2024-10-01
📍之前喺海運大廈已經見到呢間韓式Cafe好靚,今晚終於試吓,餐廳係簡約風格設計,坐得舒服,食完覺得甜品勁有驚喜!烤牛肉紫菜包飯($92)包得夠大件用料都多,口味會比較清淡啲,蔬菜份量多,如果on diet食嘅話都幾啱。蒜蓉蜜糖炸雞($125)醬汁多得嚟仲保持到舊雞好香脆,鹹鹹甜甜幾開胃。Croffle有幾款,揀咗士多啤梨牛角包窩夫($118)仲會有一小碗牛乳雪糕,搽喺croffle食冰火加交好正!仲配cream cheese同埋大量cream,好彩有一碟士多啤梨醬食落酸酸甜甜就唔會好漏。呢度叫cake set仲可以包一款飲品,揀招牌嘅軟綿綿粟米蛋糕($62),係全晚最有驚喜嘅甜品,蛋糕有香甜濃郁嘅粟米味,面頭仲會有炙燒過嘅粟米,成個感覺又吸睛又好食!配咗俏皮薄荷青檸梳打同加杯濟洲柑橘梳打($52)兩杯水果特飲打卡啱哂~
烤牛肉紫菜包飯($92)包得夠大件用料都多,口味會比較清淡啲,蔬菜份量多,如果on diet食嘅話都幾啱。 蒜蓉蜜糖 炸雞($125)醬汁多得嚟仲保持到舊雞好香脆,鹹鹹甜甜幾開胃。
Croffle有幾款,揀咗士多啤梨牛角包窩夫($118)仲會有一小碗牛乳雪糕,搽喺croffle食冰火加交好正! 仲配cream cheese同埋大量cream,好彩有一碟士多啤梨醬食落酸酸甜甜就唔會好漏。
呢度叫cake set仲可以包一款飲品,揀招牌嘅軟綿綿粟米蛋糕($62),係全晚最有驚喜嘅甜品,蛋糕有香甜濃郁嘅粟米味,面頭仲會有炙燒過嘅粟米,成個感覺又吸睛又好食! 配咗俏皮薄荷青檸梳打同加杯濟洲柑橘梳打($52)兩杯水果特飲打卡啱哂~