2017-07-09 211 浏览
雖然今日天氣陰晴不定,但亦無阻我和弟弟的興致,專程去到紅磡吃午餐,一嘗Seafood Stand的漢堡。環望四周,餐廳用高身吧台以及高櫈作桌椅,加上外國風的裝修,例如牆上帶有英文字的掛畫,店內環境與街景大相逕庭,令人感到放鬆。看了餐牌後,我們點了蝦兵蟹將堡($78),牛魔王漢堡($62),炸魚薯條($63),檸檬特飲($33)以及凍特濃朱古力($28)。兩杯飲品最先送達,清新的檸檬特飲令我餐前,得到refresh感覺。大概五分鐘後食物隨後到來,它們的賣相均十分不錯。招牌菜牛魔王漢堡($58)完全沒令我失望,漢堡煎至7成熟,既軟滑且有嚼口,是一個經典完美組合。而蝦兵蟹將堡味道最為新鮮,裡面有軟殼蟹、大蝦、蕃茄、蔬菜等等,沒想到脆口的炸軟殼蟹可以透過沙律醬和麵包變得如此配搭,蝦肉及醬汁份量亦適中,味道真的不錯。再要數Seafood Stand的特色蕃茄汁,它並不是一般的蕃茄汁 它加上了香草及黑椒,把即叫即炸的炸魚薯條沾上這蕃茄汁食用是種新的享受。佢地用是的粗身條,炸得乾身脆口。炸魚表面醬粉也好脆,入面的魚柳又軟又滑。整體來說,不論食物或環境都不錯,真係值得一試。

大概五分鐘後食物隨後到來,它們的賣相均十分不錯。

整體來說,不論食物或環境都不錯,真係值得一試。

2017-07-08
午餐
2017-07-02 180 浏览
從來唔會寫食評,為左佢,點都要破例一次。今日三大兩小去幫襯,諗掂食乜之後就搵兩個小朋友去買,個收銀一見到佢地兩個小朋友已經眼睥睥,非常不滿,到佢地落單時態度仲更加差,我地其中一樣叫意大利飯,個收銀同佢地講:"個意大利飯硬架喎,你地係咪真係要架?“我想講我唔係第一次食意大利飯,我知意大利飯係點嘅!最後,我地乜都冇食,走左。因為我唔想貼錢買爛受。
2017-07-01
2017-06-30 139 浏览
今日難得放假出來行街睇戲食飯,行完街肚仔餓念住是是但但食D野就去睇戲,行行下見到黃色既門口上面貼住左個好特別既漢堡,因為之前在外國見過無念過這些地方都有,之後我就上網睇睇食記見野食都好多人話好食,但可能入面既人面口唔太好睇但因為好奇心我地都係入左去食,入到去就已經見識到網上既人講既黑面,我叫左牛魔王,我朋友叫左龍蝦堡,之後叫左龍蝦一隻,個牛魔王7成熟到多汁好味,食完個龍蝦堡我就講左句我無念過這些咁細既食店會用新鮮龍蝦做包,好好食,到主菜上場,就係龍蝦都係個句一食就知道唔係冰鮮龍蝦好好食最後我地都係叫多左個白酒藍青口,個青口食得出係冰鮮既,但味真係喜出望外,這個青口既味道唔會比龍蝦差,好滿意既一餐。
,食完個龍蝦堡我就講左句
我無念過這些咁細既食店會用新鮮龍蝦做包,好好食
,到主菜上場,就係龍蝦
都係個句一食就知道唔係冰鮮龍蝦
  • 龍蝦堡
  • 白酒藍青口
  • 龍蝦
  • 牛魔王漢堡
2017-06-26 134 浏览
個女人(可能係老闆) 態度極差,差到無言,說話言氣差到好像我得罪左佢咁,面口黑到我唔想再見到佢,要快食快走,完全覺得放假出街食飯都好像返左工咁咁大壓力,連洗手間我都無去就走左因為唔想回頭見到佢無言啦,野食可以,但心情比佢整到好差所以浪費左,唔會再來食M記都唔洗受咁既氣。
2017-06-26 135 浏览
自己一個周圍係紅磡搵野食,見到呢間有vegetarian burger 就入去試下,加18蚊就有野飲同半份sides,我要左薯角,下次想試下芝士條,個burger好足料好大個,冇肉都可以好好食,最後飽到薯格都食唔哂。
2017-06-07 132 浏览
今曰經過門囗見到餐牌好似幾正,就入去試吓啦!點知一入到去,年紀較成熟嘅職員態度差到爆黑口黑面😖,唔知以為得罪咗佢,好似唔想做你生意甘,本生好想食,但頂唔順走左!再上黎睇食評,原來好多人已經領教過😤
2017-05-22 218 浏览
Happy Friday同男友想chill下食burger飲啤酒,就黎左呢間好似都幾有特色既漢堡店。一入到去年青既待應已經黑口黑面,算吧,可能只收最低工資的part-time吧,只係燶口燶面咁講:落單果邊之後就到重點,落單的中年女人貌似店鋪負責人,西口西面,落單前見到有推廣「叫2支啤酒送小食雞翼or蠔,我落單2支啤酒,此女毫無表現冇講有野送,我問佢有冇,佢答我:「咁要邊要丫?明知故問試探我?」 哇 咩態度,食慾已減左一半漢堡唔覺有乜咁出色,大把小店好食過佢,食麥當勞都好服務過佢,結論:不會再來。買2枝啤酒送小食,極品中女店主唔會主動送,但你問佢有冇佢會串你「知你又問」慘過乞食送咩小食咁巴閉?2隻雞翼咁大把囉白酒藍青口,好多唔熟軟殻蟹漢堡&大菇漢堡漢堡,唔夠熱唔夠脆,唔識欣賞值唔值?

哇 咩態度,食慾已減左一半

送咩小食咁巴閉?2隻雞翼咁大把囉

白酒煮藍青口

白酒藍青口,好多唔熟

軟殻蟹漢堡&大菇漢堡

軟殻蟹漢堡&大菇漢堡漢堡,唔夠熱唔夠脆,唔識欣賞

值唔值?
2017-05-22 122 浏览
這間在尖沙咀、紅磡和筲箕灣都有分店的seafood stand,以漢堡和海鮮為主題,餐廳環境唔錯,menu上有多款肉類和海鮮類漢堡和海鮮的sides。而我地就點了個龍蝦漢堡和兩款炸海鮮,老實說炸物麻麻地,而漢堡叫相對好d~雖然係叫龍蝦司令漢堡,但除了龍蝦鉗之外還有原隻帶子,海鮮用簡單方法烹調未有太多調味所以比較清淡,主要靠醬汁來增加味道。這個龍蝦漢堡算是不過不失但有點稍遜於預期,不過價錢方面$88有龍蝦有帶子都還可以接受的,而另外的beef burger同lamb burger都只是四五十蚊下次可以try try~
龍蝦司令漢堡
11 分钟 (外卖自取)
2017-04-23 371 浏览
係紅磡搵食好多次都無入去泥間食漢堡...今日經過就一於食下...話哂都有分店又上過雜誌...menu 唔多選擇...又無set....唔緊要!散叫食都可以...點知服務員放底張紙叫我地自己寫要咩落單😐😐😐甘點解唔直接去收銀點完俾錢呢???我地眼見全場得一個人攪哂...甘照寫喇....order 左牛肉buger...點知切開見到勁生...肉仲血淋淋..甘我地就叫佢整熟啲...可惜換來一句...你order 前可以同我地講要全熟!!!!😠😠😠😠我order 前你夠無問我幾成熟喇...仲有要係真正美式漢堡都唔係甘囉!!!跟住隔離枱都話生要熟啲...甘姐係佢地整得生喇..個包微熱...唔多汁...轉薯條都無...價錢又唔係大眾化...真心連大型嘅漢堡店水準都好過你地...👽👽算!!!!唔會再去!!!我唔想食嘢要受氣!!!睇人面色
算!!!!唔會再去!!!我唔想食嘢要受氣!!!睇人面色
2017-04-23
2017-04-07 392 浏览
喺紅磡有好多特色嘅餐廳,但係咁西式嘅都係第一次見!呢度環境非常舒適!除咗有高身嘅木枱,仲有好多雙人枱可以俾我哋傾計!裝修就好似一間Cafe咁!我男朋友好鍾意食漢堡包同埋海鮮!呢一間有齊兩款一定啱晒佢口味!價錢好似好抵!但實際每一份小食都比較細份!呢個青口味道都唔錯!蒜味十足!叫咗個龍蝦漢堡!其實個size好細,但都幾好味!睇下漏出來啲芝士!呢度飲品要另外叫!呢個麥啤味道啖左d!雖然叫咗四樣嘢,但係都唔係好飽!一共$273!食物:3環境:4.5價錢:2.5
喺紅磡有好多特色嘅餐廳,但係咁西式嘅都係第一次見!

裝修就好似一間Cafe咁!
價錢好似好抵!但實際每一份小食都比較細份!
呢個青口味道都唔錯!蒜味十足!
呢度飲品要另外叫!呢個麥啤味道啖左d!
雖然叫咗四樣嘢,但係都唔係好飽!一共$273!

食物:3

環境:4.5

價錢:2.5

2017-03-21 308 浏览
服務員有如之前評論一樣,有待改善。。。關門時間係23:00,21:35已經last order左唔再接客,我覺得唔係問題!問題係個女服務員語氣太度極差!!再試都會去其他分店~~~
服務員有如之前評論一樣,有待改善。。。
2017-02-10 616 浏览
睇演唱會前係附近醫下肚仔先,去左依間burger店食晚餐,好彩黎到唔洗等位就有得入座,點餐係以自行到收銀處先點餐,店員會再將食物送到我枱每一食burger,都會影張相留念下,去到邊都唔放過,叫左依款至尊和牛漢堡,芝士多到湧哂出黎,好邪惡,除左牛同芝士,最有驚喜係中間夾住半熟蛋同黑松露,越食越香,多重口感勁滿足而我朋友就叫左深海鱈魚漢堡,中間夾左既炸魚用左紐西蘭鱈魚柳,炸得酥脆又唔厚粉,食落香得黎肉又嫩滑,漢堡包外皮香香牛油味,口感少少脆同牛甜甜地 ,配埋酸瓜沙律醬真係無懈可擊

2017-02-05 1492 浏览
雖然已經年初九,紅磡都重有好多餐廳未開巿,女友又發小姐脾氣!因為心怡嘅餐廳未開巿!(唉.. 做男人真慘 ~~>_<~~) 我同佢講,人生充滿驚喜嘛,唔洗噤勞氣喎! 結果入左哩間 Seafood stand, 真係充滿驚喜!首先雖然店名叫 Seafood,但感覺唔係好 Seafood,感覺主打係漢堡包。正當猶豫緊食咩漢堡包之際,靚靚女待應(可能係老板娘)已經洞悉天機,推介我地食牛魔王漢堡,另外我地叫左一客小食拼盤同炸軟殼蟹。炸軟殼蟹夠脆,但多油左d,如果係廚房停乾少少油更好。味道咸左少少,但都係唔錯嘅選擇。小食拼盤有雞翼,薯條,洋蔥圈同炸芝士條,薯條好脆,但唔係炸到乾果種脆,洋蔥圈上炸粉槳唔多,所以炸出黎好薄同好脆,成個拼盤都唔錯。最后到個牛魔王漢堡包,麵包皮有少少脆,牛肉漢堡略嫌熟左少少,唔夠肉汁,乾身左少少,另外漢堡包內有黃色醬( 唔知咩醬?)令個包更加好味!總括哩講,所食嘅食品都唔錯,係一次開心經歷!而且一定會再幫襯!一來好多野未食想試下之外,環境亦相當唔錯,播下音樂令餐廳內更有情調!另外佢地嘅刀叉擺設,小食嘅吸油紙,自家制嘅蕃茄汁等等哩d細節都用心處理,証明佢地放
總括哩講,所食嘅食品都唔錯,係一次開心經歷!而且一定會再幫襯!一來好多野未食想試下之外,環境亦相當唔錯,播下音樂令餐廳內更有情調!另外佢地嘅刀叉擺設,小食嘅吸油紙,自家制嘅蕃茄汁等等哩d細節都用心處理,証明佢地放左唔少心機!
靚靚待應重送上一杯菠蘿特飲,臨走時都問問我地對食品嘅意見,哩份窩心嘅表現,令我對佢地加分不少!
靚靚待應重叫我情人節再黎幫襯!哈哈.... 哩樣要問問女朋友先!
😌紅磡都出左名好多臥虎藏龍,QT是日又去開探朋友🙄對眼又無意發現到一間小餐廳裝潢幾別緻甘,再俾d香味鈎住左我個鼻甘就入左去喇🙈 餐廳細細間,但座位都尚算寬躺!睇餐牌餐廳係主力Burger. 不過我仲見到有更吸引QT嘅就係海鮮拼盤!價錢為$238 !平時其他餐廳食海鮮拼盤都唔止呢個價錢啦,見甘抵食就試吓佢先~ 個海鮮拼盤一上枱就已經覺得好香,而且同平時食開嘅好唔同,平時食開嗰啲多數係凍冰冰嘅冷盤上,今次依個偏偏就係熱辣辣上枱,充滿香草牛油蒜蓉味,當中有兩隻大大蝦,雖然唔係龍蝦但係兩隻大蝦size都超大,口感上肉質都似龍蝦,蝦嘅種類有好多種,雖然佢唔係龍蝦,但QT覺得佢嘅香味呢係濃味過龍蝦,啲肉質亦都冇龍蝦咁鞋口,而且肉量比龍蝦豐滿。其次有兩隻超大扇貝,口感上呢都好嫩好香滑!另外仲有六隻大青口、四粒大翡翠螺、12隻肥嘟嘟嘅蜆!啲蜆肉仲粒粒超肥大,幾乎塞滿成只蜆殼!咁當然啦個拼盤呢都有兩樣嘢唔係咁吸引嘅~就係一咋鮮蝦肉同埋一咋烤燒蜜汁魷魚鬚。兩者嘅味道都夠入味不過不失,但就冇特別嘅驚喜位。海鮮拼盤係兩人份量,份量啱啱好,當然啦,如果你比較大食嘅或者兩位男士食,就可能要另外單點一啲嘢食喇!QT
個海鮮拼盤一上枱就已經覺得好香,而且同平時食開嘅好唔同,平時食開嗰啲多數係凍冰冰嘅冷盤上,今次依個偏偏就係熱辣辣上枱,充滿香草牛油蒜蓉味,當中有兩隻大大蝦,雖然唔係龍蝦但係兩隻大蝦size都超大,口感上肉質都似龍蝦,蝦嘅種類有好多種,雖然佢唔係龍蝦,但QT覺得佢嘅香味呢係濃味過龍蝦,啲肉質亦都冇龍蝦咁鞋口,而且肉量比龍蝦豐滿。其次有兩隻超大扇貝,口感上呢都好嫩好香滑!另外仲有六隻大青口、四粒大翡翠螺、12隻肥嘟嘟嘅蜆!啲蜆肉仲粒粒超肥大,幾乎塞滿成只蜆殼!咁當然啦個拼盤呢都有兩樣嘢唔係咁吸引嘅~就係一咋鮮蝦肉同埋一咋烤燒蜜汁魷魚鬚。兩者嘅味道都夠入味不過不失,但就冇特別嘅驚喜位。海鮮拼盤係兩人份量,份量啱啱好,當然啦,如果你比較大食嘅或者兩位男士食,就可能要另外單點一啲嘢食喇!QT就覺得味道上做得幾好,香草蒜蓉嘅份量啱啱好都入味夠出,唯一就係覺得牛油重手左啲啲。
我就係同男朋友去食嘅,所以單食海鮮拼盤一定唔夠飽嫁喇~ 男朋友另外單點左肉醬意粉同埋一個特濃海鮮龍蝦湯。
龍蝦湯方面我要大讚一聲,因為無論稀傑度啦,味覺上都烹調得出色,你會飲到湯濃得黎唔係單單得個鹹味而係飲得出香濃嘅龍蝦味。肉醬意粉番茄味比較重,牛肉味方面就反而淡小小,意粉軟硬度適中,但個人覺得整體味道上偏甜唔夠洋蔥香,如果肉醬上牛肉味厚啲洋蔥多返少少就更出色!

當日我仲見到餐廳有售賣獨有嘅手工啤酒,款式大約有10款。不過因為要去探朋友所以就冇試到~ 希望下次再去光顧可以試飲下咋手工啤啦,因為我覺得個海鮮拼盤配埋手工啤一齊食係絕配!
題外話,QT 覺得餐廳嘅服務員cool咗少少,如果可以熱情款待多啲,我相信客人會感受到,而且會食餐食得仲開心👍🏻

2017-01-16
  • 海鮮拼盤
2017-01-19 613 浏览
星期天中午,紅磡區人流疏疏落落。我和友人一行三人到了Seafood Stand。店鋪對我來說有點難找,幸得方向感極強的友人帶領才到達。店內裝潢設計以黃黑為主,為我帶來慵慵懶懶星期天的感覺。我們仨一坐下就看菜單,不消五分鐘便完成下單程序。友人點了牛魔王漢堡,牛肉充滿牛汁而不堅韌,很不錯。如果你是食肉獸,一定要試試,定必能夠滿足你的期望。我點了蝦兵蟹將保,原隻大蟹炸得脆而不膩,十分化算!來這裡一定要點這個漢堡😍😍😍唯一美足不足的是缺了可樂,可樂一瓶要十六塊,不捨得喝😗

唯一美足不足的是缺了可樂,可樂一瓶要十六塊,不捨得喝😗
2017-01-08