好多美式嘅burger店 雖然店內環境好但係就略厭嘈吵但呢間就唔會啦就算對正商場外圍 都keep住靚可能因為地點算偏僻可以見到店外景色 都係高級嘅店內就有啲bar feel員工大部分外國人 唔知大家覺唔覺啲員工係外國人 即刻有曬外國feel講番啲野食因為真係試過唔少burger店所以呢間最令我深刻嘅唔係包係有沙律醬係上面嘅薯條因為好少美式burger店會整和風絕對比想像中出色 好多時候出去食都係芝士味但呢間就唔同 好難搵到有美日式風格嘅薯條而burger呢 就記得偏酸嘅 可能係茄醬同黃瓜牛味呢都可以比到80分嘅不過連埋個環境真係食咩都好
好多美式嘅burger店 雖然店內環境好

而burger呢 就記得偏酸嘅 可能係茄醬同黃瓜
牛味呢都可以比到80分嘅
不過連埋個環境真係食咩都好
2019-02-19 163 浏览
2月14日情人節好多餐廳都加價,感覺都貴好多,唔化算。我地今日都早左放工,又知佢無特別加價,決定食下呢個想試好耐既米芝蓮漢堡。我揀左一個經典漢堡,牛肉層都好厚,食落同平時漢堡既牛唔同,平時既牛比較滑同軟冧,肥肉較多,但呢個牛肉肥肉不多,質感厚實,牛肉味更香濃,牛肉亦無過老,中間呈嫩粉紅色。中間有芝士、蕃茄、酸瓜。美中不足係$120 價錢唔平,整體個包份量唔大。薯角剛剛炸好十分香脆美味,可能係用鴨油炸吧,特別香口。米芝蓮級數價錢唔係話超貴,都可以一試。
2月14日情人節好多餐廳都加價,
感覺都貴好多,唔化算。
我地今日都早左放工,又知佢無特別加價,
決定食下呢個想試好耐既米芝蓮漢堡。

我揀左一個經典漢堡,牛肉層都好厚,
食落同平時漢堡既牛唔同,
平時既牛比較滑同軟冧,肥肉較多,
但呢個牛肉肥肉不多,質感厚實,牛肉味更香濃,
牛肉亦無過老,中間呈嫩粉紅色。
中間有芝士、蕃茄、酸瓜。
美中不足係$120 價錢唔平,整體個包份量唔大。

薯角剛剛炸好十分香脆美味,
可能係用鴨油炸吧,特別香口。

米芝蓮級數價錢唔係話超貴,都可以一試。
2019-02-14
  • Duck Fat Fries
  • Burger
2019-02-09 139 浏览
I heard of this place quite often from social media, the famous butcher clubs burger. And I finally had a chance to try it today with major disappointment.There are plenty of options yes, and we ordered a Wu tang burger and a Hogtown.What came was surprising... Surprisingly small. It's literally the size of a kid's meal McDonald's burger. The patty oz looks like it's only 5oz, and there's no choice of any meal so everything has to be ordered separately.I've honestly never seen a burger of this s

I've honestly never seen a burger of this size, I'm from America and this is not acceptable at all.

The taste was also underwhelming. The beef was a bit dry and completely not juicy, nor does it have beef taste to it.

Their duck fat fries are huge chunk of potatoes cut up and fried in duck fat, which sadly also has no flavour whatsoever.

The only reason why I think this chain is so popular is because local HK people haven't tried real American burgers before, but this place really isn't even half the quality nor taste of a simple street corner $5 burger joint in north america.
朋友好鍾意食burger,之前經過K11見到呢間米芝蓮推介的burger餐廳,就好想試下。奈何之前已經食飽飽,難得今日有機會,就去試下係米真係咁好食先!! 😏😏😏😏餐廳座位唔算多,大部分都係吧枱形式,有D可以望住出面街。呢度有9款Burger,有牛肉、豬肉、魚、雞的burger,仲有2款係素食burger。見其實有豬有雞的burger都好似好大個,我怕食唔晒所以叫左The Classic。🙊🙊🙊🙊朋友見佢有素食burger咁特別,就決定試下個Beyond Classic。我地仲叫左兩個薯條,分別係Duck Fat Fries同Thin-cut  Fries  with  Miyo  Dressing。原本冇諗住叫野飲,但係呢度淨係得支裝水,所以就焗住叫左個Coke Plus,要$20都幾唔抵!😰😰😰😰所有野食都係即叫即造,burger需要的時間比較耐,所以係Thin-cut  Fries  with  Miyo  Dressing黎先。雖然佢寫係thin-cut,其實佢同其他餐廳的thick-cut差唔多粗,面頭鋪滿木魚碎,望落好吸引🤤🤤🤤🤤,而且份量都唔細。薯條本身撈左七味粉,少少辣

餐廳座位唔算多,大部分都係吧枱形式,有D可以望住出面街。

雖然佢寫係thin-cut,其實佢同其他餐廳的thick-cut差唔多粗,面頭鋪滿木魚碎,望落好吸引🤤🤤🤤🤤,而且份量都唔細。薯條本身撈左七味粉,少少辣,加埋日本沙律醬同木魚,真係好好食! 😋😋😋😋😋而且熱辣辣脆卜卜,食到停唔到! 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼我地覺得平時經過尖沙咀可以淨叫個薯條黎食,$30,仲抵過食葵廣。

呢個Thin-cut  Fries超乎期待,好好食,但係米芝蓮推介的burger就令人好失望。🙈🙈🙈🙈首先個burger賣相唔吸引,麵包大過塊漢堡好多,望落好似冇咩料係入面咁,同門口米芝蓮推介個樣都差幾遠。(OK,我明圖片只供參考的) 🙊🙊🙊另外,我order左要medium,但係個牛肉黎到係well done😤😤,食落好乾同好嚡,醬汁唔多,好普通。
The  Classic

Beyond Classic 的味道似午餐肉,同樣都好乾,唔算好食。😣😣😣😣朋友仲話個素芝士真係一D芝士味都冇。😂😂😂😂同埋個Duck Fat Fries竟然同個素burger放埋一齊,睇得出呢度的店員唔夠細心。好彩我地兩個都唔係vegan,所以都冇咩所謂,但係如果真係有一個朋友係素食者,咁就唔係幾好囉!🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️

Beyond  Classic  with  Duck  Fat  Fries

我地見到個Duck Fat Fries就明白點解頭先果個叫thin-cut喇,呢度的thick-cut係有薯角就粗,仲要長好多,勁大條!😱😱😱😱食落好似食緊成舊薯仔咁,如果係鍾意食有薯味薯條的朋友仔應該就會好鍾意。😎😎😎😎不過薯條唔算好香,而且唔夠脆,我地都係鍾意之前果個薯條多D。

總括黎講,除左Thin-cut  Fries  with  Miyo  Dressing係好食之外,其他都好普通。我覺得米芝蓮都唔係幾可信。價錢又唔算平,靜雞雞講,我覺得shake shack好食d。🙊🙊🙊🙊

2019-02-05 114 浏览
猜不到人生第一次寫食評係為左佢,無人都可以漏單,摧單都唔認自己漏單,話自己整緊,好快咁轉個頭就比飲品。唔摧連飲品都無,唔係漏點會轉過頭有!!!唔好當我地傻仔啦!原本以為是要付錢落單,所以打算去櫃臺親自落,點知服務員親自過來幫我地落單,但原來親自落完都可以漏,實屬奇蹟,一間米芝連餐廳評分標準是什麼一會事,只係評食物?服務是否有包在其中呢?如果當事服務員實事實報加道歉都可以理解,但可惜係沒有的,漢堡同圖是不符係部分餐廳都會有,所以可以理解,味道算中上,薯條是現炸的所以是熱辣辣的,但漏單扮唔知個下,就真無名火起,正宗新年想開年就非佢莫屬。
2019-01-24 112 浏览
我係一個九龍人,好多時都會係九龍搵下食。今次想食漢堡包,呢度係一個幾好既選擇。店內氣氛幾chill架,全部都係坐bar枱凳,感覺都幾似置身係外國餐廳一樣啊。呢度係自己先去cashier 點餐,搵位坐,因似煎肉需時,要等一陣先有職員送餐,OK既,只要好味就咩都OK啦哈哈簡單的名字:BURGER 簡單往往就係最好味既你睇...勁厚呀!正呀!(流晒口水mood)duck fat fries 好香好薯(餐廳會供應茄汁同芥末醬)
我係一個九龍人,好多時都會係九龍搵下食。
今次想食漢堡包,呢度係一個幾好既選擇。

哈哈
簡單的名字:BURGER
簡單往往就係最好味既

你睇...勁厚呀!正呀!(流晒口水mood)
duck fat fries
好香好薯
(餐廳會供應茄汁同芥末醬)
2019-01-23 103 浏览
星期日的下午想邪惡一下 原來呢間店連續四年被列入米芝蓮指南第一次食 都係揀D大路款 The Classic 經典漢堡 $120(芝士漢堡配楓糖煙肉、蕃茄、酸瓜及秘製醬汁) The Hogtown 小鎮豬牛堡 $160(經典乾式熟成牛肉漢堡扒、手撕慢煮豬肉、加拿大煙肉、腌蔥頭、百里香、蜂蜜芥末醬及車打芝士) 賣相同Menu上的圖片有落差 兩個包食落肉質Juicy 醬汁惹味 Thin-Cut Fries 🍟 幼著條 $20食Burger 又點可以唔配薯條 因為無set 所以另外加錢要比我想像中粗 薯條連皮 而且唔會好油 算唔錯 的確佢地Burger 用的係靚肉 所以價錢都有返咁上下 呢個價錢 好食係一定要米芝蓮推介都係一試無妨啦 總不能成日食下次都係發掘下香港其他的漢堡包店好了😅😅

星期日的下午想邪惡一下
原來呢間店連續四年被列入米芝蓮指南
第一次食 都係揀D大路款

The Classic 經典漢堡 $120
(芝士漢堡配楓糖煙肉、蕃茄、酸瓜及秘製醬汁)

The Hogtown 小鎮豬牛堡 $160

米芝蓮推介都係一試無妨啦 總不能成日食
下次都係發掘下香港其他的漢堡包店好了😅😅
2018-12-23
2018-12-15 185 浏览
The classic burger is simply great. I love it. Today I visited the store in Tsim Sha Tsui. The man waiter was not great at all. I and my son visited. He gave only one set of menu. I had to asked twice and he seemed impatient. He cared about the pretty waitress more than the customers. If you see the waitress, you may understand.
今日放工同埋同事去附近睇下有咩食啦,見到一間平時午市好多人食既漢堡店🍔,今日竟然唔駛等,咁就當然去試試啦,呢間漢堡包店個裝修格局都好美式。入到去個侍應即時安排位置同介紹餐牌既食物,服務幾好。見到佢地既漢堡口味都好多元化,侍應話最多人食既係經典漢堡,但見其他款式都好吸引囉...有雙層芝士🧀、雞肉🐔、豬肉🐖、有spicy既🌶,真係搞到我有選擇困難...但見到原來呢度連食素既顧客都照顧到,佢有個叫做清新素漢堡,都算幾窩心♥️。點知侍應話呢期仲有個新口味推出,就係軟殼蟹🦀漢堡。嘩~~ 我同事最愛食熱氣野,所以諗都唔諗就點呢個...最後我就要個經典漢堡🍔。佢個軟殼蟹漢堡原來仲有個幼薯條跟餐送,而我呢因為無,所以侍應都即時介紹左呢度好出名既薯條🍟,係用鴨油炸既薯角,好多人都必點,咁去得呢到當然唔放過啦,另外我地就點多一款火熱雞槌(大)🍗,加多兩罐汽水,兩個人食應該好夠啦...係等緊既途中聽住音樂傾下計真係無得頂,不過俾我留意到原本呢度係間米芝蓮推介既餐廳😲😲,唔怪之得成個環境都好舒服啦~ 等左一陣間就已經有香噴噴既美食送到啦,漢堡包再配埋薯條呢一個組合,呢基本上已經無得頂,加上佢用木盤襯底,有的vi

等左一陣間就已經有香噴噴既美食送到啦,漢堡包再配埋薯條呢一個組合,呢基本上已經無得頂,加上佢用木盤襯底,有的vintage既感覺,未食已經口水流啦
。不過當然要相機食先啦~ 轉個頭黎埋個雞槌,我地就開餐啦~ 🍴

新加坡香辣軟殼蟹堡

男同事個款軟殼蟹漢堡都好大份,仲好有新加坡特色,入面有的椒絲🌶賣相都好靚,另外配埋個特製既辣蟹醬,睇見又惹味又開胃。我都切左少少食... 個軟殼蟹係即叫即炸,真正做到外脆內軟,加埋個醬食口感好豐富。另外旁邊既幼薯條都唔算幼,而且食落仲有好香既薯味,入口熱辣辣真係好正。

經典漢堡

而我自己呢個經典既漢堡都唔簡單,入面既配料都好多,有牛肉之餘,有塊番茄、煙肉塊、生菜、芝士,淨係個賣相份量都已經好巨型啦。食個時真係一口都咬唔晒,佢份牛肉好厚好有肉汁,加埋的配菜食真係唔會太過濟。不過佢另一個主角就係旁邊既用鴨油炸既薯角啦,薯角炸得金黃色,而且佢既香味真係濃過普通薯條好多,當然又係即叫即炸,食落勁脆口同埋真係有個種甘香既味道,好好食。

火熱雞鎚

最後到個份雞槌啦,因為我地叫左個大份量既,所以都係要靠個同事食多的。個雞槌個皮好脆
,的肉都有好多肉汁,唔會炸到乾晒,另外配埋佢呢個藍芝士醬食,食落就唔會咁熱氣,佢整體既味道都好平均,真係好好食啊。

其後同個侍應傾多兩句,原來佢話個漢堡都可以自選配料,如果想豐富的都可以按照佢餐牌個的配料咁加,真係要幾大有幾大...。

食完埋單呢餐每人$200,我就覺得好抵啦,環境加上味道,整件事都好配合,係中環呢到旺中帶靜既地方,呢間餐廳下次要再幫襯啊。同埋幾個朋友一齊傾下偈飲下酒,呢間米芝蓮絕對係一個好選擇。
2018-10-25
新加坡香辣軟殼蟹堡
經典漢堡
火熱雞鎚
2018-11-16 209 浏览
用100%澳洲穀飼牛肉整漢堡扒🇦🇺,加上蘇格蘭麵包,外國風味Burger店👨🏼店內有一半係外國客幫襯! “雞”不可失 用雞腿肉,新鮮乳酪醃製重複炸脆,塗上Frank’s Red Hot辣汁,再加藍芝士、酸瓜、椰絲沙律菜等而成。另加左煎蛋($10),比起圖片細左同矮左少少,有啲失望,不過味道拎返分,雞肉用乳酪炸,炸完都好嫩滑😜,麵包當然塗過牛油再拎去烘,唔算太脆但麵包鬆軟。美中不足係選用左辣汁,個人認為有啲過油。小鎮豬牛堡 手撕慢煮豬肉、加拿大煙肉、乾式熟成牛肉漢堡扒、腌蒽頭、百里香、車打芝士,配上蜂蜜芥末醬😳我更愛呢款!豬肉份量多,手撕豬肉撕得頗幼,而且用左秘製醬汁醃好入味惹味😍芝士夠大片,熟成牛肉係用牛臂肉、牛肩肉同牛腩製成,因用風乾技術,食落較乾身冇咁油膩,但不乏鬆化口感,牛味濃郁。鴨油炸粗薯條食落唔太分得岀係用上鴨油,外層可以炸得更脆🤨

鴨油炸粗薯條
食落唔太分得岀係用上鴨油,外層可以炸得更脆🤨
2018-11-16 126 浏览
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G34-35舖Shop G34-35, G/F, K11 Art Mall, 18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui港鐵尖沙咀/尖東站 D2 出口, 步行約2分鐘餐廳只賣漢堡,比起香港其他美式的漢堡包專門店的選擇還要少;餐牌簡單,正正在收銀處正上方,為了方便客人,同時都放了一張小餐牌在收銀處。但正正店子只賣漢堡,比其他店子更專門研究在肉類的品質控制,處理肉類方面十分出色。每張收據上都印有一個號碼,漢堡包完成後後,就會捧着漢堡包、叫號碼、等待客人回應,把漢堡包送過來。我叫左德州傑克香辣堡、幼薯條、罐裝可樂($150)漢堡材料好足,有乾式熟成牛肉漢堡扒、脆辣Tabasco洋蔥 、楓糖煙肉、火箭菜和番茄沙律,醬汁方面係Dr Pepper燒烤醬。我要張大個口先勉強可以一次過食到成個包XD呢個香辣堡味道層次豐富,惹味十足!薯條就夠脆身又熱辣辣~~
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G34-35舖
港鐵尖沙咀/尖東站 D2 出口, 步行約2分鐘
餐廳只賣漢堡,比起香港其他美式的漢堡包專門店的選擇還要少;
我自己住過外國一排,所以都多食Burger,雖然冇乜研究,但畢竟外國既Burger質素高,所以都會嘴刁左,呢間聽聞左好耐,仲要係米芝蓮推介,標榜用100%澳洲穀飼牛肉整漢堡扒,試下同我係外國食開既一唔一樣先!餐廳環境有bar枱位,都有望街景位,設計係幾外國風,估唔到店內有一半係外國客幫襯,睇黎應該真係幾正宗喎~食物選擇Burger店都離不開係果幾樣啦,呢間都係,burger有十款左右,而款式都多變化既,唔係靜係得牛肉漢堡,定價就貴啲,因為全部得一個包,但都$120-160。鴨油炸粗薯條 $30見佢特登話用鴨油炸,我估係有啲唔同掛?所以先點黎試下,但食落又真係唔太分得岀係用左鴨油,外層都唔夠脆,一般之作。 “雞”不可失 $140麵包係用蘇格蘭麵包,呢款有雞腿肉,係經過新鮮乳酪醃製重複炸脆,塗上Frank’s Red Hot辣汁,再加藍芝士、酸瓜、椰絲沙律菜等而成。另加左煎蛋($10),比起圖片細左同矮左少少,都有啲失望,不過味道都ok 既,因為雞肉用乳酪炸,炸完都仲係嫩滑,而麵包當然塗過牛油再拎去烘,唔算太脆但麵包鬆軟,美中不足係選用左辣汁,有啲過油,同埋令到個包焾左,呢個扣分。小鎮豬牛

餐廳環境

食物選擇

鴨油炸粗薯條 $30

“雞”不可失 $140

小鎮豬牛堡 $160
小鎮豬牛堡

呢款就用手撕慢煮豬肉、加拿大煙肉、乾式熟成牛肉漢堡扒、腌蒽頭、百里香、車打芝士,配上蜂蜜芥末醬,比起雞,呢款好食好多。豬肉份量夠多,睇到佢啲手撕豬肉撕得幾夠幼,而且用左秘製醬汁醃豬肉好入味同惹味,芝士夠哂大片,至於熟成牛肉係用牛臂肉、牛肩肉同牛腩製成,因為用風乾技術,食落就比較乾身冇咁油膩,但都有鬆化口感,不過我中意juicy 啲既牛,佢用風乾技術反而冇咁岩我,我覺得乾左少少。

佢係米芝蓮推介,唔係米芝連拎星,有分別既,對我黎講有啲期望太大,如果係外國,呢間只係一間好正常水準發揮既Burger店,但如果以香港黎講,佢都算係中上水平架啦,收貨既。
2018-11-01
2018-11-01 155 浏览
Red Fire Rooster (Small)今次要左份量少d既small size雞翼 一碟有3隻醬汁酸酸辣辣好開胃 食咗好耐之後辣味仲繼續停留起口入面好特別 配埋平時好少見既藍芝士醬 建議點少少起雞翼面去提升雞翼既味道Duck Fries 🍟 平時好少見到用鴨油去炸薯條 薯條係薯角更加有口感 變得更加濃味香口 即使唔用額外既調味料已經好夠味The Classic 煙肉好脆成功增加左成個burger既口感 漢堡排超級厚身juicy 入面係好靚既5成熟 外層輕輕燒烤過 保留到岩岩燒烤完既脆身 芝士熱溶左起漢堡排既上面 好邪惡The Hogtown 配上左微辣既醬汁 從來食burger都未食過呢個醬 覺得好特別呀 手撕豬好幼嫩 另人食完一次好想再試!因為配料好足 所以成個burger既口感好豐富
Red Fire Rooster (Small)
今次要左份量少d既small size雞翼 一碟有3隻

Duck Fries 🍟

The Classic

The Hogtown
2018-10-28 152 浏览
朋友是burger控,她一直很想吃這家餐廳的漢堡,今天約我前來吃晚餐我們點了經典的牛肉漢堡和雞肉漢堡,滿滿的期待先來的雞肉漢堡和沙律,店員很好,知道我們不想吃辣,所以特地幫我們醬汁另外上。雞肉有兩大舊,厚度上就十分有誠意。它的表皮炸得黃金香脆,內裏多汁嫩滑,本身嘅調味都好足夠。另外一款係經典牛肉漢堡。牛肉漢堡扒厚度十足,牛味濃郁,兩面煎得香脆,肉汁鎖住喺舊漢堡扒裏。薯條係粗薯條,薯肉飽滿,經典食法配茄汁,就算咩醬都唔蘸都已經夠鹽味配有香脆煙肉同埋酸瓜,正!其實塊面包都好鬆軟,茶想牛油焗得夠脆,唔需要有太多嘅醬汁都已經好豐富!最後仲有個小食,係炸雞錘,味道酸酸辣辣,十分惹味。總括而言,我同朋友嘅感覺都唔錯,有機會下次再試其他食物!
我們點了經典的牛肉漢堡和雞肉漢堡,滿滿的期待

另外一款係經典牛肉漢堡。

最後仲有個小食,係炸雞錘,味道酸酸辣辣,十分惹味。

總括而言,我同朋友嘅感覺都唔錯,有機會下次再試其他食物!

2018-10-18 1332 浏览
之前已經想試呢一間漢堡包店,因為佢嘅店舖裝修都幾吸引我。佢哋係以木為主好有美式小店嘅情調,俾人感覺好chill好relax...🍻🍻🍻但係上次經過嘅時候見到鋪頭入面都坐滿住客人,所以冇食到...今日難得嚟到嘅時候店內得八成人,仲有少量嘅座位之下就決心黎試一試啦!門口貼住米之蓮推介見佢地門口貼住左新推出既包因為呢個包係新推出,而且係軟殼蟹! 所以我地就要左一個$120 你可以睇多隻蟹基本上佔咗個包嘅一大半,個包雖然唔大...但係都足夠令一個女仔食得飽個包嘅味道都唔錯,佢配上後面嗰兜新加坡辣蟹醬嗰兜醬係呢一個餐嘅精華! 好香椰汁🥥沙嗲味...入面仲有d辣椒🌶️蛋白之類...總之佢係好似一道咖喱炒蟹咁樣😂😂😂非常好味同惹味既漢堡包😬😬😬而且佢嘅薯條係外脆內軟...就算凍左啲薯條出面係脆嘅...好食😋😋😋😋😋Duck fat fries $30薯條?薯角?傻傻分不清🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️但佢既味道第一口食落去食係比上面果份薯條香d...🍟唔知顏色關唔關事...而且份量好夠!The classic $120樣貌就冇相咁靚既... 但材料係有齊的😂😂😂秘製醬汁...煙肉最值得一提既係佢塊扒好厚!
門口貼住米之蓮推介

見佢地門口貼住左新推出既包
因為呢個包係新推出,而且係軟殼蟹! 所以我地就要左一個
個包嘅味道都唔錯,佢配上後面嗰兜新加坡辣蟹醬
而且佢嘅薯條係外脆內軟...
就算凍左啲薯條出面係脆嘅...好食😋😋😋😋😋
Singapore chilli crab burger

Duck fat fries $30
薯條?薯角?傻傻分不清🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
而且份量好夠!

The classic $120
樣貌就冇相咁靚既... 但材料係有齊的😂😂😂
秘製醬汁...煙肉
最值得一提既係佢塊扒好厚! 煎到外面脆卜卜但入面都仲係好juicy!!👍🏻👍🏻👍🏻

Red fire rooster wings $50(3pcs) $88(5pcs)
雞槌黎既!味道酸酸辣辣幾開胃👍🏻👍🏻
2018-10-17