2024-01-14
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯🌟將軍澳少有炭燒美國頂級穀飼熟成牛依家天氣唔會太凍又唔會太熱,最啱係去將軍澳海濱食下晚餐。今次我就到訪將軍澳嘅地中海餐廳「The Hunter」,仲聽講佢地嘅大廚都係當地人,同時引入好多國外嘅優質材料,感覺今餐一定好有驚喜。Ribeye 400g $480餐廳最出名就得牛扒,淨係塊扒都好講究。佢地引入美國1855黑安格斯頂級Prime牛扒。當地嘅牛經過365日穀飼而且冇用過任何激素和抗生素添,所以食用安全有保證。另外牛扒再經過21日嘅乾式熟成,煮嘅時候配合炭燒。牛扒嘅炭燒外層外面真係好少食到,熟成後肉質更加軟腍和肉香都提升。Tuna Tartare $198選用黃鮨吞拿魚,口感會爽口好多,配搭泡菜和茄子蓉令到魚鮨嘅甜味更加突出。Chargrilled Chicken $298選用本地嘅黃油雞,再用炭火燒香,可以見到雞皮燒到好香脆。值得一提內層肉質完全唔怕乾,仲要夠嫩又多汁。飲品方面就試左Lavender Sea和Fizzle Swizzle,打卡都一流架。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!
🌟將軍澳少有炭燒美國頂級穀飼熟成牛
Ribeye 400g $480
Tuna Tartare $198
Chargrilled Chicken $298
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
THE HUNTER (將軍澳)
將軍澳唐賢街29號藍塘傲地下11號舖