2016-06-30 706 浏览
夜晚係黃埔冒險樂園hea完後⋯search下附近有咩好食~ 搵到呢間⋯決定行黎望下~就算唔啱⋯附近都好多好野食 😁😁係門口望下menu幾吸引又唔貴 👍🏻👍🏻👍🏻黎到已經九點~入到去都唔少人~ 好彩有位😌😌 舖位唔大~坐到廿零三十人~ 全部高身枱櫈~ 有位晾腳唔會吊住~ 不過櫈好細張~ 好彩之後隔離走左有櫈可以擺下袋~ 唔係得佢枱底一個so call鈎袋既地方⋯成餐飯會食得好唔舒服 🙈🙈🙈呢度係半自助式~ 去counter俾錢買完野食~ 就可以坐底等食 ☺️☺️因為食左late lunch唔太肚餓⋯所以兩個人嗌左一個pasta加salad再加小食~煙三文魚沙律配日式芝麻醬~ 靚靚的花花~ 唔錯~ 芝麻醬好夠~ 好快清晒 😛😛吉列蠔有五隻~ 我本身唔好熟蠔⋯所以只係試左一隻~ 炸得好脆口!真正外脆內軟~ 朋友幾鐘意食~ 香蒜大蜆意粉好香蒜香味~ D意粉煮得碎左少少~ 但好好食呢😋😋😋 軟硬適中又夠味~ d蜆都好好食!蜆肉肥厚又爽口!呢個絕對抵食!白酒煮青口呢個價錢呢個量都幾多~可惜好細粒😞😞 忌廉又唔夠味~ 有d失望😞😞😞總括黎講性價比都幾高 👍🏻👍🏻👍🏻 waiter都好友善~ 呢度附近冇咩

係門口望下menu幾吸引又唔貴 👍🏻👍🏻👍🏻

煙三文魚沙律配日式芝麻醬~
煙三文魚沙律
靚靚的花花~ 唔錯~ 芝麻醬好夠~ 好快清晒 😛😛

起肥美大蜆
白酒煮青口
白酒青口

總括黎講性價比都幾高 👍🏻👍🏻👍🏻 waiter都好友善~ 呢度附近冇咩呢類型既食店~ 大家黎開呢頭又想食抵食西餐 or 海鮮可以黎試下😉😉😉
2016-06-26
煙三文魚沙律
起肥美大蜆
2016-06-03 960 浏览
冇諗過食burger都會有海鮮食,這個海鮮併盤一定要試下,都唔小野 有扇貝,魷魚,蜆,青口,蝦肉,螺,而食海鮮最緊要係新鮮,先可以食到鮮甜味,出乎意料,各類海鮮都好鮮甜美味,尤甚是果2隻大蝦,非常鮮甜 ,食到齒甲留香,正,而蜆肉亦夠大隻,沒有沙,略嫌餐廳冇濕紙巾。
2016-05-24 735 浏览
呢個叫蝦兵蟹將堡,故名思義,有蝦,有蟹啦,最大特色係有一隻蟹夾係漢堡裡面,不過係軟殼蟹,炸左既軟殼蟹,要用刀叉先可以食到,隻蟹好好食,咬落鮮甜美味,炸到甘脆香口,配埋生菜醬汁,蝦又極新鮮爽口,超好味
2016-04-28 657 浏览
很久没有寫食評,每間食店也會試,大排擋至酒店,有時環境很好,有時食物質素,近期太多服務麻麻!經過红磡,又想食burger便選了這店!這餐廰也不錯,坐一角聽音樂,快餐店^^
經過红磡,又想食burger便選了這店!

FISH BURGER

這餐廰也不錯,坐一角聽音樂,快餐店^^
FISH BURGER
2016-04-27 596 浏览
今晚拎住好多野,真的想快啲返屋企。點知屋企冇飯食,老公又想二人晚餐,所以免為其難地周圍睇下有咩食。行到Seafood Stand嘅門口,見老公想試好耐但都未有機會試,就入左去搵位喇。為安排左一張二人枱,全間餐廳都係高枱高椅,舒適程度一般,不過都岩飲下啤酒,食下小食。點餐要出去柜枱點,即時比錢,乜咁快餐店feel嘅?但個價錢一啲都唔快餐喎!點左兩個最人氣嘅牛魔王漢堡($58),個飽同芝士都好好味,牛肉就有少少唔夠juicy, 但整體上唔錯的。另叫一個薯角($28),呢個薯角炸得好,好香口,脆卜卜,真係幾好味喎!每人再叫一杯野飲,可樂($16),凍檸茶($26)下次可以再試佢其他漢堡

每人再叫一杯野飲,可樂($16),凍檸茶($26)

下次可以再試佢其他漢堡
2016-04-26
  • 薯角
  • 牛魔王漢堡
今次又到紅磡搵食🤗😋😋😋今次要推介一下呢間seafood Stand成日行過呢間餐廳都想入去食 因為覺得內裏的裝修好吸引 呢到叫餐係自己行去收銀到落餐 但佢會有人送到來 我們叫了牛魔王 軟殻蟹漢堡包 牛魔王🐮d肉汁都好多 好厚而且真的有半隻軟殼蟹🦀🦀 我們仲叫了帶子和魷魚 好新鮮好甜🤗😋 就食完 有一群外國人來飲啤酒 其實呢到d氣氛都幾合適一群人吹水 聚一下☺️
今次又到紅磡搵食🤗😋😋😋

我們仲叫了帶子和魷魚

好新鮮好甜🤗😋
2016-04-17
2016-04-17 2177 浏览
紅磡多好嘢食大家都知,選擇雖然多但好多喺食飯時間都座無虛席。見呢間Seafood Stand評價唔錯,又咁啱喺附近就去試下。一去到見到門口冇人排隊,既開心又擔心。開心唔使等位,擔心冇人等會唔會唔好食。店面唔大,估計可以坐到25至30人,有部分係長枱部分係二人枱,坐得都逼逼地。店內裝修俾人溫馨放鬆嘅感覺,雖然逼但卻又冇壓迫感,可能同店內播住令人放鬆嘅音樂有關。食物種類選擇唔少,有burger,海鮮,各類小食仲有意粉類。價錢好合理,大約都係30-100蚊不等。揀好嘢食要自己去收銀處落單,食物會由侍應送到。香草牛油烤美國帶子($43): 一上枱就聞到好香嘅蒜蓉味,有好多炒磨菇,仲有唔少沙律菜! 一吉落去就搵到粒好大粒嘅帶子,43蚊一份有3大粒,呢個價錢好抵食呢!帶子烤得剛剛好,外面全熟,中間啱啱熟,推介。牛油同菇雖然用牛油整,可能因為伴有清爽嘅生菜,同埋用烤嘅方法整,所以唔會覺得十分油膩。薯格($28): 送到黎時見到咁大碟都好驚喜,店主出手唔小氣。薯格同坊間賣嘅一樣,但呢度嘅唔會炸過龍,感覺冇咁油同冇咁熱氣。值得一讚嘅係呢度嘅茄汁,首先成枝俾你慢慢落,而且茄汁混入左唔少香料,為本來普通嘅炸
紅磡多好嘢食大家都知,選擇雖然多但好多喺食飯時間都座無虛席
一去到見到門口冇人排隊,既開心又擔心
。開心唔使等位,擔心冇人等會唔會唔好食。
香草牛油烤美國帶子
!帶子烤得剛剛好,外面全熟,中間啱啱熟,推介
薯格
。薯格同坊間賣嘅一樣,但呢度嘅唔會炸過龍,感覺冇咁油同冇咁熱氣。值得一讚嘅係呢度嘅茄汁,首先成枝俾你慢慢落,而且茄汁混入左唔少香料,為本來普通嘅炸薯格生色不少
。雖然唔知香草茄汁係咪自家製,但從細節仍可以睇出店主嘅用心。
牛魔王漢堡
牛魔王漢堡($58): 見到店內大部分人都有叫漢堡,我地都唔執輸叫返個有牛嘅漢堡。menu上寫呢個漢堡用嘅係安格斯牛,更加覺得物有所值
個飽嘅size唔算大,用料有芝士,牛肉,蕃茄同豆苖。牛肉煎得剛剛好,切開有少少粉紅色。雖然肉汁唔算多,但牛肉幾有牛味,而且唔會乾爭爭。伴碟嘅仲有少量沙律菜,仲淋上蜜糖芥末醬
卡邦尼煙肉意粉
卡邦尼煙肉意粉($48): 相較之前嘅食物,呢個意粉失色好多,甚至有啲令人失望
。首先意粉煮得過熟過淋,其次醬汁估計係用罐頭開,冇咩味。完全冇carbonara應有好creamy 好濃郁嘅味道
。可能叫做白汁意粉比較貼切

雖然個意粉真係好令人失望,但食得出係一間用心嘅小店,會再幫襯。不過,應該會主打seafood
。下次想試佢嘅龍蝦堡/蝦兵蟹將堡

香草牛油烤美國帶子
2016-04-11 624 浏览
同友人各點了一個牛魔王漢堡。漢堡共有5層。有芝士、牛肉漢堡、蕃茄、火箭菜、蜜糖芥末醬!當中塊牛煎到7成熟,岩岩好,吾會有血汁,但又好juicy。食完成個漢堡,食埋旁邊少少嘅沙律伴碟,即刻感覺無咁滯! 炸魚薯條即叫即炸,好香口!薯條炸得好鬆脆,配埋佢嘅香草茄汁簡直無得頂!兩塊炸魚柳雖然無咩鮮味,但始終一分錢,一分貨。呢個價錢食到呢個份量,而且調味吾錯嘅炸魚柳,已經吾錯! 炸魷魚穌亦相當可口!由於魷魚本身已經調好味,所以吾洗加任何醬汁已經好入味!點嘅三樣食品都好滿意!下次再去試埋其他漢堡!
炸魚薯條

魷魚穌

點嘅三樣食品都好滿意!下次再去試埋其他漢堡!
炸魚薯條
魷魚穌
2016-02-25 865 浏览
Ordered a burger and onion rings at this joint which I've passed by millions of times but never tried. Onion rings were pretty crispy and on point. Burger was nothing to rave about as the meat was relatively dry, bun was soft but not in a good way lol. Furthermore, the restaurant packs way too many seats into the restaurant giving it a extremely cramped feeling if you are dining in there. PRobably will not come again.
2016-02-09
  • onion rings
2016-02-04 1206 浏览
紅磡都算係一個美食既集中地因為附近無咩商場小店同地舖既生存空間相對比較大所以就有好多唔同類型既食肆開係到當日小公主行過呢間小店見佢menu都幾吸引,而且又唔貴就入左去試一試喇睇裝修就同新開果d coffee shop好似不過呢到唔係賣咖啡,而係香港人大愛既海鮮Menu除左有唔同既海鮮比你揀之外仲有各式各樣既burger,意粉睇好食d咩之後,去櫃位order就得架喇雖然d海鮮好抵,不過抱住無理由咁平既懷疑心態我地都係叫d比較穩陣既菜式試下先香草牛油烤美國帶子 $45 / 3粒Grilled Scallops with Herb Butter Sauce帶子粒肉都唔細,大過一個$2有多因為吸左香草同牛油所以唔會有腥味而且佢烤既時間都控制得唔錯肉質有彈性得黎,又唔會咬唔到香煎野生鱈魚柳 $38Roast Wild Caught Cod Fillet with Lime Juice佢個賣相令我諗起Fish and Chips 哈哈魚肉好嫩,所以唔好切黎食,會散哂本身既魚油好香小公主好怕D魚柳會有雪味呢到完全無呢個問題,唔錯盛薈海鮮意粉 $48盛薈海鮮其實即係seafood mix入面有d青口,
紅磡都算係一個美食既集中地
因為附近無咩商場
小店同地舖既生存空間相對比較大
所以就有好多唔同類型既食肆開係到
當日小公主行過呢間小店
見佢menu都幾吸引,而且又唔貴
就入左去試一試喇
睇裝修就同新開果d coffee shop好似
不過呢到唔係賣咖啡,而係香港人大愛既海鮮
Menu除左有唔同既海鮮比你揀之外
仲有各式各樣既burger,意粉
睇好食d咩之後,去櫃位order就得架喇
雖然d海鮮好抵,不過抱住無理由咁平既懷疑心態
我地都係叫d比較穩陣既菜式試下先
香草牛油烤美國帶子 $45 / 3粒
帶子粒肉都唔細,大過一個$2有多
因為吸左香草同牛油所以唔會有腥味
而且佢烤既時間都控制得唔錯
肉質有彈性得黎,又唔會咬唔到
香煎野生鱈魚柳 $38
佢個賣相令我諗起Fish and Chips 哈哈
魚肉好嫩,所以唔好切黎食,會散哂
本身既魚油好香
小公主好怕D魚柳會有雪味
呢到完全無呢個問題,唔錯
盛薈海鮮意粉 $48
盛薈海鮮其實即係seafood mix
入面有d青口,魷魚,魚肉等等
因為有好多海鮮既關係
個pasta sauce好鮮甜
意粉吸哂d汁,唔駛講都知好味道
不過意粉可以煮硬身少少
香辣羊仔柳漢堡 $45
好少有地方會整羊肉漢堡
羊肉煎得夠香同腍
一咬就咬得開,唔怕會食到好輪盡
而且個sauce較得好好,同個羊好夾
仲要咁大個都只不過收$45
驚喜抵食之選
蜜桃梳打 $22
店員見我地2個人
好貼心咁比左2支飲管
我會形容呢杯野為euro gogo蜜桃紅茶個fd
小公主好鍾意呢隻假假地既蜜桃味
所以覺得唔錯
係呢到食野,你可以感覺到佢地好有heart
希望以最優惠既價錢供應最好既食物
而且食物既份量大,價錢又平
就算學生哥都Afford到
有機會會再黎試下其他海鮮
2016-01-02
2016-01-17 1070 浏览
有種關係叫旅伴,有人說曾一起旅行的人,都會是你這一輩子的好朋友。我們仨曾一起到西藏,探訪珠穆朗瑪峰,我高反氣喘時你飢寒交迫,只有經歷過患難才可令我們成為今天的摯友。幾個月無見,我們避過熱鬧的旺區,走到橫街小巷,輕鬆的坐上一個晚上。 小店環境佈置得像外地的漢堡店,店鋪面積不大,牆上都掛滿了pop art 畫作,餐廳內全部都是高檯,牆邊有掛勾讓人掛大衣,檯下有掛勾讓人掛手袋,細心的設計令客人食得自在。店內採取先付款後用餐的模式,水吧就是收銀地方。 主打海鮮和漢堡,漢堡size不算大,價錢都相對較經濟。 飲品除了汽水外,也有果汁梳打,而啤酒主要是售賣清啖口味的1664和Arashi(不過後者售完了)。波士頓龍蝦湯龍蝦湯用小碗盛載,份量不多。味道偏清淡,沒有太濃烈太咸,感覺健康。薯格香脆,但有點偏咸,配上店內獨家的香辣茄醬很惹味,是漢堡的友善配搭。 白酒汁煮藍青口 青口肉算大件厚身,其醬汁身很結也很濃味,不過也未能完全掩蓋青口的雪藏味道。 德州烤腸磨菇漢堡(左)牛魔王漢堡(右)漢堡包內都不是一般的生菜,而是放上菜苗狀的沙拉菜,是很新奇,增加漢堡口感,可惜苗比乾乾

店內採取先付款後用餐的模式,水吧就是收銀地方。

主打海鮮和漢堡,漢堡size不算大,價錢都相對較經濟。
波士頓龍蝦湯

白酒汁煮藍青口

德州烤腸磨菇漢堡(左)

牛魔王漢堡(右)

漢堡包內都不是一般的生菜,而是放上菜苗狀的沙拉菜,是很新奇,增加漢堡口感,可惜苗比乾乾,不能把汁都吸住。面包都烘得香脆鬆軟,還有淡淡芝麻香。

德洲烤腸很香脆,烤磨菇也很入味,只不過烤腸粒和磨菇粒都比較碎小,一咬之下很容易都擠出來了,吃起來有點論盡。

牛魔王漢堡有一塊厚實的牛肉扒,肉汁豐富,溶了的芝士包裹著漢堡排和沙拉菜。感覺均勻不油膩。

漢堡包雖然是人所共知的快餐,但這間店內的客人面孔卻沒有不停更換,大家都是慢慢享受,吃完漢堡也可以再買杯啤酒,繼續摸著杯底跟朋友聊天,很享受這種慢活令人找回生活感覺的地方,與朋友外出用膳,除了品嚐美食外,不正是想要多點相處的時間和機會嗎?
2016-01-15
2016-01-10 1061 浏览
身為burger控嘅我,今次走左去紅磡seafood stand度試下果度嘅burger。叫左一個海鮮burger,入邊有大大兩隻帶子同一隻龍蝦,帶子鮮嫩多汁,一個包仲有兩隻咁多,實在係意想不到。另外隻龍蝦都係啖啖肉,不過就無咩味,應該都係雪藏海鮮。另外個牛肉burger就加左個有機大啡蘑,大啡蘑同塊扒都幾juicy,唔會乾好tender。呢個burger嘅分量都係抵讚。仲叫左份雞翼,不過不失,平庸之輩。呢間野環境設計都可以,唯獨唔係好環保,用膠叉同刀,全部野都係即用即棄嘅。
海鮮burger
香脆雞翼
仲叫左份雞翼,不過不失,平庸之輩。

海鮮burger
2016-01-09 836 浏览
近排想試下唔同漢堡包店,見到呢間好似開左冇耐就入去試下。牛魔王(右):牛魔王漢堡,上枱果陣唔夠熱(或者係太快涼了),而漢堡中夾雜生菜、蕃茄及沙律醬,睇落去好似好豐富,但食落去果陣牛肉漢堡我覺得乾左小小,好似冇肉汁一樣,好似食普通漢堡包,而且我覺得佢個份量真係小左D....真係試過便算了。烤雞堡(左):漢堡包烘過,質感啱啱好唔會太乾或太軟,呢個比較好一點雞肉唔會乾身之餘會有肉汁,加埋生菜,蕃茄一齊食都唔錯,似返個美式漢堡。
近排想試下唔同漢堡包店,見到呢間好似開左冇耐就入去試下。

2015-12-30 1058 浏览
到晚上時份,我與妹妹乘港鐵由大圍返到來紅磡,本來一心找尋一間拉麵店食拉麵作晚飯,後來經過一間幾新潮的漢堡餐廳,除了漢堡之外,還有沙律、以海鮮為主的小食、意粉都有供應,選擇都好多,更吸引了我們來食漢堡包了。牆身的美式的鐵牌、掛畫,天花的鎢絲燈膽,微弱燈光下,加上輕快的歌曲,仿如置身在美國的酒吧之中。氣氛都感到好輕鬆自在,地方不算大,每張都是高腳枱櫈,不過不是每個人都會喜歡或適合坐高櫈,遇著懷孕婦女、老人家的情況就會比較尷尬。餐廳都是半自助形式,看完餐牌後,要自行去到收銀處向店員落及付款,食物準備好後,店員會把食物送上客人枱上。聽聞seafood stand 都是以海鮮、龍蝦比較出名,因為老板是做海鮮批發而且在菲律賓有養殖場,所以此店都是以海鮮作招牌菜,講起招牌菜,必要嘗試下招牌菜之一的龍蝦司令漢堡($88),價錢方面都好合理,黑白芝麻的漢堡包身都帶點微暖,外軟內脆,龍蝦肉好鮮甜肉,龍蝦肉質彈牙好鮮,冇雪藏味,龍蝦肉份量都不少,再加上蕃茄、生菜及千島沙律汁真是好食又特別。而另一款BBQ烤雞堡($43)當中的雞扒肉質不但沒有會雪味,雞肉味濃又滑溜,肉質晤會死實,漢堡中夾雜生菜、蕃茄及沙律汁,
而另一款BBQ烤雞堡($43)當中的雞扒肉質不但沒有會雪味,雞肉味濃又滑溜,肉質晤會死實,漢堡中夾雜生菜、蕃茄及沙律汁,已經感到非常豐富。伴碟更有一些仲有一些沙牛菜,更食得健康。
食漢堡包多數都會order薯條,不過我們今次都想試下食洋蔥圈($32),它果然份量十足又大大個,沒有一點油膩,脆口又有洋蔥的香甜,蘸上mayonnaise更加滋味。
飲品我們選擇了薄荷青檸梳打($26)及雜果賓治($26),晤會太甜,冰涼可口。整體上食物水準都不錯,服務都好有效率,知道客人share食物,都會主動送上share plate。
2015-12-29
2015-12-16 930 浏览
有時候真不得不感歎時代的發展,小時候曾在紅磡留下不少腳毛,往日賣五金的店鋪有不少已轉為餐廳食肆,本來是餐廳的店鋪則不知轉型了多少遍。(明明很年輕卻像個老人一樣…) Seafood stand也就是其中一個例子,紅磡以前沒有那麼多的食店,自從沙中線的發展,便帶旺了整個紅磡區。話轉回來,親愛的M先生終於完成所有考試獲得解放,難得小女子去紅磡區找他當然要找些新鮮的餐廳去覓食阿~ 本來是打算去Cafe Charm's,但在門口翻了餐牌好久,食物還是不及漢堡吸引,於是便轉戰到seafood stand。餐廳用高身吧台和高櫈作桌椅,十分適合長腿一族吊吊fing;點菜的方式是自助形式,在座位看好要甚麼後便到收銀處下單,食物若五至十分鐘後便會由店員送上。考完試便一直嚷肚子餓的M先生要了一客牛魔王漢堡($56),而我就因為很想很想吃蘑菇便點了野菜農場燒菇漢堡($40) ;另外餐廳提供了Lunch special:凡於星期一至五12:00-14:30光顧,可以$18加半份小食及飲品,所以我們的小食便選了半份雞翼和半份薯格,餐飲均要橙汁。小食和餐飲先到,半份雞翼有兩隻,很入味但有點油;薯格則約有八九塊,很脆

小食和餐飲先到,半份雞翼有兩隻,很入味但有點油;薯格則約有八九塊,很脆身,配上餐廳自家制香草茄汁簡直就是天作之合。
小食 - 半份雞翼&半份薯格
可惡的M先生在我千叮萬囑漢堡要切半下還是忘記了
,幸好餐廳的膠叉很給力,很容易便分成兩半。
Burgers
雖說野菜農場燒菇漢堡是素菜漢堡,但不論是烤菇還是茄子、青椒,吃起來都感覺頗多油,再加上胡麻醬汁,吃了一半都已經感覺八成飽。
野菜農場燒菇漢堡
至於M先生的牛魔王漢堡,他說好像光顧連鎖快餐店的巨無霸,我吃了一半感覺還未至於那麼差,至少這漢堡的份量較大,而且制作較為用心;因為廚師有先烘過漢堡包的包至脆身才加入各種食材,這做法令包吸收了各食材的精華,使包身變得更加美味。
牛魔王漢堡
從等到吃到吃完的過程,M先生說看到收銀店員的服務態度都不是太好,通常較惡;但遇著外國人的客人態度馬上變得不同,看來店員要做到公平待客還是指日可待。

小食 - 半份雞翼&半份薯格
野菜農場燒菇漢堡