2018-02-05 70 浏览
「The Base」要来观塘拔草华嫂的不妨也试试这家 反正很近本来系吃full day breakfast但是周末才有想吃的小仙女注意一下了点了 是日餐汤 好像是南瓜花椰菜汤 小姐姐有告诉我今天是什麽餐汤 赞一个 汤暖暖的又香又浓太适合冬天👻 牛肉堡配薯格牛肉饼超级无敌大块 而且不是全熟所以不会硬很新鲜 但是有点淡把牛肉饼抹上配的番茄酱就刚好 又解腻(肉肉实在很大块)and薯格刚炸的超级香 薄荷冰茶这个是免费跟餐的饮品 有很多选择 我可能打开方式不对 这个没味道总体性价比超高 这样一套才98hkd!!!下次想吃她家的意面 看起来好棒还有 fdb还有!小仙女记得提前openrice预约啊!特别是周末我工作日来都快满座了 and 小姐姐们服务棒棒的

「The Base」
要来观塘拔草华嫂的不妨也试试这家 反正很近
本来系吃full day breakfast但是周末才有[允悲]

想吃的小仙女注意一下了
点了 [哆啦A梦美味]是日餐汤
好像是南瓜花椰菜汤 小姐姐有告诉我今天是什麽餐汤[小黄人剪刀手]
赞一个
汤暖暖的又香又浓太适合冬天👻
[哆啦A梦美味]牛肉堡配薯格
牛肉饼超级无敌大块 而且不是全熟所以不会硬
很新鲜 但是有点淡[污]把牛肉饼抹上配的番茄酱就刚好 又解腻(肉肉实在很大块)
and薯格刚炸的超级香
薄荷冰茶

总体性价比超高
这样一套才98hkd!!!
下次想吃她家的意面 看起来好棒
还有 fdb
还有!小仙女记得提前openrice预约啊!特别是周末

我工作日来都快满座了 and 小姐姐们服务棒棒的
2018-02-04 3336 浏览
觀塘是我久久才來一次的地方,通常都是要來工廈買東西或吃東西才會來,每次來都有新的驚喜。這次去觀塘就是陪朋友去買一家小店化妝品,跟她也好久不見了,所以我們先相約在一家CAFE邊吃邊聊,THE BASE是一家在觀塘區算是蠻有名的CAFE,身邊的朋友對它的評價也算是不錯,不過就是很滿,所以如果最好打過來先訂位就比較安全。*雖然是在工廈裡面,但還是有一點陽光,令整個地方沒那麼「密室」的感覺。*早午餐共有9款可以選擇,有咸的甜的多的少的,朋友已經陷入選擇困難哈哈。*灸燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士 $85不太餓的朋友最後是點了灸燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士,份量小小的但很精美。*底下是法式牛油多士,接著是菠菜、煙三文魚和賓尼迪蛋,最頂層黑黑的就是黑松露!一上桌黑松露的味道就飄過來,很香。因為堆疊得不太高,所以吃起來的時候很方便,切開吃也不會很容易整個散開,這點算是很貼心。黑松露的味道加上賓尼迪蛋的蛋香,被底下的法式牛油多士吸收後,滿足感真的多到滿。*澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格 $92因為我太餓的關係,所以就點了一家比較「飽肚」的澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格,平常我是不太吃漢堡類的

灸燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士 $85
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格 $92
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格
因為我太餓的關係,所以就點了一家比較「飽肚」的澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格,平常我是不太吃漢堡類的,因為覺得太麻煩,但我看OPENRICE別人拍的漢堡照都很吸引,而且份量也不是美國漢堡的巨型SIZE,所以就決定點它了!
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格
底層是漢堡包,接著是牛肉漢堡、芝士、肉醬、洋蔥和最頂的煙肉片。
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格
牛肉漢堡本人的裡面還是紅紅的,保留著一點肉汁,咬下去牛的味道很香很濃,很鬆化但又不容易散開,真心覺得不錯。另外它的煙肉片也處理得很出色,脆脆的但一點都不油膩,為整個漢堡增添了不一樣的口感。
澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格

不得不提的是它的伴碟薯格,份量很多,炸得很剛好而且很新鮮!
抹茶Latte/Flat White
餐飲點了抹茶Latte和Flat White,兩杯的奶都比較重,抹茶的味道不算太出,但整體的味道是不錯的。
這樣吃下來每人$100也不是,以早午餐的價錢來說,算是超級物有所值吧。我們坐了快兩小時店員也沒有要趕我們走,這點真是太好了,來CAFE就是要慢慢坐聊聊天呀(笑)。
2018-01-07
  • 灸燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋
  • 法式牛油多士
2018-02-01 123 浏览
馬來喇沙大虎蝦海鮮孖辮粉.一向都很喜歡以冬陰公/喇沙作醬汁的意粉🤤 這個完全正中下懷 喇沙味突出 辣辣的 很惹味😋 兩隻虎蝦肉質結實鮮甜 其他海鮮也不是馬虎的😌 孖辮粉好有趣 有點像通粉般 可以掛很多醬汁 口感煙煙韌韌 好食!60° 慢煮手撕雞漢堡.手撕雞肉好嫩滑 配上青瓜和芝麻醬 感覺清新😚 還有我最愛的太陽蛋🍳和大啡菇! 漢堡包微微烘過 質感軟熟爆炸乳酪野莓.本身以為是普通的smoothie 但原來加入了爆炸糖 (沒留意名字😂) 造型十分可愛 味道也不錯啊!
馬來喇沙大虎蝦海鮮孖辮粉.

60° 慢煮手撕雞漢堡.

爆炸乳酪野莓.
2018-02-01 141 浏览
今日同男朋友揀左間工廈西餐食個brunch,門面企理乾淨,仲整得幾靚。可以係門口睇下岩唔岩食先入去,我地好快已經搵到我地想食既野。<炙燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士,$85>egg benedict都幾好味,法式多士好香脆。配上煙三文魚、蛋同雜菇,再加上蛋黃醬同少少黑松露點綴。<德國式烤焗牛油班戟 海鹽焦糖野莓味配雲尼拿雪糕,$88>烤焗牛油班戟味道不錯,加上用焗盤上,夠哂熱辣辣。唯一美中不足係佢有輕微肉桂味,我本身唔鍾意肉桂味,所以我就麻麻地。不過男友就好鍾意,食哂成個班戟。<法式芒果茶>由茶包沖既法式芒果茶,有淡淡既芒果香,不錯!<凍特濃朱古力>呢杯朱古力好特別,我覺得濃度可以自行調教,想要濃郁啲可以攪勻啲,想淡味啲就唔好攪咁勻。我就鍾意濃啲,攪到好勻,飲到底都唔會有粉感,好味。加上佢杯朱古力個賣相都好靚,絕對係打卡必備。

炙燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士
<炙燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士,$85>

德國式烤焗牛油班戟 海鹽焦糖野莓味配雲尼拿雪糕
<德國式烤焗牛油班戟 海鹽焦糖野莓味配雲尼拿雪糕,$88>

法式芒果茶
<法式芒果茶>
由茶包沖既法式芒果茶,有淡淡既芒果香,不錯!

<凍特濃朱古力>

凍特濃朱古力
加上佢杯朱古力個賣相都好靚,絕對係打卡必備。
2018-01-21
炙燒煙三文魚配黑松露賓尼迪蛋,法式牛油多士
德國式烤焗牛油班戟 海鹽焦糖野莓味配雲尼拿雪糕
2018-02-01 60 浏览
在悠閒的情況下去左觀塘工廈閒逛,係附近搵d隱世餐廳,餐廳環境幾好帶有工業風的裝潢,配上一些綠色的植物,感覺令人放鬆。每張檯上也放了一樽玻璃瓶水,內有薄荷葉感覺健康今日食個Full day breakfast好豐富,63’c溫泉蛋白,先戳穿蛋黃汁,讓它慢慢流去大啡菇,蛋味十足,火腿軟潤甘腴,吸收了蛋汁味道亦更為豐盛,個自家製鵝肝雞肉批惹味鮮香,西柚沙田好柚沙律夾著墊底清新不苦澀的菜同食,整體味道層層疊疊十分㚒!個牛角包酥脆的外皮咬下去,脆脆的口感和濃香的牛油味道實在超好食,真係邪惡小食個西柚檸檬冰茶也不馬虎,一片西柚除了靚之外,仲好入味,正

個西柚檸檬冰茶也不馬虎,一片西柚除了靚之外,仲好入味,正
2018-02-01 51 浏览
近來喜歡尋覓一下樓上舖既cafe!黎到觀塘呢邊知道多工業區.就搵下近排有咩大熱既食店!同朋友就簡左呢間食個Brunch!(温馨提示:來這間店最好先訂位)食物分別點了澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格 ($92)和 Full Day Breakfast ($108)飲品就點了爆炸乳酪野莓($48)和爆炸藍椰子($48)其實個set有跟飲品的.但同朋友想飲啲特別飲品.就另外再叫了飲品.Full Day Breakfast - 有自家制鵝肝雞肉批、大啡菇、火腿、雞肉腸、豬肉腸、煙肉、薯餅、燒蕃茄、沙律菜和牛角包🥐.自家制鵝肝雞肉批是用雞肉包著鵝肝.平時食開鵝肝都是煎熟再夾著多士吃.所以這次食法覺得幾有新鮮感.幾特別.牛角包夠外脆內夠鬆軟,好香牛油味.大啡菇很juicy!上面有菠菜和温泉蛋!蛋汁完全浸左出黎.漢堡完全是我大愛..基本上每去一間食店有漢堡的話會點漢堡來吃.而這間的漢堡的配菜是配薯格.所以一定要食.漢堡很juicy和厚還有煙肉夾埋一齊..好好味..而薯格也炸得很脆口.都有幾多塊.好味.爆炸乳酪野莓 - 有爆炸糖在smoothie 上面.很有野莓味.幾驚喜. 爆炸藍椰子🥥 很像一片既藍天白雲.

飲品就點了爆炸乳酪野莓($48)和爆炸藍椰子($48)

牛角包夠外脆內夠鬆軟,好香牛油味.

大啡菇很juicy!上面有菠菜和温泉蛋!蛋汁完全浸左出黎.

爆炸藍椰子🥥 很像一片既藍天白雲. 是一杯充滿椰子味既天空.
2018-01-30 2691 浏览
位於觀塘開源道豐利中心5樓509室的The Base, 主打All Day Breakfast及咖啡。餐廳的面積不算太大,用膳當天為星期六的下午,餐廳坐滿了人。為免撲空建議先致電預約呀。餐廳提供了多款Brunch, 當中的食材都頗有心思及獨特。點了一客Full Day Breakfast,當中包括了:自家製鵝肝雞肉批、大啡菇、菠菜、63°C溫泉蛋、火腿、雞肉腸、豬肉腸、煙肉、薯餅、燒蕃茄、酸椰菜、西柚沙田柚沙津、牛角包。光看賣相已垂涎三尺,流口水了。總括來說,每一樣食物都能吃出當中花過的心思。蕃茄先煎過後,再在上面加上香草,令整件蕃茄的味道更濃郁。鵝肝雞肉卷的口感頗為獨特,外層是雞胸,而裡面是加了黑松露醬、鵝肝的肉碎。右上角的牛角包也沒有令人失望,表面十分香脆,咬開時發出「咔嚓」的聲音,裡面則夠曬鬆軟,而且能吃到小麥的獨有甜味。除了幾款指定飲品,還可以轉配餐牌上有的特調咖啡。蜂蜜蘆薈梳打 (Aloe Soda with Honey),梳打記得攪拌好再飲用啊,味道頗為清新及特別。

餐廳提供了多款Brunch, 當中的食材都頗有心思及獨特。

2018-01-20
難得星期六放假,今次不孝沒帶娘親,而是跟異性朋友到觀塘工廈食brunch,實在太耐冇食,上一次經已是五年前跟前度去食…….望左個餐牌,毫不猶豫叫個9號餐 - Full Day Breakfast~等緊食的時候,望住檯面呢樽水,一樽放了薄荷葉的水,感受很深(原因稍後開估)。 唔知係咪d水冇浸住薄荷葉,所以唔多覺有薄荷味相信有去過泰國的朋友,都應該認得出呢杯就是泰式奶茶,因為佢的色澤特別與別不同。特意加$5叫一杯來重溫泰式口味,飲落雖然冇響泰國飲咁甜,但茶味較香上菜了,拎住餐牌逐樣對下係咪齊晒先,發現少左我個二奶:大啡菇! 正當想叫侍應埋黎時,幸好朋友叫我check真d,原來我個二奶比隻奸夫溫泉蛋坐住左。所以話,男人千祈唔好衰衝動,而女人又真的比男人更細心更有耐性……逐樣簡評一下自家制鵝肝雞肉批: 鵝肝同松露雖然份量唔算多,但細細啖食落都已經有濃郁香味,味道都OK夾大啡菇: 叫得做我二奶,我當然對佢情有獨鍾。我好小心咁連埋隻奸夫溫泉蛋一齊切,怕切得太粗魯會搞到d蛋黃流到周圍都係。切開一半,連埋菠菜溫泉蛋一啖過入口! 原來奸夫同二奶搞埋一齊,係咁鬼開心。最衰我攤到最後先食,略嫌凍左些少,否則

Full Day Breakfast

逐樣簡評一下

大啡菇: 叫得做我二奶,我當然對佢情有獨鍾。我好小心咁連埋隻奸夫溫泉蛋一齊切,怕切得太粗魯會搞到d蛋黃流到周圍都係。切開一半,連埋菠菜溫泉蛋一啖過入口! 原來奸夫同二奶搞埋一齊,係咁鬼開心。最衰我攤到最後先食,略嫌凍左些少,否則我可以更加感受到他們的激情~
菠菜: 正常的味道,個人認為份量可再多一點,又或者試下用豆苗?

63度溫泉蛋: 比我切開左一半,蛋黃仍保持半流心半凝固的狀態,如果是64度,係咪會流得勁d?
火腿: 薄薄的,我幾鐘意食,食剩一半用左黎夾牛角包

。雞肉腸: 我估應該是較淺色果條吧,正正常常沒有特別

。豬肉腸: 我比較喜歡深色呢一條,比較少機會食到佢,味道較雞肉腸濃郁,男人都係鐘意濃味野

。煙肉: 唔知點解我食過幾間餐廳都係咁,塊煙肉比較乾身帶一點硬,咸味適中
薯餅: 好食過M記,因為我鐘意佢夠脆!

。燒蕃茄: OK的,唔酸,不過細舊左d
酸椰菜: 呢個真係唔錯,酸酸甜甜,連埋沙律一齊食,食完一啖肉就食一啖菜,夠清新又醒胃

。西柚沙田柚沙律: (同上)

。牛角包: 個包夠鬆化,我鐘意。你唔好睇佢個頂好似深色左,食落完全冇燶味的

總括黎講,是價錢合理的Full Day Breakfast~ 我應該會再幫襯的。
—————————————————————
好了,係時候講下,點解我望住樽薄荷葉的水咁感觸……. 唔知大家有冇留意佢樽套上的英文,好細隻字果一句: Tomorrow will be sexy~ 意思就是明天將會是迷人的、美好的。 我好鐘意d餐廳有勵志、正能量的祝福,特別是身為獨有毒食的自己,食完呢餐,對將來的感情生活,仍是有期望的!!!!!
Full Day Breakfast
  • 泰式奶茶
2018-01-29 64 浏览
第一次跟朋友上工廈內的cafe, 原來除咗室內餐廳,他們還有一個戶外的餐桌,當然是配上工廈的景觀。我們還是坐回室內吧。full day breakfast 賣相好靚,我哋將佢個溫泉蛋除咗炒蛋, 特別想贊他有原隻大蘑菇,睇返餐牌佢叫大啡菇, 自製鵝肝雞肉批,應該是煙肉旁邊白色的那塊,味道不會太鹹,算是新穎的食材。牛角包好好味好鬆脆,應該係自己整的。如果是交來的,沒有那麼鬆脆。 想不到餐廳有普洱茶,dragonfly tea, 普利茶香但是不會太濃。用來清一清食物的油膩是非常不錯的選擇。

2018-01-29 108 浏览
假日又去工廈食brunch,好彩朋友習慣預先book位,原來非常爆場!The Base只有包、包同包,不過也有full day breakfast,本身不太好食包的我就選了full day breakfast,當中竟有14款食材,比起包包實在吸引得多!有自家鵝肝雞肉批、大啡菇、菠菜、63度溫泉蛋、火腿、雞肉腸、豬肉腸、煙肉、薯餅、燒蕃茄、酸椰菜、茄汁豆、西柚沙田柚沙律及牛角包🥐牛角包非常鬆脆,單食又或者夾住溫泉蛋和沙律菜都好好食,尤其溫泉蛋的蛋黃漿滲在包內,特別好食跟餐配了杯美式咖啡,為自己提一提神,過一個充滿力量嘅星期六

Full  day  breakfast

跟餐配了杯美式咖啡,為自己提一提神,過一個充滿力量嘅星期六
2018-01-06
午餐
2018-01-29 48 浏览
我幾喜歡工廠區的餐廳,相對於好繁忙的街道,工廠區的餐廳可以帶來一片寧靜的享受。自己於觀塘附近無聊逛一逛,看見餐廳的招牌,就決定到這間餐廳食個Brunch.餐牌嘅Brunch 有9 款選擇,餐廳還提供額外收費去選購一些自己喜歡的飲料。由於我不覺得十分肚餓,所以選擇了澳洲草飼牛肉配炸薯格。當職員遞上食物時,份量比我想像中大,餐廳自家製的漢堡扒,味道不錯, 也很厚身,肉質結實,但再鬆軟一些就更美味。飲品點了西柚檸檬冰茶,餐廳提供的水果都很新鮮,可能西柚及檸檬皮都帶點苦澀味,所以冰茶一開始味道還不錯,但到後期帶有一點點的苦澀,如果餐廳可以去皮的話,應該會更好飲。我還喜歡這間餐廳室外的位置,陽光照耀著,感到好舒服,特別在冬天,很溫暖。

由於我不覺得十分肚餓,所以選擇了澳洲草飼牛肉配炸薯格。

2018-01-29 38 浏览
平時我地認識既觀塘係充滿工廠大廈,但呢度原來係一個美食天堂。因為我喺呢度發現咗個重大嘅地基!呢度原來係下午茶嘅好地方,同朋友一起或者同屋企人黎都可以慢慢感受一下下午嘅好時光。我哋入到去就比佢枱頭上面啲水樽吸引住,樽裏面擺咗一塊類似薄荷葉嘅植物。原意係植物可以有解毒嘅(Detoxic)功能,大家都知道綠葉對住陽光就可以進行光合作用,我諗就係呢個原理啦。飲落去嘅水都特別新鮮同埋清甜,令人大口大口地喝。之後我哋睇一睇個餐牌,發現佢嘅價錢都算中上,心諗點解呢度咁貴嘅。但係當個餐嚟到嘅時候,我就明白啦,因為佢嘅份量真係非常之大,絕對夠一個人食。我哋分別叫咗香烤松露芝士火腿多士同埋煙三文魚配賓尼迪蛋法、法式多士,飲品方面就落咗蜂蜜蘆薈梳打,唔使加錢,而玫瑰咖啡就要另加$5。賓利的蛋真係大件夾抵食,兩隻蛋晶凝通透,咬落去嘅時候蛋漿半凝結,好有質感,流心的狀態,令人愛不釋手,再左仲有煙三文魚夾喺裏面,鹹鹹的,法式多士做底,配上新鮮嘅沙律,清新既感覺返晒黎。忍唔住同佢影多幾張靚相!香烤松露用嘅係黑松露,芝士經過烘焙之後溶了在多士上面,加上火腿本來的鹹味配芝士的豐富口感,多士烘得剛剛好,不會燒焦,香氣撲鼻

香烤松露用嘅係黑松露,芝士經過烘焙之後溶了在多士上面,加上火腿本來的鹹味配芝士的豐富口感,多士烘得剛剛好,不會燒焦,香氣撲鼻。

最後喝一口玫瑰咖啡,甜絲絲的,令人心情變靚,加一些玫瑰花瓣作杯旁的點綴,可見出其心思。

每人埋單80幾蚊,OK喎。
2018-01-13
2018-01-29 32 浏览
今天星期日,天氣晴朗,起身後覺得無所事事,就決定與男朋友到觀塘吃brunch。觀塘是工業區,大廈舊式,近年興起有不同特色的cafe , 諗起有朋友講過The Base,懶得再諗,google 個地址就去試下。餐廳佈置簡約,門口左邊是個很寬闊的吧枱,右邊是一些裝飾物及放置雜誌。餐廳提供的水浸泡着一些香草,雖然飲落同普通水不大分別,但望落很漂亮,是這間餐廳的心思,值得欣賞。基本上有all the breakfast 提供的餐廳,我都不用考慮,直接點選。牛角包很脆,煙肉有兩款,我喜歡煎得很脆那款,雖然口感偏硬,但不停咀嚼會感受到煙燻的香味。自家制的鵝肝雞肉批,雞肉肉質嫩滑,整個批口感結實。大啡菇舖上半熟蛋,一切開蛋,蛋黃汁徐徐流下,混合大啡菇一起吃,口感更滑溜。飲品點了冰鮮果茶,不同新鮮水果混合果茶,味道很濃郁,就算餐廳加左很多冰塊,但味邊都很足夠。 試過很多工業區的餐廳,感受到這間餐廳很用心經營,對食物質素不是敷衍了事,落足料的水果茶只需加$5!

自家制的鵝肝雞肉批,雞肉肉質嫩滑,整個批口感結實。

2018-01-29 28 浏览
我朋友就係同一個商廈做緊PARTY ROOM生意,所以探完佢就行去對面鋪位醫肚了. THE BASE室內裝修成工業簡樸風, 出邊仲有個露位望落幾舒服,不過睇落都係預備比D煙民…所以我地冇諗住要出去…雖然好似陽光唔錯.草飼牛肉漢堡配炸薯格 ($92)有脆煙肉, 爆汁既烤蕃茄同埋岩岩炸好既薯格,薯格調味好好,非常脆牛肉漢堡好厚肉, 大約5成熟,所以一D都唔’’鞋’’,好JUICYfull-day breakfast ($108)自家制鵝肝雞肉批幾有趣, 我以為真係一個批咁, 但佢個樣似雞肉卷多D,味道清清地溫泉蛋低下有菠菜磨菇, 呢個組合好明顯又係爆汁組合, 點會唔正~ 沙拉菜淋左甜甜酸酸既柚子汁, 仲有柚子肉,好好食,又開胃另外牛角包切開時已知道一定好食, 又香脆又鬆化, 如果餐廳供應埋牛油同士多啤梨JAM比我搽成件事就PERFECT喇~爆炸乳酪野莓, 爆炸藍椰子($48, $48)所謂爆炸係飲品加左爆炸糖, 所以2杯飲品除左本身鮮果/ 椰子味之後, 加添左香甜既糖果味,好岩女仔既胃口呢!
我朋友就係同一個商廈做緊PARTY ROOM生意,
草飼牛肉漢堡配炸薯格 ($92)
full-day breakfast ($108)
沙拉菜淋左甜甜酸酸既柚子汁, 仲有柚子肉,好好食,又開胃
爆炸乳酪野莓, 爆炸藍椰子
($48, $48)

2018-01-20
2018-01-29 38 浏览
今日假日約左朋友一齊去觀塘工厦搵間cafe 坐下,打算做下偽文青傾下計。見到呢間評語都幾好,環境又好似唔錯。一於就揀呢間。去度都幾多人,lunch時間去,都8成full左。見餐廳都有露天座,有客人帶左竉物坐係出面食都ok.假日去,原來有 brunch 食。但就無得試下佢d意粉飯類。最後就揀左個多人食既 Full day breakfast 😋貪佢咩都有得食!😋份量都好多。有燒大蕃茄,牛角包,煙肉,沙律菜,自製鵝肝雞肉批,薯餅,雞肉腸,豬肉腸,火腿,茄汁焗豆,菠菜溫泉蛋大啡菇!!賣相相當之吸引!影相呃like 一流 😎味道方面:🍞個牛角包幾鬆脆,一咬個外皮已經碎哂,而且個包仲係熱既!食落好香好味!雞肉腸豬肉腸,肉質都幾好。個人較喜歡豬肉腸。食落香啲。沙律好正,佢唔單止有生菜,仲有酸椰菜,西柚沙田柚。食落有不同既口感,又開胃。另外,薯餅點上茄汁焗豆 真係好match!😍薯餅炸得好脆。而我覺得最好味就係溫泉蛋菠菜大啡菇 🍄喇!佢個半熟溫泉蛋,一吉開,流哂d蛋黃汁出黎😍連埋個菇一齊食,好 juicy! 襯埋d菠菜,更好吃!😋餐飲叫左鮮雜果茶,生果款色都多,五顏六色。飲落成杯野好清新,甜甜地!幾

見到呢間評語都幾好,環境又好似唔錯。一於就揀呢間。

去度都幾多人,lunch時間去,都8成full左。
見餐廳都有露天座,有客人帶左竉物坐係出面食都ok.

貪佢咩都有得食!😋

賣相相當之吸引!影相呃like 一流 😎

味道方面:

雞肉腸豬肉腸,肉質都幾好。個人較喜歡豬肉腸。食落香啲。

另外,薯餅點上茄汁焗豆 真係好match!😍薯餅炸得好脆。

而我覺得最好味就係溫泉蛋菠菜大啡菇 🍄喇!
佢個半熟溫泉蛋,一吉開,流哂d蛋黃汁出黎😍
連埋個菇一齊食,好 juicy!
襯埋d菠菜,更好吃!😋

餐飲叫左鮮雜果茶,生果款色都多,五顏六色。
飲落成杯野好清新,甜甜地!幾好飲🍹