2022-08-03
大鄉里出城第一次食港女下午茶🤭當日打緊八號風球 餐廳都仍然full house😯訂位個陣預留左窗邊枱 諗住享受下高層靚景結果望住出面嘅狂風 都算係特別嘅體驗😂今次試嘅係同Matchali聯乘嘅抹茶主題英式下午茶去到8月31號就完啦~擺盤方面佢無用到常見嘅三層架 反而係分鹹、甜點兩盤咁上 中間上碟都會有啲時間差相對就無咁打卡able 不過賣相都唔錯~一共有五款鹹點 六款甜點😋𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇𝐀𝐋𝐈 𝐀𝐅𝐓𝐄𝐑𝐍𝐎𝐎𝐍 𝐓𝐄𝐀 ☕️ $𝟓𝟗𝟖/𝟐𝐩𝐚𝐱🔺Beaufort and Truffle Gougères 松露芝士泡芙🔺Duck Confit Pyramid 鴨肉甘脆🔺Pithivier 蘑菇批🔺Smoked Salmon Rillettes 煙三文魚沙律🔺Oxtail Croquette 脆炸牛尾丸子 🔺Golden Raisin Scones 香提英式鬆餅🔺Matcha Basque Burnt Cheesecake 抹茶焦香芝士蛋糕🔺Hojicha Tart 焙茶檸檬香梨撻🔺Black Sesame Matcha Chouquette 黑芝麻抹茶紅豆泡芙🔺Mini Bombolini
大鄉里出城第一次食港女下午茶🤭
當日打緊八號風球 餐廳都仍然full house😯
訂位個陣預留左窗邊枱 諗住享受下高層靚景
結果望住出面嘅狂風 都算係特別嘅體驗😂
今次試嘅係同Matchali聯乘嘅抹茶主題英式下午茶
去到8月31號就完啦~
擺盤方面佢無用到常見嘅三層架
反而係分鹹、甜點兩盤咁上 中間上碟都會有啲時間差
相對就無咁打卡able 不過賣相都唔錯~
一共有五款鹹點 六款甜點😋
————————————————————————
整體而言 鹹點比較有驚喜
用料同製作都幾精緻 對得住價錢👌🏻
份量亦到比想像中多 overall都好飽好滿足😋
如果對鹹點有要求 或者想試下抹茶口味都可以一試~