2019-02-14 623 浏览
來九龍灣國際交易中心見完客,見到二樓平台花園有幾間有室外坐位餐廳就行去望望餐牌,間間都好旺,室內外都坐滿客。睇中左呢間餐廳因爲有龍蝦包。平時好少機會食。等左十分鐘有得食。見到賣相好有驚喜,跟埋熱辣辣薯條同埋沙律菜。以前在中環同灣仔食一般都要再加錢先有薯條,但呢間竟然薯條同沙律菜都跟埋,非常滿足。龍蝦肉好有彈牙好有肉汁,而且好多龍蝦肉。賣$168跟埋餐飲非常抵食。室內裝修好靚,室內有棚架遮陰。見隔離左右好多人食lunch時已經飲杯白酒都好嘆。相信放工Happy Hour 時一定好熱鬧,要搵日叫埋同事來試試生蠔飲香檳先得
龍蝦包
2019-02-13
龍蝦包
2019-01-25 604 浏览
良朋共敍happy hour, 由5點飲到8點幾,幫襯咗2千幾蚊,平均每人五百幾,埋單篤多一支紅酒同一杯house wine. 好彩未醉得曬扣返支酒,但仍多收一杯house wine. 就算你食物ok, 服務ok, 但係我諗無人想比人呃。今時今日仲咁做生意,想唔black list 你都唔得啦!點解做生意咁短視,happy hour 洗5百幾嘅客,乜唔係想佢呢多幾次,再介紹埋高消費的朋友幫襯,生意越做越好咩?希望其他Open rice 友唔好中伏啦!
2019-01-25
$500 (其他)
2019-01-12 871 浏览
睇左食評話呢間餐廳幾好,所以決定今晚一試,我選擇坐indoor 位,竟然成晚得我一枱 indoor 客,其他客人都坐 outdoor 位,感覺好似包場咁,叫左個龍蝦湯,好好味,真係有半隻龍蝦喺個湯度,重要有蝦膏,另外點左個藍青口,成鍋上,多到食唔晒,好食,係靚嘅藍青口,再叫左三隻燒蠔,不過其中一隻帶腥,唔知係咪唔太新鮮,重有叫左個龍蝦包同 baby ribs, 龍蝦包值得一試嘅,而個baby ribs,意外地好食,啲肉唔鞋,好大份,整體來說,全部野都好好食嘅,可以再來。份量都幾多下,兩個人食到捧住個肚走。

2019-01-12
2019-01-10 548 浏览
同事生日,梗係要搵間好少少既餐廳食啦,因為比較多人食,所以都係book定位穩陣啲。去到餐廳都full哂,好彩有book位。睇左menu,樣樣都好吸引,我地最尾揀左兩個pizza, 西班牙海鮮飯, 炸魚薯條,忌廉芝士雞肉通粉。跟午餐set仲可以優惠價配生蠔。 生蠔都幾鮮味不過細隻左啲,幾個main course黎講最鐘意兩個pizza,料好足料,份量勁大,超好食,share食就perfect。西班牙飯都好好味,炸魚都唔錯,切開唔會散哂。非常推薦👍🏾
2018-10-28 1719 浏览
Always feel difficult to fix a place for lunch in Kowloon Bay with comfy seating & good food. This restaurant surprise me by satisfying these two criterion. I picked Lobster Roll and Spanish seafood rice. Both are nice and the Lobster Roll is surprise good. Managers and team are providing good service. I will definitely go again during my next visit to Kowloon Bay for meeting.

2018-10-24 1059 浏览
爸爸大壽,一家人都食厭左酒樓一圍圍菜式,決定好西餐!爸爸向來喜歡食海鮮,特別係生蠔。所以決定來這間餐廳,因應環境舒適無一般西餐咁侷促。餐廳經理預備左間包房給我們。先叫了三打生蠔,一打是紐西蘭生蠔,另外兩打是法國。各款生蠔都好鮮味,但始終Gillardeau 最多人讚主角是北海道雪場蟹,一隻兩食,腳身凍食夠鮮甜,蟹蓋蟹肉煮意大利飯啖啖蟹肉好滿足。囝囝唔食海鮮所以叫左客雞翼同燒西班牙黑毛豬肉串,燒得好香好入味,再加左龍蝦pizza同燒牛肉pizza, 還有媽媽至愛德國鹹豬手,飽到無朋友。最後另一高潮,預訂了一個兩磅蛋糕,師傅好有心機將個蛋糕同個碟裝飾得好靚。開左一支香檳,埋單五千同酒樓差不多,唔使成日食乳豬魚翅咁悶,大家都食得好滿足。
2018-10-23
庆祝纪念
生日
2018-10-23 657 浏览
來九龍灣國際交易中心見完客,經過二樓平台花園見到有幾間餐廳就食埋個 lunch 先返公司。見到呢間餐廳比個裝修吸引左行過去望望,原來係主打海鮮生蠔。個人就對生蠔麻麻,不過有好多其他選擇。侍應介紹左個daily special 嘅白酒煮活青口跟蒜蓉包,見到隔離枱個龍蝦包又好吸引。最終都係試個活青口,果然無介紹錯,青口唔算大隻,但隻隻都好飽滿,好嫩滑。加埋兩塊蒜蓉包,好滿足。食食吓見到另一枱客又食個龍蝦 Pizza 我又想食.....好想多D來這裡見客囉😁😁
白酒煮活青口 配蒜蓉包
2018-10-22
白酒煮活青口 配蒜蓉包
  • 白酒煮活青口跟蒜蓉包
2018-10-22 676 浏览
星期六晚老細約左個外國客叫埋我幾個同事出去食好野!係公司附近一間新開蠔吧!早兩年前都去過呢個位以前做泰菜。原來轉左手三四個月都唔知!餐廳重新裝修,完全唔同風格。有種講唔出嘅個性。因為我早到五六點成個平台都無咩人客。始終商業區星期六都比較靜。坐住戶外位等原來外面涼風好舒服。老細訂了間VIP房,其實大廳仲靚仲開揚。老闆叫了一隻波士頓龍蝦凍食,兩打生蠔 (點解歐洲人本地已經好多生蠔來到香港都要食法國生蠔架?)燒魷魚, 還有龍蝦Pizza同燒牛肉Pizza,燒肉眼扒,燒春雞同西班牙海鮮飯(淨係影左放我前面的龍蝦同埋燒魷魚,怕失禮)。樣樣都好味。老細叫了一支意大利香檳同一支法國紅酒,佢話好抵飲喎!我鬼識咩。食埋甜品最後6個人埋單約四幾蚊。人頭計六百幾算合理。睇左個 lunch menu 其實仲吸引,有龍蝦包本來好想食,老細話有客人唔好食包咁失禮喎… 會叫同事過來 Happy hour 試!
2018-10-20
2018-10-06 720 浏览
最近去過呢間餐廳happy hour,試咗幾種食物:包括雞翼、海鮮同肉類。幾種食物都好唔新鮮,有啲酸臭,食咗想吐出來。而經理嘅態度亦非常唔友善。如果大家對食物同職員態度有要求嘅話,可以慎重考慮一下你嘅選擇。
2018-09-10 1082 浏览
今日係朋友介紹下,去九龍灣試新餐廳,我地開左枝酒,半打生蠔,龍蝦包,黑毛豬串,龍蝦pizza,生蠔真係好新鮮,海水味唔會好鹹,超肥味,抵讚!黑毛豬串勁好食,肉質煮得剛剛好,完全唔硬。至於成晚最好味,一定係龍蝦包配粗薯條,淡淡龍蝦肉,一咬爆晒出黎,而且我比較鍾意食粗薯條,真係超回味。如果咁樣質素嘅食物,係旺區應該會好貴,但呢度價錢中價,環境舒服,值得推薦,另外,侍應的服務很好,好有禮貌,有機會一定會再試其他菜式!
  • 龍蝦包配粗薯條
2018-08-31 909 浏览
某日喺呢頭做野,食埋lunch 先走。經過諗住同同事試試,佢係 蠔-lover. 果然無令佢失望啵。即開生蠔,我都食左一隻。我平時唔食架,怕腥...但今次呢啲無喎,口感都ok, 唔會一pat 咁...我又係最怕啲咁嘅texture .仲試左佢個龍蝦包,好味!啲薯條又好豐滿!夠熱夠脆!同埋食左個pizza, 好好味呀!總括黎講,啲野夠新鮮!係貴左啲嘅,不過都值吖!
總括黎講,啲野夠新鮮!係貴左啲嘅,不過都值吖!
牛肉pizza
龍蝦包  &  肥薯條
即開蠔
牛肉pizza
龍蝦包  &  肥薯條
即開蠔
吃一餐飯,通常包含了兩個價錢,一是食物,二是舖租!在中環和東九龍吃同一塊牛排,價錢可以相差四成!而且去東九龍吃,環境也不一定差,像新開張的「Sparkling House」,位於國際交易中心二樓平台,全落地玻璃,景觀開揚,和朋友開支紅酒嘆生蠔,好爽! Sparkling House以藍色為主調,主打Sparkling Wine、生蠔及海鮮,與二樓平台的另一餐廳Chill是姊妹店,後者主攻扒類。 餐廳有室外和室內座位,共可容納120人,地方闊落,室內牆上有一幅3米X8米的油畫,非常搶眼,原來這是由本地年青壁畫家Neil Wang繪製,將餐廳一些主要元素:生蠔、香檳,再加上美女,就變成一幅獨一無二的圖畫。 Botter Prosecco Spumante (Sparkling) Happy Hour $68/Glass, Normal Hour $78/Glass Bottle $320 Grilled Lberian Pork Sewers ($98) 「燒西班牙黑毛豬柳串」,燒肉飄香,我很喜歡夾在豬肉中間的蒜頭,爽口惹味。 Lobster Roll with Frie

Lobster Roll with Fries ($158)

「龍蝦包」癮起?來不及飛日本的話,可以來這裡吃。麵包經牛油烤焗,有牛油香,裡面夾著分量不少的龍蝦肉,夠新鮮,啖啖肉。

Seafood Stew with Garlic Bread
(Lunch $138/ A la carte $168)

這個海鮮燴湯十分濃郁,充滿魚的鮮香,材料也豐富,青口、蜆、魚、魷魚等等,加上熱辣辣、塗滿了蒜蓉牛油的多士,好滿足。

La Montina Saten (Bottle $600)

Pure No.2 - France: $58/pc, $328/6pcs

Imperial No.2 - France: $68/pc, $388/6pcs

Lambert No.2 - France: $58/pc, $328/6pcs

Oyster Shooters (6pcs $128, 12pcs $228)

生蠔也是這裡的主打,我們今天幾款都來自法國,新鮮爽口;也可以要shooters,有三款口味:Sparkling House、Bloody Mary、Margarita,各有千秋。

Roasted Beef Pizza ($158)

「燒牛肉意大利薄餅」餅底香脆,牛肉嫰滑,也是不錯的選擇。

Opera Cake Slice ($55)

Lemon Tart ($48)

最後別要錯過甜品,這裡有幾款蛋糕都不錯,我們這天選了Opera蛋糕和檸檬撻,前者軟滑甜美,後者酸咪咪夠清新,你的選擇又是甚麼?
2018-08-13
2018-08-16 787 浏览
兩年前在日本食過龍蝦包,一試難忘。😋雖然香港都開左唔少龍蝦包餐廳,不過都未食過。難得今日公司請食飯,見餐牌有龍蝦包🦐,所以就試下。講真,個龍蝦包餐要$158,如果唔係公司請,平時絕對唔會食。但龍蝦包嘅質素確係唔錯,個包焗到好脆口,而龍蝦全部都剝晒殼,仲要啖啖肉,而且食到鹹鹹地嘅海水味,絕對值得一試。個餐跟埋熱辣辣嘅脆薯條和沙律,食埋就剛剛好夠飽。但之後見同事加$18要咗個水果沙律都幾新鮮,所以我都加埋個水果沙律🍒,果然比想像新鮮,食完無肚痛😂😂😂(我係玻璃肚,d野唔新鮮就好易肚痛)最後,我發現呢間餐廳原來主要食蠔同埋海鮮,所以下次會夜晚黎試吓呢度既野係咪真係咁好食同埋咁新鮮。👍🏻👍🏻
兩年前在日本食過龍蝦包,一試難忘。😋
雖然香港都開左唔少龍蝦包餐廳,不過都未食過。
難得今日公司請食飯,見餐牌有龍蝦包🦐,所以就試下。
  • 龍蝦包
2018-08-12 695 浏览
今天我們的飯局只有兩個字形容 “😍~~滿載~~😍” 食物,服務,環境,氣氛💯💯💯💯生蠔⋯⋯記住鍾意食不代表知道品種🤣(只懂吃😂)先來1打🤭⋯⋯當然不會足夠啦⋯⋯所以追單(不同的品種)⋯⋯這三種都是侍應先問過我們的口味再由他們拍板給我們😌⋯⋯woo~~~~ 食過後真的不想再飲水🤭🤭🤭怕冲走那種回香⋯⋯雞翅膀⋯⋯炸漿剛好只Jim到薄薄的,所以絶不油膩薯條🍟⋯⋯芝士醬鹹豬手⋯⋯跟外面的不同的是大細適中⋯⋯不會食完這隻手後⋯⋯就要我們停手🤣海鮮意大利飯🤤最怕停不了口🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️因爲不會黏咀喔🙈🙈🙈還有pizza OMG😳我識講,厚包⋯⋯但點解可以咁脆呢?真的要食🤤🤤🤤🤤最後甜品先⋯⋯嘩嘩嘩!侍應在送上枱時還哼著生日歌呢⋯⋯(還要是⋯⋯中文老土但而又好受的歌詞⋯⋯🎤🎼🎤恭祝你福壽與天齊,慶賀你生辰快樂😳😳😳👍👍👍 好靚的生日蛋糕甜品呢⋯⋯那個我記得名⋯⋯歌劇院蛋糕⋯⋯點解記得?因為真係好靚好靚😍😍😍吖⋯⋯還有我最喜歡的是這裡可以每位加240就可以享用紅酒任飲⋯⋯我們可以盡情的暢飲,盡情地摸杯底啦!😁😁😁酒鬼注意:外邊露天的還境⋯⋯剛好天氣好,不熱而且有點涼風⋯⋯就算餐
今天我們的飯局只有兩個字形容
“😍~~滿載~~😍”

食物,服務,環境,氣氛💯💯💯💯

生蠔
⋯⋯
雞翅膀⋯⋯炸漿剛好只Jim到薄薄的,所以絶不油膩

薯條🍟⋯⋯芝士醬

鹹豬手

注意:外邊露天的還境⋯⋯剛好天氣好,不熱而且有點涼風⋯⋯就算餐廳打烊⋯⋯我們都可以繼續吹水⋯⋯嘻!老闆還好好留下紅酒🍷給我們繼續吹水😝😝😝😝謝謝老闆喔!

最後我們每人平均只係450⋯⋯抵食👍👍👍
2018-08-10
庆祝纪念
生日
2018-08-11 583 浏览
早幾日來九龍灣探舊同事食午餐,無訂枱下好少少嘅餐廳都full晒,舊同事話國際交易中心有間新開海鮮蠔吧正在試業,上到去都係full左,好彩佢地有吧位。食左個龍蝦包覺得非常正👍 跟埋粗薯條沙律菜連餐飲都係賣$158。貨真價實!昨晚老婆有朋友在德國來要招待,就帶埋老婆及朋友試試這間餐廳晚餐。因為覺得這間餐廳裝修真係幾靚。大家入到去都覺得環境好靚。可能未正式開張沒有太多客。成晚只有六七台客。我們先叫了一打法國生蠔,Special de Claire No 1 真係超大隻。其他三款都好新鮮。唔夠喉再叫了6隻蒜蓉牛肉燒蠔6隻泰汁焗蠔。都好好味。最後叫了兩件十安士牛扒,跟了一碟燒菜給我們。最後食埋佢地自家制甜品,賣相非常靚。開左一支意大利Sparkling wine。 埋單$2100 平均每人五百蚊左右,飲飽食醉。一定會再來,試晒佢地十幾款Sparkling Wine!
2018-08-10
  • 生蠔,燒蠔,牛扒
  • 龍蝦包