2024-10-21 365 浏览
原本諗住開開心心去慶祝食見到評語都唔錯點知去到服務,完全冇熱誠😂類似經理嘅物體做黑口黑面服務都唔好講啦食物葵芳都算係美食天堂,我從來都未食過一間餐廳可以令我唔想叫甜品,想cut埋最後一道菜就走Uni and scallop linguine首先海膽真係好唔新鮮啲意粉又十分之硬,筷子就正常發揮,總之三樣嘢加埋一啲都唔協調(可能會問問題就出聲點解唔投訴我投訴都費事見到佢哋啲服務)係上咗main course 先上前菜🙃Salmon Tacos(3pcs)佢嗰塊餅完全完全唔好食同入邊啲配菜又係完全唔協調,不過值得有記憶嘅就剩係得個汁都正常發揮。最後最後原本想cut order,但給唔切嘅Roast chicken waffle窩夫原本都算係精粹,但係整得Overcooked雞肉碎嫩口,但係冇味🧐難得生日想輕身都想要好嘅環境及美食,但係一樣都冇唔緊要啦,希望2025都會繼續好唔好俾呢一餐影響😌
原本諗住開開心心去慶祝食
見到評語都唔錯
點知去到服務,完全冇熱誠😂
類似經理嘅物體做黑口黑面
服務都唔好講啦
食物

Uni and scallop linguine
首先海膽真係好唔新鮮啲意粉又十分之硬,

係上咗main course 先上前菜🙃

Salmon Tacos(3pcs)

最後最後原本想cut order,但給唔切嘅
Roast chicken waffle
窩夫原本都算係精粹,但係整得Overcooked

雞肉碎嫩口,但係冇味🧐

難得生日想輕身都想要好嘅環境及美食,
但係一樣都冇
唔緊要啦,希望2025都會繼續好唔好俾呢一餐影響😌
2024-10-21 315 浏览
Matcha Cream Pancake🥞班㦸空氣感滿滿,入口即溶🥰抹茶忌廉醬好濃,紅豆,脆米& 抹茶蕨餅好好味🤤好有日本風。Burrata Prosciutto🍕好鍾意食薄Pizza 個邊好脆口,有Burrata 芝士,巴馬火腿,蕃茄,火箭菜&燈籠椒,樣樣都好鬼正。Pancetta Carbonara🍝意式煙肉厚切,所以口感好好👍🏻醬汁加埋芝士好好味,意粉軟硬適中。Mint Chocolate Mike Shake🥤好香薄荷味,好鍾意有忌廉,撈埋好濃好好飲呀⋯⋯Pink Guava Soda, NEON Fruit Sodas🥤紅石榴好特別,飲落更加清新。
Matcha Cream Pancake🥞

Burrata Prosciutto🍕

Pancetta Carbonara🍝

Mint Chocolate Mike Shake🥤
好香薄荷味,好鍾意有忌廉,撈埋好濃好好飲呀⋯⋯

紅石榴好特別,飲落更加清新。
2024-10-20 242 浏览
葵芳新都會廣場有間西餐廳新開,一於試試。首先試咗佢哋嘅 Burrata Prosciutto pizza $188,嗰個Burrata芝士真係幾滑,配埋巴馬火腿,鹹香適中。Pizza🍕 即刻整熱辣辣,蕃茄同火箭菜增添咗一份清新感,燈籠椒帶少少甜味,整體味道層次分明。至於 Calamari Squid Ink Pasta $142。墨魚汁意粉香濃但唔會太重,煮得啱啱好唔會太腍。墨魚圈爽口彈牙,配埋微辣嘅調味。接住嚟就試咗 Strawberry & Custard Waffle$115🧇呢個窩夫軟身肉麵包口感,士多啤梨🍓酸酸甜甜,加埋焦糖薄脆,脆脆地。士多啤梨醬配上忌廉吉士醬,甜度啱啱好。飲品方面,我試咗佢哋嘅有機綠茶同洋甘菊茶。綠茶清香;洋甘菊茶就平和舒服,飲杯熱茶真係perfect ending。

葵芳新都會廣場有間西餐廳新開,一於試試。

1919 浏览

2024-10-20 242 浏览
新都會高質Cafe🌟Cafe環境不錯,坐得好舒服~位置比較空曠,透過玻璃窗門可以望到戶外環境,感覺好relax❤️Pulled Pork & Pineapple 呢個手撕豬肉pizza好有驚喜!個人認為性價比好高餅底煙靭又咬口,仲好足料添~另外跟咗個乳酪醬,又畫龍點睛嘅效果👍🏻MO burger安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇、芝士漢堡呢個組合好難會唔好食!安格斯牛肉味道香濃,外層煎得焦香,油脂味道好香👍🏻The Pantry Cafe (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號
新都會高質Cafe🌟

Pulled Pork & Pineapple
呢個手撕豬肉pizza好有驚喜!個人認為性價比好高

MO burger
安格斯牛肉、炒洋蔥蘑菇、芝士漢堡

The Pantry Cafe (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號
老實講 我食野通常都會避開靚靚打卡cafe 因為通常都味道都冇咩驚喜但又唔平😂😂 但呢度就係除左靚之外 食物味道有驚喜喎 而且計番食材定價唔算好高 算係食過嘅cafe之中味道幾出色嘅一間!🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)呢個食材配搭收呢個價唔過份 而且海膽真係大大一舊 勁動L 除左帶子同蟹肉都咁鮮味之餘 個汁都好creamy 而且係可以啖啖意粉都沾滿忌廉汁 非常出色 食到我同朋友lamlam脷 大推呢個意粉🫶🏻🫶🏻🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)相對之下呢個飯都失色少少 但大蝦真係極大!可能因為冬蔭公risotto都係唔少fusion菜嘅配搭 驚喜相對冇咁大 而價錢都高過海膽意粉少少🤓🥪白酒青口配多士($79)青口份量都幾多 多士唔係普通烘多士 係牛油味好重 比較軟 介乎喺多士同丹麥酥之間質地同味道 食落好香 配埋白酒忌廉汁非常夾 青口都大大隻 值得叫😆😆🥤焦糖脆脆奶昔($69)甜品同飲品都係出名嘅 就試試手工奶昔 雲呢拿味 質地好稠足料 不過要提醒大家呢杯野真係極邪惡 液體雪糕 😂😂🍮菠蘿椰子pancake($119)賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好

🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)

🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)

🥪白酒青口配多士($79)

🥤焦糖脆脆奶昔($69)

甜品同飲品都係出名嘅

🍮菠蘿椰子pancake($119)

賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好甜 不過因此pancake味道會比較淡 菠蘿同椰子呢個配搭唔算好夾 不過菠蘿燒得非常甜 愛菠蘿之人可以一試👻👻
2024-10-18 207 浏览
餐廳裝潢清新森系風格配搭木質藤椅、綠色植物,充滿歐陸式風情。主打梳乎厘厚班戟及各式意粉、漢堡等菜式,賣相精緻吸引。Four Cheese六角星星外型十分吸晴,用上四款芝士,有水牛芝士、藍芝士醬、水牛芝士及意式軟芝士,芝士下得重手,鹹香惹味,香口不油膩。White Wine Mussels藍青口極具鮮味及海水味,肉質和氣味極佳,加上香濃忌廉,味道十分配合。吃剩的忌廉汁還可以用來沾多士食。Buttermilk Chicken Salad賣相色彩繽紛,沙律菜新鮮清爽,有烤雞扒、牛油果、煙肉、溫泉蛋等,份量十足。Black Truffle Cheese Chips一上檯黑松露的香氣十足,薯條淋上車打芝士醬,導致薯條軟淋,但味道幾特別。
餐廳裝潢清新森系風格
配搭木質藤椅、綠色植物,充滿歐陸式風情。
主打梳乎厘厚班戟及各式意粉、漢堡等菜式,賣相精緻吸引。
White Wine Mussels
吃剩的忌廉汁還可以用來沾多士食。
Black Truffle Cheese Chips
Black Truffle Cheese Chips
2024-10-14 376 浏览
難得有時間,見有新開cafe一於同老公去食Burrata Prosciutto pizza芝士好香,薄餅好薄脆,配埋鹹香巴馬火腿整個pizza 層次分明口感豐富,yummy。Pancetta Carbonara麵條好煙韌彈牙!挾著濃郁醬汁加埋滿滿煙肉同蘑菇🍄‍🟫超正燒安格斯澳洲穀飼牛扒我地選7成熟,外皮燒得外脆內軟,鎖住肉汁鮮美,都好香牛味搭配特製調味料同薯容都好好食凍檸茶,薄荷朱古力,超清新的薄荷香氣有粒粒濃郁朱古力,正👅
難得有時間,見有新開cafe一於同老公去食

Burrata Prosciutto pizza
芝士好香,薄餅好薄脆,配埋鹹香巴馬火腿
整個pizza 層次分明
口感豐富,yummy。

Pancetta Carbonara
麵條好煙韌彈牙!挾著濃郁醬汁
加埋滿滿煙肉同蘑菇🍄‍🟫超正

燒安格斯澳洲穀飼牛扒
我地選7成熟,外皮燒得外脆內軟,
鎖住肉汁鮮美,都好香牛味
搭配特製調味料同薯容都好好食

凍檸茶,薄荷朱古力,超清新的薄荷香氣
有粒粒濃郁朱古力,正👅

2024-10-08
庆祝纪念
纪念日
2024-10-13 340 浏览
今日跟同事去新都會食午餐,話間餐廳午餐同甜品班戟都好好食😋而且環境都幾靚中午套餐都幾好選擇,我就簡焗芝士帆立貝,香草忌廉汁意粉🍝有沙律🥗仲有飲品,我就突然好想飲奶惜😂都加小小錢就可以轉特飲👍雞絲沙律菜,雖然細細碗,但沙律菜好特別好清新🥗,加入橄欖油同埋意大利醋,好醒胃😋芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄香草意粉,好中意佢用左粗意大利粉,加上香草味汁好濃,意大利粉夠粗吸收香草汁,仲有幾粒細帆立貝,口感好豐富😋同事叫左煙三文魚,溫泉雞蛋,甘籃葉,玉子豆腐,本菇,味噌梅子汁焗飯,睇個名都已覺得好豐富😍好大一舊三文魚,三文魚肉夠厚身,掩味剛剛好,肉唔會煎都硬,同事話好中意飯口感同味道溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋最中意甜品上場,士多啤梨奶惜😋好靚😍好cream ,士多啤梨🍓好正Ricotta厚班戟5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎菠蘿真係好好食,好甜帶點焦糖香,班戟夠厚,吸收椰子醬同菠蘿既甜味,真係好滿足,唔怪之得啲人話食甜品係會特別開心🥳

芝士焗帶子,焗帶子岩岩熟,加上芝士既香,正😄

溫泉蛋跟味噌飯好似食緊日本飯,配菜又好食😋

Ricotta厚班戟

5小時低溫慢烤焦糖菠蘿椰子醬,牛油酥餅碎
2024-10-12 115 浏览
French toast that we waited for an hour for… Not worth the money or the wait. Staff were not helpful either. The food was hot but lost our appetite becayse we had to wait so long for it. We were told it would take 20 minutes and then we had finished our drinks and then we also had to wait longer because they were super busy in the kitchen, even though other people got their food before us, even though we had arrived way before them. Staff were not very apologetic either.
Apple  Crumble  French  Toast
2024-10-12 313 浏览
最近同朋友約左一齊去葵廣買衫,行完街之後決定去附近嘅新都會廣場食dinner。見到有pancake食就決定揀The Pantry Cafe***我地叫左個抹茶cream pancake 非常鬆軟富有空氣感 除左有好多抹茶忌廉醬之外 仲有紅豆脆米同抹茶mochi Pancake係必食 一定要叫 另外我地叫左兩個主食 黑松露蘑菇溫泉蛋意粉同煎牛扒配焗蔬菜 意粉軟硬適中 有好香嘅黑松露味 牛扒七成熟都唔會話好硬 鮮嫩多汁 有大量嘅蔬菜 減輕油膩感 值得一提係杯熱情果梳打好fresh
***
2024-10-11 254 浏览
新都會廣場頂層The Pantry Cafe開業了幾個月都未食過,今日同事話想去試試,午餐時段門口已經開始有人在等位,等了一會餐廳職員安排了靠近落地玻璃位置,景觀挺開揚。餐廳裝修格調簡約以木系大地色為主,地方挺寬敞坐得舒服,感覺很悠閒。打開Menu有很多選擇,每款都很想試。最後我們點了Lunch Set,附餐湯或沙律,還有飲品。凍朱古力,朱古力味濃郁。香橙梳打,味道清新解渴。焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉$148大大隻芝士焗帆立貝,芝士味香濃,帆立貝鮮甜,香草忌廉汁意粉伴了幾粒小原貝、蘑菇,意粉吸收了香滑忌廉汁好Creamy。😋蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158, 羊腳肉伴着薯蓉來食一點都不覺臊味,醬汁味道配搭特別。The Pantry’s Pancake$108在厚pancake上加上牛油和糖漿,入口即溶太好味,必食!

打開Menu有很多選擇,每款都很想試。
最後我們點了Lunch Set,附餐湯或沙律,還有飲品。
凍朱古力,朱古力味濃郁。香橙梳打,味道清新解渴。
焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉$148

蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158,
羊腳肉伴着薯蓉來食一點都不覺臊味,醬汁味道配搭特別。
蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158
The Pantry’s Pancake$108
在厚pancake上加上牛油和糖漿,入口即溶太好味,必食!
2024-10-09
蕃茄燴羊腳肉伴薯蓉&酸種麵包$158
The Pantry’s Pancake$108
  • 焗芝士帆立貝、香草忌廉汁意粉
2024-10-11 254 浏览
the pantry cafe , 地址位於葵芳興芳路223號新都會廣場5樓,葵芳地鐵站穿過天橋就到,非常方便餐廳環境舒適,佈置簡單,坐得舒服,餐廳仲有分好多款小食同主食加特色飲品,適合一班人傾偈聚餐Calamari squid ink pasta $142魷魚芥末忌廉汁蜜汁意粉蕃茄沙沙黑色嘅意粉配上忌廉汁味道濃厚,又夠cream用咗蕃茄切粒作為伴菜,令意粉添上色彩,魷魚爽口彈牙,墨意粉雖然黑色,但係味道比起普通意粉香濃,意粉軟硬度適中,份量都相當多午餐揀咗是日餐湯,甘筍湯甘筍湯熱辣辣,有濃郁嘅甘筍,味道又夠Creamy ,顏色仲好吸睛煙三文魚牛油果炒滑蛋窩夫沙律,蜜糖芥末醬$142窩夫份量非常多,熱辣辣做到外脆內軟,旁邊仲有蜜糖芥茉醬作調味,三文魚有三大片,份量相當多,鹹鹹的好惹味,牛油果仲好新鮮有半隻,旁邊仲有滑蛋,炒到非常Creamy,會有新鮮鮮綠色嘅蔬菜作為沙律,呢個午餐夠晒健康午餐加$10就可以有特飲Passion fruit calamari soda 水果嘅特飲,配新鮮生果,凍冰冰,消暑又解渴燒紐西蘭羊扒半燒汁燒雜菜薯蓉$248羊扒有三小件,肉質嫩滑冇so 味,旁邊配有燒

Calamari squid ink pasta $142
魷魚芥末忌廉汁蜜汁意粉蕃茄沙沙

午餐揀咗是日餐湯,甘筍湯

煙三文魚牛油果炒滑蛋窩夫沙律,蜜糖芥末醬$142

午餐加$10就可以有特飲
Passion fruit calamari soda
水果嘅特飲,配新鮮生果,凍冰冰,消暑又解渴

燒紐西蘭羊扒半燒汁燒雜菜薯蓉$248
羊扒有三小件,肉質嫩滑冇so 味,旁邊配有燒汁,配菜有車厘茄,顏色呈鮮紅色,夠晒新鮮,仲有幾條蘆筍,下面配有薯蓉,食完夠晒飽肚
2024-10-10 210 浏览
帶呀女來公園玩,見到新cafe😍地方木系坐得又好舒服,仲有兒童餐具好baby friendly👍🏻.呢到lunch set好正!有高質蘑菇湯或沙律,仲可以嘆杯靚咖啡☕️咖啡拉花好吸睛😍飲落香濃細滑,凍熱一樣正👍🏻.➡️必點燒三文魚黑松露意大利飯,超大件三文魚😍厚肉鮮味,意大利飯好香黑松露香味,口感濕潤超級好味😋 ➡️Eel & Tamago Pizza相當特別,日式鰻魚、玉子燒、枝豆&馬蘇里拉芝士的配搭無諗過味道咁搭👍🏻➡️漢堡包用上安格斯牛肉,啖啖肉牛味濃厚,再配搭炒洋蔥蘑菇&芝士,食得滋味🤤仲有呀表最愛的暑條🍟 ➡️Salmon tacos🌮 好有驚喜,擺盤好用心,脆脆入面包住三文魚、酸椰菜、青瓜、蕃茄莎莎,配上牛油果醬、酸忌廉、羅馬生菜&蜜糖是拉差醬,口味清新👍🏻

2024-10-07 262 浏览
Ooo葵芳清新CafeooO葵芳以後有好餐廳食飯了The Pantry 佈置設計簡約 環境舒適餐廳有多款小食主食甜品及特色飲料 非常合適傾計聚餐OooooOSalmon Tacos🍳 $88豐富又清新的 Tacos 脆脆的外皮內包一口三文魚 酸椰菜 青瓜 蕃茄莎莎再配上牛油果醬 酸忌廉 羅馬生菜 蜜糖是拉差醬 口感味道滿分OooooOSalmon Risotto Bowl $168三文魚煎致皮脆肉滑 香口 最出色是以日式麵豉去煮意大利飯 加上日式溫泉蛋 值得一試的日式意大利飯,OooooO白酒藍青口配多士 $79配菜的及士才是主角 香脆可口配上白酒汁及藍青口 非常美味 如果可以多幾塊多士更好 OooooOPull Pork Lasagna Roll $158食用時才知道千層麵是整大片包著慢煮手撕豬肉反酸椰菜加上蕃茄汁及芝士TOPPING 好LIKE
Ooo葵芳清新CafeooO

口感味道滿分

Salmon Risotto Bowl $168
三文魚煎致皮脆肉滑 香口
最出色是以日式麵豉去煮意大利飯
加上日式溫泉蛋 值得一試的日式意大利飯,

白酒藍青口配多士 $79
配菜的及士才是主角 香脆可口
配上白酒汁及藍青口 非常美味 如果可以多幾塊多士更好

Pull Pork Lasagna Roll $158
食用時才知道千層麵是整大片包著慢煮手撕豬肉反酸椰菜
加上蕃茄汁及芝士TOPPING 好LIKE

2024-10-06 276 浏览
一直都幾鐘意佢地Pancake最近知道佢係新都會開左分店,環境更悠閑舒適燒安格斯免治牛肉,燈籠椒&墨西哥辣椒pizzaPIZZA 呈長方形狀餅底薄身又香脆 面頭放十足嘅配料口感非常豐富Pull pork lasagna roll千層麵很柔滑,加上醬汁很creamy,再加上手撕豬肉,好滿足Buttermilk Chicken Salad烤烤雞扒,牛油果,煙肉,溫泉蛋&羅馬生菜,蛋黃沙律醬沙律菜新鮮爽脆,再加上其他配料幾推薦今次試左平時比較少見嘅菠蘿椰子班戟食落超鬆軟 蛋味好出,椰子醬又唔會太過搶味面頭仲放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿好好食!
一直都幾鐘意佢地Pancake
最近知道佢係新都會開左分店,環境更悠閑舒適

燒安格斯免治牛肉,燈籠椒&墨西哥辣椒pizza
PIZZA 呈長方形狀
餅底薄身又香脆 面頭放十足嘅配料
口感非常豐富

Pull pork lasagna roll

Buttermilk Chicken Salad

烤烤雞扒,牛油果,煙肉,溫泉蛋&羅馬生菜,蛋黃沙律醬
沙律菜新鮮爽脆,再加上其他配料
幾推薦

今次試左平時比較少見嘅菠蘿椰子班戟
食落超鬆軟 蛋味好出,椰子醬又唔會太過搶味
面頭仲放了經過低溫慢煮5小時的焦糖菠蘿
好好食!