2022-12-27 47 浏览
諗緊聖誕節就想食好啲,大少要又返工只好就一就佢起元朗食餐好既餐廳6:00開門,我哋book左準時入座職員好客氣咁比我地隨便選枱我地見牆上邊有啲套餐,但因為聖誕節所以暫停供應🎄但係另外我見到仲有啲聖誕套餐最後我地單點左別有洞天的餐廳餐廳感覺幾有特色牆,牆身帶石屎階磚帶點粗糙得來又有工業味道澳洲頂級肉眼扒 10oz五成熟,口感軟腍肉味香濃,更可以揀選兩款配菜加拿大豬鞍肉質細嫩,熟度剛剛好,切開有肉汁幾Juicy焦糖牛角包窩夫配雲呢拿雪糕牛角包窩夫更加香脆,而且牛油香味更加濃郁為這頓晚飯畫上句號
諗緊聖誕節就想食好啲,大少要又返工
只好就一就佢起元朗食餐好既
餐廳6:00開門,我哋book左準時入座
職員好客氣咁比我地隨便選枱

最後我地單點左

別有洞天的餐廳

餐廳感覺幾有特色牆,牆身帶石屎階磚
帶點粗糙得來又有工業味道

澳洲頂級肉眼扒 10oz

五成熟,口感軟腍肉味香濃,更可以揀選兩款配菜

加拿大豬鞍

肉質細嫩,熟度剛剛好,切開有肉汁幾Juicy

焦糖牛角包窩夫配雲呢拿雪糕

牛角包窩夫更加香脆,而且牛油香味更加濃郁
為這頓晚飯畫上句號
2022-12-27 58 浏览
話說聖誕又到梗係要食返餐好嘅慶祝,今次就去咗元朗yell owl jap jap. 佢除咗提供自選嘅all day breakfast 仲有套餐,啱晒我呢啲懶癌末期( ̀⌄ ́)海鮮全日餐 $198 (北海道松葉蟹腳,黑魚籽炒蛋,鮮蝦多士,牛角包窩夫,扒蕃茄,香草雜菌,薯餅,沙律,焗豆,牛油粟米) 望到佢有咁多食材係入面,就知道佢有幾足料。入邊嘅主角絕對係北海道松葉蟹,佢每個蟹腳都長過我嘅前臂,十分誇張。食落係名副其實嘅啖啖肉,而且好有鮮味又唔腥,絕對必食之選。另外值得一讚嘅絕對係佢嘅鮮蝦多士,食落個多士好脆,唔會俾啲醬汁浸到淋曬。鮮蝦同蛋黃醬配合得啱啱好,好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 黑魚籽炒蛋都好出色,炒得好滑又濃蛋香,鍾意食蛋嘅你絕對唔可以錯過。 2 人下午茶餐 $138 (蟹肉牛油果多士,柚子汁脆炸雞翼,黑松露水牛芝士意大利飯團,芝士燒雞墨西哥卷) 咁啱我哋去嘅時間係下午茶時段,順便試埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢飲。柚子汁脆炸雞翼酸酸甜甜好開胃,外皮香脆,內裡好juicy。蟹肉牛油果多士又鮮甜又脆口。最後黑松露水牛芝士意大利飯團同芝士燒雞墨西哥卷食落都好yumyum,啱曬鍾意食芝士

海鮮全日餐 $198
望到佢有咁多食材係入面,就知道佢有幾足料。

2 人下午茶餐 $138
咁啱我哋去嘅時間係下午茶時段,順便試埋佢嘅下午茶。份量啱啱好,而且包埋嘢飲。柚子汁脆炸雞翼酸酸甜甜好開胃,外皮香脆,內裡好juicy。蟹肉牛油果多士又鮮甜又脆口。最後黑松露水牛芝士意大利飯團同芝士燒雞墨西哥卷食落都好yumyum,啱曬鍾意食芝士嘅大家(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

總括嚟講呢間cafe 算係元朗數一數二好食,價錢唔貴而且份量好大,最啱就係同朋友一齊share. 雖然位置比較隱世,但絕對值得一試的!

2022-12-20 489 浏览
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗) -今次嚟到元朗搵食😋 見到有間幾有feel嘅西餐廳,外面仲有隻貓頭鷹好好認🦉 🔍 Set dinner $238抵食嘅set dinner! 包咗燒南瓜鮮蝦沙律 🥗 餐湯🥣,主食,仲有甜品/ 餐飲。當中選擇亦都好豐富。燒南瓜鮮蝦沙律,再加南瓜湯。沙律夠晒清新,再配黑醋,酸酸地作為開胃菜最適合。主菜就選擇左燒紐西蘭肉眼扒 🥩配鐵板薯條🍟加沙律🥗 牛扒五成熟,肉質鮮嫩,亦都好Juicy, 成功鎖住肉汁,仲配埋芥末、燒汁、海鹽,滿足唔同人嘅口味😋 由於肉味好香,而且牛扒質素靚,所以個人覺得就咁加海鹽已經好好食😋🔍 柚子汁脆炸雞翼 (跟餐+$58)新鮮即炸,雞翼香脆得來又唔會炸得太硬,最重要嘅係柚子汁味好香,酸酸甜甜,雖然作為小食,但好開胃,再會配搭少少沙律。🔍 tiramisu (跟餐甜品)食落似係朱古力蛋糕,蛋糕質地軟身,香濃朱古力味,特別係上面大量嘅朱古力粉夠晒吸引同邪惡,作為呢餐完美嘅收尾😋🔍 澳洲羊西冷 $178難得見到羊西冷🐑 ,羊味好香,但食落去又唔會酥味太重,脂肪適中,同樣配上芥末、燒汁、海鹽,幫助帶出羊嘅

🔍 Set dinner $238
燒紐西蘭肉眼扒

🔍 柚子汁脆炸雞翼 (跟餐+$58)
柚子汁脆炸雞翼

🔍 tiramisu (跟餐甜品

🔍 澳洲羊西冷 $178
難得見到羊西冷🐑 ,羊味好香,但食落去又唔會酥味太重,脂肪適中,同樣配上芥末、燒汁、海鹽,幫助帶出羊嘅香味😋 有唔同嘅配菜選擇:薯條、薯角、西蘭花、沙律,當中自由選擇兩個配菜,或者加錢選擇其他配菜。今次選擇左薯條同薯角,新鮮即炸,香脆可口,邪惡度十足
澳洲羊西冷

燒紐西蘭肉眼扒
柚子汁脆炸雞翼
澳洲羊西冷
2022-12-16 60 浏览
今日同老公去左元朗度食下午茶 因為時間都有啲晏 大家都覺得好肚餓 我地今日去左食依間餐廳叫yell olw 我地三點半去到餐廳 餐廳入面都係得兩枱客 可以任我地揀坐邊度 附近都無人坐 感覺十分好一共點左三份下午茶 一於當埋晚餐咁食左佢我地叫左一份雙層芝士和牛漢堡配薯條 仲要轉左芝士瘋薯 即係一半係薯條而另一半係蕃薯整成既薯條 雖然唔係第一次食蕃薯薯條 但係都感到驚喜 講返個漢堡包 佢包皮底面都有烘過 仲查左蒜蓉 講返光舊牛 好厚 咬落去仲好多汁 好好色 大蝦蟹肉意大利軟包 入面有好多既蝦好多既蟹肉 咬落去啖啖肉 個包又煙煙韌韌 好好食 作為一個鍾意食包既人 我就咁無蝦蟹肉食都可以食哂個包 最後仲叫左個白汁忌廉汁煙肉洋蔥意大利飯意大飯勁香 忌廉勁燶 反而食落無咩酒味 好易入口 唔覺唔覺就食哂成碟飯餐飲我地叫左一杯FLAT WHITE AND CAPPUCCINO 咖啡豆唔會酸 好岩我地心水🎈 The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖
今日同老公去左元朗度食下午茶

一共點左三份下午茶 一於當埋晚餐咁食左佢

最後仲叫左個白汁忌廉汁煙肉洋蔥意大利飯

2022-12-15 73 浏览
冷冷雨,於是就就近朋友工作地點。果然元朗都是美食天堂,周圍都有很多餐廳。見到有聖誕氣氛的西餐廳 The Yellow Owl,入座人數滿滿。.我們個叫了一個晚餐 dinner set,包括前菜沙律、餐湯、主食及甜品,最有趣的是所有主食都一樣價錢,我當然叫一個平時比較貴的肉眼牛扒。.首先賣相真的很有心思,放在一個木板上有種可以大快朵頤的感覺,配菜也很多元化,有粗切薯條烤蒜及沙律菜。牛肉十分新鮮,我叫了八成熟,切開見到鮮嫩的牛肉紅色,炸得剛剛好保留了肉汁,而且牛肉味香濃,配上gravy食更加一流。.朋友的煙肉洋蔥釀啡菇漢堡配四重芝士也很有得色,特別芝士多到火山爆發看着也很吸引。漢堡非常立體,煙肉洋蔥釀啡菇很特別,歡迎多汁帶有煙肉的香,食完一個真心會好飽。.而且錢財也非常不馬虎,是燒南瓜鮮蝦沙律,非常值得一讚。.甜品有芝士及提拉米蘇選擇,我和朋友都選擇了芝士。十分Creamy香濃。而且份量也不迷你,食完一餐真的很滿足。.我們另外也令加了雞翼(8件$58)及粟米片($48),加添節日的氣氛。雞翼沾上柚子蜜,甜甜地又夠暖。.食完之後,我們分別行去朗屏站及輕鐵大棠站走,其實交通也很方便分別行5到7
冷冷雨,於是就就近朋友工作地點。

而且錢財也非常不馬虎,是燒南瓜鮮蝦沙律,非常值得一讚。

食完之後,我們分別行去朗屏站及輕鐵大棠站走,其實交通也很方便分別行5到7分鐘就到。
2022-12-13 62 浏览
今晚天氣真係好凍,又甘岩係元朗覓食,見到呢間裝修好精緻既西餐廳,入面已經佈滿聖誕飾物,於是就同友人一齊挑戰下!座位坐得好舒服,類似梳發凳!環境好寬敞,係適合同朋友食飯暢談既好選擇!重要既係職員超體貼,一黎就提供左兩杯暖水俾我地,超讚!$148 小食拼盤有柚子脆雞翼、炸洋蔥圈、炸薯條同埋炸魷魚圈!份量好足又香脆,雞翼都有5隻!呢碟小食熱辣辣上枱,而且今日天氣真心凍,即刻好快清曬成碟🤣好鬼飽!$238 燒德國豬手原先呢隻燒德國豬手係原隻上,但因為我唔太識落手切,所以弱弱一問職員,會唔會可以幫手切件,職員非常友善地幫我地拎返入廚房解決左呢隻大大隻豬手!不得不讚,呢隻醃製過既咸豬手烤至外皮焦香酥脆,肉身唔會去到好乾,但連埋脂肪一齊食好滑,味道一流!大家中意燒豬手既,真係可以去嘗試一下!$158 鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯呢個意大利飯有好香濃既南瓜味,蟹肉係煮到碎晒,同個飯融為一體,而且飯入面有粒粒翠肉瓜,配搭唔錯,整體都好配合!$32 Cafe Latte入口非常十分柔順,個拉花都好靚靚,又飲得又睇得!

$148 小食拼盤
小食拼盤

$238 燒德國豬手
燒德國豬手

$158 鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯
鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯

$32 Cafe Latte
入口非常十分柔順,個拉花都好靚靚,又飲得又睇得!
Cafe Latte

2022-12-13
小食拼盤
燒德國豬手
鮮南瓜蓉蟹肉意大利飯
Cafe Latte
📍 𝗧𝗵𝗲 𝗬𝗲𝗹𝗹𝗼𝘄-𝗢𝘄𝗹 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗔𝗻𝗱 𝗚𝗿𝗶𝗹𝗹 元朗 / 九龍城西餐小店🍽️ 超豐富allday!✧ 貓頭鷹全日餐 $118✧ Iced Cappuccino +$15超大份又好味嘅all day係好難搵的(°▽°)特別值得一提嘅係egg benedict好有誠意🥹有足料嘅煙三文魚✨加埋超流心水波蛋~飲奶啡都係加15蚊!! 而且奶泡夠厚 有驚喜喔menu仲有招牌龍蝦all day 大胃嘅可以try try🤣​回頭指數😼4/5(街坊西餐好選擇(*'ω'*)
元朗 / 九龍城西餐小店🍽️ 超豐富allday!

✧ 貓頭鷹全日餐 $118
✧ Iced Cappuccino +$15

超大份又好味嘅all day係好難搵的(°▽°)
特別值得一提嘅係egg benedict好有誠意🥹
有足料嘅煙三文魚✨加埋超流心水波蛋~
飲奶啡都係加15蚊!! 而且奶泡夠厚 有驚喜喔

回頭指數😼4/5(街坊西餐好選擇(*'ω'*)
2022-12-10 47 浏览
#fridayla_kowlooncity #fridayla_yuenlong呢排放假都想食好D上禮拜經過元朗探fd & 帶狗仔去玩試左呢間cafe😳事關佢地主推原隻波士頓龍蝦All day breakfast估唔到配菜都勁出色😍而且咖啡都好友水準!一查原來佢地九龍城都有分店下次唔駛去咁遠😍😍 💘💘💘快人快語💘💘💘 *️⃣The Yell-Owl Seafood and Grill是分別位於九龍城及元朗的餐廳,其波士頓龍蝦全日早餐,曾成為All Day Breakfast群組熱捧的菜式,而其老闆Ivan表示,餐廳主打歐陸風格美食,採用年青班底,讓他們發揮創意推出不同種類的意粉、沙律,還有咖啡。餐廳更有推出英式自選全日早餐,客人可從雞蛋、肉類及蔬菜中,挑選四款以上食材自由組合成一個全餐。*️⃣All Day Breakfast源自18世紀的英國,因當時英國經過工業革命,中產階級崛起,他們相信早餐豐盛,才能滿足一天工作所需,當時叫Full Breakfast,一份包括雞蛋、香腸、煙肉、血布甸、麵包、茄汁焗豆等多項食物。💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘 1️⃣超級貓頭鷹全隻龍蝦 All Day💲248💭成

呢排放假都想食好D
上禮拜經過元朗探fd & 帶狗仔去玩
試左呢間cafe😳

事關佢地主推
原隻波士頓龍蝦All day breakfast
估唔到配菜都勁出色😍
而且咖啡都好友水準!

一查原來佢地九龍城都有分店
下次唔駛去咁遠😍😍

💘💘💘快人快語💘💘💘

💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘

1️⃣超級貓頭鷹全隻龍蝦 All Day💲248
💭成個All day早餐包羅萬有,包括蟹肉牛油果多士
💭班尼迪蛋、英式豬肉腸、大啡菇,沙律,焗豆,💭牛油粟米,同埋全隻波士頓龍蝦
💭所有食材都係有分別烹調過再上碟
💭而且好足料,兩個人食都夠飽
💭聽老闆講,個Benedict egg醬汁係大廚自己調配
💭堅持唔用現成貨,所以特別好食
💭而個波士頓龍蝦真係好飽滿,爆膏堅誇張
💭作為早餐黎講實在太豐富同邪惡🤣🤣

2️⃣鑽石硯意粉💲178
💭睇個擺盤就知大廚幾有要求🤣
💭特登擺到鑽石咁既樣
💭每隻大蜆都係特大,所以先可以棟起
💭而且食落厚肉多汁,意粉則香辣惹味
💭口感亦彈牙

3️⃣虎蝦蟹肉沙律💲98
💭作為沙律,有兩隻原隻虎蝦我已收貨🙌
💭不過蟹肉偏鹹,所以一定要夾埋沙律食

4️⃣Vanilla Latte(跟餐加💲15)
💭同店員傾先知原來佢地既咖啡豆成本價
💭都起碼貴左出面出名既連鎖店3倍
💭所以飲落味道層次都幾豐富
💭如果想試貓頭鷹拉花,記得點cappuccino😍😍

◤The Yell-Owl Seafood and Grill ◥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺️∶九龍城福佬村道5-9號地下C號舖 或
🍟Food:🔥🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dogfriendlyhk #寵物友善 cafehoppinghk #alldaybreakfasthk #alldaybreakfast關注組 #全日早餐 #brunchhk #cafehk #香港美食 #元朗美食 #九龍城美食
話說好耐無出去食all day breakfast呢類嘅西式brunch,見到OpenRice 呢間餐廳有好多類型嘅食物揀,咁就嚟一試。1️⃣3️⃣0️⃣0️⃣ 午餐時間🍗柚子汁脆炸雞翼雞皮炸得香脆,柚子汁唔手軟,幾乎每隻雞翼都沾厚沾滿,叫左5隻雞翼$38咋,CP值超高!😋🍔 雙層芝士和牛漢堡配薯條加露荀芝士用一片再用醬,夠香濃。和牛漢堡juicy,如果個包可以焗脆多啲就完全perfect!🦞香蒜牛油芝士焗龍蝦配扒鮑魚加露荀及忌廉薯蓉至於海鮮方面,龍蝦原隻未夠新鮮,食落肉係會痴住個殼,鮑魚正常;忌廉薯蓉唔夠企身,口感相對地比較淋,唔係太啱口味。🫕南瓜湯配牛角包個牛角包有誠意,夠熱夠香牛油味,配南瓜湯不錯。個人覺得佢嘅漢堡、包類比較出色,下次可以試佢哋嘅扒類,見賣相都不錯。今次食咗4百幾蚊,算係無失望之餐廳,可試呀~

1️⃣3️⃣0️⃣0️⃣ 午餐時間

🍗柚子汁脆炸雞

🍔 雙層芝士和牛漢堡配薯條加露荀

🦞香蒜牛油芝士焗龍蝦配扒鮑魚加露荀及忌廉薯蓉

🫕南瓜湯配牛角包
個牛角包有誠意,夠熱夠香牛油味,配南瓜湯不錯。

2022-12-04
午餐
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖元朗有格調的西餐廳不多,多是橫街小巷的小店,更多的是川菜粵菜街頭小食,所以這次找到了一間在元朗不論環境質素或是食物質素也能夠上大堂的西餐廳,當然要來試一試。這裏裝潢別緻,座位坐得舒適,昏黃的燈光下特別有情調。適合三五知己或是情侶來這裏撐枱腳,也適合朋友之間談心。這次我是自己來嘆世界,所以點得特別豐富。芝士波士頓龍蝦配鮑魚$198這個芝士波士頓龍蝦配鮑魚絕無欺場,大大隻原隻波士頓龍蝦,配上芝士,焗得外層金黃香濃,濃郁的芝士味香氣四溢。波士頓龍蝦份量之多,原隻龍蝦比我手臂還長。而且肉質有咬口,看得出來非常新鮮,甜美的肉質配上濃郁的芝士甚是香濃。原隻新鮮鮑魚,鮑魚有咬口,可以話用料十足,龍蝦配鮑魚,頂級的一餐!配菜選了甜薯和薯條,炸得香脆可口。Hazelnut Latte$15咖啡甘香可口,配上Hazelnut,在意大利濃縮咖啡與牛奶混合,並添入榛果醬,口味較甜,奶香味濃。作為一個豐盛午餐的總結,這杯咖啡物超所值。

元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖

這次我是自己來嘆世界,所以點得特別豐富。

芝士波士頓龍蝦配鮑魚$198

配菜選了甜薯和薯條,炸得香脆可口。

Hazelnut Latte$15

2022-11-27
2022-11-09 111 浏览
第一次嚟呢間餐廳食晚飯,極度喜歡,極度欣賞,仲用五星嚟形容。所以今次專登嚟試吓下午茶。原本想試個all day breakfast,但由於上次食牛扒俾咗好多分,所以見到佢有個和牛漢堡包餐,就即刻嗌。點知,外貌唔錯嘅黃牛漢堡包只不過係得個外表。唔夠牛肉味而且鹹左啲。友人見到一個二人嘅下午茶套餐,睇落好特別又吸引,所以我哋放棄咗all day breakfast,instead就叫咗二人套餐。但係,竟然係失望收場。雖然文字上好吸引,食落口就係另外一回事。確實嘅名稱我忘記了,但係有兩粒極度炸嘅飯團,裏面應該係有黑松露,不過真係極度炸,爆炸嘅皮我哋食唔到。另外一個係蟹肉沙律伴麵包?係硬麵包!個蟹肉沙律唔係咁啱我哋食。但我冇可能同大家講菜係最好食。係兩隻雞翼比較平常。當然, stella draft仍然係好好飲不過我仍然會比第二次機會,就係再嘗試原本我哋想食嘅—-all day breakfast。如果第三次去,連呢一個好出名嘅signature都未能挽回聲譽,咁亦都會係我哋嘅最後一次光顧。最後,想話俾大家聽,如果你係一個非吸煙者,請盡量唔好坐近透明玻璃附近嘅位,因為今次我哋食咗好多二手煙。叫咗
。點知,外貌唔錯嘅黃牛漢堡包只不過係得個外表。
爆炸嘅皮我哋食唔到。另外一個係蟹肉沙律伴麵包?
係硬麵包!
個蟹肉沙律唔係咁啱我哋食。

叫咗少冰嘅凍朱古力睇落去仍然都係好多冰呢。
和牛漢堡扒餐
二人下午茶套餐
2022-11-08 83 浏览
蝦膏蟹肉車厘茄扁意粉($168)啲意粉拎出嚟已經聞到一帶陣蝦膏嘅味道,同埋啲蟹肉已經滅碎咗,唔使辛苦我哋拆開佢啲肉嚟食,而且好大陣蒜香味,唔好睇佢細細碟咁,都足夠兩個人食。M5 和牛肉眼扒(12oz)($368)12安士大大塊嘅牛扒,加埋西蘭花同埋薯角。一個人食真係略嫌大塊😂M5和牛肉,今次試咗五成熟,肉質鮮嫩,唔會好韌,好Juice😍炸魚薯條($98)魚塊雖然炸過,但係肉質仲係好鮮嫩,應該唔係雪藏魚柳😂而且好彈牙薯條唔會太乾,即叫即炸,拎出嚟仲係好脆口。

蝦膏蟹肉車厘茄扁意粉($168)

M5 和牛肉眼扒(12oz)($368)

炸魚薯條($98)

薯條唔會太乾,即叫即炸,拎出嚟仲係好脆口。

2022-10-27
  • 炸魚薯條
  • 蝦膏蟹肉車厘茄扁意粉
  • M5 和牛肉眼扒(12oz)
2022-11-08 73 浏览
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29號大興大廈地下6-7號舖元朗性格比高,安靜舒服又食到高格調海鮮同西餐,咁係要行多少少路,搵到呢間貓頭鷹。Set Dinner鮮青檸蟹肉他他配雜菜沙律及餐湯餐湯係南瓜湯🎃夠濃厚質感。蟹🦀️他他超新鮮,清甜肉質鮮嫩,方切蕃茄粒入口滋味滿滿。蒜香牛油汁扒虎蝦車厘茄扁意粉🍝高度讚賞佢嘅麵質,調味嘅醬汁亦都好適合香港人口味,虎蝦易甩身。芝士蛋糕🍰原本一餐嘅甜品,兩個人share食剛剛好。海鮮拼盤,四個item只係288,抵!我揀左蒜蓉牛油🧈係最基本保持到海鮮鮮味嘅調味。鑽石蜆肉質爽脆,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻清甜冇沙,一啖一粒食唔停,處理得仔細。龍蝦🦞半隻容易剝蝦,大隻爽口,蝦膏新鮮,口感彈牙。肉多膏多,有海水嘅鮮味,肉質爽脆,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻日本帶子四隻大隻,脆口,絲質帶子布滿醬汁,齒頰留香,口感絲絲縷縷鮑魚四隻新鮮厚肉,大隻爽口彈牙,易切剝開,豐盈滋味。

Set Dinner

鮮青檸蟹肉他他配雜菜沙律及餐湯
餐湯係南瓜湯🎃夠濃厚質感。
蟹🦀️他他超新鮮,清甜肉質鮮嫩,方切蕃茄粒入口滋味滿滿。

蒜香牛油汁扒虎蝦車厘茄扁意粉🍝

芝士蛋糕🍰
原本一餐嘅甜品,兩個人share食剛剛好。

鑽石蜆

龍蝦🦞半隻

日本帶子四隻
大隻,脆口,絲質帶子布滿醬汁,齒頰留香,口感絲絲縷縷

鮑魚四隻
新鮮厚肉,大隻爽口彈牙,易切剝開,豐盈滋味。
2022-11-02 93 浏览
0+3 實施後,幾年無番香港既舅母終於喺德國番左黎,咁耐無見當然要帶舅母去食好野,元朗西餐廳選擇好多,但值食好味既唔多,The Yell-Owl Seafood And Grill絕對係我元朗至愛西餐廳之一,位置偏偏地唔算易搵,裝備坐位都感覺舒服。Dinner Set燒紐西蘭肉眼 /西冷 配乾蔥忌廉汁燴薯粒及扒甘荀條 $238 用上黎由紐西蘭既肉眼,medium rare煮得岩岩好,牛肉味濃口唔會韌兼,配菜既薯仔炒得金黃香脆,仲有甘荀條色澤鮮艷口味鮮鹹。白藜麥蕃茄沙律配自家製芝麻醬及餐湯估唔到跟餐沙律會咁重本,用纖維含量豐富既藜麥,配上經檸檬汁、橄欖油等調味後既新鮮蕃茄片,開胃一流,餐湯係南瓜湯,口感creamy 味道極濃濃既南瓜果香味。原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律$168用上大大隻新鮮澳洲龍蝦,份量十足,龍蝦蟹肉爽口彈牙極度新鮮,含維他命C、E既牛油果經檸檬汁、鹽等調味後,配埋同樣富豐富的維他命A、C及K既沙律菜,岩晒上左年紀既舅母。海鮮拼盤 5份 $378呢度既海鮮拼盤不但海鮮有9款選擇,另外口味仲有5款選擇,包括蒜蓉牛油、乾蔥大蒜忌廉、菠菜忌廉、蒜片紅椒欖油,自家制蕃茄汁,每款都好吸引

Dinner Set

白藜麥蕃茄沙律配自家製芝麻醬及餐湯

原隻龍蝦蟹肉牛油果沙律$168

海鮮拼盤 5份 $378

呢度既海鮮拼盤不但海鮮有9款選擇,另外口味仲有5款選擇,包括蒜蓉牛油、乾蔥大蒜忌廉、菠菜忌廉、蒜片紅椒欖油,自家制蕃茄汁,每款都好吸引,最後決定左用乾蔥大蒜忌廉口味,而海鮮就簡左北海道松葉蟹腳/2隻、虎蝦/2隻、鑽石蜆/6隻、藍青口 / 6隻、扇貝/2隻,每款食落口都好鮮味,用呢種醬汁煮更加惹味。

2022-11-01 66 浏览
煙三文魚牛油果意大利軟包可以話係高級版嘅三文治XD?雖然只係簡單嘅材料, 但只要配搭得好, 都可以好好味!蒜香海鮮意粉極重蒜香牛油味! 特別係去到最後果啖...正到暈!
煙三文魚牛油果意大利軟包
可以話係高級版嘅三文治XD?
雖然只係簡單嘅材料, 但只要配搭得好, 都可以好好味!

蒜香海鮮意粉
極重蒜香牛油味! 特別係去到最後果啖...正到暈!

题外话/补充资料: 坐得舒服, 好岩同朋友黎hea下,食住好西咁傾計!