2024-04-11 26 浏览
經過見到呢間韓國菜啲裝修幾靚,見價錢唔貴,menu又幾啱心水,就入去試試。一人餐做緊特價$78,我同朋友分別叫咗一人便當套餐同一人炸雞套餐,再叫多咗份雞胸肉沙律。雞胸肉沙律啲肉都幾多,撈埋芝麻醬食幾好食,清新開胃。便當套餐嘅主食我哋揀咗紫菜包飯,配料揀咗烤牛肉。好鍾意食韓式紫菜包飯,有陣好香嘅麻油味,配料豐富爽口;烤牛肉份量都幾多,餐廳好細心噉畀埋烤牛肉嘅汁,甜甜地幾好食;個蛋卷都有驚喜,燒得幾靚仔,口感鬆軟,富有蛋香😋套餐包埋雜錦小食3P,即係炸帶子、炸芝士同炸春卷。春卷嘅造型幾得意,好長好大條;炸帶子外脆內軟,炸芝士又香又濃,重可以拉絲🤤炸雞套餐嘅炸雞我哋揀咗牛油蜜糖味,雞件都幾大嚿,外層香脆,中間啲肉留有肉汁,牛油蜜糖又香又甜;主食揀咗炒粉絲,炒得幾好,唔會痴埋一嚿又唔會好油,彈牙入味。跟餐叫咗芒果汁同特飲草莓乳酪梳打,杯特飲賣相唔錯,酸酸甜甜好refreshing👍🏻
雞胸肉沙律啲肉都幾多,撈埋芝麻醬食幾好食,清新開胃。
2024-04-05 52 浏览
喺旺角諗住食個 quick lunch,行吓經過呢間餐廳, 諗一諗,睇一睇,就決定入去快速解決🤣$78「一人飯堂便當餐|紫菜包飯便當|烤牛肉|雜錦小食3P|前菜| 無糖可樂」🤣「紫菜包飯便當」:紫菜飯卷簡簡單單「烤牛肉」:喺便當裏便分開咗兩格嚟放牛肉,咁樣份量多啲「雜錦小食3P」:好似一件係炸紫薯,一件係炸帆立貝,一件係炸忌廉粟米「前菜」:係煎蛋同埋大豆芽菜「無糖可樂」:凍冰冰,透心涼,非常之好飲,非常之解渴😋

「紫菜包飯便當」:紫菜飯卷簡簡單單

「烤牛肉」:喺便當裏便分開咗兩格嚟放牛肉,咁樣份量多啲

「前菜」:係煎蛋同埋大豆芽菜

「無糖可樂」:凍冰冰,透心涼,非常之好飲,非常之解渴😋
午餐
2024-04-02 58 浏览
有日放工同朋友係旺角揾到呢間韓國餐廳叫「SUN HARU」!🇰🇷 牆上面有色彩繽紛嘅塗鴉,比人感覺活潑,打卡一流。🩷❤️🧡💛💚🩵👍🏻😊🤓我地點咗一個價值$228二人套餐。。。。。。 1️⃣亞之媽炸雞半隻🐔份量十足,我地揀咗牛油蜜糖,外皮炸到香脆,肉質嫩滑。👍🏻 2️⃣韓國炒粉絲🐮我地揀咗烤牛肉,配菜有洋蔥、椰菜、香蔥,粉絲口感煙韌、入味。👍🏻 3️⃣傳統雜錦紫菜包飯蔬菜新鮮爽脆,米飯有咬口,味道鲜美可口。👍🏻

😊🤓我地點咗一個價值$228二人套餐。。。。。。

1️⃣亞之媽炸雞半隻🐔
份量十足,我地揀咗牛油蜜糖,外皮炸到香脆,肉質嫩滑。👍🏻

2️⃣韓國炒粉絲🐮

3️⃣傳統雜錦紫菜包飯
蔬菜新鮮爽脆,米飯有咬口,味道鲜美可口。👍🏻
2024-02-29
  • 牛油蜜糖炸雞
  • 紫菜包飯
  • 韓國炒粉絲
2024-03-27 50 浏览
之前嚟過1次食下午茶🍽️,幾抵食。今次喺下午茶時段點午餐,$98聽落唔係好平(比起女人街其他餐廳),但食物就幾多,而且3月份仲有現金💵9折優惠添。狗狗爸爸點咗一個比較豐富的午餐🍱:牛肉🥩:類似肥牛;狗狗爸爸話幾腍,最好係佢有少少蔬菜(紅蘿蔔🥕絲同木耳絲)墊底,營養均勻啲紫菜包飯🍙:比起出面單買的細條啲,但都有2條,每條切5小件,方便食;單睇個名唔知原來有肉,但味道幾清新煎蛋捲🍳:份量幾大,蛋捲顏色好黃,質地有少少硬身,作為小食/前菜好飽肚3P炸物🥟:可能油炸需時,佢差唔多喺狗狗爸爸食完個便當🍱先送到;3P應該係薯餅🥔、紫薯餅🍠同帶子;唔算好油,幾香口,但冇乜特別個餐仲包飲品🧃。套餐好似全部都係跟罐裝飲品,冇即沖飲品,勝在唔飲都可以帶走餐廳上菜速度快,但炸物要等;服務方面,❌加一,但店員態度👌🏻。環境唔錯,感覺開揚、企理,座位間唔太逼。可能女人街的食肆競爭大,所以嚟咗2次,下午茶時段都冇滿座,搵位容易,亦有唔少人出出入入買外賣。食物味道ok,因為今個月有現金付款優惠,埋單$88👍🏻。以呢個價錢有咁多嘢食🍱,性價比都幾高。唯獨係細食的人/女仔可能食唔曬~~

狗狗爸爸點咗一個比較豐富的午餐🍱:

2024-03-24
2024-03-22 29 浏览
不停做外賣單,唔理堂食單舖面最多高達5-6個外賣員等候,埸面混亂我和其他食客的食物等了半小時還未到員工態度也不太好,叫了很多次也沒有回應仲要見到有個員工孭住BB做嘢完全唔知想點
不停做外賣單,唔理堂食單
舖面最多高達5-6個外賣員等候,埸面混亂
我和其他食客的食物等了半小時還未到
員工態度也不太好,叫了很多次也沒有回應
仲要見到有個員工孭住BB做嘢完全唔知想點

2024-03-18 46 浏览
放工去左旺角食韓國菜揀左間平平地韓國餐廳點左一份二人餐二人餐有韓式飯卷,牛肉炒粉絲,炸雞包兩杯嘢飲,好平,每人$100 左右韓式飯卷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Size 偏小,有雞蛋午餐肉,好富豐,賣相都好靚牛肉炒粉絲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好多牛肉,牛肉夠淋夠入味,粉絲大大條好有口感,份量足夠2個人食味道都好好炸雞一份👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻蜂蜜芥末味,一份份量吾小,炸雞夠脆,好香甜蜂蜜味,雞肉夠滑又吾多骨兩杯飲品凍檸茶加$5 生薑蜂蜜茶加$3
放工去左旺角食韓國菜
揀左間平平地韓國餐廳
點左一份二人餐
二人餐有韓式飯卷,牛肉炒粉絲,炸雞
包兩杯嘢飲,好平,每人$100 左右

韓式飯卷👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Size 偏小,有雞蛋午餐肉,好富豐,賣相都好靚

牛肉炒粉絲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好多牛肉,牛肉夠淋夠入味,
粉絲大大條好有口感,份量足夠2個人食
味道都好好

炸雞一份👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

兩杯飲品
凍檸茶加$5
生薑蜂蜜茶加$3
2024-03-17 586 浏览
平時食開韓國菜,很多時都會去尖沙咀一條韓國食街,今次我就去咗旺角通菜街試咗一間SUN HARU韓國料理餐廳,餐廳闊落,舒服乾淨整潔,食物款式都好豐富,基本上一般韓式食物,例如炸雞、粉絲、蛋卷、湯麵包飯等都齊備。試咗佢地一人便當餐$98,包了前菜、便當、小食和飲品。另外亦試了一人炸雞套餐$98,包了前菜、炸雞、主食和飲品,套餐非常豐富抵食。一人便當餐$98紫菜包飯五種雜菜拼蛋卷便當,紫菜包飯用料實在,最外層的紫菜緊緊捲著紅蘿蔔、火腿、雞蛋、牛蒡、青瓜和醃蘿蔔等豐富餡料,飯粒握得緊密,軟硬適中,夾起來不易散開,一口就有多重層次。蛋卷入口軟滑,將蛋漿層層捲起,每一口裹滿濃郁蛋香,厚切堆疊的蛋皮帶來綿密彈性。配菜可選烤牛肉或辣豬肉或芝士炸雞或雞胸肉。雜錦小食3P,有炸餃子、炸魷魚鬚和紫薯薯餅,全部炸物小食都是新鮮即炸,非常酥脆,亦不太油膩。一人炸雞套餐$98炸雞,有甜辣味、蜂蜜芥末味、牛油蜜糖和芝士撒粉味可選。主食可選韓國粉絲或泡菜腩肉湯或海鮮豆腐湯跟飯或牛肉大醬湯。牛油蜜糖炸雞表面掃上黏稠的蜜糖,令雞皮的色澤烤得更金黃亮麗,不但不影響外皮的酥脆度,反而鎖緊肉汁,雞肉依然軟嫩,蜜糖味清甜而不膩
一人便當餐
一人便當餐$98
一人炸雞套餐
一人炸雞套餐$98
牛油蜜糖炸雞
表面掃上黏稠的蜜糖,令雞皮的色澤烤得更金黃亮麗,不但不影響外皮的酥脆度,反而鎖緊肉汁,雞肉依然軟嫩,蜜糖味清甜而不膩,中和炸物本身的膩感。
韓國粉絲
因為韓國粉絲是由紅薯製成,比中式粉絲較為粗身,口感更富Q彈韌度。調味控制得宜,不會過甜或過鹹,粉絲吸收了香甜的韓風醬油。
2024-03-17
一人便當餐
一人炸雞套餐
韓國粉絲
旺角🚇女人街兩邊有好多唔同種類嘅🍽️食肆,而且各有特色,呢間韓國🇰🇷炸雞幾吸引,而且都幾多人幫襯,二人套餐🥢又十分之抵食,呢個月做緊優惠用💰現金仲有九折添!入邊裝修比較☺️簡約,兩邊牆身都有大幅🇰🇷美食插畫,加上人流暢旺👍都幾刺激食慾。我哋揀咗✌️二人套餐,只係$228💰超級抵食。佢有包前菜同埋🥤飲品,我哋揀咗🍑蜜桃沙冰同埋🫐藍莓沙冰,呢類特飲就可以😆加錢轉,而且特飲款式都有唔少選擇😊。二人餐包半隻🍗炸雞,有四款口味選擇🤩,分別係甜辣/蜂蜜芥末/芝士撒粉/牛油蜜糖🥰,我哋揀咗蜂蜜芥末,入口充滿🍯蜂蜜嘅甜味又有少少芥末嘅香辣😍,加上佢炸到外脆內軟又 juicy,👍十分之美味!傳統🇰🇷雜錦紫菜包飯🍙用料十足,味道豐富🤤好啱我哋口味。炒粉絲可以揀🔥烤牛肉或者辣豬肉🐖,份量比我想像中嘅多,我哋揀咗烤牛肉🐂都煮得啱啱好,絕對係大件夾抵食😋!

傳統🇰🇷雜錦紫菜包飯🍙用料十足,味道豐富🤤好啱我哋口味。

2024-03-08 31 浏览
女人街呢間韓國料理好有人氣!二人餐好抵食,份量多又好味。✨二人套餐 $228🥢亞之媽炸雞半隻・牛油蜜糖🥢烤牛肉炒粉絲🥢傳統雜錦紫菜包飯🥢飲品x2烤雞有唔同口味選擇,我地揀咗比較邪惡嘅牛油蜜糖。炸雞香脆又多汁,配香甜嘅牛油蜜糖好滋味。份量超多,兩個人好夠食。烤牛肉炒粉絲又係勁大份。粉絲口感彈牙,唔會好油膩。烤牛肉甜甜地幾正。仲有好多蔬菜。紫菜包飯好足料,餡多過飯。有加醃蘿蔔所以甜甜酸酸幾開胃。
女人街呢間韓國料理好有人氣!二人餐好抵食,份量多又好味。

✨二人套餐 $228
🥢亞之媽炸雞半隻・牛油蜜糖
🥢烤牛肉炒粉絲
🥢傳統雜錦紫菜包飯
🥢飲品x2

紫菜包飯好足料,餡多過飯。有加醃蘿蔔所以甜甜酸酸幾開胃。
2024-03-04 34 浏览
今次叫左個二人套餐先黎2人份量既小食,有泡菜 木耳 芽菜。套餐我地最中意就係佢地既亞之媽炸雞半隻❤,味道我地叫左牛油蜜糖,雞件大大件,炸到香脆可口,但雞肉都好嫩滑juicy,食落一D都唔油膩,仲越食越滋味。配上咸甜岩岩好既牛油蜜糖醬,醬汁唔會過多,食起黎唔會死甜,2個人食岩岩好呀!。另外有2款飽肚之選既 辣豬肉炒粉絲😃 同 傳統雜錦紫菜包飯😃。飲品方便我地叩左藍莓乳酸梳打😗 同 鳳梨青檸梳打❤。鳳梨青檸梳打係我地最中意,飲到粒粒鳳梨肉,滿足!

2024-03-03 23 浏览
來旺角女人街逛街,🥰可別錯過這家巨好吃的韓式炸雞啦!還有地道韓國主廚,太有意思了吧!走進店裡,💗特色的繽紛塗鴉牆,氛圍感滿滿。人均100+吃到扶牆出門,🤩點上豐盛的2人餐,足以讓我們飽餐一頓。韓式炸雞半份,🐤很大份,兩個人也吃不完,雞肉外酥里嫩又多汁,🍗肉嫩滑而且很入味。主食來份牛肉炒粉絲,🍜很飽肚。熱辣辣送上,濃郁的醬油香味撲鼻而來,十分誘人。粉絲入味可口,🥢Q彈爽口,味道蠻好吃的呢。

2024-03-03 29 浏览
食過以後真的就念念不忘,😙今次叫咗二人餐,點了一種味道的炸雞,選的是芝士味它的炸雞酥脆又嫩,🐤還多汁!味道真的好吃到飛起!薄如蟬翼的炸衣,一口咬下,🥢cheese獨特的入味口感,讓你回味無窮。🧀每塊炸雞上面灑滿了芝士粉。每一塊都好吃,🔥下午茶宵夜點上這麼一份,和friend一起吃,特別解壓了。炒粉絲有豬肉或牛肉選擇,🍜粉絲Q彈,味道很濃郁,🐮份量也是超大一份的,料很足。#mongkok

#mongkok
2024-03-02 47 浏览
喺旺角行街經過呢間店舖,畀佢嘅壁畫吸引咗,見到畀現金仲要有折頭,真係非常抵食!一入座已經安排咗前菜,落單方式係用qr code,非常快捷方便!叫咗一個非常抵食嘅二人餐,都係$228烤牛肉炒粉絲~粉絲嘅份量非常大!每條粉絲都夠曬煙韌同時非常夠味!牛肉片肥瘦適中,每一啖都帶有芝麻香傳統什錦紫菜包飯~餡料非常豐富,顏色耀目,口感都有獨特之處,紫菜表面塗上薄薄一層芝麻油,撒上芝麻點綴,賣相一流!炸雞半隻-蜜糖芥末~炸粉非常薄,裹滿香甜嘅醬料,裏面嘅肉質香滑細嫰亦keep到雞汁,啖啖肉非常滿足!另外,點咗兩杯沙冰,需額外加$18@大大杯味道唔會死甜/科學味

叫咗一個非常抵食嘅二人餐,都係$228

2024-02-23 121 浏览
Happy Friday食韓國嘢~~🇰🇷$228二人套餐唔洗諗啱晒我蜂蜜芥末亞之媽炸雞半隻仲有甜辣味/芝士粉味/牛油蜜糖味可以選擇個人係honey mustard控 炸雞嘅炸漿唔會好厚 醬汁比較薄身輕輕一層係我鍾意嘅味道 雞肉食落好嫩口無骨炸雞嚟 份量都好多韓國炒粉絲(烤牛肉/辣豬肉)我就梗係揀牛肉啦~採用肥牛 份量都好多 炒粉絲好香麻油味但就唔會炒到油淋淋 食落口都好乾身仲有少少椰菜 一盒嘅份量真係好多而且係即叫即炒拎上手熱辣辣傳統雜錦紫菜包飯紫菜外層搽咗麻油 正正係韓式飯卷嘅精髓包住黃瓜、青瓜,雞蛋、腸仔Bite size 入口好方便前菜就有醃蘿蔔同埋泡菜(不過我唔記得影相)另外仲可以揀兩罐汽水或者加錢要特飲添餐廳裏面好多韓國嘅油畫可以打卡~可惜我一條友嚟買外賣冇人幫我揸機🫣
Happy Friday食韓國嘢~~🇰🇷

$228二人套餐唔洗諗啱晒我

蜂蜜芥末亞之媽炸雞半隻
仲有甜辣味/芝士粉味/牛油蜜糖味可以選擇
個人係honey mustard控
炸雞嘅炸漿唔會好厚 醬汁比較薄身
輕輕一層係我鍾意嘅味道 雞肉食落好嫩口
無骨炸雞嚟 份量都好多

韓國炒粉絲(烤牛肉/辣豬肉)
我就梗係揀牛肉啦~
採用肥牛 份量都好多 炒粉絲好香麻油味
但就唔會炒到油淋淋 食落口都好乾身
仲有少少椰菜 一盒嘅份量真係好多
而且係即叫即炒拎上手熱辣辣

傳統雜錦紫菜包飯
紫菜外層搽咗麻油 正正係韓式飯卷嘅精髓
包住黃瓜、青瓜,雞蛋、腸仔
Bite size 入口好方便

前菜就有醃蘿蔔同埋泡菜(不過我唔記得影相)

另外仲可以揀兩罐汽水或者加錢要特飲添

餐廳裏面好多韓國嘅油畫可以打卡~
可惜我一條友嚟買外賣冇人幫我揸機🫣
2024-02-01 60 浏览
肚餓忽然想食泡菜湯飯,上網搵到呢間 - Sun Haru,就去試下。入去環境唔錯,坐底點左一人炸雞套餐*前菜 - 泡菜微辣泡菜,應該大家都接受。*炸雞足足有4件,仲要無骨😍食落去唔錯。*泡菜豆腐海鮮湯+飯一大碗/煲湯,湯微辣,加埋飯夠飽。大滿足,整體唔錯,價錢親民。
*前菜 - 泡菜
微辣泡菜,應該大家都接受。
*炸雞
足足有4件,仲要無骨😍食落去唔錯。
*泡菜豆腐海鮮湯+飯
一大碗/煲湯,湯微辣,加埋飯夠飽。
大滿足,整體唔錯,價錢親民。