2020-01-04 66 浏览
牆身掛有一幅紐約街頭的大型油畫作裝飾,意味著要將紐約奶昔風潮帶到香港。店內環境乾淨整潔,整個製作過程一目了然,使客人喝的更安心。Shake up不惜工本使用優質的MÖVENPICK雪糕製作奶昔,而且不會加入冰塊,使奶昔味道不會變淡。加上採用沒有刀片的奶昔機,可保留奶昔滑溜的口感!忌廉是自家製,低糖的,誠意十足!尋找焦糖的故事 ($48)入口綿密柔滑,除了香醇濃厚朱古力味外,還帶有淡淡的岩鹽焦糖香,甜度剛好,一喝愛上!特濃咖啡奶昔 ($48)杯邊擠上濃濃的朱古力醬,面層還加上忌廉和燒焦了的棉花糖,十分邪惡!入口滑順濃郁,陣陣咖啡味香氣誘人,足料而不過甜,令人一試難忘!

店內環境乾淨整潔,整個製作過程一目了然,使客人喝的更安心。

加上採用沒有刀片的奶昔機,可保留奶昔滑溜的口感!

忌廉是自家製,低糖的,誠意十足!

尋找焦糖的故事 ($48)

尋找焦糖的故事

特濃咖啡奶昔 ($48)

特濃咖啡奶昔
All Milkshake are made with MOVENPICK💛💛💛🍦 Ice Cream😍😍😍..美式奶昔店❤️ 2球 Movenpick打奶昔。。Shake Up💫 將紐約🇺🇸奶昔風潮 帶到香港鬧市尖沙咀👻。呢度每杯既奶昔都色彩繽紛🌈,亦用足足2球Movenpick🍦雪糕做基底,再加入純牛奶🥛&主要口味`如水果調製而成。聲稱係絕不加冰架,味道自然夠濃郁。Topping 配料選擇仲好多元化:棉花糖、曲奇🍪、水果、朱古力條、朱古力🍫,夠吸引又搶眼呢。加上新鮮忌廉🧁,好fresh 好有奶油香。邪惡又味道好呢。ll $48✨可遇不可要求✨ 其實係士多啤梨奶昔🍓,樣子已經夠晒粉嫩💕。酸酸甜甜既水果口味 味道好清新,加上新鮮忌廉既香甜。女生不會拒抗吧。ll $48✨瑞士蓮.姐✨瑞士朱古力奶昔🍫,濃濃朱古力 成杯都好rich,真正係飲得到既朱古力🖤。相信朱古力迷一定會愛上她,真係好濃啊。..奶昔口味仲有:特濃咖啡☕️、朱古力岩鹽焦糖🍫、曲奇焦糖🍪、呍呢嗱夢幻🍦、芒果口味🥭;沙冰系列:白雪公主、愛麗絲,名字已經夠晒吸引呢。下次有機會 一定再試試呢。我仲知 而家做緊優惠。。每杯都減-$5。。

l[Milkshake Strawberry]l $48

l[Milkshake Swiss Chocolate]l $48

我仲知 而家做緊優惠。。每杯都減-$5。。好似好抵呀。👻 但點解我2杯都冇晒Topping 既❓🤔
2020-01-02 27 浏览
今晚跟朋友係尖沙咀食完飯,途經金巴利道時見到一間年輕人賣美式奶昔店舖裝修充滿住美式系style,睇完menu後見到圖片很誘惑及邪惡,就點左2杯!士多啤梨🍓奶昔$48: 用左movenpick 雪糕打出黎既奶昔特別香甜,而且佢地唔會用冰溝淡,所以口感特別幼滑,每飲一啖都有士多啤梨🍓果肉,杯邊仲用花生🥜醬貼滿彩虹碎,色彩繽紛又好味!朱古力岩鹽焦糖奶昔$48: 呢間店舖既主打味奶昔,movenpick朱古力味特別濃郁,加左岩鹽焦糖味道都幾配,味道咸咸地又甜甜地,杯邊都是用花生🥜醬貼滿圓圈脆,一啖奶昔,一口脆片,很有咬感!😋😋😋潮流打卡一流!+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊

+++++++++++++++
2019-12-30 58 浏览
今日終於來試左尖沙咀的Shake up! 呢度係一間美式奶昔店shake up🍦,用了MÖVENPICK雪糕和新鮮牛奶🥛來沖製,並採用沒有刀片嘅奶昔機保留奶昔滑溜口感,每款奶昔都可以加配不同配料,例如Oreo曲奇🍪、棉花糖🍬、水果🍓等等。今天我有d攰,放工後去左呢度,直接問店員邊款最多人揀😂店員問我鍾唔鍾意yogurt口感🍧我話都ok,然後佢就叫我試下呢款士多啤梨奶昔🍓,加入草莓果肉及果醬,口味清新解渴。一飲落去真的好fresh,而且完全不會很甜,真的很不錯😋 下次可以試試其他口味,朱古力味好像都不錯🤩 New York style milkshake shop Shake Up! opens in Hong Kong featuring Mövenpick Ice-cream. All milkshakes and smoothies are made fresh to order. Guests can create their own drink by customising it with a wide variety of toppings including chocola

New York style milkshake shop Shake Up! opens in Hong Kong featuring Mövenpick Ice-cream. All milkshakes and smoothies are made fresh to order. Guests can create their own drink by customising it with a wide variety of toppings including chocolate, cookies, marshmallows, fresh fruits and more. The milkshakes include combinations like, Chocolate & Salted Caramel, Vanilla Dream, Expresso Croquant, and smoothies Alice Tea, and Snow White.

I was exhausted today after work and so i have to try something fresh. Ii am lazy to choose so i asked staff for recommendations. Staffs here are nice to introduce featured products. I selected Strawberry milkshake at last. It tastes fresh and not very sweet at all. The cream is so soft and smooth. Worths a try here! Will definitely try other flavours next time.
士多啤梨奶昔
2019-12-30
用餐优惠
現金券
士多啤梨奶昔
2019-12-30 21 浏览
Bookmark左一排,終於試到呢間開業無耐既Shake Up✨。呢間美式奶昔店每一杯奶昔都會用2球MOVENPICK雪糕🍨同純牛奶去攪拌🥛。而最特別既係,佢地既奶昔係唔會落冰架🤩,咁就唔使驚杯奶昔唔夠味!仲有三款純素奶昔,連蛋奶素既素食人士都兼顧埋💁🏻,好貼心🥰!-尋找焦糖的故事 $48呢個必試!因為係用Mövenpick新推出既朱古力岩鹽焦糖味雪糕打成~雖然無落冰,但飲落都夠凍,每一啖都係真正既奶昔。朱古力味香濃,加埋岩鹽焦糖味,鹹鹹甜甜好夾~-白色乳牛 $48即係雲呢拿雪糕Milkshake,甜度唔會過甜,而且入口幾滑。同埋Mövenpick既雲呢拿雪糕有埋雲呢拿籽,所以雲呢拿味好香濃!(我好蠢,落單淨係講左個奶昔名,無講到要加Toppings,如果想影靚靚奶昔既話記得要講加Toppings!)

尋找焦糖的故事 $48
白色乳牛 $48

2019-12-29 34 浏览
行過門口比佢嘅香味引左,之後見到佢話全部都用movenpick雪糕打成,所以就決定試下。 . 雲呢拿夢幻奶昔 $48 名乎其實的夢幻,頂層有忌廉加杏仁脆片,底層是由兩球Movenpick雲呢拿雪糕打成的奶昔。Shake Up用的奶昔機特別製造,奶昔不是由刀片打,所以奶昔入口時更幼滑,令人陶醉其中。 . 瑞士朱古力奶昔 $48 如果雲呢拿奶昔是夢幻的存在,那瑞士朱古力奶昔便是魔鬼的存在。入面有三層口感,除了Movenpick瑞士朱古力雪糕打成的奶昔外,還有忌廉加朱古力碎條作topping。奶昔中再有朱古力碎片,幾乎每一口也是朱古力香,就好似魔鬼般引你一啖接一啖。 . . . Shake Up 地址:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖

雲呢拿夢幻奶昔 $48

瑞士朱古力奶昔 $48
Shake Up
地址:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖

2019-12-28 46 浏览
Shake up係位於尖沙咀金巴利道地下的飲品店 ,係由美國紐約傳入你嘅奶昔,有好多款我哋平時唔會飲到嘅特色口味,就連個裝修都好有紐約嘅氣味製作過程大概5分鐘左右,由於開放式廚房嘅關係,所以可以見到職員好用心咁製作,而製成品係一件藝術品!✨Stewberry 可以不可要求 ($58)賣相非常可人,杯邊都沾滿與朱古力脆粒,簡直係打卡一流嘅飲品!士多啤梨味非常濃郁入面有士多啤梨果肉同埋果汁同埋奶混合而成,淡淡都係士多啤梨嘅味道✨Swiss Chocolate 瑞士蓮姐 ($48)最好食嘅朱古力就係瑞士蓮大師嘅傑作,我一見到呢一杯朱古力係用上瑞士蓮朱古力,就忍唔住要試一試 奶昔入邊有非常多嘅朱古力碎粒同埋濃郁嘅朱古力,飲完即刻開心晒!

✨Stewberry 可以不可要求 ($58)

✨Swiss Chocolate 瑞士蓮姐 ($48)
2019-12-23
  • Strawberry
  • Swiss  chocolate
2019-12-27 39 浏览
今次來呢度真係連影相都shake住影🤣佢嘅奶昔真係夠哂邪惡。1️⃣啡是故鄉濃 $48呢杯咖啡☕️味濃郁,佢加入咗忌廉同朱古力🍫碎。飲落去有少少似mocha,仲有兩粒棉花糖係上面作為點綴!🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10 2️⃣奶醬多 $53奶醬多就食得多啦,飲你又試過未呢?佢有4塊多士係上面,每次食嘅時候點一點佢嘅奶昔,奶昔材料有花生醬,忌廉,杏仁片。仲有movenpick雪糕係入面,真係好邪惡!🙆🏻‍♀️好味指數: 7.25/10 💡整體來講,性價比高,奶昔好足料,大家一齊shake it shake itShake Up 地址🐾:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖
[尖沙咀~Shake Up]
1️⃣啡是故鄉濃 $48
🙆🏻‍♀️好味指數: 8/10
2️⃣奶醬多 $53
🙆🏻‍♀️好味指數: 7.25/10
Shake Up
地址🐾:尖沙咀金巴利道58-60A號金碧閣地下D號舖
2019-12-24 32 浏览
在尖沙咀返工,經常會周圍行下發掘一些新開店舖同同事去幫襯一下,今日就經過一間賣飲品的店舖,主要以奶昔及沙冰為主。Shake Up主要賣點就是以movenpick雪糕作材料,雖然$48杯飲品都偏貴,但眼見店員一共放了兩大球雪糕,即刻覺得值回票價。啡是故鄉濃濃郁的咖啡香味,製作過程只有雪糕及奶,完全無添加冰塊,所以非常幼滑,即使飲到最後味道都依然濃郁。可遇不可要求即係士多啤梨奶昔,用了有果肉的士多啤梨雪糕,幼滑之餘又帶點酸甜香,不過飲完之後非常飽肚。

可遇不可要求
2019-12-23 55 浏览
近日,朋友介紹這間名叫Shake Up的奶昔店,主打以Movenpick雪糕打成的紐約風雪糕奶昔 ,好飲又清新,當然要入內一試。奶昔口味有多款選擇,有水果口味、朱古力味、焦糖味等...;而配料方面都可以是by request加到奶昔上。飲品上有還有一層厚厚的cream,真係非常慷慨(超多配料)。店內以時尚簡約的紐約風格為主,牆身掛了一幅又一幅的人手繪畫,就像紐約街頭的大型油畫展般,將紐約的味道帶來香港。本人都幾麻煩,平常飲凍飲都需要走冰,但原來這裡製作奶昔時,堅持不加入冰塊,以確保奶昔不會變淡/變稀,令客人每一口都飲到真真正正的奶昔。店中用上MOVENPICK雪糕仲要是2大球再加入鮮奶,非常落本。店中更有一部特別的無刀片奶昔機,原來可以為奶昔保留著更好的滑溜口感。半制成品已經好吸引...非常吸睛。面層更放上棉花糖,火槍加熱至燒焦狀態,造型更精緻、可愛。啡是故鄉濃奶昔中的咖啡味道濃郁,加入了忌廉及朱古力碎,令奶昔更順滑,更甜美,真係一飲上癮。瀨一瀨 • 扭一扭奶昔非常順滑,而且有著焦糖的味道,底層還吃到粒粒的曲奇碎,但又唔會有一種好膩的感覺。杯邊加上了花生醬加曲奇碎粒,上層還撒滿了七彩繽

半制成品已經好吸引...非常吸睛。

面層更放上棉花糖,火槍加熱至燒焦狀態,造型更精緻、可愛。

瀨一瀨 • 扭一扭

杯邊加上了花生醬加曲奇碎粒,上層還撒滿了七彩繽紛的朱古力碎,令整杯奶昔變得更吸引,味道更有層次。

2019-12-22
  • 瀨一瀨  ·  扭一扭
2019-12-21 57 浏览
路過尖沙咀,見到超級搶眼嘅美式奶昔,忍唔住同男朋友買咗兩杯share飲。有得揀淨奶昔,或者加$10有toppings。我哋兩杯都揀咗有toppings😻。呢度嘅奶昔用料唔簡單,用咗movenpick雪糕製成,唔怪得味道香得嚟又唔會好artificial🥴。.曲奇焦糖奶昔($58)曲奇同焦糖嘅味道本身就好夾,加上圍住杯邊嘅花生醬同埋圈圈脆餅,超級邪惡嘅選擇。一路飲一路去奶啲花生醬,好食到唔顧儀態😂。.特濃咖啡奶昔($58)呢杯飲品啱晒香港人口味,香濃得嚟唔會太甜。但係咖啡豆嘅碎碎太苦,冇另一杯嘅圈圈餅咁「睇得又食得」🤭。不過我都好鍾意呢杯,因為有大粒軟綿綿嘅棉花糖🥰。.買完一路行一路飲,吸引咗好多途人嘅視線。打卡用一流!

曲奇焦糖奶昔($58)
特濃咖啡奶昔($58)
買完一路行一路飲,吸引咗好多途人嘅視線。打卡用一流!
外卖自取
2019-12-21 40 浏览
一直收藏,咁岩經過見到,本身想要士多啤梨奶昔,點知店員話唔靚所以無入貨,同埋話唔喺當造,於是我想要芒果奶昔,點之都係冇貨,於是揀左哩個,品嚐後的建議 :若選購外面黏了食物的飲品,最好與人分享,因為拿著逛街很方便,但影相效果不錯,水果奶昔我想會更美。雖然塗了花生醬,但偶然也會有少少的曲奇碎掉下,有點不太方便,還有感覺不是太相襯,只是拍照很美?味道還可以,感覺一般。店員很親切、友善
一直收藏,
咁岩經過見到,
本身想要士多啤梨奶昔,
點知店員話唔靚所以無入貨,
同埋話唔喺當造,
於是我想要芒果奶昔,
點之都係冇貨,
於是揀左哩個,
品嚐後的建議 :
若選購外面黏了食物的飲品,最好與人分享,
因為拿著逛街很方便,
但影相效果不錯,水果奶昔我想會更美。
雖然塗了花生醬,
但偶然也會有少少的曲奇碎掉下,
有點不太方便,
還有感覺不是太相襯,只是拍照很美?
味道還可以,感覺一般。

店員很親切、友善

2019-12-21
下午茶
1K
某日突然好想飲奶昔,又記得呢間鋪想試下飲,所以就特登行去揾黎試,不過都有d難揾,又一隱閉飲品店,哈哈。店員問我鐘意飲乜,我答佢朱古力,之後佢就推介左杯瑞士蓮朱古力奶昔俾我。買完佢地即刻好認真甘整,店員仲叫我坐响個好似綠色假草地既位度,唔講真係唔知係坐得嫁。本身甘凍唔應該飲凍飲嫁,不過店員話黎緊會推出熱飲系列。瑞士蓮朱古力奶昔真係好朱古力嫁,佢有好濃既朱古力味仲有好多朱古力碎响入面,杯奶昔真係好滑下,幾好味。不過真係好快就飲晒,如果可以大杯d就好啦。
外卖自取
2019-11-17 240 浏览
✥美式奶昔飲品店✥鐘意飲Milkshake一定要試試🤩!奶昔用上2球Mövenpick雪糕、鮮牛奶打成, 堅持唔加冰塊, 落足料, 飲落奶味會更香濃。⁑⁑隱藏版餐牌 — 奶醬多奶昔 ($53)⁑⁑Menu上面冇㗎🤫, 但有供應, 所以想試就要同店員講~有冇諗過平時去港式茶記必食既奶醬多都可以變成一杯飲品?奶昔混入花生醬, 上面放上烘過既脆多士、忌廉、杏仁片, 賣相好吸睛, so「Instagram-able」! 除咗奶昔, 仲有水果冰沙系列揀推薦招牌飲品👍🏻 — 愛麗絲沙冰用上雜莓、伯爵茶打成, 好大杯, 飲落有驚喜😍!味道酸酸甜甜, 超fresh, 仲食到粒粒果肉。甜味天然, 完全唔係藥水味嗰種!
✥美式奶昔飲品店✥

⁑⁑隱藏版餐牌 — 奶醬多奶昔 ($53)⁑⁑
Menu上面冇㗎🤫, 但有供應, 所以想試就要同店員講~

除咗奶昔, 仲有水果冰沙系列揀
推薦招牌飲品👍🏻 — 愛麗絲沙冰
2019-11-09
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2019-11-04 165 浏览
香港嘅奶昔專門店真係唔多,五隻手指應該都數得哂✋🏻 可能香港人唔太習慣外國個種甜到漏一漏嘅味道~ 但依間新開張嘅本地奶昔店有紐約風塗鴉設計之餘,仲帶入大家都熟悉港式味道😍 將甜度降低,並落重本用埋Mövenpick雪糕,唔試下真係對唔住自己😋-奶醬多($53) 依杯奶昔係主menu冇㗎,好嘢梗係越少人知越好啦😏 話明奶醬多當然唔少得有花生醬同練奶嘅味道啦🥜 雪糕就放左兩球落去,應該係雲呢拿同曲奇味~ 除左花生醬,仲落左啲咖啡,做出多士toast左嘅味道☕️ 真係少啲創意都唔得!將烘左底嘅多士沾上奶昔食,又真係幾似喎衰鬼🤣*葡提老祖($48) 其實係提子smoothie 🍇用放左係冰格嘅提子打成,再加埋薄荷葉,夠哂冰凍清爽,有啲似飲mocktail嘅味道👍🏻 係覺得稍微甜左啲~