2024-10-05 268 浏览
鐘意食韓式料理,朋友約我去韓式餐廳Terrace in seaside走進餐廳就有度假嘅感覺,好休閒同舒服, 食物精緻又吸引! ✿極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯已切好一件件嘅韓式風味菜包飯,一件大小一樣,方便入口,魷魚大片又爽滑,配搭酸辣味泡菜,真喺好醒胃!點了一款主食,❥烏卒卒墨汁八爪魚燉飯墨汁烏卒卒,味道勁濃好惹味,配搭彈牙八爪魚、火箭菜、芝士、蛋黃醬,好足料! ♤開唔開心試左先知既開心果蜜糖窩夫好鐘意呢款名,聽落已經好sweet,落單後即整,香軟窩夫配搭雪白奶油忌廉,有開心果醬同焦糖脆脆,食完好滿足!同朋友點了兩款特式飲品, ♧人生迷芒的芒果沙冰有芒果做裝飾,外表非常吸引,鮮甜嘅芒果味沙冰,另外一杯名叫濟州柑橘乳酸梳打,甘甜帶點微酸味道,梳打好夠氣,酸酸甜甜好解渴!Terrace in seaside⛱️元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
鐘意食韓式料理,朋友約我去韓式餐廳
Terrace in seaside

走進餐廳就有度假嘅感覺,
好休閒同舒服,
食物精緻又吸引!

✿極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯

已切好一件件嘅韓式風味菜包飯,
一件大小一樣,方便入口,魷魚大片又爽滑,
配搭酸辣味泡菜,真喺好醒胃!

點了一款主食,❥烏卒卒墨汁八爪魚燉飯

墨汁烏卒卒,味道勁濃好惹味,配搭彈牙八爪魚、
火箭菜、芝士、蛋黃醬,好足料!

♤開唔開心試左先知既開心果蜜糖窩夫

好鐘意呢款名,聽落已經好sweet,落單後即整,
香軟窩夫配搭雪白奶油忌廉,
有開心果醬同焦糖脆脆,
食完好滿足!

同朋友點了兩款特式飲品,
♧人生迷芒的芒果沙冰

有芒果做裝飾,外表非常吸引,鮮甜嘅芒果味沙冰,
另外一杯名叫濟州柑橘乳酸梳打,
甘甜帶點微酸味道,梳打好夠氣,
酸酸甜甜好解渴!

Terrace in seaside⛱️
元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
2024-10-03 264 浏览
今個月好值得出街食餐好因為想當年9月份我生咗2個寶貝仔就近近地同卡去Yoho mall搵食好快就揀咗如果平時同仔仔一齊就好少食嘅韓國嘢店內環境舒適,而且光線充足❤️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯➡️ 咁黑嘅燉飯真係第一次試,但估唔到咁好味,新鮮的八爪魚配上creamy嘅墨汁燉飯,好似食到有海水味嘅新鮮一樣,必點‼️❤️極度惹味泡菜八爪魚飯卷 ➡️ 見到飯卷即點,因為我倆最愛飯卷,估唔到配上泡菜汁嘅八爪魚飯卷係咁惹味架,一試愛上呀!我同卡佬爭住食,差d唔夠分❤️人生迷芒的芒果沙冰 ➡️ 個名改得好搞笑,其實係芒果沙冰,成杯飲品好足料,半個芒果做裝飾,芒果新鮮又甜美,夠解渴❤️濟州柑乳酸梳打 ➡️ 出名嘅濟州柑夠甜美,配搭乳酸後的酸甜口感實在令人有開胃之感,又夠清新,而且顏色夠哂靚,打卡一流❤️開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫➡️ 最後當然唔少得甜品,知道這裡甜品一直有好評,當然要食而家大熱嘅開心果窩夫啦~窩夫真材實料夠紥實,還有滑滑的Cream及開心果醬淋在窩夫上,擺盤又美,除了打卡之餘,味覺也是讚的,尤其愛那焦糖脆及碟上細細粒的卜卜脆的脆糖,好好食,下次定必回訪卡卡小小的窩心提示:喺食烏卒卒墨汁八爪魚燉飯時,記得將羹
今個月好值得出街食餐好
因為想當年9月份我生咗2個寶貝仔
就近近地同卡去Yoho mall搵食
好快就揀咗如果平時同仔仔一齊就好少食嘅韓國嘢

店內環境舒適,而且光線充足

❤️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯

❤️極度惹味泡菜八爪魚飯卷

❤️人生迷芒的芒果沙冰
❤️濟州柑乳酸梳打

❤️開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫

卡卡小小的窩心提示:
喺食烏卒卒墨汁八爪魚燉飯時,記得將羹飯直接放入口中,如果唔係就食到嘴唇好似中毒咁,黑哂🤣

1962 浏览

👦🏻👧🏻見到Terrace in seaside出咗新口味窩夫,仲係我地最鐘意嘅開心果味,梗係要試吓啦!🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132紫菜飯上面鋪咗滿滿嘅韓式辣醬🥣,放咗八爪魚粒喺上面🐙,食起嚟香辣惹味🌶️!八爪魚粒爽彈有甜味,唔會好靭。🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115墨汁燉飯煮得軟硬適中容易入口,加咗沙律醬後,味道變得不單調,同墨汁又幾夾🖤!八爪魚份量都唔少,同沙律醬亦好配夾。🧇開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 $138嚟到呢度梗係要食佢哋出名嘅窩夫啦,新出嘅開心果蜜糖窩夫真係好好味阿!鬆軟蛋香嘅窩夫配上開心果醬同忌廉,開心果醬有開心粒係裏面,味道濃郁😍。👦🏻👧🏻超鍾意旁邊嘅焦糖脆脆🤎,大大粒香脆可口,焦糖香味又濃又甜,好滋味🥰!仲有兩粒開心果芝士蛋糕,對開心果控嚟講真係好滿足!🍹人生迷芒的芒果沙冰 $68芒果沙冰打得好smooth,仲有半個芒果放喺沙冰度做擺設,芒果夠熟又香甜🥭。🍹濟州柑橘乳酪梳打 $48柑橘乳酪清甜微酸🍊,食完飲返杯清爽嘅柑橘乳酪梳打幾舒服。📍 Terrace in seaside (形點 I) (元朗)元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖

🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132

🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115

🧇開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 $138

🍹人生迷芒的芒果沙冰 $68

🍹濟州柑橘乳酪梳打 $48
柑橘乳酪清甜微酸🍊,食完飲返杯清爽嘅柑橘乳酪梳打幾舒服。

元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
2024-09-26
2024-10-03 182 浏览
🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯濃厚嘅墨汁,煙韌彈牙嘅八爪魚,軟糯嘅燉飯,再加埋沙律醬點綴,撈埋一齊食口感非常豐富🐙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯紫菜包飯上面放咗粒八爪魚,中間仲有滿滿嘅泡菜醬,咬落鮮香味辣,非常惹味🧇開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫呢度最出名嘅就係窩夫啦,今次就叫咗佢哋最新出嘅開心果蜜糖窩夫,一上枱我哋已經嘩嘩聲,外脆內軟嘅窩夫配上濃郁嘅開心果醬,上面再放埋脆卜卜嘅焦糖脆脆同埋兩塊開心果蛋糕仔,一啖咬落去真係超滋味,開心果控唔好錯過呀🥭人生迷芒的芒果沙冰超軟滑嘅芒果沙冰,上面放左半個芒果,軟熟香甜嘅芒果,加埋冰冰涼涼嘅芒果沙冰,消暑一流🍊濟州柑橘乳酸梳打(凍)酸酸甜甜嘅金橘乳酸梳打,顏色真係超靚呀,雙層嘅顏色除咗打卡好靚之外,飲落都好清新舒爽㗎
🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯

🐙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯

🧇開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫

🥭人生迷芒的芒果沙冰

🍊濟州柑橘乳酸梳打(凍)
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ▎最近 ɪɴꜱᴛᴀɢʀᴀᴍ 見到唔少人介紹開心果主野食  朋友見 ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ 9月有主菜餐牌單點正價7折優惠就嚟到元朗 ʏᴏʜᴏ ᴍᴀʟʟ — 바다앞 테라스 嚟轉韓式輕食今之嚟到 朋友主打想試唔知開唔開心嘅「 開心果蜜糖窩夫 」烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 𓋪 拌上醬料 味道帶俾人一種西班牙海鮮飯感覺口感 ᴄʀᴇᴀᴍʏ 賣相青青粉粉的 色香味俱全 八爪魚半生半熟 爽脆彈牙 而面頭嘅芝士、沙律醬 令成件事帶咸香得嚟又唔會有太肥膩嘅口感極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 𓋪 由彈牙八爪魚、蛋絲、青瓜絲、蘿蔔絲、微辣泡菜組成 惹味得嚟 口感又豐富 唔係好食開辣嘅得地 就覺得太過辣了 開心果蜜糖窩夫 𓋪 係朋友鍾意嘅窩夫甜品 窩夫厚身 入口鬆軟 口感一流窩夫甜品極身嘅開心果醬 味道夾得幾好 有粉粉砂糖底感覺 濃甜而不膩而值得一提下旁邊伴碟嘅 「 韓式焦糖餅 」好出式 好好味 朋友贊口不絕 人生迷芒的芒果沙冰𓋪 大大舊芒果係面頭 鮮甜果肉 酸甜多汁 份量十足 芒果沙冰 芒味香濃 解辣一流 如果中間再加啲 鮮果肉 係沙冰就更出色☺️ 濟洲柑橘乳酸梳打
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇

▎最近 ɪɴꜱᴛᴀɢʀᴀᴍ 見到唔少人介紹開心果主野食
朋友見 ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ 9月有主菜餐牌單點正價7折優惠
今之嚟到 朋友主打想試唔知開唔開心嘅「 開心果蜜糖窩夫 」

濟洲柑橘乳酸梳打 𓋪 賣相一層層 有齊橙色、色、梳打色 成件事好 ɪɢᴀʙʟᴇ
夏日佳品 底層濟州柑 鮮甜多汁而聞名 配埋乳酸梳打 帶嚟滿滿可爾必思味道

🜸
▸ 開心果蜜糖窩夫 ┅ HKD 138
▸ 濟洲柑橘乳酸梳打 (C) ┅ HKD 48
▸ 烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 ┅ HKD 115
▸ 人生迷芒的芒果沙冰 (C) ┅ HKD 68
▸ 極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 ┅ HKD 132

𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

𓌈˒˒   ᴛᴇʀʀᴀᴄᴇ ɪɴ ꜱᴇᴀꜱɪᴅᴇ 바다 앞 테라스   𓂃𖠚∗ᤲ𑀇 ❀
❜ 元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
Shop 2056, L2/F, YOHO MALL I, 9 Long Yat Road, Yuen Long
— @terrace.in.seaside.hk @yohomallhk

‎‎܀
‎‎܀ Follow @chillfood.basis for more 📸
2024-09-25
  • 開心果蜜糖窩夫
  • 濟洲柑橘乳酸梳打 (C)
  • 烏卒卒墨汁八爪魚燉飯
  • 人生迷芒的芒果沙冰 (C)
  • 極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯
2024-09-28 236 浏览
Terrace in seaside 元朗分店位於形點二樓主打韓國菜極度惹味泡菜八爪魚飯卷傳統韓國飯卷創新配搭八爪魚以及泡菜醬味道酸辣醒胃烏卒卒墨汁八爪魚燉飯八爪魚口感彈嫩配搭芝士碎以及沙律醬同埋墨汁燉飯濃郁惹味開吾開心試左先知既開心果蜜糖窩夫窩夫鬆軟同時開心果醬濃稠配搭鮮奶油以及開心果碎同埋焦糖蜂巢脆餅吾以豐富口感人生迷芒的芒果沙冰必點芒果沙冰質感稠厚同時果肉香甜多汁濟州柑橘乳酸梳打濟州柑橘果醬配搭乳酸蝶豆花梳打感覺清爽輕盈

極度惹味泡菜八爪魚飯卷

必點芒果沙冰質感稠厚同時果肉香甜多汁

濟州柑橘乳酸梳打

濟州柑橘果醬配搭乳酸蝶豆花梳打感覺清爽輕盈
2024-09-21
$275.5 (晚餐)
  • 極度惹味泡菜八爪魚飯卷
  • 烏卒卒墨汁八爪魚燉飯
  • 人生迷芒的芒果沙冰
2024-09-27 344 浏览
呢間餐廳真係約朋友食飯的首選,氣氛好悠閒,而且間唔中都有新菜式推出,可以試唔同的野。元朗呢間分店第一次黎,位置好方便,座位夠闊落。我同朋友都鐘意食海鮮,所以點左✨️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯燉飯好鮮味,飯燉得較軟身,係我地喜歡的熟度。面頭鋪左炙燒的八爪魚,食落彈牙好味。再加上沙律醬和芝士,令到飯更creamy,有層次。✨️極度惹味泡茶八爪魚飯卷飯卷上的韓式醬汁帶微辣,十分開胃,令到Kimbap冇咁單調。加埋八爪魚腳的爽甜,更加滋味。✨️開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 一客窩夫係呢度的名物,重蛋香,外脆內裡鬆軟,每次都會點。今次呢個限定開心果味,有驚喜。開心果醬好濃郁,仲夾雜著大量的開心果仁碎,同焦糖脆脆,食得好滿足。✨️飲品今次都係點返呢杯人生迷芒的芒果沙冰 一杯,因為真係好足料,而且加左D柚子肉,同芒果好夾。💗今餐大家都好滿意,呢間餐廳果然無令人失望。
呢間餐廳真係約朋友食飯的首選,氣氛好悠

閒,而且間唔中都有新菜式推出,可以試唔同

的野。元朗呢間分店第一次黎,位置好方便,座位夠闊落。

我同朋友都鐘意食海鮮,所以點左
✨️烏卒卒墨汁八爪魚燉飯

燉飯好鮮味,飯燉得較軟身,係我地喜歡的熟

✨️極度惹味泡茶八爪魚飯卷

飯卷上的韓式醬汁帶微辣,十分開胃,令到

Kimbap冇咁單調。加埋八爪魚腳的爽甜,更
加滋味。

✨️開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 一客

✨️飲品今次都係點返呢杯人生迷芒的芒果沙

冰 一杯,因為真係好足料,而且加左D柚子肉,同芒果好夾。

💗今餐大家都好滿意,呢間餐廳果然無令人

失望。
2024-09-24 326 浏览
裝潢佈置都好小清新feel,一於入去試下!餐廳座位好舒服, 有室內室外座位,仲可以帶寵物,而食物名好得意好攪笑,食物賣相仲好精緻好有特色! 🍛烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115墨汁勁濃好惹味,而每一啖都有八爪魚粒好足料! 🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯$132賣相好精緻,泡菜+魷魚,魷魚好彈牙,整體微辣之中帶點泡菜嘅酸辣,好開胃! 🧇開吾開心試左先知既開心果蜜糖窩夫$138即叫即整,窩夫有四大塊,好出色!上面有香濃開心果醬,配上香滑忌廉+蜜糖,窩夫外脆內軟,再連埋軟綿綿雪糕一齊食,口感好豐富。 🍹人生迷芒的芒果沙冰$68有半個芒果果肉做裝飾,好鮮甜!而沙冰有好香濃嘅芒果味,芒果控必試! 🍸濟州柑橘乳酸梳打(凍)$48酸酸甜甜好解渴!Terrace in seaside Terrace in seaside元朗元朗朗日路9號( yoho 1)#元朗韓國菜#元朗美食 #terraceinseaside#terraceinseasidehk #形點美食 #hkkol #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkmicroinfluencer #coffee #omurice #C

裝潢佈置都好小清新feel,一於入去試下!

🍛烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115
墨汁勁濃好惹味,而每一啖都有八爪魚粒好足料!

🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯$132

🧇開吾開心試左先知既開心果蜜糖窩夫$138
即叫即整,窩夫有四大塊,好出色!

🍹人生迷芒的芒果沙冰$68

🍸濟州柑橘乳酸梳打(凍)$48
酸酸甜甜好解渴!

Terrace in seaside
元朗元朗朗日路9號( yoho 1)

#元朗韓國菜
#元朗美食 #terraceinseaside

2024-09-23 334 浏览
Terrace in seaside有幾間分店。今次去咗元朗形點一期嗰間。呢度嘅裝修有好清新嘅感覺。今次同朋友和小朋友lunch去食。⭐️Kids meal兒童餐 $88兒童餐包括:紫菜包飯、炸雞、水果、小窩夫、薯條、橙汁兒童餐食物好豐富。小朋友好鍾意食。⭐️韓式烤牛肉奶油闊條麵 $105牛肉好嫩滑。配上好creamy嘅闊條麵。我略嫌個麵油咗少少。⭐️無骨蜂蜜炸雞半份 $108炸雞好味👍雞肉肉質非常嫩滑,好juicy. 外皮炸得剛剛好,好脆,唔會硬。面頭有啲蜂蜜醬汁,超好味。餐廳員工服務態度好好,有禮貌。呢間餐廳整體上都不錯,如果鍾意食炸雞嘅人,呢間係唔錯嘅選擇👍
今次同朋友和小朋友lunch去食。
⭐️Kids meal兒童餐 $88
兒童餐包括:紫菜包飯、炸雞、水果、小窩夫、薯條、橙汁
兒童餐食物好豐富。小朋友好鍾意食。
⭐️韓式烤牛肉奶油闊條麵 $105
⭐️無骨蜂蜜炸雞半份 $108
餐廳員工服務態度好好,有禮貌。
2024-08-23
午餐
2024-09-21 239 浏览
朋友係幾忙都要見,今次約到個大忙人,當然要帶佢食好西😌咁岩YOHO開左間韓國過江龍,附近又有停車場,方便友人泊車,實在一舉兩得😙繁忙時段要等位,建議一早book定餐廳原本位於韓國仁川,係一間坐擁無敵海景既海邊餐廳,主打韓式洋輕食為主,每間分店都設有柑橘樹佈置,亦係一間寵物友善既餐廳🍊濟州柑乳酸梳打 $48係紫色呀😍唔小心同杯飲品dress code🤣咁岩耳環同件衫都係紫色💜忍唔住叫友人幫手影相打卡🥭人生迷芒的芒果沙冰 $68大大舊芒果,份量十足,果肉酸甜多汁,沙冰芒果味香濃,夏天飲真係好消暑開胃前菜甜酸蘿蔔|魚糕片🦑烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $132熱辣辣既墨汁燉飯,口感creamy,八爪魚爽脆彈牙,少埋芝士同沙律醬,咸香又唔會太膩。不過最好食完最好唔好笑😂個咀黑晒會變污糟🐷唔講唔知,墨汁原來係一種幾有益既食材😯可增強免疫力、抗炎症、抗癌、預防心血管疾病及抗衰老🐙極度惹味泡菜八爪魚飯卷 $115微辣泡菜加埋蛋絲、青瓜絲同蘿蔔絲,仲有彈牙八爪魚,口感豐富😋都幾惹味🧇芒芒夏日芒果窩夫 $138厚底窩夫配草莓、藍莓、芒果,賣相吸引🤩酸酸甜甜,飯後食都唔膩☺️

🍊濟州柑乳酸梳打 $48

🥭人生迷芒的芒果沙冰 $68

開胃前菜
甜酸蘿蔔|魚糕片

🦑烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $132

🐙極度惹味泡菜八爪魚飯卷 $115

🧇芒芒夏日芒果窩夫 $138
2024-09-16 313 浏览
今日要同大家嚟到元朗區,坐落喺元朗西鐵站嘅形點商場,呢間韓國😍餐廳性價比極高,大家千祈唔好錯過,大家睇完我嘅報道快啲去啦⭐️=====================Food list📌😋⭐️烏卒卒墨魚汁八爪魚燉飯,賣相已經一流,加埋鮮甜嘅八爪魚,色香味俱全❗️😋⭐️極度惹味泡菜八爪魚飯卷,呢個餸除咗非常之好食之外,打卡價值一流,賣相極美觀,最重要係好好食😍😋⭐️開心果蜜糖窩夫,係我最鍾意嘅開心果甜品,加埋入口鬆軟嘅窩夫,口感一流❗️😋⭐️濟州柑乳酸梳打,濟州柑出名鮮甜多汁,加上有韓國直送香港,配埋乳酸,效果特佳,絕對係炎夏嘅一個極佳飲料😍
=====================
Food list📌

2024-09-15 253 浏览
元朗有間咁正嘅餐廳我都唔知下次一定要帶埋貓bobo過嚟先得😘呢度餐牌啲食物名個個都好搞笑由飲品到主食到甜品全部都好好味芒果特別甜,就好似泰國嘅嗰種甜度燉飯食完完全唔覺得滯甜品係我最覺得出色嘅因為好有心思,甜度適中雖然我知道佢好多分店但係住元朗嘅我哋又多一個選擇食多幾次食埋其他款式先😆🤍烏卒卒蜜汁八爪魚燉飯🤍極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯🤍人生迷惘的芒果沙冰😂🤍濟州金橘乳酸梳打🤍開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫😂
元朗有間咁正嘅餐廳我都唔知
下次一定要帶埋貓bobo過嚟先得😘
呢度餐牌啲食物名個個都好搞笑
由飲品到主食到甜品全部都好好味
芒果特別甜,就好似泰國嘅嗰種甜度
燉飯食完完全唔覺得滯
甜品係我最覺得出色嘅
因為好有心思,甜度適中
雖然我知道佢好多分店

🤍人生迷惘的芒果沙冰😂
🤍濟州金橘乳酸梳打
🤍開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫😂

2024-09-14 253 浏览
隔咗一段時間之後再食呢間韓國料理, 今次去到元朗分店, 呢度坐得非常舒適, 位置好闊落👍👍 烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 🐙呢一個飯非常有驚喜, 開頭以為只係同外面差唔多嘅 味道, 誰不知餐廳原來加咗沙律醬, 配上有口感嘅 八爪魚非常好食 極度惹味泡茶八爪魚飯卷 🍙呢一個飯卷亦都好特別, 喺八爪魚同飯卷中間加咗一陣泡菜汁, 酸酸辣辣咁樣 非常開胃 開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 🍰呢一個開心果窩夫性價比好高, 有開心過朱古力同埋開心果醬, 配上忌廉入口香甜, 而且窩夫本身非常香脆, 呢個值得再試 人生迷芒的芒果沙冰 🍹濟州柑乳酸梳打 🍹

烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 🐙

極度惹味泡茶八爪魚飯卷 🍙

開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫 🍰

人生迷芒的芒果沙冰 🍹
濟州柑乳酸梳打 🍹

🐙🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115燉飯好creamy,飯入面有d菇又有火箭菜,食落唔會膩口!而且八爪魚份量都幾多!🍙🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132泡菜醬都幾特別,唔會好辣好惹味,八爪魚都相當新鮮爽口,十分好味!🧇🧇開心果蜜糖窩夫 $138開心果味甜品呢期超hit,我都唔輸蝕叫返個窩夫試下,窩夫整得好脆口,而且d cream 唔會好甜,面頭有個開心果慕斯巧克力,十分特別!仲有蜜糖脆脆,好好味呀!🥭🍊🍹人生迷芒的芒果沙冰 $68 &濟洲柑橘乳酸梳打 $48芒果沙冰好新鮮,唔似出面加糖水得個死甜!柑橘乳酸梳打好好飲,夏天飲超級fresh!🍽 Terrace in seaside (元朗)📌 元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖☎️ 库存量单位 3188 9238⏰ 星期一至日 11:30 - 21:00#Terraceinseaside #coffee #omurice #Cafe #打卡 #Chill #度假

🐙🐙烏卒卒墨汁八爪魚燉飯 $115

🍙🍙極度惹味泡菜八爪魚紫菜包飯 $132

🧇🧇開心果蜜糖窩夫 $138

芒果沙冰好新鮮,唔似出面加糖水得個死甜!
柑橘乳酸梳打好好飲,夏天飲超級fresh!

🍽 Terrace in seaside (元朗)
📌 元朗朗日路9號形點 I L2樓2056號舖
☎️ 库存量单位 3188 9238
⏰ 星期一至日 11:30 - 21:00

2024-09-10 267 浏览
喺YOHO 有間橙色嘅cafe十分搶眼🍊🍊,環境寬敞,一入到去已經覺得好舒服。餐廳主打fusion 菜,啲菜式都幾有趣😎🤪前菜係泡菜青瓜加埋酸蘿蔔,酸酸辣辣十分開胃😋😋極度惹味泡菜八爪魚飯卷八爪魚超大粒,配上少少辣嘅泡菜醬汁十分惹味,為飯卷添加左色彩,睇得又食得到😝😝烏卒卒墨汁八爪魚燉飯燉飯有口感,加入彈牙嘅魷魚増添鮮味,飯上面仲有蛋黃醬,令燉飯更加creamy👍🏻👍🏻開唔開心試咗先知嘅開心果蜜糖窩夫窩夫十分巨型,作為飯後甜品滿足我嘅甜品胃就啱哂。窩夫表面滿佈開心果粒加杏仁,加埋cream 一齊食極度邪惡。蜜糖仲會隨住窩夫嘅熱度而融化,十分美味😜😜😜人生迷芒的芒果沙冰 沙冰好有芒果香味,仲有一大塊芒果可以食🥭濟州柑乳酸梳打,加入水果同乳酸打成,夏天飲酸酸甜甜嘅梳打好爽快🍊
前菜係泡菜青瓜加埋酸蘿蔔,酸酸辣辣十分開胃😋😋
極度惹味泡菜八爪魚飯卷
烏卒卒墨汁八爪魚燉飯