2023-06-15
☆ 𝙏𝙝𝙚 𝙂𝙡𝙖𝙨𝙨九龍灣宏照道19號金利豐國際中心地舖✦ Roasted Baby Chicken好靚仔嘅燒春雞,皮脆得黎又薄,仲要皮肉之間無多餘肥膏,肉質嫩滑又入味,好好食呀!有需要嘅話影完相仲可以幫你手切埋,真係好好。✦ Sautéed Clams蜆肉分量好多又肥嘟嘟,店員介紹個汁係用左蕃茄同龍蝦煮成,食落好鮮味。✦ Mezze Maniche Carbonaracarbonara芝士味濃,用左Handmade嘅短意粉,比較少見,食落幾彈牙有口感,幾出色。✦ Classic Tiramisu餅底係呢到新鮮整,比較硬身一d,但偏偏咁就更加深得我心,係有意大利嘅感覺♡✦ Apple Cinnamon Soda淡淡蘋果同肉桂味,係我鍾意嘅味道,同埋連塊蘋果乾都係餐廳自己烘乾架!✦ Latte 咖啡豆係餐廳呢到自己炒,本身調左帶少少甜味,所以建議糖都唔洗落,少爺話好好飲!由一開始嘅自家製酸種麵包已經感受到餐廳嘅認真,到每一道菜嘅細節位,好多都係餐廳自家製嘅野,好欣賞呢到嘅認真!環境又靚服務又好,強烈推薦比大家呀!
☆ 𝙏𝙝𝙚 𝙂𝙡𝙖𝙨𝙨
九龍灣宏照道19號金利豐國際中心地舖 ✦ Roasted Baby Chicken
有需要嘅話影完相仲可以幫你手切埋,真係好好。 ✦ Sautéed Clams
蜆肉分量好多又肥嘟嘟,店員介紹個汁係用左蕃茄同龍蝦煮成,食落好鮮味。 ✦ Mezze Maniche Carbonara
carbonara芝士味濃,用左Handmade嘅短意粉,比較少見,食落幾彈牙有口感,幾出色。 ✦ Classic Tiramisu
餅底係呢到新鮮整,比較硬身一d,但偏偏咁就更加深得我心,係有意大利嘅感覺♡ ✦ Apple Cinnamon Soda
✦ Latte
咖啡豆係餐廳呢到自己炒,本身調左帶少少甜味,所以建議糖都唔洗落,少爺話好好飲! 由一開始嘅自家製酸種麵包已經感受到餐廳嘅認真,到每一道菜嘅細節位,好多都係餐廳自家製嘅野,好欣賞呢到嘅認真!環境又靚服務又好,強烈推薦比大家呀!