2021-08-26 46 浏览
手工Pizza真係好好食原個新鮮即製熱辣辣大大個上面芝士拉絲仲叫咗比目魚意粉都好好食😋相對小食就一般啦薯條好似好吸引咁但係就林晒完全唔脆口 超級失望啦希望下次會有改善啦
手工Pizza真係好好食

完全唔脆口
超級失望啦

希望下次會有改善啦
2021-08-26 34 浏览
琴日同朋友行完荃灣donki 我地就睇下附近有咩好食咁我地係出面見到呢間the point 好似都唔錯 環境幾好 就膽粗粗走左入去食!! 一入到去餐廳已經聞到好香既龍蝦味侍應好好人 可能見我地拎住好多野 比左個靚位我地 張登坐得超舒服 好似屋企果張沙發咁聞到d龍蝦味我地就忍唔住立即叫左呢個588既龍蝦套餐咁呢個餐就包左兩個龍蝦湯 一個沙律鮮蝦既 starter main course 方面就係原隻新鮮boston龍蝦海鮮煲配意粉 首先想講講個龍蝦湯 好夠味 又夠熱 入面仲有好多蝦 非常抵食另外原隻新鮮boston龍蝦非常新鮮好味 又夠大隻 d肉都算嫩滑 一d都唔鞋咁d意粉就正正常常中上水平 加埋個汁就真係幾好味總括黎講 呢間餐廳既食物水平10分滿分我會比8分!!
琴日同朋友行完荃灣donki 我地就睇下附近有咩好食
就膽粗粗走左入去食!! 一入到去餐廳已經聞到好香既龍蝦味

聞到d龍蝦味我地就忍唔住立即叫左呢個588既龍蝦套餐

咁呢個餐就包左兩個龍蝦湯 一個沙律鮮蝦既 starter

咁d意粉就正正常常中上水平 加埋個汁就真係幾好味

總括黎講 呢間餐廳既食物水平10分滿分我會比8分!!
閨蜜話眨吓眼就8月,一年前做The Point 會員送的$100優惠卷,仲有一張8月底夠期,快啲去用咗佢,要找住龍蝦的尾巴😆。荃灣呢間分店幾好,空間感足,而且食完仲可以喺附近shopping💃。特價的「$588的二人龍蝦盛宴2.0」,會員都有九折,仲可以再減$100優惠券,幾抵。🥗沙律沙律先到,幾精緻,內有牛油果🥑、芒果🥭及蕃茄莎莎🍅,上面擺咗隻蝦,清新開胃的頭盤。🦞 🥣龍蝦湯呢度嘅龍蝦湯,一向水準穩定,濃郁好味。🍏青蘋果梳打冰凍嘅青蘋果梳打,氣泡十足,都幾解渴。🦞🍝原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉原隻新鮮龍蝦做嘅意粉,賣相別緻夠派頭,隻龍蝦仲有好多膏😍😋,配上魷魚🦑、藍青口、大蜆等,份量好大。扁意粉彈牙,吸收咗鮮茄龍蝦汁,食到我哋兩個舔舔脷。

🥗沙律

🦞 🥣龍蝦湯
呢度嘅龍蝦湯,一向水準穩定,濃郁好味。

🍏青蘋果梳打
冰凍嘅青蘋果梳打,氣泡十足,都幾解渴。

🦞🍝原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉

2021-08-19
2021-08-19 39 浏览
同朋友一齊喺如心廣場,問佢想食乜,佢話要對自己好啲想食龍蝦🦞,我記得呢間連鎖餐廳好似有龍蝦套餐,咁就帶咗朋友去望望,果然係有 Lobster Feast 做緊 😋叫咗 $588嘅「二人龍蝦🦞晚餐 Lobster Feast 2.0」,包括 頭盤「鮮蝦莎莎 Shrimp Cocktail」x 2,「龍蝦湯 Lobster Bisque 」x 2, 主菜「原隻新鮮波士頓龍蝦🦞海鮮煲配扁意粉」 x 1,飲品「青蘋果🍏梳打」x 2 😆「鮮蝦莎莎 Salsa」同「龍蝦湯🦞」一齊先上;「莎莎」上邊有一隻小蝦🍤,肉質結實幾好味😋;底下有牛油果蓉🥑、小粒芒果🥭、小粒蕃茄🍅,全部凍凍哋味道幾清新😋。「龍蝦湯🦞」就熱辣辣 幾 creamy 兼少少 smoky😋,仲有幾粒 小龍蝦肉😋「龍蝦海鮮煲配扁意粉」有全隻 波士頓龍蝦🦞、蜆、魷魚、青口,都係肉質結實幾鮮味😋;加埋小蕃茄同海鮮汁一齊煮,真係好食😆。「青蘋果🍏梳打」有淡淡嘅青蘋果香味 😋

2021-08-16 55 浏览
朋友話荃灣西開咗好多新餐廳,叫我一齊去食餐好。我哋揀咗一間叫The Point既餐廳,叫了一個波士頓龍蝦二人餐。先來兩碗龍蝦湯,分量十足,色香味俱全。有啖啖龍蝦肉,爽口彈牙,湯亦夠龍蝦味。之後到前菜,是凍食的,非常開胃。有鮮蝦、牛油果、芒果及蕃茄的莎莎,配搭清新。顏色鮮艷,是一款非常適合夏日的前菜。之後到主角原隻波士頓龍蝦海鮮煲扁意粉出場,是原隻鑊送上枱的,份量足夠二人食用。海鮮鮮味十足,除了龍蝦還有魷魚、藍青口、大蜆。龍蝦肉質爽口彈牙,蟹鉗多肉,大蜆無沙鮮甜。扁意粉掛滿了海鮮蕃茄汁,非常滋味。每人有半邊海邊波士頓龍蝦,肉質鮮嫩。青蘋果梳打亦充滿夏日氣息,冰涼可口。二人餐餐牌餐廳地方寬敞,座位舒適下次有機會都想試試pizza

先來兩碗龍蝦湯,分量十足,色香味俱全。

有啖啖龍蝦肉,爽口彈牙,湯亦夠龍蝦味。

之後到前菜,是凍食的,非常開胃。

每人有半邊海邊波士頓龍蝦,肉質鮮嫩。

青蘋果梳打亦充滿夏日氣息,冰涼可口。

二人餐餐牌

餐廳地方寬敞,座位舒適

下次有機會都想試試pizza
2021-08-13 1426 浏览
荃灣如心廣場二期有很多不同的食肆,今天來到這裏想吃格調高雅的西餐,來了這間The Point 餐廳樓底很高,空間感很大,座位與座位之間有一段距離,坐得舒適坐在大沙發上,慢慢的看着餐牌,看見一個龍蝦二人盛宴,很是吸引套餐最好的地方,就是不用想吃什麼這個套餐會有兩碗的龍蝦湯,龍蝦味很是濃郁,分量很大,上邊還有一點蘿蔔苗點綴,滋味十足飲完了湯,還有這個芒果牛油果大蝦番茄沙沙,蝦肉很爽口彈牙,伴上清甜的芒果,絕對係夏日透心涼的一個開胃菜主角來了,就是這個原隻波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉,波士頓龍蝦超級巨大,紅紅的顏色很鮮艷搶眼,上面灑了一點清翠的蔥花,賣相很美波士頓龍蝦肉質結實,海鮮煲裏還有大蜆,青口和魷魚,鮮味十足扁意粉煮得很恰當,不會過軟或過硬,咬入口有一點口感,浸在極濃的龍蝦汁,很是滋味在滿口龍蝦味道的這一剎那,飲一杯青蘋果梳打,清新又帶一點鮮甜的口味,為這一頓晚餐畫上完美的句號總括來說,這裏環境很舒服,食物質素很好,可以來這裏吃一頓舒服的晚餐

套餐最好的地方,就是不用想吃什麼

波士頓龍蝦肉質結實,海鮮煲裏還有大蜆,青口和魷魚,鮮味十足

2021-08-11 49 浏览
又到咗出糧日子, 當然要食餐好慰勞下自己, 相約好姊妹去呢間餐廳食番個龍蝦宴$588(另加一)龍蝦套餐包前菜、龍蝦湯、青蘋果梳打各兩客及一份原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲扁意粉1️⃣頭盤: 鮮蝦、牛油果、芒果、蕃茄粒混合而成的莎莎, 味道清新又開胃,好有夏日感覺2️⃣龍蝦湯-味道香濃,質感幼滑又鮮甜,湯內仲有蝦肉,增加口感,絕對係真材實料3️⃣原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉原隻龍蝦上枱, 蝦肉彈牙, 食落啖啖肉, 廚師仲好細心咁起埋蝦殼, 方便我哋一夾就食得, 服務員仲附上鉗子,就算拆肉也不算太難, 真係好窩心另外煲內仲有其它配料, 大蜆鮮甜又多汁,魷魚煙韌彈牙,青口非常入味, 扁意粉煮得幾煙韌唔會太淋,每一條扁意粉都掛滿濃濃的龍蝦汁,食落creamy4️⃣青蘋果梳打-入口有鮮甜果味,唔太甜,幾好飲

3️⃣原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉

4️⃣青蘋果梳打-入口有鮮甜果味,唔太甜,幾好飲

2021-08-11 84 浏览
今次是我第二次幫襯這間餐廳,第一次來食的時候,已經申請成為會員。因為覺得會員的迎新禮物好吸引,同埋食物水平都唔錯這星期入迪士尼staycation, 第一餐選擇在這兒食,順便接埋家人一起去酒店。我們簡單點了沙律、薄餅、意粉及甜品作午餐。凱撒沙律 - 羅馬生菜很新鮮,加上煙肉及鯷魚碎,為簡單的沙律加上豐富的風味。(得分:8/10)菠蘿 Parma 火腿薄餅 - 採用新鮮菠蘿,特別香甜;Parma 火腿鹹味適中(得分:8/10)燒大蝦香草醬意粉 - 大蝦新鮮略嫌香草醬不夠香草味(得分:7/10)香蕉雪糕薄餅 - 甜品普普通通,(得分:7/10)雜果賓治及朱古力凍飲 - 好味😋(得分:7/10)這間餐廳的食物及飲品都有一定的水平,以會員有九折優惠,價錢也很合理。

凱撒沙律

(得分:8/10)

(得分:8/10)

燒大蝦香草醬意粉 - 大蝦新鮮
略嫌香草醬不夠香草味
(得分:7/10)

香蕉雪糕薄餅 - 甜品普普通通,

雜果賓治及朱古力凍飲 - 好味😋

2021-08-07
凱撒沙律
2021-08-09 59 浏览
相約好友,晚餐歡聚,今次揀咗荃灣如心廣場意大利餐廳 《The Point - Pizza & Pasta》,食完有時間可以逛逛附近的日本百貨店。一行5人,於餐牌上點幾款心水美食。水牛芝士蕃茄沙律~水牛芝士香、軟、滑,阿女十分喜歡呢,番茄同火箭菜都好fresh。黑松露芝士蛋黃醬薯條~炸薯條本身已經非常香口,加入香濃黑松露醬及芝士,多重口感,越食越滋味。明太子軟殼蟹薄餅~整整一隻軟殼蟹放在pizza上,再加入明太子,這個日式fusion 薄餅賣相勁吸引,食落也是非常美味。煙三文魚露筍刁草忌廉汁天使麵~香味濃郁的忌廉汁配露筍刁草,主角煙三文魚個個爭住食,這個天使麵很受歡迎。黑松露野菌意大利飯~黑松露再次出場,因為是朋友的至愛,配合菌類的意大利飯煙煙靭靭,可口。M5澳洲和牛肉眼牛扒~不用多說,牛味香濃,燒烤時間剛剛好,正啊!甜品叫咗個香蕉pizza~特飲~

一行5人,於餐牌上點幾款心水美食。

水牛芝士蕃茄沙律~

黑松露芝士蛋黃醬薯條~

明太子軟殼蟹薄餅~

煙三文魚露筍刁草忌廉汁天使麵~

黑松露野菌意大利飯~

M5澳洲和牛肉眼牛扒~
不用多說,牛味香濃,燒烤時間剛剛好,正啊!

甜品叫咗個香蕉pizza~

特飲~

2021-07-03
放假當然要約好友食飯☺️近近地去左荃灣The Point食完飯就可以去donki朝聖下😂😂我就好鍾意食龍蝦🦞我要求點呢個龍蝦套餐,因為期間限定好友都話我無揀錯前菜: 靚靚侍應姐姐話呢個係開胃菜入面加左Tabasco及喼汁😋咁樣就可以調配出微微酸辣的辣汁,加上Cocktail蝦、芒果、牛油果及蕃茄,味道夠清新龍蝦湯:每啖龍蝦味都好濃👍🏻而且裡面亦都有好多龍蝦肉😋濃郁又夠晒creamy原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉:呢個煲真係色香味俱全首先係眼球已經被吸引,繼而流口水,而且聞到好香濃龍蝦味原隻龍蝦肉厚身多肉,而且蝦頭充滿蝦膏,濃郁龍蝦配上青口、大蜆及魷魚,每啖扁意粉都完全吸晒成個海鮮煲精華,依家仲回味緊青蘋果梳打:青蘋果味道都好突出😋而且唔甜夠fresh我特別鍾意,只係嫌唔夠大杯
放假當然要約好友食飯☺️近近地去左荃灣The Point
食完飯就可以去donki朝聖下😂😂

我就好鍾意食龍蝦🦞我要求點呢個龍蝦套餐,因為期間限定
好友都話我無揀錯

前菜:
靚靚侍應姐姐話呢個係開胃菜

龍蝦湯:

原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉:
呢個煲真係色香味俱全
首先係眼球已經被吸引,繼而流口水,而且聞到好香濃龍蝦味

青蘋果梳打:
青蘋果味道都好突出😋而且唔甜夠fresh
我特別鍾意,只係嫌唔夠大杯

2021-08-05
要數香港的連鎖薄餅店,大多數人首先聯想到的定非Pizza Hut莫屬,雖然方便快捷但質素眾所週知不過爾爾,亦因此而認為連鎖薄餅店出品定必如此。曾經多次經過The Point位於尖沙咀The One的分店都大排長龍,一直好奇這間連鎖薄餅店有何魅力之處,當晚時間尚早到達如心廣場分店,參考過餐牌覺得款式吸引且定價合理便毫不猶豫馬上入座一試。明太子軟殻蟹櫻花蝦扁意粉 ($132) 真材實料加上原隻軟殼蟹,外層酥脆之餘保持多汁,明太子忌廉醬香濃稠密,意粉軟硬適中並能充分掛起醬汁,綴以櫻花蝦更添鹹鮮香味。墨魚汁海鮮意大利飯 ($138) 配以虎蝦、蜆、青口、魚柳及魷魚多款海鮮,經過走油所以尤其青口變得更加香酥,除了魚柳較硬之外全都稱得上鮮美,而意大利飯味道稍鹹但口感綿密。泰式紅咖喱豬頸肉披薩 ($168) 標榜以火山石窯即場焗製,餅底如法包一樣薄脆之餘帶韌性,豬頸肉爽嫩而香茅味重,但個人認為豬頸肉可以切成細片,並與烤甜椒及茄子等配料更平均地分佈;值得一提的是別樹一幟用上泰式紅咖喱醬,咖喱香料味道馥郁濃厚,整個薄餅充滿泰式風味。Mango Mojito ($68) 主要以芒果汁、冧酒、薄荷葉及梳打調

墨魚汁海鮮意大利飯
墨魚汁海鮮意大利飯 ($138) 配以虎蝦、蜆、青口、魚柳魷魚多款海鮮,經過走油所以尤其青口變得更加香酥,除了魚柳較硬之外全都稱得上鮮美,而意大利飯味道稍鹹但口感綿密。

泰式紅咖喱豬頸肉披薩
泰式紅咖喱豬頸肉披薩 ($168) 標榜以火山石窯即場焗製,餅底如法包一樣薄脆之餘帶韌性,豬頸肉爽嫩而香茅味重,但個人認為豬頸肉可以切成細片,並與烤甜椒茄子等配料更平均地分佈;值得一提的是別樹一幟用上泰式紅咖喱醬,咖喱香料味道馥郁濃厚,整個薄餅充滿泰式風味。

Mango Mojito
Mango Mojito ($68) 主要以芒果汁、冧酒、薄荷葉梳打調配而成,清爽順口,另外亦有葡萄柚或荔枝味選擇。
墨魚汁海鮮意大利飯
泰式紅咖喱豬頸肉披薩
Mango Mojito
又係Happy Friday, 因為有匯豐卡睇戲半價優惠,所以下午與朋友到了如心廣場的英皇戲院看了一齣迪士尼影片(是我喜歡的最型大隻佬The Rock做主角的),看完戲剛好是吃飯時間,於是我們就在附近搵食,從如心廣場到海之戀商場到處都是吃飯的人潮,走來走去,最後選了這一間還剩下最後一張吉枱的The Point, 因為看見有意粉又有Pizza吃,而且環境也挺舒適。坐下來看見餐牌內都有很多不同款式的食物,而且看見餐牌內的飲品圖片很漂亮, 還未決定吃什麼的時候,餐廳內一位應該是主管走到我們座位前面,向我們推銷這間連鎖餐廳的會籍,我和朋友商量了一會認為先要試試食物的質量才作決定。最後因為選擇太多,所以我們最終選了一個二人餐$398 (2 個頭盤 / 1個意粉 / 1個Pizza或主菜), 而且跟餐另加飲品有半價。頭盤1: 龍蝦湯龍蝦湯內有幾粒蝦肉,算是味道濃郁,但熱度不夠,美中不足。頭盤2:  芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁這個芝士焗釀大啡菇是以一些切粒菇菇釀在啡菇內, 最上層是已溶化的芝士及以綠色沙律菜裝飾,再以很豐富的香草番茄醬襯托整個大啡菇, 賣相很漂亮, 切開的時候還有一絲絲的芝士與大啡菇

頭盤1: 龍蝦湯
龍蝦湯內有幾粒蝦肉,算是味道濃郁,但熱度不夠,美中不足。
頭盤2:  芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁
這個芝士焗釀大啡菇是以一些切粒菇菇釀在啡菇內, 最上層是已溶化的芝士及以綠色沙律菜裝飾,再以很豐富的香草番茄醬襯托整個大啡菇, 賣相很漂亮, 切開的時候還有一絲絲的芝士與大啡菇黏在一起, 而且蕃茄味很濃郁, 與大啡菇味道非常配搭, 本人認為這個是全個二人餐做得最好的一個食物。
芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁
Pizza: BBQ Chicken Pizza 9"
餡料有烤雞肉, 野菌, 焦糖洋蔥及燒烤醬, 外觀是挺漂亮的, 味道也不過不失, 但我認為只是一般的水準。
BBQ Chicken Pizza 9"
 意粉: 香煎虎蝦牛油果意大利香草醬意粉(+$28)
本來是想選擇煙三文魚刁草忌廉汁天使麵, 因為我不喜歡angel hair, 覺得angel hair太幼會黏得太多的醬汁而影響麵條的口感, 但餐廳又不可以轉闊條麵, 所以才決定加$28 order 這個虎蝦香草意粉, 這意粉上枱的時候也覺得擺盆可以,  兩隻虎蝦放在最上面, 而意粉是包滿很多的香草醬, 綠色香草醬襯橙紅色虎蝦挺養眼,還加上牛油果及松子仁。可惜一入口就覺這個意粉出事了, 意粉過淋唔彈牙, 香草醬過多而且很漿口, 吃下令人只感到全口都漿住, 吃不出其它味道 (部份原因可能是太早上菜另熱度退減所致), 另虎蝦不新鮮也是預料之內, 但好的厨藝是能把冰鮮蝦也做到Q彈的。這道意粉實在另人失望, 還加了$28 每人只吃了一口。

香煎虎蝦牛油果意大利香草醬意粉

Drinks
Strawberry Bellini ($68 x 50%)
Prosecco, Strawberry Puree, Lemon Juice
試過一口,酒味很重但又不似Prosecco,奇怪。

Strawberry Bellini

Mojito Grapefruit ($68 x 50%)
Rum, Fruit Juice, Mint Leaves, Soda
這杯則沒有酒味, 似Mocktail,奇怪。

Mojito Grapefruit

最後當然沒有購買會藉, 不想一個會籍給你一點優惠就勉強經常光顧這一家餐廳, 而少了一些去別的餐廳嘗試的機會。

其實這家餐廳食物應該是可以的, 只是可能負責意粉的廚師一時失手, 而一般的西餐廳均沒有注意上菜的次序, 所有菜做好就上枱, 所以未能及時吃到最好的質量, 我個人認為熱盤當然是要熱吃, 不是暖吃, 試想一口熱湯比一口暖湯感覺, 我們結賬時也向餐廳員工反映了意粉的問題, 希望他們會有改善。
题外话/补充资料: 最近發現很多餐廳都用一個模式: 賣點以一個吸引的套餐價, 再在不用菜式上另加錢享用, 飲品按餐牌價減或半價, 所以最终埋單是另一個價錢。 中午在MX吃了一個超讚的焗肉醬意粉, 味道賣相口感出孚意料的好, 減去$5優惠,只是$40還包飲品。
2021-07-30
芝士焗釀大啡菇配香草蕃茄汁
2021-07-31 87 浏览
今次我哋第二次嚟依間食上次食咗龍蝦套餐 價錢相宜 味道都唔錯所以今次嚟試吓其他嘢食星期六都有lunch set 好開心🥳$148有湯有主食有甜品 都幾抵我同男朋友叫左一個set 因為我有選擇困難症揀唔到食咩😹 打算食到咁上下再叫湯方面我地加左18蚊揀左龍蝦湯味道好濃 入面都有4,5粒龍蝦肉架👍🏼主食: 迷迭香烤春雞(半隻)肉質方面都唔算鞋好滑又未算 但係算係適中既滑沙律好新鮮 薯蓉感覺落咗好多牛油 所以好滑甜品方面係是日甜品泡芙方面佢唔算好食 個cream有少少奇怪同埋好少cream 所以有啲乾☹️最後我哋冇嗌到第二個set 因為一個set 2個人食已經好飽😌但當然我個日唔算太餓先做到如果我地2個都大食啲 都應該要叫2樣
今次我哋第二次嚟依間食
上次食咗龍蝦套餐 價錢相宜 味道都唔錯
所以今次嚟試吓其他嘢食
星期六都有lunch set 好開心🥳
$148有湯有主食有甜品 都幾抵

湯方面我地加左18蚊揀左龍蝦湯
味道好濃 入面都有4,5粒龍蝦肉架👍🏼
龍蝦湯

主食: 迷迭香烤春雞(半隻)
肉質方面都唔算鞋好滑又未算 但係算係適中既滑
沙律好新鮮 薯蓉感覺落咗好多牛油 所以好滑
迷迭香烤春雞(半隻)

甜品方面係是日甜品

但當然我個日唔算太餓先做到
如果我地2個都大食啲 都應該要叫2樣
2021-07-24
龍蝦湯
迷迭香烤春雞(半隻)
2021-07-31 59 浏览
聽聞the point 出了個龍蝦set,老婆知我好鍾意食龍蝦,她陪我一齊去食龍蝦set。原來這個龍蝦set每日都有限供應,要預早訂。好彩打電話問一問,唔係就去到未必有得食了。【龍蝦晚餐-Lobster set / $588 for two】【頭盤:鮮蝦、牛油果、芒果、番茄莎莎】有夏天清新既感覺,有酸酸甜甜的芒果番茄,令人非常醒胃。整體真不錯。【龍蝦湯】濃濃的橙色的龍蝦湯,非常香濃,內裡仲有好多龍蝦肉,真好有鮮味。【原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉】用上新鮮波士頓龍蝦,即叫即煮,內裡仲有好多不同海鮮,魷魚、大蜆、藍青口等,再加上新鮮自家制番茄海鮮汁,配埋吸收哂海鮮汁既扁意粉,超正!!龍蝦又多肉又夠彈牙,最重要又不會乾,食完非常滿足。【青蘋果梳打】清新蘋果味又能解暑,微微酸酸甜甜味,又可以助消化效果。

【頭盤:鮮蝦、牛油果、芒果、番茄莎莎】

【龍蝦湯】

【原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉】
龍蝦又多肉又夠彈牙,最重要又不會乾,食完非常滿足。

【青蘋果梳打】
清新蘋果味又能解暑,微微酸酸甜甜味,又可以助消化效果。
2021-07-22
2021-07-29 942 浏览
放工決定去Donki 掃貨,順便在附近商場搵食,行行下見到有一間西餐廳有龍蝦二人套餐,價錢不算太貴,而且店員向門口告知餐廳係用上新鮮波士頓龍蝦, 即叫即煮,聽落好似挺不錯,而且原來每日供應有限,所以要預早訂。一坐低先order 龍蝦二人套餐,再加多一個pizza ,輕輕鬆鬆就慢慢邊傾邊等吃。Starter - Shimp cocktail with Avocado ,Mango & Tomato Salsa 每一種食材都整齊地一層一層排好在玻璃杯內,入口味道酸酸甜甜,蝦肉爽口鮮甜,整體感覺好清新。龍蝦湯湯頭色澤橙紅,入口濃郁鮮味,龍蝦肉鮮甜爽彈,整個口腔都充滿濃濃龍蝦鮮味。原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉龍蝦每日新鮮運到,肉質鮮嫩肥美,扁意粉加上藍青口、大蜆、魷魚等等豐富海鮮,還有蕃茄海鮮汁燴煮而成,每一啖都非常鮮美,藍青口鮮甜充滿海水味,大蜆厚肉多汁,魷魚爽嫩,而且份量十足,絕對足夠二人享用。北海道帶子鮮蝦Pizza 用上北海道帶子、鮮蝦、燈籠椒、紅洋蔥加上蕃茄醬烤焗而成,餅底香脆鬆軟,帶子鮮甜嫩滑,鮮蝦爽彈,好滋味呀。

原隻新鮮波士頓龍蝦海鮮煲配扁意粉

北海道帶子鮮蝦Pizza