2018-04-14 197 浏览
先兩日同老細去開紅磡黃埔附近開會做嘢,做完嘢食晏諗住睇吓有乜食,見到呢間餐廳又有burger又有意粉,反正仲有位,又唔想排隊,咁就入咗去食。餐廳用好似磚頭嘅材料做主場另加黃色窗框、木條做裝飾,佈置用上不同食物漫畫,走美國加州bar路線。lunch set有意粉、burger、燴飯等等選擇我就揀咗肉醬意粉,而老細就食漢堡包。連餐附上餐湯(嗰日跟南瓜忌廉湯)及餐飲(汽水、凍檸茶等等)。老細個漢堡包首先上場。我見佢咬落去包身軟熟,黑豚肉大塊,煙肉剪得好脆我試咗兩條薯角,好厚切,外面炸得唔太油,所以感覺係真係食薯仔唔係食油老細食咗三份一,我個意粉先煮好。意粉相對size冇漢堡包咁巨,不過煮得出色,有al dente嘅質感而肉醬茄味濃郁、肉碎多,反而芝士就唔係好雙重,少少失望但總括依然成個意粉都好好味嘅
黑豚騎士漢堡配薯角

雙重芝士肉醬意粉

而肉醬茄味濃郁、肉碎多,反而芝士就唔係好雙重,少少失望
但總括依然成個意粉都好好味嘅
2018-04-12
黑豚騎士漢堡配薯角
雙重芝士肉醬意粉
2018-04-01 164 浏览
👁‍🗨 小食拼盤(6.5/10)💲88小食拼盤有四款食物,薯條比較重七味粉,同埋有點鹹,個人覺得重口味左少少🤤洋蔥圈比較硬身,食落亦都無咩洋蔥味😧芝士條外層都係硬身,入面有一舊芝士,但係芝士味比較淡,亦無拉絲效果🤔雞翼帶少少香草蜜糖,食落啖啖肉,成個拼盤最好係佢啦🐥👁‍🗨(左)巨人漢堡(6/10)💲92今次呢個巨人漢堡巨於有兩塊牛,但係塊牛無上次咁有驚喜,甚至可以話有點兒失望,其實係咪每間店食第二次都係咁😭塊牛食落比較多顆粒,口感同味道一般,配新鮮番茄🍅同煙肉,仲有好多蜜糖芥末醬🤪可惜就係太多,成個包太濕,真心似🤮減低左食慾,下次都係叫返上次食果個平啲好味啲既牛魔王漢堡🍔👁‍🗨(右)煙肉蛋黑豚漢堡(7/10)💲56呢個漢堡有煙肉蛋,都係配新鮮蕃茄同生菜,就咁樣個味唔會好出,但係佢加既燒烤醬味好突出,聞落食落都幾香口🥫呢個既醬汁份量配厚身黑豚就啱啱好,食落唔會太乾或者太濕,口感亦都唔韌🤗👁‍🗨 卡邦尼煙肉意粉(6.5/10)💲56上次試個海鮮粉感覺唔錯,由於呢間既粉麵選擇唔太多,但係又想試未食過既,今次試呢個卡邦尼意粉😳🙈可惜食落比較似係普通白汁,味道比較淡,配左少少煙肉蘑菇,同埋整體份
👁‍🗨 小食拼盤(6.5/10)💲88

小食拼盤

(左)巨人漢堡  + (右)煙肉蛋黑豚漢堡

👁‍🗨(左)巨人漢堡(6/10)💲92

👁‍🗨(右)煙肉蛋黑豚漢堡(7/10)💲56

👁‍🗨 卡邦尼煙肉意粉(6.5/10)💲56
卡邦尼煙肉意粉

上次試個海鮮粉感覺唔錯,由於呢間既粉麵選擇唔太多,但係又想試未食過既,今次試呢個卡邦尼意粉😳🙈可惜食落比較似係普通白汁,味道比較淡,配左少少煙肉蘑菇,同埋整體份量都係唔算好多🤤

🔛 整體評分(6.5/10)
其實之前食過一次,味道係ok ,但今次我想講既係佢地既服務。今日經開諗住食多次 揀左個牛魔王漢堡,因為小弟唔食沙律醬 ,都非常客氣地問有冇沙律醬,有既話我想唔要。講完呢句,個收銀好似我得罪過佢,好串咁同我講:「 你指嗰個沙律醬係咩,我唔知你明唔明啦下,我地係用honey xxx(聽唔到佢講咩)。」之後佢繼續補充:「好多醬你都可以話係沙律醬,豉油你都可以話係沙律醬架,唔該下次講清楚啲。」聽到呢句真係火都黎,即刻大聲同佢理論,佢見我突然轉左臉色,先開始冇咁串,但仍然同我講:「我而家教精你炸。」我而家都仲諗唔明,究竟我錯左喺邊。而最後,我係嬲到即刻走。講到呢度,大家可以自行決定去唔去呢間餐廳食。

我而家都仲諗唔明,究竟我錯左喺邊。而最後,我係嬲到即刻走。

講到呢度,大家可以自行決定去唔去呢間餐廳食。
2018-03-12 123 浏览
Seafood Stand是我想試很久的餐廳了,主要售賣Burger和海鮮食品,原本想試午餐menu上的蝦芒果醬漢堡,但去的那天寫著sold out,可能不是季節。最後點了lunch set的香煎鴨胸配蕃笳意大利粉,有一個沙律和餐飲,我點了柚子蜜。先來了沙律,比較驚喜是沙律上竟然有一隻炸蝦,炸粉不太厚,蝦食下去仍是鮮甜的,做得不錯。至於其餘便是普通沙律菜配芝麻醬了。再來就是主菜意大利粉,它的擺盤頗為精緻,但份量比想像中少,如果是男孩子就應該不夠飽了,女生也只是勉強夠飽,不過我見鄰座的滑蛋牛肉漢堡份量倒是很足夠,還有薯條,如果男生就可能要點漢堡了。鴨胸非常厚切,煎得也剛好,不會過老。意粉則普通,笳醬與油的比例不太好,食到尾聲時碗底有頗多油,而較面的意粉蕃笳味不太足。最後是一杯熱柚子蜜,沒什麼特別,就是韓國玻璃罐裝的那種,但店家可能重手了,入口非常甜。整個lunch set食了$62,覺得都還合理,如果來到建議要試它的漢堡!
2018-03-10 106 浏览
放工約咗朋友喺紅磡搵嘢食想食burger 一直知道呢間鋪頭聲譽幾好都開咗幾多年所以有信心保證就去試吓點知一個鹿兒島和牛漢堡令我幾失望先叫左fish and chips 炸魚唔算太乾身 咬落重有少少魚汁炸粉唔算太厚 係可以接受嘅程度薯條幾好食 佢哋嘅番茄醬有加到自己嘅調味香草 值得加分本身好地地叫個平平哋嘅牛魔王算朋友食過牛魔王($6x) 話幾唔錯所以咪諗住叫一個貴啲嘅和牛($9x)試吓會唔會重正點知就中咗伏雖然塊扒好淋 好多肉汁但係漢堡扒比例加得太多牛脂肪 遊樂系好好但係唔夠香 冇咗嗰種牛肉煎香嘅香味最重要係冇和牛香味總之就係唔值雖然和牛漢堡令我失望但下次如果附近再想食burger我都會尼食返個牛魔王嘅
放工約咗朋友喺紅磡搵嘢食

炸魚唔算太乾身 咬落重有少少魚汁
炸粉唔算太厚 係可以接受嘅程度
薯條幾好食 佢哋嘅番茄醬有加到自己嘅調味香草 值得加分

本身好地地叫個平平哋嘅牛魔王算
朋友食過牛魔王($6x)
話幾唔錯所以咪諗住叫一個貴啲嘅和牛($9x)試吓會唔會重正

雖然和牛漢堡令我失望

但下次如果附近再想食burger
我都會尼食返個牛魔王嘅
2018-02-20 154 浏览
昨晚去吃,第一次幫襯,系自行比錢落單形式,食物就有服務員遞到枱上,點了香草牛油半殼带子,餐牌寫住$46/3隻,叫左一份,來時得2隻,我問番服務員,餐牌寫3隻架喎,服務員叫我行去出食物個度同另一女講,個女話餐牌相系2隻,(好冇礼貌咁講),果下我未話餐牌寫3隻喎,我要退尼份食物,有退比我,但個女好吾like將碟带子好大声咁放在佢入面張枱,之後我有講咁都得,囉嗦左幾句,佢就將店內播緊英文歌,開到超大声,隔離枱個小朋友都㩒住耳仔,示意好大声。註……有份燒羊架$30 寫住一件,但相片系2件,真系想知order 羊時,系未照相片比2件呢!尼間店,以後都吾會再去吃!88
尼間店,以後都吾會再去吃!88
2018-02-13 192 浏览
愛人都係有舖BURGER癮,所以成日都會搵下周邊有咩漢堡店可以食下~今日去咗紅磡既SEAFOOD STAND , 環境同氣氛都唔錯,最緊要係質數同味道真係幾好,所以呢間小妹都會再黎食波士頓龍蝦湯 $38波蝦湯向來都係小妹首選頭3甲,而且有心思整既舖頭真係唔多,所以見到咪試下囉~一上枱已經有一陣濃濃既海鮮蝦味,湯既質感唔係太Creamy反而無咁膩,若果能夠有少少蝦肉會更加吸引牛魔王漢堡 $68喜歡漢堡既都會揀返最基本既牛肉漢堡,佢個名叫”牛魔王”都幾搞笑麵包食落好鬆軟,加埋有D拉絲既芝士同岩岩好既牛肉,真係幾好食。中間仲有一大片蕃茄同沙津菜,增加了口感。最好既係即叫即做,熱辣辣上枱,熱住咁食真係唔同架Seafood Spaghetti $72由於小妹對BURGER未去到非常熱愛,所以通常我都會叫一個意粉。而呢個意粉十分推薦,因為材料好豐富而且味道一流!呢個SEAFOOD估唔到有一大塊炸魚柳仲有蝦、蜆同青口,份量十足。炸魚柳粉漿好薄,魚柳肉質結實,呢塊魚柳真係有驚喜意粉汁係用咗龍蝦湯加上新鮮蕃茄製成,質感有點Creamy但唔會好膩,又真係估唔到咁好食而且真係好SEAFOOD FEEL脆薯條
愛人都係有舖BURGER癮,
所以成日都會搵下周邊有咩漢堡店可以食下~

今日去咗紅磡既SEAFOOD STAND ,
環境同氣氛都唔錯,最緊要係質數同味道真係幾好,
所以呢間小妹都會再黎食

波士頓龍蝦湯 $38
波蝦湯向來都係小妹首選頭3甲,
而且有心思整既舖頭真係唔多,所以見到咪試下囉~

若果能夠有少少蝦肉會更加吸引
波士頓龍蝦湯

牛魔王漢堡 $68
喜歡漢堡既都會揀返最基本既牛肉漢堡,
佢個名叫”牛魔王”都幾搞笑
牛魔王漢堡68

Seafood Spaghetti $72
由於小妹對BURGER未去到非常熱愛,
所以通常我都會叫一個意粉。
而呢個意粉十分推薦,因為材料好豐富而且味道一流!

Seafood  Spaghetti  魚柳

意粉汁係用咗龍蝦湯加上新鮮蕃茄製成,
質感有點Creamy但唔會好膩,
又真係估唔到咁好食而且真係好SEAFOOD FEEL

脆薯條 $30
食BURGER點可以無薯條~
薯條撒上少少辣味香料,就算唔點醬都OK。
不過小妹覺得薯條中心仲有少少硬,炸耐少少會更好。
隨薯條配上一枝茄汁,大家一定要試,
因為呢到既茄汁加了香草同出面普通茄汁唔同,香草茄汁更加正,唔會只係得蕃茄既酸甜味
薯條

菠蘿梳打 $28
其實現場多數都係飲啤酒,
可惜小妹同愛人都唔太好杯中之物,所以叫咗菠蘿梳打。
沒有好重菠蘿味但勝在梳打夠氣,可以幫手解一解膩

小妹有睇到之前既食評提及過職員態度唔太好,的確當日小妹都FEEL到,
雖然沒有正面衝突但小妹問緊一句都未問完就落閘唔俾人講,
希望店家能夠作出改善。讓食客更加ENJOY
波士頓龍蝦湯
牛魔王漢堡68
Seafood  Spaghetti  魚柳
2018-01-21 138 浏览
朋友請食飯,相約大家的中間點,來左樂富啦,有A和B區,我次次都行錯路環境都寬闊好大粒帶子,龍蝦肉大大块⋯⋯好好味薯條好香脆可口意大利深透松露香味,咬一大粒香脆廣島蠔酥皮嘅忌廉湯清香可美紐西蘭羊架揸炸得鬆脆嫩肉淡淡可口飲埋凍柚子蜜和青檸茶,今餐非常之好味如果大家想停留餐廳談心嘅話就唔好啦因為當晚餐廳會9點半之前就會關門架囉但食物真是好味道嘅

環境都寬闊

龍蝦帶子司令堡

好大粒帶子,龍蝦肉大大块⋯⋯好好味

薯條好香脆可口

黑松露雜菌意大利飯配吉列炸蠔

意大利深透松露香味,咬一大粒香脆廣島蠔

酥皮嘅忌廉湯清香可美
香燒紐西蘭羊架

紐西蘭羊架揸炸得鬆脆嫩肉淡淡可口

飲埋凍柚子蜜和青檸茶,今餐非常之好味

如果大家想停留餐廳談心嘅話就唔好啦
因為當晚餐廳會9點半之前就會關門架囉

但食物真是好味道嘅
龍蝦帶子司令堡
黑松露雜菌意大利飯配吉列炸蠔
2018年第一篇食評,亦係新一年新賞試,希望利用呢個平台分享所有食物(包括中伏😅)! 今次第一間要推介係呢間位於紅磡嘅小店😊🍔食物: 4.5/5個人覺得海鮮比漢堡好味,龍蝦性價比好高!👧🏻服務: 4/5餐廳係自助快餐點形式,先俾錢落order,之後會送去你個位,店員收野都快(因為吾夠位放 )🍴環境: 3/5餐廳好細,我地兩個人叫左五樣野係唔夠位放,而且比較嘈不過我地趕睇演唱會,所以都可以接受嘅香烤波士頓龍蝦(5/5)必點,蝦肉紮實,啖啖肉😋香草牛油烤帶子(3.5/5)好普通嘅牛油帶子炸魚薯條(4.5/5)個魚炸得好好食,吾會易散,岩岩好!炸軟殼蟹(4/5)同普通居酒屋炸軟殻蟹差不多,個係熱辣辣上枱都好食牛魔王漢堡(3.8/5)漢堡個包好鬆軟,但中間漢堡吾夠肉汁,比較失色最後埋單$411,仲有汽水,性價比一流,推介各位經過紅磡可以一試!

今次第一間要推介係呢間位於紅磡嘅小店😊

🍔食物: 4.5/5
個人覺得海鮮比漢堡好味,龍蝦性價比好高!

👧🏻服務: 4/5

🍴環境: 3/5

香烤波士頓龍蝦(5/5)
必點,蝦肉紮實,啖啖肉😋

香草牛油烤帶子(3.5/5)
好普通嘅牛油帶子

炸魚薯條(4.5/5)
個魚炸得好好食,吾會易散,岩岩好!

炸軟殼蟹(4/5)
同普通居酒屋炸軟殻蟹差不多,個係熱辣辣上枱都好食

牛魔王漢堡(3.8/5)
漢堡個包好鬆軟,但中間漢堡吾夠肉汁,比較失色

2018-01-15
2018-01-17 84 浏览
👁‍🗨 牛魔王漢堡(7.5/10)💲62個包既口感都幾軟熟,但係略嫌佢唔夠熱♨️不過入面係幾有驚喜,有半溶芝士🧀新鮮番茄🍅同埋豆苗,而塊牛望落仲有少少粉紅色,有肉汁夠juicy,唔會好似平時其他店咁全熟搞到乾爭爭,而且無咩雪藏味🐂另外仲有好多蜜糖芥末醬,食落都夾,整體唔錯👁‍🗨 招牌海鮮意粉(7/10)💲72呢個海鮮意粉有魚,都炸得頗脆,而且入面滑身🐟仲有蜆肉同埋八爪魚🐙至於個味係帶微甜既龍蝦醬,每條意粉濃味得黎又彈牙😛整體係略嫌海鮮同粉既份量比較少,如果兩者都多返啲既話會上到7.5🧐🔛 整體評分(7.5/10)
👁‍🗨 牛魔王漢堡(7.5/10)💲62

👁‍🗨 招牌海鮮意粉(7/10)💲72

招牌海鮮意粉

🔛 整體評分(7.5/10)
2018-01-05 73 浏览
Seafood Stand店舖比較細,座位都唔多,亦都比較窄。但食物幾好味下圖左邊係烤雞漢堡,右邊係牛魔王漢堡。烤雞漢堡有少少辣,但雞肉都算嫩,唔錯!牛魔王就無乜特別。招牌海鮮意粉相對出色,係紅汁底,但做得幾creamy!海鮮包括炸魚、魷魚、青口、蜆同埋蝦,全部都幾新鮮!非常推薦

2018-01-05 78 浏览
食盡紅磡第五回 chill chill西餐好耐無食過seafood stand... 之前好鍾意食架 啲意粉啦、漢堡、炸野都好好食。最正係個蠔湯同龍蝦湯,超濃呀!!!但啲人話依家水準大不如前 又心郁郁想試吓佢個lunch set 價錢係貴啲 不過我覺得唔差喎👀二重芝士肉醬意大利麵:芝士真係好多 啲肉醬好入味 成個意粉都好rich!!黑松露羊仔骨意粉:要讚既係羊仔骨超軟腍 加埋黑松露 好香好好食😛個忌廉湯就普通左啲 無岩岩開業個蠔湯咁足料咁濃郁嚕!
食盡紅磡第五回 chill chill西餐

個忌廉湯就普通左啲 無岩岩開業個蠔湯咁足料咁濃郁嚕!
2018-01-05
2017-12-17 136 浏览
星期日中午路過,見門口貼左午餐menu, 供應又到1730, 諗住一試,點知埋到去想order, 先同你講話個lunch menu 只有星期一至五,即時放棄。個牌又唔寫明限星期一至五,星期日又keep 住貼喺門口,營商手法有問題吧😡😡
2017-11-08 140 浏览
雖然隊長B唔好超級好burger但一定要介紹呢間比大家😜😜😜因爲實在太好味了~~~淨係睇menu已經令搵食兵團喪失理智🤣叫左好多樣野~--------------------第一次飲蠔湯先知原來好creamy而且堅有好濃蠔味😳😳😳~好有質感仲feel到蠔碎~龍蝦湯都一樣滋味🦐食得出唔係罐頭開出黎~好有誠意!炸軟殼蟹好crispy 又香口🦀🦀唔會太油所以一啲都會膩滯~而且份量唔少😇呢個小龍蝦意大利飯一啲都唔小,大大隻蝦就喺面前😝真係太心動了~不過點都唔夠個burger 正🤤🤤牛牛漢堡固然好食,但唔知有幾多朋友係食羊既🐑因爲佢地既羊仔柳burger係更加無得輸🙈🙈🙈🙈即叫即製,煎得嫩滑的厚切羊仔柳😌咬下去肉汁洶湧而出,非常香濃的羊仔味,完全唔會酥😚😚😚從未食過咁好味的羊仔堡😳😳令人心心念念🈵~----------------------好味指數😋:9/10翻啅指數🙆🏻:8.5/10人均消費💰:201-400服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10乾淨指數🌝:7.5/10
淨係睇menu已經令搵食兵團喪失理智🤣叫左好多樣野~
--------------------

----------------------
好味指數😋:9/10
翻啅指數🙆🏻:8.5/10
人均消費💰:201-400
服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10
乾淨指數🌝:7.5/10
高水準漢堡包🍔軟殼蟹南瓜飯🦀超值午餐😍星期一晏奏一點鐘,我地八個女仔黎到都即刻有位。大家都吃set lunch。✏️我們的食單✅軟殼蟹南瓜義大利飯(配 沙律+黑糖薑綠茶)$70✅牛魔王滑蛋漢堡(配 餐湯+蘇打)$68✅軟殼蟹南瓜義大利飯 $70:真係完整一隻軟殼蟹!意想不到!軟殼蟹夠脆入味,同南瓜配搭都唔錯。飯既南瓜味可以再濃啲,質感還好,水份控制得唔錯。非常滿意!✅沙律(前菜)✅牛魔王滑蛋漢堡 $68:超豐富!牛肉入面半生熟,超美味。醬汁係某種mustard,多到不斷留出黎,滴埋落薯條味道超夾。薯條炸得啱啱好,上面仲有香料。沙律菜配芝麻醬好開胃。🏠獨特懷舊設計,幾有風格👳🏻‍♀️係自己去counter買野吃,唔使加一。
高水準漢堡包🍔軟殼蟹南瓜飯🦀超值午餐😍

✏️我們的食單
✅軟殼蟹南瓜義大利飯(配 沙律+黑糖薑綠茶)$70
✅牛魔王滑蛋漢堡(配 餐湯+蘇打)$68

軟殼蟹南瓜義大利飯

沙律(前菜)
✅沙律(前菜)

牛魔王滑蛋漢堡包

🏠獨特懷舊設計,幾有風格

👳🏻‍♀️係自己去counter買野吃,唔使加一。
2017-11-06
軟殼蟹南瓜義大利飯