蘇媽蘇媽平時都食開🍴最近經過見到一間幾有feel嘅酒吧 原來就係蘇媽蘇媽嘅副線🥂環境幽靜 淡黃嘅燈光帶出幾分格調🕯食物款式行fusion路線 有意粉pizza亦有串燒炸物等🍕都幾適合同朋友share一齊聚會👬👭✨️雞串燒拼盤 $108串燒拼盤包含燒雞皮, 燒土匪雞肉串, 同地獄麻辣雞肉串🐣每款各兩串✌️燒雞皮烤十分香脆 有些許油脂但而不會太膩💥而雞肉串唔會太乾🍢而土匪粉同辣粉調味恰當 好香口惹味🔥整體唔會太辣 作為小食剛剛好😉✨️BBQ汁燒豬肋骨 $188燒豬肋骨份量超級多 兩個女生真的完全食唔落👭而且烤至表面微微焦香🔥而內裏keep住肉汁 食落軟嫩多汁🐖而旁邊配的炒青菜都沒有馬虎 令整個組合清甜解膩🥬✨️千島海鮮薄餅 $158薄餅嘅餅底為薄脆皮🍕鋪上豬肉粒, 蝦, 魷魚等配料🐙配上千島醬 甜甜的醬汁配上香脆的餅皮🫗食落唔會太有飽滯感🤰2-3個人一齊share就適合不過了😆✨️Lemon Tree $118一款酒味較重一點嘅Cocktail🍸用一款earl grey味嘅gin作基酒☕️加入檸檬汁同柑橘味嘅tonic water🍋飲落帶微酸 而帶強烈嘅回甘🤌酒味較濃厚 適合男士/喜歡dry一啲口感嘅

✨️雞串燒拼盤 $108

✨️BBQ汁燒豬肋骨 $188

✨️千島海鮮薄餅 $158

✨️Lemon Tree $118
一款酒味較重一點嘅Cocktail🍸用一款earl grey味嘅gin作基酒☕️加入檸檬汁同柑橘味嘅tonic water🍋飲落帶微酸 而帶強烈嘅回甘🤌酒味較濃厚 適合男士/喜歡dry一啲口感嘅人士🥂

✨️Peachy Sex $118
呢款就比較啱女士 較易入口嘅Cocktail🍹加入桃味糖漿同橙汁及檸檬汁🍑整體偏清甜 比較fruity🍊酒味溫和 帶refreshing嘅感覺🌿
Peachy Sex

餐廳不論環境及食物出品都屬中上嘅水準😉環境座位舒適而有情調💡而食物款式選擇多 水準都平均地高🍴份量亦都好啱幾個人share👭不失為同朋友傾計聚腳嘅好地方呢💬
2023-12-21
Peachy Sex
【蘇媽蘇媽姊妹酒吧🍸推介特色雞尾酒 & Ribs】推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #尖沙嘴 - 𝗦𝗼 𝗕𝗮𝗿 蘇媽·蘇媽馬來西亞茶餐廳入面有間「姊妹酒吧🍹」 除咗有多款海鮮小食送酒,仲有各式披薩&意粉揀🍝 餐廳氣氛好好,嗌咗兩杯Cocktail都超「打卡-able」 📸另外餐廳內有now嘅轉播,多數坐嘅位置都容易睇到個mon,適合想睇波嘅朋友!⚽️【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ BBQ 汁燒豬肋骨 $188|8/10 🌟豬肋骨大概8-9件,每件都好大份,都算抵食。肉質幾嫩,用刀叉超容易拆到啲肉出嚟。配上芝士薯蓉同埋菜,非常飽肚,係睇波嘅好伙伴🎉◐ 醬油漬紅蝦 $108|7.5/10蝦肉鮮甜🦐,數量都多。配上蛋黃+醬油+魚子嘅醬汁,都頗出色,送酒一流 🍻 ◐ 炸饅頭配咖央醬 $68|6.5/10炸饅頭新鮮炸起,夠熱!但咖央醬略嫌過渴,有啲難點到啲醬,要好似搽麵包咁搽上去先得🍴◐ 𝗖𝗼𝗰𝗼𝘀 𝗦𝗵𝗮𝗱𝗼𝘄 $108|9/10 🌟 椰子味嘅酒🥥,很容易入口~味道偏甜嘅酒,裡面同側邊都有爆谷🍿,擺得靚靚適合打卡。杯嘢好好
【蘇媽蘇媽姊妹酒吧🍸推介特色雞尾酒 & Ribs】
推薦指數: 🌕🌕🌕🌖🌑
📍HK #尖沙嘴 - 𝗦𝗼 𝗕𝗮𝗿

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ BBQ 汁燒豬肋骨 $188|8/10 🌟

◐ 醬油漬紅蝦 $108|7.5/10

◐ 炸饅頭配咖央醬 $68|6.5/10

◐ 𝗖𝗼𝗰𝗼𝘀 𝗦𝗵𝗮𝗱𝗼𝘄 $108|9/10 🌟
椰子味嘅酒🥥,很容易入口~
味道偏甜嘅酒,裡面同側邊都有爆谷🍿,擺得靚靚適合打卡。杯嘢好好飲,只係爆谷淋咗扣咗少少分!

◐ 𝗔𝘄𝗮𝗸𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗘𝗮𝗿𝗹 𝗚𝗿𝗲𝘆 $128|7/10
濃烈非常嘅氈酒味,唔係好飲到earl grey🫖,個人口味問題要等冰融化少少先入到口。

呢個出場比上面嘅cocos更加驚艷,用咗cocktail 嘅smoker,帶點神秘感🧞。雖然而家越嚟越普遍,但係呢啲煙幾時都咁in。仲有塊威化餅刻咗Earl Grey 喺上面,好有心思,唔打卡真係對唔住部相機📸

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗦𝗼 𝗕𝗮𝗿
🥢 @sobarhk
🚶 尖沙嘴站B1出口,步行約2分鐘
📍 尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
🏷️

地區:#laymao_尖沙嘴
分類:#laymao_西式 #laymao_酒吧 #laymao_bar
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
  • BBQ汁燒豬肋骨
  • 醬油漬紅蝦
  • Cocos  Shadow
2023-12-20 20 浏览
喺尖沙咀K11對面有一家充滿英倫風味的小酒館,高高掛起的吊扇和疑似由紅磚鋪成的牆壁,昏暗格調嘅後邊係非常光猛、出名食馬菜的蘇媽.蘇媽,原來係姊妹店,唔怪得知大家都姓So…油封鴨腿拼煙燻腸 ($178)油封鴨腿啖啖肉,可口不油膩,配角煙燻腸都值得欣賞,皮夠脆炸池魚仔($78)從來都係助酒小食必選之一的炸池魚仔,炸得好脆好脆,本身已經有少少椒鹽調味,越食越停唔到口炸饅頭配咖央($68)Fusion嘅菜式,咖央味道適中,不過質感就有啲難點,炸饅頭比一般size 細,唔會食到又飽又滯Awakeing Earl Gray ($128)一開始打開蓋會無煙,非常有儀式感嘅Cocktail,質感較厚,酒味重Lemon tree($118)好重檸檬味,非常refreshing

油封鴨腿拼煙燻腸 ($178)
油封鴨腿啖啖肉,可口不油膩,配角煙燻腸都值得欣賞,皮夠脆

炸池魚仔($78)

炸饅頭配咖央($68)

Awakeing Earl Gray ($128)

Lemon tree($118)
好重檸檬味,非常refreshing

行去尖沙咀加連威老道覓食,見到呢間好有馬來西亞風情嘅餐廳酒吧,星期日仲有live band 🎤。原來兩間姐妹餐廳合成,一邊酒吧、一邊餐廳。[ Oystar Bar Tapas ]🦑🦐🦪Thai Fresh $188泰式海鮮拼盤(魷魚、扇貝、青口、蝦、生蠔)~ 配泰式海鮮醬 [ Main Dishes ]🦆🐖Duck Leg Confit with Smoked Sausage $178~油封鴨腿、煙薰腸,仲有炒得好有鑊氣嘅馬來西亞青龍菜,呢個菜我都第一次食,好正😋😋[ Snacks ]🌶️🐖 Grilled Pork Jowl $88~ 燒豬頸肉,好爽又唔油,醬汁辣辣地好惹味。 [ Cocktails ]🍸🍋Lemon Tree $118(Earl Gray Infused Gin, Lemon Juice, Syrup, Fever-Tree Indian Tonic)~易入口嘅酒,有啲檸檬茶味🤣🍸🍉Heart Beat $128( Hachi Rice, HKB, Watermelon Juice, Watermelon Ligurue, Cacao Lique

[ Oystar Bar Tapas ]
🦑🦐🦪Thai Fresh $188
泰式海鮮拼盤(魷魚、扇貝、青口、蝦、生蠔)~ 配泰式海鮮醬

[ Main Dishes ]

[ Snacks ]
🌶️🐖 Grilled Pork Jowl $88
~ 燒豬頸肉,好爽又唔油,醬汁辣辣地好惹味。

[ Cocktails ]
🍸🍋Lemon Tree $118
~易入口嘅酒,有啲檸檬茶味🤣

🍸🍉Heart Beat $128
( Hachi Rice, HKB, Watermelon Juice, Watermelon Ligurue, Cacao Liqueur, Lemon Juice, Syrup)
~ 好濃西瓜味、酒味。
2023-12-10
餐廳:So Bar地點:尖沙咀加連威老道菜式:蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室嘅姊妹酒吧餐廳餐牌:蠔吧小食,主菜,薄餅,飯類/意粉,小食,甜品,多款酒精飲品包括招牌雞尾酒同紅白酒等,都有非酒精飲料同汽水。先叫兩杯非酒精飲品。Passionfruit Lime Soda $68 另加一Passionfruit juice, lime, sparkling waterPassionfruit Lime Soda色水呈淺黃色,面頭一片果乾。味道係濃濃熱情果加青檸味,酸酸地好開胃。Princess $68 另加一Grapefruit juice, cranberry juice, lemon juice, rose syrupPrincess色水呈淺紅色,面頭配有一片果乾。飲落味道偏酸,主要係檸檬汁加西柚汁,都係好開胃。BBQ汁燒豬肋骨 $188 另加一BBQ汁燒豬肋骨好大份,一共有7支骨,好多肉食。豬肋骨燒得好嫩超易切開,而個燒汁味道好好,甜甜地好好味。伴有炒菜同好多非常香口外脆內軟炸薯塊,隨另上既茄汁同食更好味道。炒菜係少見既青菜,加上燈籠椒,番茄乾,菇仔同洋蔥絲,好惹味,係中西合璧。千島海鮮薄餅
餐廳:So Bar
地點:尖沙咀加連威老道
菜式:蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室嘅姊妹酒吧餐廳

先叫兩杯非酒精飲品。
Passionfruit Lime Soda,Princess

Princess $68 另加一

BBQ汁燒豬肋骨 $188 另加一

千島海鮮薄餅 $158 另加一
千島海鮮薄餅

呢度有三款口味既薄餅。今晚叫左個千島海鮮薄餅。薄餅一客8片,材料有大隻蝦仁,鮮魷,吞拿魚沙律,蟹柳,紫洋蔥同大量芝士加千島醬,灑上香草,材料豐富。口感非常濕潤,個千島醬好好味,芝士都有拉絲。餅底好薄又脆,頗出色。

雞串燒拼盤 $108 另加一
雞串燒拼盤包括燒雞皮,燒土匪雞肉串,同地獄麻辣雞肉串各兩串。燒雞皮非常薄脆,好好味。燒土匪雞肉串同地獄麻辣雞肉串都好多肉食,燒得少少燶面,燒土匪雞肉串帶好香孜然粉味,味道少辣。地獄麻辣雞肉串果然係好辣,辣到落喉嚨。

今餐食物飲品質素都幾好。服務員服務非常好。入面高樓底,裝修不俗,用雲石枱配紅磚牆,枱上面有靚靚坐檯燈,仲有大電視睇。收工黎呢度飲返杯都幾好。
2023-12-17
$325 (宵夜)
2023-12-16 16 浏览
朋友介紹我去呢間同蘇媽蘇媽副線嘅So bar,無論環境同食物都真係好唔錯!第一件事當然要同朋友飲番杯,chill一下!泰式海鮮拼盤:拼盤有五款海鮮,包括魷魚、扇貝、蝦、青口和生蠔。每一種海鮮十分新鮮美味,連同帶有微辣和酸甜的醬汁一起進食,非常之正!事實上其實單單食生蠔已經回本!BBQ汁燒豬肋骨伴薯角:燒豬肋骨肉嫰多汁,上面塗抹著獨特的BBQ汁,賦予獨特的甜辣風味。薯角外層酥脆,配搭茄汁進食簡直一絕。四川雞翅:雞翼炸至金黃酥脆,配搭四川特色的辣椒醬汁,味道香辣醇厚。而且單骨雞翼十分方便進食呢!

第一件事當然要同朋友飲番杯,chill一下!

泰式海鮮拼盤:

BBQ汁燒豬肋骨伴薯角:

四川雞翅:
  • 泰式海鮮拼盤
  • 四川雞翼
2023-12-15 86 浏览
Secret Garden, Sunset賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧Secret Garden 以黑茶作基底,再加入黑加侖子果醬、百里香糖水以及檸檬汁作調味。飲落甘甜又清香,味道有點似利賓納🥴 Sunset 以蜜桃果泥、橙汁、檸檬汁、紅莓糖漿加上梳打水調製而成。入口果香滿溢,酸甜又清新,伴食肉類解膩一流。BBQ 汁燒豬肋骨賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧豬肋骨燒得熱辣辣非常香口,表面淋上海量的BBQ 汁,咬落超濃郁又惹味,肉質鬆軟腍嫩,非常可口。隨豬肋骨附上薯角和雜菜,令整體配搭更豐富更理想。燒鰻魚賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧鰻魚燒得焦香脆口,食落無骨啖啖肉,與甜美的鰻魚照燒汁完美融合,味道與日本地道口味不相伯仲,十分美味。朱古力蛋糕賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧蛋糕表面薄薄一層香濃的朱古力醬混雜著榛子碎粒,中間是一層香滑的雪糕凍餅,底部是綿密的海綿蛋糕以及脆卜卜的榛子餅底,食落味道層次豐富,令人聯想起美味的金莎,非常出色。環境:🐧🐧🐧🐧🐧酒吧設計華麗有格調,採用深木色系的裝橫,配搭超高的樓底、昏黃的燈光、超壯觀的酒牆,另每一桌都以一盞迷你水晶燈作點綴,整體感觀奢華不失雅緻。
Secret  Garden
Sunset
Secret Garden, Sunset

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

隨豬肋骨附上薯角和雜菜,令整體配搭更豐富更理想。

賣相:🐧🐧🐧🐧

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳平日設有大型投影播放球賽,假日晚上更會邀請live band 前來演唱,有興趣不妨一看🥴

🐧❤️結語:Mocktail 值得一試。
Secret  Garden
Sunset
2023-12-14 21 浏览
保險經紀年尾通常都會約見我review下同埋比月曆我佢約我嚟蘇媽入面嘅SO BAR, 有媽有爸, 好完整以前食過蘇媽幾次, 都幾鐘意食, 但出面嘅SO BAR就未試過左邊入口是蘇媽, 右邊入口是SO BAR, 之前一直只留意蘇媽原來阿爸係主打有野飲, 有live band同睇波嘅酒吧, 當然都有食物提供啦是日放工即刻過嚟, 加上星期四晚, 人流唔算多, 揀咗室內位置 (有半室外的, 高檯)靜靜地啱哂我地Review!放工嚟想relax下, 我叫咗杯cocktail (右) Heart Beat, 因為見有西瓜同檸檬汁, 感覺果味的不會太重酒精冰凍涼透心, 呢幾日又熱返, 所以好舒服, 少酸甜, 有HKB香港白酒, 會feel到有酒精, SO BAR沒有hea你而朋友就叫咗杯mocktail (左) Secret Garden, 睇menu係類似黑加侖子黑茶加了點檸檬汁, 但唔會太酸, 佢話好解渴點咗2個小食和一個pizza烤豬頸肉, 無諗過小食會咁大份, 仲要厚切肉質軟稔有彈性, 加埋個泰式辣汁無得頂呀! 辣汁無泰菜食開咁辣四川雞翅, 係單骨雞翼嚟架, 本身想叫串燒, 但侍應好貼心問我
保險經紀年尾通常都會約見我review下同埋比月曆我
佢約我嚟蘇媽入面嘅SO BAR, 有媽有爸, 好完整

靜靜地啱哂我地Review!
點咗2個小食和一個pizza
烤豬頸肉, 無諗過小食會咁大份, 仲要厚切
四川雞翅, 係單骨雞翼嚟架, 本身想叫串燒, 但侍應好貼心問我地食唔食得辣
因為串燒會比四川雞翅辣, 大約好似譚仔三小辣咁, 然後我地即刻轉雞翅
味道係好惹味, 係甜甜辣辣有少少馬來亞feel, 即係蘇媽d fd, 但佢就加咗少少麻子 (成碟我只係唔小心食到一粒)
雖然雞翅有點皮脆, 但係內裡有點乾, 不過味道真係會令人食唔停口果種, 同埋用嚟送酒一流
四川雞翅
最後叫多個
千島海鮮pizza
上檯時係熱辣辣, 我鐘意係薄批, 唔使食咁多無味嘅厚邊
千島海鮮pizza
拉絲芝士, 多餡, 千島汁唔會over, 呢個都幾推介~
2023-12-12
四川雞翅
千島海鮮pizza
#TGIF 難得同朋友出嚟TST gathering 想 #閨密 傾吓計👩🏼‍❤️‍👩🏻發現 #蘇媽蘇媽 出面開咗間bar 環境又幾靚 一於要試吓本身都會擔心 天氣熱熱地 佢地雖然open area 但會唔會熱呢🤔入到去攞位 原來佢地仲有indoor 而且入面都幾舒服😌最開心係 原來佢地都有dinner🍽️而且同「蘇媽」menu唔同😋😋#蠔吧小食 #OysterBarTapas #醬油漬紅蝦 $108#SoySaucePickledShrimp 原來係以醬油漬紅蝦 蝦肉好爽 🦐蛋黃➕三文魚籽 其實睇menu時都諗緊呢兩個漬係點呢🤔🤔原來係 #生蛋黃 加上醬油 再將三文魚籽加入呢個又幾新穎喎#主菜 #MainCourse #BBQ汁燒豬肋骨 $188上枱最吸睛嘅 唔係個燒豬肋骨係全咗又 #酸薯蓉 之外 仲有 #炒菜 做配菜🍖燒豬肋骨好嫩 個BBQ汁好惹味🥔酸薯蓉 薯仔切到一片片嚟焗 再加上芝士及乳酪薯仔仲一片片 好口感🥬呢個有驚喜😱估唔到西餐菜式fusion中餐配菜唔知呢隻叫咩菜😅同埋三色椒🫑➕磨菇一齊炒有炒菜食 小編表示加分不少🤩#燒豬頸肉 $88肉質好爽口 肥瘦均勻而且燒得好出色👍🏻 薄

發現 #蘇媽蘇媽 出面開咗間bar 環境又幾靚 一於要試吓

而且燒得好出色👍🏻 薄邊燒到有點焦脆
而且燒到迫走部分油脂 所以咬落咁脆口
重點係唔油膩 點埋個醬汁仲開胃😋😋

#CocosShadow $108
Cocos Shadow

見呢杯啲mixer幾特別 whisky 🥃 base
仲要有蛋白 一於試吓🤔
上到枱同想像唔同 飲落仲特別
個first taste 入喉 到after taste 都有唔同味道同感覺
Suprise🤩 #值得一試

#Flow $128
Flow

呢杯穩陣野😌鍾意重酒味啲嘅就適合不過😉
而烏龍茶mix Gin 仲有荔枝木嘅煙燻嘅after taste

留意返~
佢地營業至2300 食完飯 傾吓計 入一round 都差不多close
2023-12-06
燒豬頸肉
Cocos Shadow
Flow
BBQ汁燒豬肋骨
【尖沙咀•So Bar】@sobarhkππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀浪漫螢幕下的酒吧餐廳BBQ燒豬肋骨用香料和燒烤醬醃漬,然後以低溫慢燒或炭烤的方式加熱。這種料理有非常豐富的風味,有些酸甜、一點甜辣,再加上炭燒的香氣,非常迷人。燒豬肋骨都很多汁,而且肉質鬆軟多汁。配上一些新鮮沙拉或馬鈴薯泥,非常美味!雞皮它們烤的酥脆,完美地展現了燒烤風味。燒土匪雞肉串,肉質鮮嫩多汁,調味非常到位,一點也不油膩。地獄麻辣雞肉串,這個辣度真的是滿分啊!肉質鮮嫩,而且麻辣的香氣直接襲捲鼻腔,非常過癮!四川雞翅是中國四川地區的一道美食,通常使用辣椒、花椒、蒜和醋等調料來調製。這道菜通常會給人一種微辣麻辣的口感,非常開胃。美味的四川雞翅會帶有深沉的香料味道,而且肉質鮮嫩多汁。這道菜在家常菜和小吃店中都非常受歡迎,也是一道很適合與朋友聚餐時一起享用的小吃。Cocos shadow雞尾酒真是令人愛不釋手!以Yamazakura威士忌作為基酒,具有深沉的口感和濃郁的口味。加入了新鮮的檸檬汁和Ess white,這使得整體口感更加清新。另外,Sailor Jerry香料朗姆酒和Ba
【尖沙咀•So Bar】@sobarhk
尖沙咀浪漫螢幕下的酒吧餐廳

Cocos shadow
雞尾酒真是令人愛不釋手!以Yamazakura威士忌作為基酒,具有深沉的口感和濃郁的口味。加入了新鮮的檸檬汁和Ess white,這使得整體口感更加清新。另外,Sailor Jerry香料朗姆酒和Bacadi朗姆酒的加入使得整個雞尾酒更加豐富和飽滿。Pandan汁、菠蘿汁和Batisa De Coco這些獨特的配料更增添了獨特的風味。

Lemon tree
這杯雞尾酒以佳品伯爵茶浸泡的琴酒為基酒,加入清新的檸檬汁和甜糖漿,使味道更加豐富。最後再加入Fever-Tree印度干型奎因尼水,讓整個口感更加平衡。這杯雞尾酒帶有清新、微苦的茶香,並且在口中帶有微妙的甜味。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 671(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #So Bar #web3尖沙咀
So Bar
尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
2023-12-11 21 浏览
蘇媽啱啱出現果陣,Emi直頭當左佢係飯堂,最近見到開左間So bar梗係要去捧場啦Awakeing earl grey $128呢杯係bartender’s choice,用Emi最鍾意嘅無名氏Gin調出黎嘅,Earl Gray味好濃,飲落去層次好分明,上枱時會用個玻璃罩蓋住送出嚟,一打開嗰下係佛手柑嘅煙熏味,呢杯完全係近期飲過最正嘅cocktail🥃Heart beat $128至於呢杯就係以西瓜同埋白酒調出嚟嘅cocktail,西瓜味好清新,飲落又甜甜地咁,飲醉都唔知咩事飲酒又點少得海鮮同埋小食呢泰式海鮮拼盤 $188呢個拼盤有魷魚、扇貝、青口、蝦同埋生蠔,每款有兩件,配個泰式醬汁酸酸地甜甜地又辣辣地,送酒一流🦪雞串燒拼盤 $108呢個串燒拼盤有兩串燒雞皮,土匪雞肉同埋地獄麻辣雞肉,雞皮係脆卜卜㗎,另外兩款雞肉都非常之惹味,對我嚟講係辣咗啲,不過送酒都係非常之正🌶️油封鴨腿配煙燻腸 $178呢個我地錯晒重點,focus晒落去啲side dish🤣個忌廉薯仔好好食,火箭菜炒磨菇又好香口,咁當然個鴨腿都肉質酥軟味道濃香🍗XO醬帶子意粉 $158呢個係一個超級足料嘅fusion意粉,帶子超

Awakeing earl grey $128

Heart beat $128

飲酒又點少得海鮮同埋小食呢

泰式海鮮拼盤 $188

雞串燒拼盤 $108

油封鴨腿配煙燻腸 $178

XO醬帶子意粉 $158
呢個係一個超級足料嘅fusion意粉,帶子超大粒,配料份量十足,都冇咩位可以挑剔啦

總結嚟講呢度啲嘢食都好唔錯,cocktail全部都好吸引,掛住食掛住飲都唔記得咗影低埋佢個bar位,呢間一定會再黎🍸
  • Awakeing Earl Grey
2023-12-11 16 浏览
今日同朋友去尖沙咀美麗王傾生意最後傾傾吓,因為想chill啲,所以就去咗呢間有live Band嘅酒吧飲酒食飯,這間酒吧感覺好特別,因為其實佢係馬來西亞同西式酒吧所以另外一番滋味,我哋點咗一份BBQ豬肋骨,都幾大份有埋薯條,然後點咗佢哋嘅海鮮拼盤,最後驚唔少得要點一個小食我哋點咗魚竿仔,係專門攞嚟送酒。當然點少得點佢哋嘅Cocktail,我自己就掂咗杯Lemon Tree, what a remarkable experience
今日去試左係尖沙咀嘅So Bar,佢哋嘅環境同埋嘢食都非常之唔錯,星期日去嘅時候仲有live band,氣氛超級之好!🍽️✨🐷燒鴨薄餅呢個燒鴨薄餅真係幾有驚喜,鴨肉份量幾多好香口,加埋北京填鴨嘅醬汁,同薄餅嘅酥脆完美結合。💚上面仲有好多青瓜絲同埋京蔥絲,係超級唔錯嘅主食。👌🤤🐷泰式海鮮拼盤拼盤入面魷魚、扇貝、青口、蝦、生蠔通通有。😚全部食落去都好新鮮,仲有酸辣開胃嘅泰式醬汁提味。🥰泰式醬食落去都有少少辣,生蠔非常之飽滿鮮甜,有啖淡海水嘅鹹味,非常之有驚喜。🐷Heart beat呢杯飲品最主要有西瓜汁嘅味道,🥰口味偏向清甜,😋酒精味唔會太濃郁。🐷Cocos shadow呢杯飲品有淡淡菠蘿嘅味道,👍🏻入面仲加咗生嘅蛋白,🤣仲配咗小小嘅焦糖爆谷一齊,攞嚟送酒超級啱。So Bar📍尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖

🐷燒鴨薄餅

🐷泰式海鮮拼盤

🐷Heart beat

🐷Cocos shadow

So Bar
📍尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
2023-12-07 21 浏览
行行下發現有間酒吧,原來係So Bar~入到去先知原來仲有現場live band,氣氛同環境好好👍🏻🔸泰式海鮮拼盤 ($188)-拼盤包括有魷魚、扇貝、青口、蝦、生蠔 各2件-海鮮好新鮮,配埋泰式醬汁好夾🔸四川雞翼 ($88)-辣辣地好惹味-雞翼份量好多,夠幾個人share🔸燒鴨薄餅 ($168)-好似食緊片皮鴨加埋醬汁一次烤,上面鋪滿蔥同青瓜🔸Disillusioned ($128)🔸Lemon tree ($128)-推薦呢兩杯cocktails都好好飲,lemon tree 真係充滿檸檬味😝📍So Bar地址: 尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖

🔸泰式海鮮拼盤 ($188)
-拼盤包括有魷魚、扇貝、青口、蝦、生蠔 各2件
-海鮮好新鮮,配埋泰式醬汁好夾

🔸四川雞翼 ($88)
-辣辣地好惹味
-雞翼份量好多,夠幾個人share

🔸燒鴨薄餅 ($168)
-好似食緊片皮鴨加埋醬汁一次烤,上面鋪滿蔥同青瓜

🔸Disillusioned ($128)
🔸Lemon tree ($128)

📍So Bar
地址: 尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
2023-12-06 14 浏览
一直好鍾意食嘅蘇媽竟然同酒吧結合,呢件事真係好有趣串燒拼盤落單嘅時候店員已經叮囑我哋問我哋食唔食得辣😂😂好彩我哋都算食得辣所以照叫!每一款都好惹味好好食,果然真係有啲辣道,食唔到辣嘅人千祈唔好挑戰炸雞皮做得好出色,一啲都唔乾而且好酥脆油鴨脾配煙燻香腸份量估唔到都幾大,有鴨做得好出色一啲都唔柴好滑,特別喜歡旁邊嘅炒菜同薯蓉,炒菜好濕潤有鑊氣,千層忌廉薯蓉超級好味!勁cream調酒都好出色分別叫咗佢哋店舖Signature Lemon Tree加入左檸檬汁同Gin味道酸酸甜甜好開胃嘢食嘢飲都咁出色下次一定會再嚟
一直好鍾意食嘅蘇媽竟然同酒吧結合,呢件事真係好有趣

串燒拼盤

炸雞皮做得好出色,一啲都唔乾而且好酥脆
油鴨脾配煙燻香腸

調酒都好出色