2020-04-16
📍Central📍...一到lunch hour 就好開心, 因為有個bestie就係格離大廈返工, 然而佢係對食好有要求😂😂又有佢帶我去食野了🤡🤡❤️上環既橫街入邊係充滿左好多唔同類形餐廳, 好難會食得哂, 今日bestie話食墨西哥野😯😯睇返小小歷史, 墨西哥菜係中美洲同歐洲菜combine 一齊咁演變而成..etc😂😂😂😴😴今日呢個係lunch set 黎, 一個lunch set兩個價位 ( 要加錢才有飲料==, 叫左個staff俾水算)...💰💰一個HKD 138.00,包一個前菜一個main course, 唔包甜品飲料💰💰一個158.00, 包一前菜, 一maim course, 多個甜品...📍in the wood & Ox Salpicon ( 前菜)佢係一個類似栗米片咁上邊有一d配菜, in the wood 係圖入邊灰色個舊, 佢食落好creamy 同埋係似松露味唔知點解😯😯😯特別佢加埋d菇所以成件事好香, 上邊d花瓣食得咖 @@ 呢個比另一塊用牛肉做面既好食 😋😋🥰牛肉個塊唔係唔好食, 只係係外邊街都會比較容易溫到差唔多既野, 我真心中意in the wood
佢係一個類似栗米片咁上邊有一d配菜, in the wood 係圖入邊灰色個舊, 佢食落好creamy 同埋係似松露味唔知點解😯😯😯特別佢加埋d菇所以成件事好香, 上邊d花瓣食得咖 @@ 呢個比另一塊用牛肉做面既好食 😋😋🥰牛肉個塊唔係唔好食, 只係係外邊街都會比較容易溫到差唔多既野, 我真心中意in the wood 個塊😮😮
📍Roasted Pollo
佢係一隻好juicy 好淋既雞🥺🥺🥺👉🏻👈🏻, 你見橙色個d係傳統既墨西哥燒烤醬, 真係第一次食呢隻味, 同埋個texture真係淋好入味🤭😮😮😮😋佢另一個值得大讚既位係隻雞又係熱辣辣出哂煙咖😭😭😭😭😭 韓國炸雞點解正因為熱辣辣, 呢間墨西哥雞點解好食因爲又係熱辣辣到出哂煙😭😭😂😂😂😂👉🏻👈🏻正呀!
📍Tumbada rice
呢個我覺得係一個類似蕃茄味既risotto, 飯好淋, 成碟飯味道無特別, 就算係番茄味都係唔夠濃既🤭🤭唔係唔好食不過無驚喜🤭🤭🤭🤭, 成碟飯最好食係兩隻size好大既蝦😂😂😂, 係真係好彈口🤡🤡
📍Churro
呢個係傳統西班牙甜品,係熱食黎, 呢個點醬食好食, 個醬係又有d似朱古力又有d似花生醬,都係新鮮岩岩炸起, good good🤡🤡不過一個人食就太多了, 兩個或3個人share 會岩岩好🤭🤭👉🏻👈🏻😆😊
📍環境:7/10分 ( outdoor d人直頭係到食cigar 😂😂😂😂 )
📍Outdoor area is available
📌可帶寵物黎餐廳🐶