最近的聖誕飯聚,食友好姊妹 A 送上 <Smile Yogurt & Dessert Bar> 的零食給大家當作聖誕禮物!好多謝她呀!自從多年前,我到尖沙咀 K11 分店嚐過乳酪之後,我自己都無幫襯嘞!意想不到!現時推出的美食更多元化呢!認真給我驚喜!黑白芝麻脆脆棒橙色的 packing,印上金色的店名 <Smile> 及 Logo!拉開盒子,見到印上Something delicious, Something funny, Something to make you smile! 令人會心微笑!打開包裝袋,內有5條黑白芝麻脆脆棒,散發牛油香及香甜,好似千層酥的質感,入口超鬆脆!表面鋪滿黑白芝麻,更加香脆! 絕對是超水準高品質的零食!
好多謝她呀!

意想不到!現時推出的美食更多元化呢!認真給我驚喜!

黑白芝麻脆脆棒
表面鋪滿黑白芝麻,更加香脆!
絕對是超水準高品質的零食!

2018-12-23
外卖自取
宵夜
庆祝纪念
圣诞节
2019-01-04 99 浏览
乳酪係一種既健康又好味嘅甜品,食落好似雪糕,但比雪糕健康。銅鑼灣希慎廣場的Smile Yogurt 嘅乳酪不但賣相吸引,而且滋味無窮。Golden Smile呢杯乳酪賣相非常吸眼,感覺層次分明。乳酪最頂層是一塊風乾了的菠蘿脆片,因為風乾了,所以格外香甜,另放了一粒新鮮的士多啤梨點綴,相形見絀,周圍還有很多新鮮芒果粒粒和淋上芒果汁,一啖食落感覺複雜,卻非常好味。再食到中層就食到一片紅莓布甸,口感酸酸甜甜,咬口截然不同,再食落去就有一層自家製脆粒,有啲似餅乾碎,之後又食到啖啖超酸的檸檬雪芭,又凍又酸,成個人為之一震!整體而言,這個 Golden Smile 係一個驚喜!

Golden Smile

整體而言,這個 Golden Smile 係一個驚喜!

2019-01-04
由我出世開始👶手抱B, B時,第一坏雪糕🍦係爸爸👴教我食,他到這個年紀都喜愛食雪糕,出外旅遊🇨🇵都不忙去搵雪糕食🍧這是個遺傳,所以我去到每一個角落都要試盡所有乳酪及雪糕,Smile由尖沙咀舖,接著開銅鑼灣舖,現在銅鑼灣舖希慎從新裝修,同一層不過位置過幾間舖,有座位坐的,我真係好喜歡Smile 的乳酪,因為每次有節日,都會推出新款式,我覺得真係好有心思的乳酪公司,朋友生日大多數都會出嚟晚飯,所以我會推介Smile 既乳酪生日蛋糕,食到最後甜品上,就係Smile 既生日蛋糕,大部份既朋友口碑係話好特別,又唔會太膩,係唔會有剩餘,不會浪費,最大優點,蛋糕有 Size 分👍👍👍
2018👻Halloween
2017👻Halloween
no matter what, let's smile. 💛銅鑼灣這家分店搬舖後,還是第一次去吃。地方較以前光猛,在店中亦有數張枱給顧客,乾淨舒適。今次點選了Wild Summer,一來到就已經被它吸引了。很光鮮 很搶眼,未吃已經加分了。吃下去酸酸甜甜,很岩我的口味 很開胃呢。鮮莓味很出,還有不少荔枝果肉呢,盡是清新,真的有種Summer既感覺呀!其實這裡的Yogurt很多款式我都喜愛,下次還要繼續試試其他口味呢。而且不時會推出限定新口味,都是不能錯過喔! ..

Wild  Summer

Wild  Summer
一個8號或10號風球,確實令市面上亂、亂、亂⋯Happylands早就訂好咗個mini cake,還擔心17晚取蛋糕有什麼阻礙,明白到各位上班都是亂,致電Hysan同事又未返到公司,於是打去K11店,佢地好好,將筆者訊息pass俾Hysan同事,甚至該店同事未返到公司都用自己私人手提同Happylands講不用擔心,該店有駐場師傅到晚上取餅時,果然沒有令我失望。與其說這Summer Tea是限定版倒不如說Smile的員工確實是「SMILE」待客讚咗咁耐,都係講返個cake。培茶chiffon 底,味唔太甜、有茶香,又夠鬆軟,好QQ,至緊要係唔「漏」,好味😋值得一提嘅係Hysan轉咗新位置,坐得比以前舒服多,涼涼冷氣或者響豆豆梳化位坐住咁歎yogurt,正哦😊
一個8號或10號風球,確實令市面上亂、亂、亂⋯

倒不如說Smile的員工確實是「SMILE」待客

Summer  Tea  mini
F.  Fruity  Fruity
Summer  Tea  mini
F.  Fruity  Fruity
2018-09-16 241 浏览
📍香港📍銅鑼灣📍Smile Yogurt & Dessert Bar📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場5樓511B號鋪(銅鑼灣站F2岀口)📍星期一至日 13:00-22:30🦄 A : Vanilla Sky $56 (4塊杏仁脆片👉🏻原味乳酪mix雲呢拿汁👉🏻芒果mix自家製脆粒👉🏻藍莓)🦄評分: 暫時系我系香港食過最好食既yogurt😋雖然價錢唔平 但絕對值得 因為佢好大杯 一個女仔自己食真系會飽🤔 每杯yogurt都有好多唔同既配料!以前食系一食就愛上呢到既杏仁脆片 因為佢唔單只keep到個脆度 仲唔會過甜 整得好好食(雖然應該唔系自家製😹) 但系最近個次食有啲變淋 少失望 雲呢拿汁mix落啲yogurt到超好食!!其實雲呢拿汁係偏甜 我第一次食以為係煉奶 但因為yogurt本身唔太甜 所以混埋系中和左好好味😋😋 自家製脆粒好似餅碎 mix落乳酪到食好有口感👍🏻 整體而言,系值得多試😆😆太多唔同口味既選擇🤙🏼🤙🏼而且賣相好高質 打卡一流😜
📍香港📍銅鑼灣
📍Smile Yogurt & Dessert Bar
📍星期一至日 13:00-22:30
vanilla  sky
午餐
vanilla  sky
2018-09-13 156 浏览
原來我好耐都冇食過smile 了,原來佢搬左舖呀,而家又大左仲要有位坐添👍🏿👍🏿。叫左3杯都係7十幾蚊嘅 jelly 同奶凍😍再叫左個 banana 🍌 yogurt 🍦都係5十幾蚊,都算不錯😋😋😋
2018-08-25 213 浏览
好久不吃,天氣熱,即刻衝入去買杯食,平時會買綠茶口味今天倒無買,改了買香蕉口味。誰知女店員態度好差,收銀櫃高,起初下單子時,一直無人理會,所以叫了三四次,女收銀忙check單吧,叫我等。。。。當時幸好只有我一個客等收錢,那長金髮女員工毫無表情,店內人客不算多,但她已零笑容,令人側目。雪糕我還是感到挺好的,朋友嫌太甜。巧克力醬凝結後味十分一般,整杯沒香蕉片岀現,在空心的雪糕下,入面有的只是香蕉醬,底層是水果,不如你給我乳酪雪糕好了,不要再將價就貨😂