朋友👧🏻話中環有間新開嘅清酒🍶酒吧想同我一齊去試吓,有朋友👧🏻帶我咁我梗係開心奉陪啦🤣TASTING SAKE SET - $99 / 3 x 50ml,3枝清酒都係嚟自山形県鶴岡市(我去過🤣)嘅「富士酒造」,全部都係無濾過生詰原酒,全部都係偏甘口😋第一支 純米大吟釀 MAGMA マグマ,用富山県嘅五百万石(酒米),初初入口嘅時候味道比較 subtle,跟住慢慢滲出花生/果仁 味道 …第二支係 純米大吟釀 壽限無,用福岡県產 壽限無(酒米),有內斂嘅檸檬香味 ..第三支係 純米大吟釀 〜原始乃胎動〜,用 岡山県赤磐市產 雄町米,有忌廉香味,非常順滑,甘味較濃 …HOUSE SAKE $68 / 90ml,久野九平治本店 - テロワール黒田庄町福地(ふくじ),呢支清酒係 愛知県 名古屋市 萬乘釀造出名,佢哋喺 兵庫県 買咗農地自家種植 山田錦(酒米);呢支清酒甘味突出,而因為同時酸道較高,所以味道濃醇,即係甘口濃醇,仲有 subtle 嘅蜜桃味😋$27 / PC 日式照燒雞肉串 ★$29 / PC 冬蔭雞肉串 ★$29 / PC 土匪雞肉串 ★全部都幾好味🤣,配清酒幾夾🤩$88 吉烈豬扒

$27 / PC 日式照燒雞肉串 ★
$29 / PC 冬蔭雞肉串 ★
$29 / PC 土匪雞肉串 ★
全部都幾好味🤣,配清酒幾夾🤩

$88 吉烈豬扒:香口好食😋