2020-11-24 735 浏览
係九龍灣既交易中心有一間一半露天一半室內既餐廳,出面夏天黎講係幾熱下,裝潢有格調。夜晚有蠔食。公司行過黎10分鐘到,想食好啲或者慶生都會挑選這裡。不過呢到lunch set 既價位偏高,一百蚊起跳,一百幾至二百幾都有, 不過就唔包餐湯, 套餐只包一杯咖啡或茶。今次黎叫主打嘅龍蝦包、同事就叫左忌廉雞肉長通粉。個龍蝦包質素唔錯, 麵包有烘過, 中間都多龍蝦肉, 個醬汁甜甜地, 帶出左龍蝦既味,味道唔錯,配上粗身薯條,重薯仔🥔味。忌廉雞肉長通粉 質素一般般, 無咩驚喜, 好重忌廉, 好多芝士,食完都幾膩。性價比唔高既餐廳,呢個價錢有更好的選擇。
公司行過黎10分鐘到,想食好啲或者慶生都會挑選這裡。
今次黎叫主打嘅龍蝦包、同事就叫左忌廉雞肉長通粉。
性價比唔高既餐廳,呢個價錢有更好的選擇。
2020-10-22
2020-10-16 1050 浏览
呢一間西餐 因為係附近返工原因都食過好多次 價錢方面佢一定唔會經濟 不過食物質素係對得住個價錢食過幾次好多時都會叫set lunch 既steak 佢地既扒係煮得好味 今次我選擇左個魚 份量都唔算少 食得飽肚 清清地 有少少檸檬吊味提鮮 不過食到最尾開始凍左就有少少 魚腥味了 set lunch包埋湯同野飲 連加人就大約200蚊 。。間中豪一次都係唔錯選擇
2020-09-17 833 浏览
今日同teammates食lunch 去左呢間西餐廳食有室外位坐添架~lunch menu連嘢飲 都好多選擇加餐湯/沙律就要加$18餐湯耐不耐都會轉 今日係椰菜花忌廉湯其實無乜椰菜花味~不過個蒜蓉包好好味😀叫沙律都有蒜蓉包架~龍蝦包配薯條 $168哇 一上黎個 好豐富 好開心lobster bun啖啖肉 個包有烘過 仲茶左d醬好好味啊粗薯條好脆好多 食唔曬🤣仲有沙律菜 食到漏漏地 食番幾條菜 無咁漏啊~餐飲叫左凍咖啡不過比較淡~
今日同teammates食lunch
去左呢間西餐廳食
有室外位坐添架~
lunch menu連嘢飲 都好多選擇
加餐湯/沙律就要加$18

餐湯耐不耐都會轉 今日係椰菜花忌廉湯
其實無乜椰菜花味~
不過個蒜蓉包好好味😀
叫沙律都有蒜蓉包架~

龍蝦包配薯條 $168
哇 一上黎個 好豐富 好開心
lobster bun啖啖肉 個包有烘過 仲茶左d醬
好好味啊
粗薯條好脆好多 食唔曬🤣
仲有沙律菜 食到漏漏地 食番幾條菜 無咁漏啊~
龍蝦包配薯條

餐飲叫左凍咖啡
不過比較淡~

龍蝦包配薯條
2020-05-28 1483 浏览
在九龍灣附近,要坐得好小小,傾下計,都唔係太多選擇。繼續搵公司內的老戰友傾計,小小離愁別緒,所以都係搵個舒服嘅地方啦。另外貪佢 Openrice 可以訂位。好方便。之前看過介紹,點了半打生蠔。法國蠔,但真係好細隻,過下口癮ok 嘅。有蒜蓉包。睇到好多牛油⋯⋯ 唔理得咁多,照食!好香同脆。我點了煙三文魚沙律。煙三文魚質素及份量都不錯。整體感覺不錯。跟這位好朋友同事一傾就傾左個半鐘,都無趕客。離開時看到露天座位都滿座,生意興隆。
在九龍灣附近,要坐得好小小,傾下計,都唔係太多選擇。

有蒜蓉包。睇到好多牛油⋯⋯ 唔理得咁多,照食!好香同脆。

我點了煙三文魚沙律。煙三文魚質素及份量都不錯。

2019-11-23 2419 浏览
首先講食物,ok嘅,但比午餐會好味啲又熱啲,晚餐啲嘢唔夠熱,生蠔唔覺得好新鮮,開出嚟已經冇曬海水味,但總體ok, 因為38人聚會,同事半飲半食,傾下係開心嘅 場地唔錯,38人聚會夠空間。現場服務冇咩特別親切或者差,因為無咩交流,所以呢方面冇評語,但問題出係邊度呢?就係出係傾呢個聚會包場嘅過程度喇。我地10月17日去傾11月15日嘅包場package, 開頭電話講嘅quotation, 去到現場話睇錯價,所以報錯價,ok冇問題,報錯咪再報過囉,本身講左唔join free-flow 會送6紅6白 house wine, 最後我想同事飲得開心啲,決定加錢join free-flow,出合約俾訂果時問過,近來交通可能不便,而且好多不能預計嘅事發生,咁如果影響當日安排,點處理呀?佢地經理親口話可以彈性處理,明白香港情況,好,咁我就好安心咁俾咗一萬蚊訂,再好開心咁開始籌備聚會。到咗10月尾,我曾經問過改期,當時呀經理都仲俾改期,但最後亦決定唔改喇,維持返11月15日啦,好喇,到左13號上午,香港環境大家香港人都知,我唔想同事有危險,聚會後回家交通都成問題,所以提出改期,但經理竟然話唔好意思食物已

到咗10月尾,我曾經問過改期,當時呀經理都仲俾改期,但最後亦決定唔改喇,維持返11月15日啦,好喇,到左13號上午,香港環境大家香港人都知,我唔想同事有危險,聚會後回家交通都成問題,所以提出改期,但經理竟然話唔好意思食物已經準備好,唔可以改期,我好奇怪點解15號晚餐要13號準備?
另外我地order嘅嘢都係餐牌上有嘅,冇特別要求,經理話我地太遲要求改期,呢一點我好明白,合約上話14日前先可以改,但咩叫突發事呢?而呢個突發彈性安排係落訂前應承嘅,如果14日前知道嘅就唔係突發啦!我當時真係好嬲,周旋咗大半日,話埋俾佢知我地好多人嚟唔到,最後講到min charge 一蚊都唔減得,淨係可以減返個free-flow錢, 咁問佢可唔可以俾返之前deal嘅6紅6白house wine? 呀經理淨係以「我明白,但冇辦法」嚟回覆我所有要求。

我係whatsapp對話同電話對話都recap 返佢落訂前應承嘅所有嘢,佢最後對我作出嘅指責已讀不回,經理嘅處事態度同手法令我非常失望,唔相信係一間區內咁有名氣嘅餐廳所為,落訂前乜都得,落訂後連客人嘅安全都不顧,實在非常差,最後迫住維持15號,當日真好多人因為交通問題嚟唔到,我唔知呢間黃店定藍店,我淨係知佢地違背口頭合約,為一晚嘅生意網顧客人安全,呢間餐廳令我極之失望,啲嘢食幾好都冇用,我唔會再食。

2019-11-07 1962 浏览
機緣巧合黎到呢間餐廳食晚飯,適逢呢一晚係哈佬喂,食客都好好打扮一返,餐廳既裝修環境同食客既打扮,成個感覺好chill。講返餐廳最重要既食物啦,食左個四重定五重芝士pizza,好有層次既芝士,配合返個批底,批底並唔係好似麵包咁又厚又軟,而係我好鍾意食個種鬆脆感,好好味!另外,食左個軟殼蝦,最失敗係無影相,呢個蝦真係一試難忘,因為可以連埋殼一齊食,食到胡椒既香味,又食到蝦既鮮味。而其他叫左既海鮮都好好味好似焗蠔啊個個海鮮併盤啊都好性價比高。焗蠔,唔會好似一般其他餐廳咁得好細粒而其他配料好多,呢到係大大粒。而個個托托亦好掂,我地一行六人,每人都配給到三四隻,而托托配既炸薯條亦唔會令人失望,好脆!仲有個燒豬鞍,唔會好鞋,切既時候仲有好多肉汁,又係配薯條😋最估唔到既係最後既一個結尾,甜品,呢間餐廳亦做得唔錯,心太軟外脆內軟,亦有流心效果,而甜味又適中。係鬧市中搵到一個裝修環境又靚,又chill ,食物質素又好,而且又唔貴,呢間餐廳真係一個好選擇!
2019-10-31
  • Pizza
  • 軟殼蝦
  • 心太軟
  • 焗蠔
  • 豬鞍
2019-10-11 1371 浏览
話說同事生日當然要食好DDDDD!今日黎到公司附近一間想黎好耐好耐嘅西式餐廳食~龍~蝦~包~一坐低已經準備好MENU(但快叫都慢黎)價錢方面就........貴............中上上必叫龍蝦包 168$ lunch set相當普通,唔值呢個價錢⋯⋯失望⋯⋯⋯同埋唔小食Juicy 安格斯牛burger 128$OMG啖啖多汁,無得輸Burger相對比龍蝦包出色價錢貴,而且上餐慢,環境焗,無咩空氣,無咩事都無下次
話說同事生日當然要食好DDDDD!

今日黎到公司附近一間想黎好耐好耐嘅西式餐廳
食~龍~蝦~包~

一坐低已經準備好MENU(但快叫都慢黎)

價錢方面就........貴............中上上

必叫龍蝦包 168$ lunch set
相當普通,唔值呢個價錢⋯⋯失望⋯⋯⋯

同埋唔小食Juicy 安格斯牛burger 128$
OMG啖啖多汁,無得輸

Burger相對比龍蝦包出色

價錢貴,而且上餐慢,環境焗,無咩空氣,無咩事都無下次
2019-10-11
2019-09-28 1314 浏览
呢間係九龍灣工商區內比較少有主打有海鮮元素嘅Oyster Bar。而且就算晏晝嚟到,都會有生蠔食。午市除咗有一般牛扒、沙律、意粉嘅午餐之外,仲會有特價生蠔供應。所以有陣時如果想食啲唔同類型嘅西餐,都會考慮選擇依度。今日同朋友嚟咗食lunch,幾個人嗌咗一打lunch special嘅生蠔,然後每人一個set lunch。生蠔百零蚊一打,水準還可以,新鮮的,唔係太大隻。至於set lunch 主菜,我就嗌咗牛扒。扒嘅質素唔錯,但係就稍為煎得熟左啲,叫5成,來的大概有8成,肉質比較硬。配菜都幾有誠意,除咗脆肉瓜薯仔之外,仲有蘆筍比較貴價嘅蔬菜。呢度環境唔錯,坐得幾舒服,下次都應該仲有機會黎。

呢度環境唔錯,坐得幾舒服,下次都應該仲有機會黎。
2019-07-18 1872 浏览
同朋友都喺九龍灣返工,今日嘅lunch想食好d,一於黎試下呢間位於國際交易中心平台嘅西餐廳。為左唔駛等位,我地喺openrice book左位先黎。呢度嘅午餐同其他九龍灣餐廳比較貴,除左呢個lunch menu,仲有另一個冇影到入面環境唔錯,都有幾多侍應幫手上菜落單我同朋友分別叫左一個龍蝦包,同牛扒牛扒過熟,有少少un,但牛扒嗰d薯菜好好食,種類都幾多,有蘆筍,青瓜,菇,等等,個薯蓉好creamy,好香奶味個龍蝦包d龍蝦好彈牙,份量亦都夠多,廚師應該有喺龍蝦包兩邊搽牛油再烘過,食落十分香口,配菜嘅薯條都好好食,沙律菜亦都好新鮮呢度嘅lunch仲有跟餐飲,我地兩個set加埋一每人都要180,以lunch黎講就貴少少,但間唔中豪一次,但返工咁辛苦,放lunch食返d好西係開心嘅

入面環境唔錯,都有幾多侍應幫手上菜落單

我同朋友分別叫左一個龍蝦包,同牛扒

2019-06-04 1524 浏览
Tried their lunch once the Lobster Roll & Sirloin steak are fantastic. Come back for happy hour and we end up have 3 dozens of Oysters and some snacks (average 6 pcs per person) Try their special oysters from Holland, $228/ dozen. Size is decent, taste very nice, firm texture and not too salty. Then tried other 4 fancy one, price from $48/pc to $68/pc, mostly from France. All nice and fresh. Perfect pairing with white wine. A lot of snack choices, ordered their homemade shrimp cake and grilled calamari, the grilled calamari is so great! A short stay for happy hour but a nice dinner place as well. Definitely will be back for full course dinner!
2019-06-03
2019-04-04 1847 浏览
Farewell lunch同事提議試呢間,一早已經book定位餐廳氣氛唔錯而且坐得幾舒服三個人點了三個lunch set share黎食西班牙海鮮飯係最唔好食既,D飯太爛,個汁麻麻,得D海鮮入到口最好食係炸魚薯條,新鮮熱辣炸起,所以亦都係最遲出場既切既時候仲出哂煙,熱到入唔到口,魚肉好嫩滑,外層炸粉唔算厚龍蝦意大利薄餅,啖啖龍蝦肉,上面仲有紫洋蔥同青椒點埋個附上既海鮮醬,簡直有畫龍點睛既效果西餐黎講係唔錯,而且無expect到呢一區都有高質西餐
餐廳氣氛唔錯而且坐得幾舒服
三個人點了三個lunch set share黎食
西班牙海鮮飯
最好食係炸魚薯條,新鮮熱辣炸起,所以亦都係最遲出場既
切既時候仲出哂煙,熱到入唔到口,魚肉好嫩滑,外層炸粉唔算厚
龍蝦意大利薄餅
龍蝦意大利薄餅,啖啖龍蝦肉,上面仲有紫洋蔥同青椒
點埋個附上既海鮮醬,簡直有畫龍點睛既效果
西餐黎講係唔錯,而且無expect到呢一區都有高質西餐
2019-03-29
午餐
  • 炸魚薯條
  • 龍蝦意大利薄餅
2019-03-13 1389 浏览
Happy birthday to my colleagues🎂同事生日,又係有藉口食好啲嘅時間喇!! 今次同事揀咗喺九龍灣嘅呢間餐廳,其實佢前身係一間泰式半自助餐,試過都唔錯架,不過佢轉手之後就未嚟過食喇,今次就嚟會一會佢啦!!😛呢間餐廳嘅Menu都唔平,平均百幾蚊一個set,仲要冇餐湯或者沙律,要加$18先有架。不過餐湯同沙律都其次,最緊要主菜夠好食。今次我哋一行幾人分別叫咗餐廳主打嘅龍蝦包、忌廉雞肉長通粉、素菜pizza,四式芝士pizza同埋牛肉漢堡。龍蝦包因為係主打,所以質素唔錯,個樣同一般坊間嘅龍蝦包無異,麵包採用左烘過嘅厚方包🍞,中間夾左好多龍蝦肉,個汁甜甜地,食落味道都唔錯。佢配嘅薯條係我鍾意嘅粗身薯條,食落有薯仔味,最初以為食一個包加薯條唔夠飽,點知食落其實都好夠喎😋忌廉雞肉長通粉雖然係普通菜式,但係要煮得好食又唔膩都唔容易。佢呢一款長通粉係屬於多汁嘅類型,真係食每一啖都咁多汁,相信多汁怪一定好喜歡。不過我個人比較鍾意偏乾身嘅意粉菜式,呢一款就唔係咁特別吸引我啦。當然都要讚佢芝士落得重手,雞又唔會好鞋,食落都幾香嘅😊有驚喜嘅估唔到係素菜pizza,一上枱已經覺得個樣都

有驚喜嘅估唔到係素菜pizza,一上枱已經覺得個樣都幾靚仔,用木板上分開6分Pizza。Pizza係薄底脆口Pizza,配以三色燈籠椒、番茄🍅、菇類同芝士,再配埋番茄醬,呢個組合令你完全唔覺得自己食緊齋,食完仲覺得好滿足添!!
四色芝士pizza一樣都係薄身脆口餅底,雖然我食唔出嗰四款芝士到底係乜嘢芝士,但係你都覺得成件事好配合,係好味嘅!! 都算打破咗我一貫對食齋Pizza嘅偏見🍕

最後另一個同事叫嘅牛肉漢堡相對就冇咁特別喇,不過都睇得出佢塊漢堡夠厚又有肉汁,都好吸引㗎。同事話有肉汁嘅漢堡再加生菜蕃茄食落都好fresh。

最後想講下間餐廳嘅裝修,我個人幾鍾意佢果幅藍色牆同佢嘅波波燈,加上當日有啲陽光,餐廳好光猛,令人覺得好舒服。好嘅環境配不錯嘅食物質素,我諗都仲有機會會返兜,不過如果價錢平翻啲就更好啦,而家九龍灣想平平哋食個lunch都唔係咁易呀😅
2019-03-04
午餐
2019-03-10 1027 浏览
早前見朋友Facebook 在這餐廳打卡,見到食物環境都唔錯,朋友極力推介。今日就一家四口來試試。這餐廳位於商業大廈二樓平台,可能星期六無人返工所以非常寧靜。只得幾枱客。餐牌食物選擇極多,除了生蠔,還有龍蝦,活青口,大蜆鍋等等海鮮,還有多款扒類,意粉,海鮮飯,沙律,湯,連Pizza都有。經理先介紹了個推廣生蠔半打及一隻龍蝦🦞特價$248。聽講係因為餐廳奪得飲食男女必食西餐廳第二名搞嘅Promotion。咁抵食當然要試。半打荷蘭生蠔No3, 唔係好大隻但好鮮甜。即時加追半打荷蘭No1大蠔。真係超大隻。賣$48一隻實在抵食,價錢同去日本超市買返屋企食差不多。隻龍蝦就唔算大隻,燒得唔錯。$248有一隻龍加半打生蠔算交足功課。突然見到隔離枱有枱客上左一客鵝肝😍即刻問侍應點解餐牌無。原來餐廳隔離另一間西餐廳是同一老闆,主打牛扒有鵝肝食。阿女即刻叫了一客!$78有一塊而且係厚切。另外侍應介紹埋一個蒜片安格斯牛柳粒!香噴噴熱辣辣好好咪。最後叫左個五式芝士Pizza。絕對比Pizza Hut 出色。埋單多口問句經理點解咁靜,佢話周未沒有上班一族一般都比靜。再加上落雨係差少少。整體食物,環境,服務都一流。周未唔想去同人迫這裡絕對係一個好選擇。
2019-03-09
  • 生蠔,Pizza
上星期同朋友經過入了這餐廳食 Lunch, 發現食物質素好好,再睇晚餐 menu, 價錢又唔貴,兼具又有蠔食,所以決定訂枱為亞仔慶祝18歲生辰。慶祝生辰當晚我們一行6大1BB, 老闆好細心,為我們選了一個較安靜而又自成一角的地方給我們。餐廳環境非常舒服,播放音樂,讓人心情非常 relax 。食物質素一流之餘,員工服務好好,不時幫我們換碟。老闆當晚更親自為我們點選食物,食物數量預得剛剛好。唱生日歌時,員工都主動幫忙影相及拍 video, 超體貼。最後,Earl Grey 生日蛋糕設計得好靚,味道超讚!當晚兒子過了一個十分愉快的生日,一家人都話會再到這餐廳食。

2019-02-15
  • Earl  grey  cake
  • 阿拉斯加長腳蟹
  • Oyster
  • Lobster  pizza
  • Mussels
2019-02-18 637 浏览
今年生日已經同屋企人食左好多餐中餐啦!終於可以同自己朋友食返餐好西啦!朋友介紹這餐廳!因為比較靜,而且容易訂枱,星期五都無限時段。可以慢慢坐。不過由九龍灣地鐵站行來要差不多10分鐘。上到餐廳個平台花園超鍾意。有露天位有埋簷蓬添。我就揀左坐室內啦!入到去覺得裝修超正!靚得來又唔會太過豪華那種。有幅超大壁畫好特別。講返食物,我地兩個人叫了一打生蠔,兩款每樣半打(唔記得叫咩名啦)超大隻,好鮮甜肥美。還有叫了一個龍蝦Pizza, 賣$178 但龍蝦肉多到無朋友。最般一道就係活青口鍋,同樣好大份量,跟了兩片蒜容包。整體非常滿意。
超大隻生蠔
龍蝦🦞Pizza