牛油果烤雞漢堡,餡料豐富,將漢堡吃成扒餐,要一點一點地切,估計如果能一口咬下的話口感會更豐富。香草烤雞配松露燴飯,燴飯出乎意料的好吃,松露香濃,雞肉厚身但嫩滑,不錯不錯。熱情果園,超大杯分享杯,味道酸甜可口,飯後解膩最適合不過。RT是好吃的,份量也是滿滿的,不過沒有加入會員的話價錢還是有點貴啊。

特色加州墨西哥烤薄餅,餅皮煙韌,材料均勻,口感不錯。
California Club Quesadilla
Full-Rack Fork-Tender Ribs (Honey BBQ)
Bacon Avocado Chicken Burger
Pesto Chicken & Truffle Risotto
熱情果園,超大杯分享杯,味道酸甜可口,飯後解膩最適合不過。
Passion Fruit Passion (Mega)
2021-04-11 644 浏览
利申:1️⃣已連續第六年用vip2️⃣vip是餐牌正價50%,加一以原價計一家四口👨🏻👩🏻👧🏻👦🏻,吃了一客烤雞、一客芝士大蝦長通粉、一客肉眼,還有忘了拍照的甜品apple crumble,埋單$610。別忘了,vip本身都$1500兩年,就算每月來一次,平均成本也要$70一次。計埋即是差不多$700食這一頓,老實講,性價比好一般。環境是舒服,坐得鬆動,燈光稍暗。窗口位能從megabox 12樓這高度俯瞰九龍灣。食物水平整體不錯:雞柳嫩滑,長通粉芝士味算濃,肉眼稍肥,伴碟的薯茸和焗薯都啱胃口。
利申:
1️⃣已連續第六年用vip
2️⃣vip是餐牌正價50%,加一以原價計

2021-02-15 898 浏览
很久沒光顧Ruby Tuesday, 剛好行到Mega box 就再試試。假日沒有午餐,只有主餐牌,點了兩個main course 及啤酒,打算好好嘆個午餐先來是Guinness 啤酒,呷一下,味道很淡,非常不似draft beer, 再請server再三查詢才說是罐裝啤酒。這下太失望了,因點餐時我們已再三確認要draft beer才點的,但送來竟然是罐裝啤酒,如早說明是罐裝就不點了再來是主菜Ribs & Wings, 是失望的一道菜。雞翼沒。有。味。道。唯一的味道就是淡淡的雪藏味。加了提供的味粉,還是淡而無味。在極不情願下也請server提供一些醬汁調味,但server堅持味道是沒錯,其實我沒有說錯,只是希望提供醬汁,最後雖然提供了燒汁調味,但亦無法改變。另一份ribs 也是失望,完全沒有調味,連ribs本有的肉香也沒有,幸好有配搭的蜜糖醬汁可作稍微調味,但也是不好吃。至於side dish 也再三確認要薯條,但卻送上薯蓉。。。退回卻又漏單,確失專業。老公點的Prime Rib Eye 也是不值一提,連相及食評也放棄算了。Ruby Tuesday 跟以往吃過的水準確實極有差別。索價人

Guinness

Ribs  and  wings

Ruby Tuesday 跟以往吃過的水準確實極有差別。索價人均$480多的午餐但食物質素卻強差人意,連餐廳最基本的食物質素也無法滿足,更不用提服務的專業。失。望。

希望此屬單一經驗,畢竟Ruby Tuesday 是家有歷練的餐廳。
2021-02-15
2021-01-19 3395 浏览
基本上去幫襯Ruby Tuesday大部分都係入咗會嘅會員,所以我都經常嚟,服務同食物質素坦白講有陣時都有啲參差,不過啱啱呢個星期日嚟幫襯,服務同食物質素都令我幾滿意,所以我都要喺呢度俾番個食評支持吓佢。佢哋嘅餐牌都會定時更新,所以每次嚟到都會有少少唔同,讓食客保持新鮮感。而我就最鍾意圖文並茂嘅餐牌,見到相中嘅美食就零舍開胃。每期都有指定特價款式,今次就係芝士黑松露薯條,大大碟只需要$38,粗薯條充滿芝士醬同黑松露嘅香味,呢份薯條好抵食!呢個迷你經典德國脆豬手嘅實物一啲都唔迷你,大大隻鹹豬手,外皮炸得非常脆口,但食落又唔油膩,仲有薯條同沙律菜拌碟,會員半價之後真係好抵食!另外叫咗特色加州墨西哥烤薄餅,餡料包括慢烤雞肉、牛油果、煙肉、車打芝士,仲配埋酸忌廉同蕃茄醬,味道豐富,但又唔會過鹹,而且又夠飽肚,呢個價錢我都覺得係合格以上。嚟得RubyTuesday,十枱有八枱客都會叫呢個Chocolate Tallcake,淨係買相已經夠吸睛,呢個Tallcake上面就係雲呢拿雪糕再加忌廉,再灑上Oreo、朱古力醬同焦糖醬,底層就係充滿濃濃朱古力味嘅Brownie,大人細路都爭住食。真係好懷念以
2084 浏览
Truffle  Cheesy Chunky-fries
Mini Pork Knuckle
Chocolate Tallcake
真係好懷念以前一大班人嚟Ruby Tuesday,叫到滿枱美食,再一齊圍住個Tallcake大大啖嗶嚟食嘅日子,希望喺不久嘅將來香港可以回復呢個面貌, Ruby Tuesday亦都唔會再受什麼清盤新聞嘅影響,繼續座無虛席啦!
Mini Pork Knuckle
Chocolate Tallcake
2020-12-20 1083 浏览
豬肋骨三合一拼盤,有豬肋骨,炸雞,炸蝦。豬肋骨一如既往咁好味,個醬汁真係好惹味,有非常輕微嘅辣,甜甜辣辣咁,肉質一切就甩骨,正炸蝦同炸雞都唔錯。肉眼扒七成熟,火候控制得好好,有啲餐廳叫七成但都好生,有啲就太老,呢到就燒得剛剛好。好香口,牛味濃,好食。
炸蝦同炸雞都唔錯。

2020-12-12 1065 浏览
Ruby Tuesday今年都成日去, 因為之前買左會員有半價, 半價包括飲品同食品, 真系好抵食, 首先叫左必點既特色加州墨西哥烤薄餅, 烤薄餅向香港不容易搵到, 呢到既薄餅芝士份量充足, 仲有雞, 煙肉蕃茄等材料非常豐富, 另一款手撕豬墨西哥烤薄餅亦不錯, 不過因為有D辣, 食辣既人可以一試. 仲叫左不少得既招牌燒排骨, 今次拼了雞翼, 仲有薯菜, 就由焗薯轉左薯條, 燒排骨真系夠味無得輸, 炸雞翼當然亦不會失望, 仲加左一杯芒果水果茶, 真系好滿足, 不過由於有會員半價, 就要早打電話黎訂位
2020-11-13
2020-12-01 602 浏览
今日行完九龍灣宜家家居,順便響Megabox食埋晚餐。諗左好耐,因為匯豐信用卡有折所以決定食Ruby Tuesday 叫左個雞肉沙律、薯皮同杯sangria薯皮有磨菇同芝士,又脆又香沙律都好豐富好飽反而杯sangria麻麻地,太甜
雞肉沙律

叫左個雞肉沙律、薯皮同杯sangria
薯皮有磨菇同芝士,又脆又香
沙律都好豐富好飽
反而杯sangria麻麻地,太甜
Strawberry  Rose  Sangria
用餐优惠
信用卡優惠
雞肉沙律
Strawberry  Rose  Sangria
  • 薯皮
2020-11-23 685 浏览
這是家老牌的美式西餐廳,逛逛MegaBox選這家是明智之選,因為份量足烤猪肋🥓烤得非常好,外焦里嫩,浓香四溢,肉很酥,而且份量很足,很大一盘,食肉者不可错过这道。芝士培根薯条🍟不容错过的一道小吃,融化的芝士加上碎培根混合在一起,薯条很酥脆,浓郁的芝士奶香味混合着培根独特的烟燻味真是好吃的不得了。pesto chicken risotto🍚奶香雞肉燴飯,兩大塊雞胸肉很厚實,飯也軟硬適中。饮料🥤是用水果榨成的沙冰,沙冰口感绵密顺滑,甜甜的带一点酸,冰冰爽爽的可以中和油腻感。

2020-11-10 700 浏览
今日lunch 訂左位去mega box RubyTuesday,食咗 Lemon Chicken Salad,真係好新鮮,雞肉好滑,新鮮即整 加上個沙律汁酸甜,真係好好食,減肥一流;另外叫咗一個炸雞漢堡,講真,如果一個人食我都覺得真係有啲多,所以建議share 嚟食會好啲,個飽裏面配有煙肉,芝士等,薯條做配菜,呢個款式新出,尤其唔食牛嗰啲朋友仔,可以值得一試。我最鍾意就入Lime soda,調味真係無得頂,另外一杯奶茶,係個杯夠特別。Mega box呢間最正就係樓層高,地方寬敞,傾計一流。
Lime  soda
Lime  soda
Lemon  chicken  salad
炸雞漢堡
2020-11-07 452 浏览
同朋友慶祝生日 諗住搵間有得飲嘢 又有得食嘢嘅地方 叫咗好多嘢食牛扒都唔錯 不過份量稍微有啲少 跟住每人叫咗一杯嘢飲 點知嚟到個份量係超級大😂最後叫咗個pancake 當蛋糕 味道正常 唔係特別好食
同朋友慶祝生日 諗住搵間有得飲嘢 又有得食嘢嘅地方

最後叫咗個pancake 當蛋糕 味道正常 唔係特別好食
2020-10-23 912 浏览
多年前因為朋友有會員卡有半價,所以經常幫襯,但之後因為沒有了優惠所以已經無再去食聽同事推介 Ruby tuesday 的 lunch set不錯,所以今日一齊去了 Ruby tuesday吃 lunch.Lunch set包主菜、湯或沙律及飲品,我選了湯,主菜選了漢堡包及凍O茶每客餐湯包 一個蒜蓉鬆餅, 蒜蓉鬆餅都幾好食, 我同事畀埋我食,但湯味道比較淡及稀牛肉漢堡都幾大個, 薯條分量好多又脆我同事點了雞扒餐飲凍O茶好大杯總括而言,食物都 ok, 但服務水平有待提高,待應在我們用餐時不斷收拾桌面

忌廉湯及 蒜蓉鬆餅

牛肉漢堡都幾大個, 薯條分量好多又脆
牛肉漢堡

牛肉漢堡
雞扒
凍O茶
2020-10-17 747 浏览
上次係百佬匯買野,送左一張ruby Tuesday 既coupon有6折,於是黎試下,星期六中午黎冇咩人,有得坐卡位,可惜唔提供水,店舖比較陰暗,叫侍應都比較難。見到menu d價錢真係嚇一嚇,我地叫左一個classic cheese burger $198,一個fried chicken burger $198,好彩有6折,正價真係好貴。牛肉可以簡幾成熟,我就簡左7成熟,幾厚幾大舊,切落去有汁流出黎幾juicy,配cheddar cheese 幾夾,但係擺耐左有d乾,快d食哂會好d,包皮有烘過,脆身好食,薯條夠乾脆都唔錯,仲有一小碟沙律仔冇咩特別。中間炸雞其實冇咩特別,少少似麥當勞既脆辣雞腿包,但係都好食脆身,少少難氣,中間有一片煙肉正常味,唔太油,芝士味冇cheese burger 個隻咁出,包皮黑色,但其實冇味,唔係好抵食。整體黎講,性價比低,雖然好食,但正價太貴,6折之後都勉強可以,仲要加一,埋單$270,成餐都好飽,但覺得只有牛肉值回票價,呢個價錢出面好多選擇,試過一次就夠,唔會再幫襯。

Classic  Cheese  Burger

Fried  Chicken  Burger

2020-10-17
Classic  Cheese  Burger
Fried  Chicken  Burger
2020-10-06 682 浏览
去完旺角配眼鏡,同家人一齊去MegaBox的Ruby Tuesday食晩飯,因突然落大🌧️雨,就系德福等shuttle 巴士,由於國慶兼中秋前夕,感覺特別多人外出用膳,排左好耐先上車,肚又餓,於是我妹叫左佢男朋友先叫餐,我哋到左馬上有得食,分別叫左Chicken platter,新菜式,混個三種口味的雞肉,滿足不同口味需要,Pesto chicken risotto,兩大塊雞胸肉,shellfish Macn cheese, 呢個女女超鐘意食,自己食左一大半🙈,mini bacon cheese fries ,熱辣辣的煙肉芝士薯條,芝士味好濃好香,兩種口味蜜糖燒和原味燒的豬🐷肋骨好食,招牌菜必食手。
2020-09-29 809 浏览
行完 Mega Box, 上了12樓的 Ruby Tuesday 朝聖💃😜吃紅肉🥩必定要叫杯手工🍺啤酒,清涼入喉,加上飽覧東區遠景,不如意事暫時忘卻吧😝露比三合一併🍗🥩🍤豬肋骨🍖🍖🍖燒焗得很入味,最喜歡用手撕著吃,呵呵,夠原始😝 炸蝦和雞柳一般般吧🙄😒我再試了檸檬炸雞🍋🐥入口清香的檸檬味,雞肉也焗得有點乾,份量也較少,😮😢
露比三合一併