2021-01-09
開左一排一直都無機會食,咁啱今日黎到黃埔附近就去排隊試下聽左好耐嘅すき屋啦晏奏去到門口都有啲人係度排隊,等左大概10分鐘之後就入到去,都算快。餐牌選擇都唔少咁我地就叫左兩個期間限定嘅丼飯、牛丼同燒肉丼試下~溫泉蛋燒肉丼啲汁係甜甜地嘅,就係日式燒肉嘅醬汁味,撈埋溫泉蛋落去成個飯都濕濕潤潤咁,幾好食!以Msize黎講啲肉都唔算少,係啱啱好嘅份量,如果驚唔夠飽嘅仲可以加3蚊叫Lsize,不過燒肉丼就無得叫Ssize嘅山藥泥牛丼,牛丼係有得揀Ssize嘅,比起Msize細少少,但都唔會話少好多肉,適合細食嘅人士。今次都係第一次食山藥泥,食落口感有啲似納豆,而山藥本身係無乜味嘅,所以佢附送左包wasabi,我地就試下撈埋豉油淋上去食,成個山藥泥好香wasabi豉油味又幾好食喎,個牛丼就比較普通,無咩特別。芝士奶油燉菜牛丼,一直都想試奶油牛丼,呢個飯好多芝士,芝士味好濃郁,淡淡奶油香,個飯有啲似薩莉亞嘅飯。有少少紅蘿蔔,牛肉份量都好多,個人覺得m size份量稍多,因為奶油同芝士本身有啲濟,食s size都可以。店內免收加一,而員工態度都好友善,提供嘅餐具都係即棄嘅,雖然無咁環保,但係相對感覺會衛
餐牌選擇都唔少
咁我地就叫左兩個期間限定嘅丼飯、牛丼同燒肉丼試下~
店內免收加一,而員工態度都好友善,提供嘅餐具都係即棄嘅,雖然無咁環保,但係相對感覺會衛生啲,整體環境都幾舒服,檯凳都唔會話擺到好逼咁。有機會會再食!