2017-01-08 551 浏览
一間餐廳食物質素固然重要,但態度都十分重要而呢間餐廳既收銀員工態度十分差當無set時 我同朋友講 要散叫wo佢就搭嘴話唔係要散叫wo 係今日無set叫第一,我想問 無set同散叫 有分別嫁?第二,我同我朋友講野語氣關你咩事啊收銀員工😅唔洗跟我語氣同我講野既😅我係你客人 不是朋友啊😅講真咁唔想做不如直接唔好做啦一種差既態度 已經令到個食物有幾好食都變得唔好食 無下次 十分不滿!谷氣的一餐今次係第一次食 亦都係最後一次亦唔會再介紹朋友去食
一間餐廳食物質素固然重要,但態度都十分重要
而呢間餐廳既收銀員工態度十分差
當無set時 我同朋友講 要散叫wo
佢就搭嘴話唔係要散叫wo 係今日無set叫
第一,我想問 無set同散叫 有分別嫁?
第二,我同我朋友講野語氣關你咩事啊收銀員工😅
唔洗跟我語氣同我講野既😅
我係你客人 不是朋友啊😅
講真咁唔想做不如直接唔好做啦
谷氣的一餐

今次係第一次食 亦都係最後一次
亦唔會再介紹朋友去食
外卖自取
是日徐夕夜,買了19:30歌神的演唱會飛,睇SHOW前當然要吃個晚餐。找到這間Seafood Stand,我依稀記得以前到過類似的漢堡店,果然與東大街那家是同一家。今次我試了"蝦兵蟹將"堡,老公側點了"牛魔王",另外單點了一份洋蔥圈和檸檬特飲。洋蔥圈非常新鮮香脆,內裡可以保持濕潤,配上醬汁真是非常美味。蝦兵蟹將堡份量十足,有一整隻軟殼蟹。軟殼蟹非常脆口,而且調味適中,每一口都吃到軟殼蟹。軟殼蟹下面還有數隻爽脆蝦肉,令整個漢堡口感更豐富。漢堡包本身亦做得很好,拿著來吃到最後都沒有感覺太淋。唯一是沙律醬實在太多,多得在包邊流下來,而且增加了肥膩感。總括來說此店的漢堡是物有所值,店內環境亦不錯,值得一試!

蝦兵蟹將,牛魔王

蝦兵蟹將堡份量十足,有一整隻軟殼蟹。

軟殼蟹非常脆口,而且調味適中,每一口都吃到軟殼蟹。

軟殼蟹下面還有數隻爽脆蝦肉,令整個漢堡口感更豐富。

漢堡包本身亦做得很好,拿著來吃到最後都沒有感覺太淋。

唯一是沙律醬實在太多,多得在包邊流下來,而且增加了肥膩感。

總括來說此店的漢堡是物有所值,店內環境亦不錯,值得一試!
题外话/补充资料: 餐廳的廁所出乎意料之外地乾淨!
2016-12-31
蝦兵蟹將,牛魔王
2016-12-23 486 浏览
I have been to this restaurant for a couple of times. Love their food and service Their burgers are really delicious and and the price is reasonable. I would recommend their beef burger 😍 the snacks are surprisingly yummy 😋😋😋😋Their service is awesome, nice staff and friendly owner 👍🏼Nice place to dine with friends 🍔🍺Probably one of my favourite restaurant
2016-12-15 514 浏览
我同男朋友好鐘意食西餐,今日經過紅磡見到在意大利飯同湯就膽粗粗去試試!入到去裝修特別,氣氛非常好!不過要自己行出去買野食,同快餐店一樣不過收銀果位中年女人態度非常惡劣(可能是老闆娘),唔知以為曾經得罪佢一樣,語氣非常惡劣!黑口黑面好得人驚!我原先想試鬼佬啤酒,叫左之後改1664果位中年女人開始有所不滿!小姐其實我未比錢我仲有權改單😡😡😡感覺上消費有d比錢買難受我同男朋友叫左龍蝦湯,白酒煮青口,牛肝菌羊肉意大利飯,牛魔王漢堡 2杯1664龍蝦湯非常有驚喜,好滑口!唔會好似其他西餐廳有帶有苦澀味!超水準😋😋😋白酒青口,食得出青口非新鮮青口,是雪青口,但係白酒汁味道都超水準,如果用新鮮青口一定更加好味😋😋😋牛肝菌羊肉意大利飯,有意大利飯口感!食落口感似生米,現在好少西餐做到這份堅持!😋😋😋羊肉多汁!通常其他西餐意大利飯都會煮到淋曬😔牛魔王漢堡約7成熟,帶有少少血水!唔會太乾,好多肉汁😋😋😋加上芥末汁味道一流食物非常有水準,態度非常惡劣為美食會有下次😋😋,希望下次態度會有所改變😡😡

入到去裝修特別,氣氛非常好!
不過要自己行出去買野食,同快餐店一樣

食物非常有水準,態度非常惡劣
為美食會有下次😋😋,希望下次態度會有所改變😡😡
2016-12-11
  • 龍蝦湯
  • 白酒煮青口
  • 牛肝菌羊肉意大利飯
2016-11-14 868 浏览
黃埔站新開跟男友到紅磡黃埔附近走走這邊真的是比較少來下午五時多,有點肚子餓了經過了seafood stand在走了一會好像他們的餐牌好像挺吸引的,又看到他們好像是全香港十大漢堡包之一?所以便入去試一試吧!進店內後,店內的裝潢很有外國的感覺舖面不算太大,不過裝潢看得出花了挺多心意的。全都是高椅,坐得有一點不舒服呢不過也不是大問題來的點了一份牛魔王,男友要了一份羊仔柳的漢堡,再加一份吉列珍寶蠔餐牌只有四隻的蠔,但來到有五隻,我想應是今天的蠔不夠大所以多給我們一隻吧?兩個漢堡也很美味呢!我覺得醬汁是一個加分位,而且價錢也不是太貴,可以試一試的
黃埔站新開

跟男友到紅磡黃埔附近走走
這邊真的是比較少來
下午五時多,有點肚子餓了
經過了seafood stand在走了一會

進店內後,店內的裝潢很有外國的感覺
不過也不是大問題來的

• 吉列蠔
2016-11-01 822 浏览
由以前返學,到現場返工都在紅磡經過了這店門口很多次,終於食了~真心好喜歡我每次都是收工去食,小小的店氣氛十分好播放著輕鬆的音樂,音量不會太大影響朋友們聊天,又不會太靜~店內的裝修充滿美國風,只是環境都讓人relax晚上沒有set,都是單點~LUNCH就有set,好抵食漢堡價錢由$48~88十分親民~蝦沙律,甜甜酸酸好開胃左:牛魔皇漢堡($58),超好味~~︿︿  漢堡十分juicy~~吃著有很滿足的感覺  我每次去也是必吃的右:至尊和牛漢堡($88)  我覺得這兩個分別不太大,2個都很juicy  但牛魔皇漢堡性價比更高左:蝦兵蟹將堡($88),材料很豐富,份量超級大!!  吃之前要輕輕一壓,男孩子才勉強可以咬到  但口感真的好豐富右:香辣羊仔柳漢堡($52),我個人不吃羊~  男朋友卻十分喜歡吃,他表示也十分香羊味~炸魚薯條($63)這是吃漢堡通常也會點的吧~~熱辣辣的,十分香口但份量可以再多一點就更好︿︿炸薯格($28)這個份量很多~個人覺得比炸魚薯條性價比高而且都是熱辣辣的~~正卡邦尼煙肉意粉意粉很CREAMY,其實吃了漢堡和炸物也很夠飽但上次跟幾個朋友去,就多叫了幾款食物~吃完
由以前返學,到現場返工都在紅磡

經過了這店門口很多次,終於食了~真心好喜歡
我每次都是收工去食,小小的店氣氛十分好

播放著輕鬆的音樂,音量不會太大影響朋友們聊天,又不會太靜~

店內的裝修充滿美國風,只是環境都讓人relax
晚上沒有set,都是單點~

LUNCH就有set,好抵食

漢堡價錢由$48~88

十分親民~
蝦沙律,甜甜酸酸好開胃
左:牛魔皇漢堡($58),超好味~~︿︿

漢堡十分juicy~~吃著有很滿足的感覺

我每次去也是必吃的

右:至尊和牛漢堡($88)

我覺得這兩個分別不太大,2個都很juicy

但牛魔皇漢堡性價比更高
左:蝦兵蟹將堡($88),材料很豐富,份量超級大!!

吃之前要輕輕一壓,男孩子才勉強可以咬到

但口感真的好豐富

右:香辣羊仔柳漢堡($52),我個人不吃羊~

男朋友卻十分喜歡吃,他表示也十分香羊味~
炸魚薯條($63)

這是吃漢堡通常也會點的吧~~熱辣辣的,十分香口

但份量可以再多一點就更好︿︿
炸薯格($28)

這個份量很多~個人覺得比炸魚薯條性價比高

而且都是熱辣辣的~~正
卡邦尼煙肉意粉

意粉很CREAMY,其實吃了漢堡和炸物也很夠飽

但上次跟幾個朋友去,就多叫了幾款食物~吃完超滿足

如果想吃漢堡,這小店是很不錯的選擇~

每次吃完心情也很好~~

p。s每次去店員也很NICE~
2016-08-08
庆祝纪念
生日
  • 牛魔皇漢堡
2016-10-19 729 浏览
去紅館睇演唱會前去左附近醫下肚仔,搵到依間有名食burger既西式快餐店,價格意想不到既親民,平有平食亦都好滋味,除左Burger之外,另叫左其他野食又覺得唔錯呀<<Seafood Spaghetti>>海鮮幾足料,有青口、蜆、蝦肉,連蕃茄茸汁一齊煮,食落有好香濃既蕃茄味,意粉爽口彈牙<<原味雞翼>>落左少許香草同蜜糖烤焗,食落甜得黎多肉汁<<法國白酒汁煮藍青口>>青口食落幾新鮮,好重白酒味,係略咸左少少,但總括味道唔錯既

<<Seafood Spaghetti>>
<<原味雞翼>>
落左少許香草同蜜糖烤焗,食落甜得黎多肉汁
<<法國白酒汁煮藍青口>>
青口食落幾新鮮,好重白酒味,係略咸左少少,但總括味道唔錯既
2016-10-05 433 浏览
😡😡😡Don't look for the lobster claw and scallops hanging off the side of the burger. It doesn't exist! Super disappointed with the huge difference in the advertisement pictures and the actual burger itself for $93. Even more expensive than their old Lobster commander burger $88. Not to mention the cashier/ owner lady was quite rude at the hung hom location.
外卖自取
2016-09-08 1368 浏览
住係紅磡甘多年都冇留意到呢間食burger嘅餐廳,有次好奇經過睇吓佢個menu,見到有個蝦兵蟹將burger已經流口水😍今日決定一試!餐廳佈置好有美國風,座位都係高枱同櫈,但地方不大,一小班人食野飲酒都可以的。黎到當然食burger,兩個女仔揀左蝦兵蟹將堡,之前已經好想試呢個😌加18蚊就有脆薯條/薯格/芝士條,我地揀左芝士條,因為會另加小食炸魚薯條,試多啲款式嘛。見到個burger已經好激動😎佢地有提供刀叉顧客自用,要share冇難度。分完二話不說就咬一啖...😭好味呀,集齊哂海鮮嘅精髓...蝦爽口彈牙,內有兩大隻,軟殻蟹好脆身大隻,差不多箝住成個包,醬汁應該係千島醬,perfect match。但個芝士條就要扣分,得炸皮,芝士在哪裡?而且芝士味吾出色,下次吾會配呢個。手掌大嘅炸魚配脆薯條,個人覺得63蚊幾抵食。小食配有沙律醬,但我都係鍾意點佢提供個支混有迷迭香嘅蕃茄醬,又另一perfect match 炸魚塊好厚身,本身灑左鹽同香草,點埋茄醬就掂哂,最讚係脆薯條,下次會encore!真係又熱又脆,食到吾知飽🙃食到捧住個肚走,個人覺得性價合理,香港食burger不嬲比外國貴,但呢間價錢
Crab&strimp  Burger連芝士條
炸魚薯條
食到捧住個肚走,個人覺得性價合理,香港食burger不嬲比外國貴,但呢間價錢中等,質素中上,我會encore的😋😋下次試和牛堡先🤓
Crab&strimp  Burger連芝士條
炸魚薯條
2016-09-04 492 浏览
紅磡出名食熱狗,不過今晚就選擇再行前少少食漢堡。漢堡包永遠都係大人細路都啱食,平有平食,貴有貴食。Seafood Stand就做到以實惠價錢,食到高質漢堡,唔洗吓吓都要俾過百蚊食個漢堡包嘅。鐘意海鮮嘅朋友,蝦兵蟹將($78)走唔甩。一個炸軟殼蟹放入漢堡,脆卜卜,好邪惡呀!三隻大蝦都好爽,夾埋生菜蕃茄,好fresh。亮點係個蜜糖芥末醬,減低左個肥膩感。傳統漢堡又點少得牛肉漢堡呢。熱門之選牛魔王($58)材料簡單,但幾滋味。牛肉好大厚身,但就同之前食客所講,有少少乾。驚喜嘅係無用茄醬,用返蜜糖芥末醬,又夾到喎,仲幾清新添!叫左份薯格($28),份量都幾多,幾欣賞哩到個茄汁係自製加入左香草,幾香。最後點少得啤酒,本港手工鬼佬啤($48),易入口。以前想食有質素嘅漢堡都要去尖咀或者過海,依家紅磡哩個舊區都有高質漢堡lu。仲有好多款都想試,值得再嚟。
紅磡出名食熱狗,不過今晚就選擇再行前少少食漢堡。
2016-07-25 853 浏览
相識於英國,懷念我們在英國悠閒的日子,當然也掛念好吃的,其中不能忘懷的是倫敦的Burger and Lobster。簡約的木造Bar枱和鐵椅,牆上貼滿很colourful的食物poster,天花和假天花的塗柒也是大contrast的繽紛,讓人感覺很像渡假一樣。顏色繽紛,味道則較淡,沒多少蜜桃味道,冰溶了的時候更淡,好在梳打水夠汽也夠凍。先來的Carbonara但很令人失望,意粉煮得太林,味道像白汁多於蛋黃汁,也沒吃得出多少黑椒。配料只有煙肉,洋蔥和芝士也沒有。幸好價錢合理,算是飽肚之選,不過就算要再點意粉也不要點這個。這裡主打漢堡,比其他同類店舖價錢很相宜。賣相也比意粉更像樣,整個漢堡有手掌那麽長,車打芝士、新鮮蕃茄、生洋蔥、火箭菜,還有成吋厚的牛肉。牛肉咬下去有肉汁,內面還有少許pinkish,不會過鞋過乾。味道亦非一般雪味,簡單用mustard、黑椒和鹽調起牛肉味。最後來主角--全隻龍蝦! 可選香草蒜蓉汁或芝士白汁焗,我們選了前者。Size比倫敦的Burger and Lobster差一大截,可能亞洲種比較瘦。 好在肉質夠彈牙,味道也頗鮮甜,香草蒜蓉汁不會太膩,也不會蓋過龍蝦本身的
蜜桃梳打
卡邦尼意粉
牛魔王漢堡
全隻龍蝦
好在肉質夠彈牙,味道也頗鮮甜,香草蒜蓉汁不會太膩,也不會蓋過龍蝦本身的味道。

二人午餐這樣也夠飽了,吃牛肉漢堡和龍蝦,這樣的性價比高,當然龍蝦大隻一點會更開心。
很有格調的餐廳,雖然bar枱坐得不算好,但漢堡和海鮮食物有水準,會再encore呢!
午餐
  • 龍蝦
2016-07-19 713 浏览
新出左徳國豬手潛艇 $78去紅磡分店試下,地點又方便包包夾住蜜糖烤嘅豬手🐷已經去骨 懶人恩物🐷醬汁係千島醬同車打芝士 係我最愛🧀幾開胃又好味😋唯一係我今次食呢個包包烘得唔太夠脆如果再金黃d就重正😌😌圖中我拎住嘅係半個黎架炸食哂成個都幾heavy 2人開心share吧😌😌我呢 就叫多個沙律啦感覺上減輕罪惡感😌😌蝦沙律都幾好吃 哈哈哈🍤

新出左徳國豬手潛艇 $78
去紅磡分店試下,地點又方便
包包夾住蜜糖烤嘅豬手🐷
我呢 就叫多個沙律啦
感覺上減輕罪惡感😌😌
蝦沙律都幾好吃 哈哈哈🍤
2016-07-12 403 浏览
今日黎到紅磡 想揾啲好野食行過見到間burger 小店好似氣氛幾好 menu 又唔錯 咪入去試下囉去到原來無哂位 要自己揾嘅 估唔到六點幾鐘就咁full 等咗大概十幾分鐘 店員安排到位置俾我地啦我就叫咗個德國豬手潛艇 見到張圖都夠哂吸引啦因為係小店 所以要自己去叫野食 不過唔洗自己拎等咗十分鐘度 潛艇岀場 望落就冇圖咁好食 食落仲發覺個麵包完全唔脆 直頭好似冇焗過咁 豬手比例好少 只得三塊 而且無好好處理 難以令人用一口分開 但唔做一啖食哂所有配料嘅 又點可以叫burger 呢🙄 另外 成個burger 其實得少少酸菜味 豬手 芝士 其實都唔太食得岀佢地既味道雖然本人好支持小店 但味道實在強差人意 所以應該唔會再試
今日黎到紅磡 想揾啲好野食

我就叫咗個德國豬手潛艇 見到張圖都夠哂吸引啦
因為係小店 所以要自己去叫野食 不過唔洗自己拎

等咗十分鐘度 潛艇岀場

雖然本人好支持小店 但味道實在強差人意 所以應該唔會再試
2016-07-10
2016-07-12 1513 浏览
今日等朋友放工食tea等等下都四點幾系鋪頭外面見到店內冇客仲以為落左場點知。。。係開緊嘅😂下就呢啲時間 冇咩人就good fit啦 靜靜地聽下歌傾下計睇睇餐牌 1630 仲有tea set食雖然冇beef burger ($36) 但朋友就見到啱食 叫左個fish burger加野飲我就叫左最愛嘅beef burger ($58)醫下肚 睇落option唔多 但實物同圖係相符嘅起初同朋友都諗 tea set個fish burger平成20蚊 會唔會細份啲但上到枱面 兩個burger size係一樣的👏👏👏正! beef burger 咬落去係足料的 (件牛有小小hi口 不過都好多汁)呢個包可以做埋我dinner睇埋其他menu 離開時 都開始有其他客人入黎 呢間野真係可以食多幾次
今日等朋友放工食tea
等等下都四點幾
系鋪頭外面見到店內冇客仲以為落左場
點知。。。係開緊嘅😂
下就呢啲時間 冇咩人就good fit啦
靜靜地聽下歌傾下計
睇睇餐牌 1630 仲有tea set食
我就叫左最愛嘅beef burger ($58)醫下肚
睇落option唔多 但實物同圖係相符嘅
beef burger (front) fish burger (back)
但上到枱面 兩個burger size係一樣的👏👏👏

離開時 都開始有其他客人入黎
呢間野真係可以食多幾次

2016-07-12
2016-07-10 325 浏览
今日經過紅磡,見到一間食burger 餐廳,喺門口見到有龍蝦burger, 入去試下,剛剛有位,差不多滿座。叫了龍蝦漢堡及炸魚薯條,首先,龍蝦非常少,飽面不夠脆,得2隻非常細既龍蝦蚶,而且冇味,成為88.00,不太值得!炸魚薯條味道一般。薯條不夠脆!