1K
"Oh mummy what's a Sex Pistol?" - Jackie Collins Existential Question Time by Manic Street Preachers在70年代英國經濟蕭條下,punk music的反叛態度成為宣洩的出口,當中以Sex Pistols和The Clash最具代表性,帶起了前所未有的龐克風潮,作為音樂迷,今次專程來到以龐克搖滾樂的主題餐廳TMK Punk & Rolls,飲飽食醉rock足一晚。裝修設計靈感來自精力充沛及不拘緊的龐克搖滾音樂,全晚播著The Clash、Guns N' Roses、Queen等等經典搖滾樂曲,跟著音樂盡情釋放自己。牆身堆疊DIY手工拼貼的唱片封面、劇照與海報等,運用現存的元素改造為新的形式正好體現出punk 的核心精神。看似雜亂無章卻自成一家,在視覺上打造出不失平衡的不和諧,也就是punk混亂美學。頹廢萎靡的punk rock icon主題牆,配合帶點迷幻的燈光效果,無論坐那一枱都是拍照打卡位。主要用餐區的中央位置擺放一台1980年代款式的電單車作裝飾,極之搶眼。酒藏齊全多樣,備有多款精選的

酒藏齊全多樣,備有多款精選的日本酒、雞尾酒及手工啤酒等。

餐牌供應多款西日fusion料理,並以招牌手卷為主,加入創新元素,打破客人對傳統手卷的刻板印象。

今次就自選Mohawk Tasting Menu 嘗味餐單,每位收費$348,TMK大廚會為客人炮製多款心水推薦,比單點更抵食。

Mohawk Menu

每位另加$150於九十分鐘內無限暢飲啤酒及清酒,享受音樂、美食與美酒的跨界交流。

Tasting Menu

Snacks: Edamame

枝豆是日本居酒屋必備的佐酒小吃,可以促進酒精代謝,添加香蒜麻油調味,喚醒沉睡的味蕾。

Snacks: Salmon Tataki

薄切三文魚他他色澤鮮豔,脂肪條紋清楚利落,魚肉嫩滑而有彈性。

Salmon Tataki

以柚子醬油、醃蘿蔔、紅辣椒及黑芝麻提鮮辟腥,清新開胃無負擔。

Snacks

Karaage: The Korean

將濕潤濃稠的韓風醬料包裹在啖啖肉的無骨炸雞,不但不影響外皮的酥脆度,雞肉的肉質嫩滑,鎖緊肉汁。

Karaage

韓式甜辣醬嚐起來溫潤微辣,辣度不算高,即使是吃不了辣的也會覺得容易入口。

Hot Stuff: Okonomiyaki

大阪燒表面灑滿了輕薄的木魚碎,遇到熱氣後搖曳飄舞。

Okonomiyaki

燒餅口感實在,點上蛋黃醬及和風燒汁,突顯出正宗日式大阪燒的原始風味。

Hot Stuff

Temaki: Spicy Tuna

手卷即叫即製讓紫菜保持輕脆的口感,吞拿魚混醬餡料滿滿,肉質油潤而軟滑。

Spicy Tuna

雖然賣相依舊很日系,但辣味吞拿魚以辣醬混合洋蔥和香脆藜麥,一如龐克風格般混亂無序,帶來味覺上的新衝擊,卻完全不帶半點違和感。

Temaki

Maki Rolls: Chicken Ta-Da

脆身的餃子皮讓人聯想起墨西哥料理常見的Taco玉米餅皮,上面舖滿香辣的咖哩雞肉,拌以翠綠軟滑的牛油果蓉,咬一口即有包羅萬有之感。

Maki Rolls: Meltin’ Maki

卷物食材配搭新派破格,飯粒握得緊密,軟硬適中,夾起來不易散開。

Maki Rolls

包裹著炸蝦、青瓜、牛油果、蟹柳和蛋黃醬的澎湃配料,天婦羅炸蝦外層炸漿不厚,蝦肉入口爽彈。

Meltin’ Maki

Dessert: Chocomonaka

以糯米燒製而成的最中餅,薄脆的餅殼帶出淡淡米香,甜度不高。

Chocomonaka

兩塊最中餅像三文治般夾滿可可味濃醇的朱古力慕絲內餡,塑造外脆內軟的層次感。

Dessert

Katana $95

Tequila混以青檸滲出酸甜果香氣息,芥末糖漿的嗆辣味瞬間突襲,配搭新奇。

Kyoto Mule

Kyoto Mule $95

vodka 調配以成的cocktails酒精濃度不高易入口,一呷清爽冰涼,消暑極品。

Katana
2023-09-24
Katana
📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗❝再訪暗黑風TMK · 日式fusion酒吧🍺🤘🏻都係飯卷最出色!🍙❞🥢𝐌𝐨𝐡𝐚𝐰𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮 $348 pp. (3.5/5)Tasting menu有9樣selection of TMK’s favourite dishes! 2個人都可以試好多款😍我地覺得手卷同飯卷最出色🍙三文魚牛油果手卷配上青檸醬汁同脆米 而炸蝦卷就配上mayo醬😝另外𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯-𝘛𝘢-𝘋𝘢幾特別 薯脆片上面擺滿雞肉同guacamole🥑配上咖喱mayo好惹味! 送酒一流🍺送酒一流既仲有韓式香辣炸雞都唔錯!🍗嫩滑juicy夠晒惹味香辣 不過就咁食會有d過鹹😳最後甜品𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘮𝘰𝘯𝘢𝘬𝘢係最中餅夾朱古力mousse三文治🍫cream涼涼地好香滑 仲有朱古力脆珠同朱古力濃醬☺️唔錯! 不過都幾膩🤣▪️𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘢𝘵𝘢𝘬𝘪▪️𝘌𝘥𝘢𝘮𝘢𝘮𝘦▪️𝘒𝘰𝘳𝘦𝘢𝘯 𝘒𝘢𝘳𝘢𝘨𝘦✨▪️𝘖𝘬𝘰𝘯𝘰𝘮𝘪𝘺𝘢𝘬𝘪▪️𝘒𝘪𝘮𝘤𝘩𝘪 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥▪️𝘚𝘢𝘭𝘮𝘰𝘯 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘛𝘦𝘮𝘢𝘬𝘪✨▪️𝘔𝘦𝘭𝘵𝘪𝘯’ 𝘔𝘢𝘬𝘪✨▪️𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯-𝘛𝘢-𝘋𝘢✨▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘮𝘰𝘯𝘢𝘬𝘢✨🍸 𝐊𝐲𝐨𝐭𝐨 𝐌𝐮𝐥𝐞 / 𝐊𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚
📍上環 𝚂𝚑𝚎𝚞𝚗𝚐 𝚆𝚊𝚗

🥢𝐌𝐨𝐡𝐚𝐰𝐤 𝐌𝐞𝐧𝐮 $348 pp. (3.5/5)

Salmon  avocado  temaki

▪️𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯-𝘛𝘢-𝘋𝘢✨
▪️𝘊𝘩𝘰𝘤𝘰𝘮𝘰𝘯𝘢𝘬𝘢✨

Cocktails

🍸 𝐊𝐲𝐨𝐭𝐨 𝐌𝐮𝐥𝐞 / 𝐊𝐚𝐧𝐚𝐭𝐚 $95
叫左2款cocktail✌🏻我地都中意Kyoto Mule多d 味道好似薑啤 岩女仔飲☺️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍TMK Punk & Rolls
上環皇后大道西77-91號荷李活中心地下及M樓G&H號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_上環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
Salmon  avocado  temaki
Meltin’  Maki
Chicken  Ta-Da
Chocomonaka
上環嘅🌟TMK Punk & Rolls🌟,主打精緻嘅🇯🇵🇺🇸日美料理!店舖以Punk🤘🏻為主題,有部型到爆炸嘅🏍️Harley-Davidson喺中間,勁搶眼🤩!😎Mohawk Menu $348/位諗唔到食咩嘅話,可以揀呢個omakase menu🤪!前菜、小食、熱食、手卷、卷物、甜品等樣樣都有!店員喺上🍮甜品前仲會客人夠唔夠飽,唔夠嘅話會上多兩碟🥰!如果係飲得之人,加$150可以無限暢飲🍶清酒同埋🍺啤酒,認真吸引!🫛Edamame枝豆係🇯🇵日本餐標準嘅前菜!♨️Okonomiyaki醬汁香郁,大阪燒有滿滿嘅🍘紫菜粉、木魚片等,鮮味十足👍🏻!🐟Salmon Tataki以醬油同埋🌶️辣椒漬過嘅🐟三文魚刺身,醬香濃郁,辣味🌶️令人好開胃!🥗Kimchi Salad紅蘿蔔絲🥕同埋椰菜絲🥬,爽口又夠健康!🧡Karaage日本醬油style嘅炸雞,炸到勁脆又夠香口!少少嘅辣,令食件事勁惹味!😋🌮Chicken Ta-Da上層係🥑牛油果、🍅蕃茄、雞扒,下層嘅餅底好香脆,Really Nice🥰!🍣Meltin' Maki炸蝦🍤配加洲卷,勁啱外國人🇺🇸口味,幾乎枱枱外國人都係點呢款卷物!🍣Spicy

😎Mohawk Menu $348/位

🫛Edamame
枝豆係🇯🇵日本餐標準嘅前菜!

♨️Okonomiyaki

醬汁香郁,大阪燒有滿滿嘅🍘紫菜粉、木魚片等,鮮味十足👍🏻!

🐟Salmon Tataki

🥗Kimchi Salad
紅蘿蔔絲🥕同埋椰菜絲🥬,爽口又夠健康!

🧡Karaage

🌮Chicken Ta-Da

🍣Meltin' Maki

🍣Spicy Tuna Temaki

微辣🌶️嘅吞拿魚蓉肥美可口,紫菜又夠脆,唔錯!

🍮Chocomonaka
朱古力Mousse🍫 + 朱古力醬🍫 + 可可脆穀物🍫,用最中餅夾住食,都真係幾正!

🍹Kyoto Mule $95
Vodka做base,帶少少花🌼同埋香草🌿嘅清幽,尾韻有啲🍇提子味,都幾爽幾好飲!

🍺Asahi Draft $60
日本餐配日本啤,🍻cheers!
1K
Work Hard play harder!! 是日與好友找到一家氣氛滿滿的餐廳! 一打開門已經像進入另一時空, 沿樓梯上到餐廳也是目不暇給的, 燈光調節是看得到的用心, 全店的Punk風, 音樂也很 “龐克”! 一整架電單車擺放在入口處, 轉角處還掛上皮褸, 也太細緻了吧! 為了成為搖滾明星, 來Mohawk Menu $348/pp! 交由餐廳決定我們是晚的菜式! Edamame ~ 原本是辣的, 但我們不不辣版! 送酒最好! TMK Hamachi ~ 以醬汁醃制的油甘魚魚片, 配以墨西哥辣椒、柑橘、脆藜麥等, 味蕾全打開! Okonomiyaki ~ 另類禦好燒, 外層是香脆的, 小小的一件, 很適合佐酒食用! Salmon Avocado ~ 顧名思義有三文魚及牛油果, 還加了炸脆脆粒增加口感! TMK Kimchi Salad ~ 新鮮Kimchi 及爽脆椰菜絲沙律, 不會太酸太辣, 很開胃及清新! The Classic ~ Chicken thigh, spicy yogurt, ao nori ~ 炸雞很脆, 肉質嫩滑, 肉汁滿滿的! Meltin’ Maki ~ 以

Meltin’ Maki ~ 以加州卷作底, 加上炸蝦天婦羅及Kewpie mayo 醬, 很喜歡!

Tuna Hot Dog ~ 招牌菜! 有吞拿魚、牛油果及蟹柳等, 外脆內軟, 超大一個, 還真的很像熱狗!

Chocomonaka ~ 是最中餅, 中間加上Chocolate mousse, 完完全全沒有膩的感覺, 還特別輕盈, 超級超級讚!
  • Chocomonaka
  • Tuna Hot Dog
  • TMK Kimchi Salad
  • TMK Hamachi
  • The Classic
2023-09-18 29 浏览
想同朋友happy friday chill 住傾計飲酒,唔一定要落老蘭體驗80年代酒吧文化,可以去TMK 試下tasting menu,仲有free flow 環節Tasting menu 配搭好新穎,慢慢嘆足咁多個菜式,好chill Avocado tempura crab stick roll牛油果同蟹肉配搭好強勁,fresh 得黎有口感Tempura prawn roll 酥脆炸蝦唔油膩,細細卷岩曬女仔細細啖食上面滿滿的蛋黃醬好滋味Chicken Ta Da雞胸肉攪碎,同牛油果碎夾埋,有口感有嚼勁又好fresh Chocolate Mousse 唔會死甜,口感好滑好順口
牛油果同蟹肉配搭好強勁,fresh 得黎有口感

Tempura prawn roll
酥脆炸蝦唔油膩,細細卷岩曬女仔細細啖食
上面滿滿的蛋黃醬好滋味

Chicken Ta Da
雞胸肉攪碎,同牛油果碎夾埋,有口感有嚼勁又好fresh

Chocolate Mousse
唔會死甜,口感好滑好順口
同朋友慶祝生日,揀來這間美式與日式 fusion 的居酒屋。餐廳的裝修貼滿 Stickers ,還有一架型格電單車作為裝飾,餐廳播放著搖滾曲風的音樂,每一處環境非常有氣氛,走Punk & Rolls的路線。這餐廳設有MohaWk Menu($348/位),由餐廳安排主餐牌中選出來的菜單,作為放工後又唔想用腦的美食懶人包。🇯🇵🏮🎹🎸🎼Edamame ,打頭陣的是日式辣味枝豆,炒得好入味,粒粒枝豆微辣夠惹味,很開胃。🫛🫛🌶️Okonomiyaki,一口大阪燒,每塊細細舊,煎得香脆,味道香濃,份量唔多,絕對可以過下隱。TMK Hamachi,醬汁油甘魚,這度菜配搭新穎,用上柚子醋浸住油甘魚,味道帶點清新。油甘魚上配了墨西哥辣椒和藜麥,唔算辣,口感脆脆。🐟🤤Kimchi Salad,椰菜絲和蘿蔔絲 配合沙律蛋黃醬,新鮮爽口健康又美味。🥗🥕😃✨The Korean,炸雞塊,炸得香脆可口,以蜜糖甜辣醬調味,雞塊還有粒粒杏仁碎,味道很好。🐥🍯😋Chicken Ta-Da,咖哩雞肉配碎蕃茄牛油果醬放在香脆的餃子皮上,餃子皮的質感似厚身脆薯片,味道豐富,令人回味。🌮😍Meltin' Maki,以加洲卷作為

TMK Hamachi

Kimchi Salad

Meltin' Maki

Meltin' Maki,以加洲卷作為壽司卷,配上剛炸到脆卜卜的炸蝦,加上沙拉汁和燒汁,飯少料多,食完真的很有滿足感。🥒🦀🍙🍤
Chocomonaka

Chocomonaka,以朱古力脆皮批作為這餐飯最後的甜品,綿密的朱古力Mousse、粒粒的朱古力脆脆和香濃的朱古力醬,三重滋味的朱古力夾在脆皮批食,味道濃滑,真是很出色的甜品。🍫🍩

同朋友聽住歌,傾下計,唔覺唔覺原來食左咁多度菜,肚子也非常飽足 😍👭❤️
TMK Hamachi
Kimchi Salad
Meltin' Maki
Chocomonaka
TMK係香港有3間分店,分別喺上環、灣仔同埋鰂魚涌,都係食啲創意日本菜。餐廳嘅style都係跟返佢個名嚟裝修嘅,呢間叫得Punk & Rolls 就緊係punk style啦。睇我啲相都會見到個燈光顏色都係粉粉地紫紫地,整體嘅感覺就係好eclectic and fun。我今次係黎試佢個Mohawk Menu $348/pp。呢個Menu都係由chef話事既,有咩唔食可以預先講俾佢哋聽。講真嘢食方面又幾好味wor,尤其係佢啲卷物配搭真係幾特別。加入咗墨西哥嘅特色,個手卷入邊有salsa又有guacamole。連用餃子皮同curry mayo黎做tostada都俾佢諗到👍🏻但我當晚既最愛都係kimchi salad同Korean karage。呢2個一齊食真係夾到不得了,沙律清新,炸雞外脆內嫩!😋 當晚真係安排咗好多嘢食,臨尾嗰侍應仲要問我哋夠唔夠飽😂飽到不得了啦,抵食!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨Edamame ✨Beef Tataki✨Okonomiyaki✨TMK Kimchi Salad✨The Korean Karage✨Spicy California Temaki✨Meltin’

我今次係黎試佢個Mohawk Menu $348/pp。
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨Chicken-Ta-Da

✨Chocomonaka

🍹Katana
🍹Kyoto Mule

🍶Free Sake Cup for everyone!
(呢個係餐廳送既,每人都會有。Cheers!)
2023-05-03 401 浏览
Always enjoyed coming to TMK: good service, value food, free flow for those who like it banging decor, and the only place to enjoy punk music with your meal in HK.on my last visit they played rocknroll. stones, led zep, the works...not bad music but definitely not punk.after enquiry I was advised that some customers had complained in the past that the music was too loud and so it was changed. meanwhile, the punk theme stayed in place. sid vicious looking down on diners listening to rock music 💩a

are you kidding me???
what a bunch of sellouts! ☠️ maybe read up to what punk means or change your concept Pronto.

we shouldn't be surprised why: greed & money - as if there wasn't enough of that in town already.

let's see if the wanchai branch will keep playing proper hip hop or switch to k-pop anytime soon... 🙉

yes, I did sign up to open rice just to post this comment. have a nice day.

2023-04-18
2023-03-20 462 浏览
Restaurant Week有special menu!見幾抵就book嚟試下(又係Pirata Group但唔係代言人😂),TMK都有幾間分店,今次試咗上環呢間Punk風😎裝修音樂都好龐克,個Menu好多嘢食,超級飽!Restaurant Week Dinner Menu 298pp1️⃣ Edamame ⭐️6.5/10正常,可以多啲鹽😂2️⃣ Karaage Chicken ⭐️7.5/10炸雞夠熱同脆,用左雞髀肉,肉質鮮嫩,外脆內軟,配埋個醬辣辣哋幾好味3️⃣ Salmon Tataki ⭐️7.5/10三文魚加wasabi、辣椒同黑芝麻,味道特別,不過好似有d太重口味4️⃣ Big Tuna Maki ⭐️8/10吞拿魚加牛油果個組合幾清新🌱但係啲壽司飯太大粒同埋硬5️⃣ Spicy Tuna ⭐️8.5/10跟住就有四款手卷,吞拿魚加辣醬好味嘅,但係就好似有啲掩蓋左佢嘅鮮味,但係幾足料,食到底都仲有吞拿魚🍣6️⃣ Hamachi Tomato ⭐️7.5/10油甘魚加蕃茄,因為魚本身味道較出,所以配搭唔錯7️⃣ Salmon Avocado ⭐️7/10佢加左啲crispy rice ball增加咬口感,不過就食

1️⃣ Edamame ⭐️6.5/10
正常,可以多啲鹽😂

2️⃣ Karaage Chicken ⭐️7.5/10

3️⃣ Salmon Tataki ⭐️7.5/10

4️⃣ Big Tuna Maki ⭐️8/10
吞拿魚加牛油果個組合幾清新🌱但係啲壽司飯太大粒同埋硬

5️⃣ Spicy Tuna ⭐️8.5/10

6️⃣ Hamachi Tomato ⭐️7.5/10
油甘魚加蕃茄,因為魚本身味道較出,所以配搭唔錯

7️⃣ Salmon Avocado ⭐️7/10
佢加左啲crispy rice ball增加咬口感,不過就食唔出同上邊吞拿魚加牛油果有咩分別😂

8️⃣ The Original Tuna Hotdog (+38) ⭐️7.5/10
特登加錢使咗呢個招牌,真係幾創新,而且好大份😂🤰🫃出邊個皮又厚又脆,呈現到熱狗嘅感覺😂

9️⃣ Crispy Tofu ⭐️6.5/10
細細粒幾得意,但個皮唔夠脆

🔟 Memtaiko Udon ⭐️6.5/10
同想像味道有啲唔同,比較酸,似前菜多啲

1️⃣1️⃣ Poppin’ Ice Cream ⭐️6.5/10
爆谷同橄欖油同雪糕嘅組合真係第一次食,味道唔係好慣🤔

1️⃣2️⃣ Chocomonaka ⭐️7/10
朱古力Mousse,一般

👦🏻冧女指數: 7/10 環境似啱一大班friend食嘢多過溝女

Food: 7/10
Environment: 7.5/10
Service: 7/10
Price: 7.5/10
Overall: 7/10

💸 ~380 pp
2023-02-27 886 浏览
店名: TMK Punk & Rolls (上環)地址: 上環皇后大道西77-91號荷李活中心地下及M樓G&H號舖西營盤站A2出口,行6分鐘環境: 4/5價錢:4/5味道: 3.5/5趁依家有春季餐廳優惠,就去左呢間好有日式風酒吧,仲有灣仔同鰂魚涌分店☺️睇黎店主好鍾意vintage,入面裝修好有style,仲放左架好靚嘅電單車係間舖入面,最後幾張係間鋪嘅裝修風格😊Lunch menu $148一位,另收加一服務費以下為2人份Starter 3選1Salmon Tataki呢個係醃左嘅三文魚片,一碟有6舊,食落好有煙三文魚嘅味,酸酸地咁Karaage Chicken呢個係炸雞,上枱咬落口仲係好熱配佢地嘅自家醬,唔想咁膩嘅話可以落檸檬汁😗個醬絕對有驚喜,係出面食唔到嘅味道,同個炸雞好夾,好值得試🤪🤩Main 4選1Super Tofu Don呢個係素食,個豆腐係炸過嘅,有3舊,外脆內軟,而且食落甜甜地,送飯一流😍但唔知點解個飯好酸,食落好怪😟而其他配料就不過不失啦😅TMK Sashimi Don +$30今次就加左30蚊去試個刺身飯,但完全唔值得啲刺身完全唔新鮮,完全唔知自己食緊,亦都有同

店名: TMK Punk & Rolls (上環)

西營盤站A2出口,行6分鐘

環境: 4/5
價錢:4/5
味道: 3.5/5

Lunch menu $148一位,另收加一服務費
以下為2人份

Starter 3選1

Karaage Chicken
呢個係炸雞,上枱咬落口仲係好熱
配佢地嘅自家醬,唔想咁膩嘅話可以落檸檬汁😗

Main 4選1
Super Tofu Don
但唔知點解個飯好酸,食落好怪😟
而其他配料就不過不失啦😅

TMK Sashimi Don +$30
今次就加左30蚊去試個刺身飯,但完全唔值得
刺身完全唔新鮮,完全唔知自己食緊,亦都有同樣問題,就係個飯太酸🤯

Dessert 2選
Poppin’ Ice cream
呢個係爆谷牛奶雪糕,啲爆谷就無咩味,不過牛奶雪糕好香,份量都算正常😳

Chocomonaka
呢個同炸雞係成餐飯最好食!
係朱古力cream配夾心餅,本來以為咁大pat cream會好膩,點之喜出望外,完全唔會
勁似日本會食到嘅甜品🫣😋😋
2023-02-25
2022-10-12 775 浏览
一試無妨。。。佢 d 招牌 signature 菜式,其實…. 好一般,唔覺得特別好食,味道偏濃,小許重口味,而且食材本身亦都好普通,重點可能放左係 配搭不同醬汁、擺碟、打卡,某程度上覺得 係 overprice ,但當係食吓個環境、食個氣氛,ok 既。我同朋友都話 試過就算,如果係想食飯傾偈,呢度絕對唔係一個好選擇🙃
一試無妨。。。

💘又去咗𝐏𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩旗下餐廳慶祝生日玩味十足嘅西日𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧酒吧 好有氣氛🎸😍供應精緻嘅日美料理 主打招牌手卷仲有多款精選的日本酒&雞尾酒🍹啱晒慶祝聚會 飲飽食醉🤤🥩 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐓𝐚𝐭𝐚𝐤𝐢 ($118.00): 4.5/5🤩 半生熟嘅和牛刺身 賣相吸引每片配上一小塊蒜片🧄 同醃紅蔥頭醬汁鹹鹹酸酸 配搭起嚟幾夾🥩🐮牛肉味幾香濃 肉汁豐富好正嘅開胃菜😚🐟 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐚𝐭𝐚𝐤𝐢 ($88.00): 4.5/5🍣三文魚刺身配上微酸微辣嘅芥末柚子醋加上爽口醃蘿蔔同黑芝麻作點綴🖤三文魚新鮮嫩滑 食落幾清新開胃💯🐥 𝐊𝐚𝐫𝐚𝐚𝐠𝐞 ($78.00): 4/5🔥熱辣辣 新鮮炸起🍗炸雞肉質鮮嫩多汁 外脆內軟表面有一啲七味粉 配埋特製沙津醬食帶點微辣🌶 幾惹味🍣 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐇𝐨𝐭𝐝𝐨𝐠 ($98.00) x2: 4.3/5超鍾意佢哋炸到脆卜卜嘅炸卷物 💛🌭紫菜脆漿外層炸到好香脆 薄脆而不油內餡包滿滿溢嘅粒粒吞拿魚同蟹柳絲💕搭上微辣嘅醬汁 食落好惹味🌶配埋壽司飯 口感豐富 而且幾飽肚☺️🌟 好推介食佢哋嘅𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 炸熱狗🎏 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐡𝐢𝐥𝐥𝐲 𝐃𝐨𝐠 ($98.00) x2

💘又去咗𝐏𝐢𝐫𝐚𝐭𝐚 𝐆𝐫𝐨𝐮𝐩旗下餐廳慶祝生日

內餡包滿滿溢嘅粒粒吞拿魚同蟹柳絲💕
搭上微辣嘅醬汁 食落好惹味🌶
配埋壽司飯 口感豐富 而且幾飽肚☺️
🌟 好推介食佢哋嘅𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 炸熱狗

🎏 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐡𝐢𝐥𝐥𝐲 𝐃𝐨𝐠 ($98.00) x2: 4.3/5

✨又係炸熱狗卷物系列 依款配上粒粒三文魚
同樣有炸到好香脆嘅紫菜外層 好香口🤤
餡料同樣包得滿滿的 每一啖都係滿足
味道層次 超級豐富(●´ω`●)♥︎♥︎

🍤 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐮𝐫𝐚 ($58.00) x2: 4.1/5

🔥 原隻天婦羅炸蝦 炸到脆卜卜🍤
配上牛蒡+ 蘆筍+辣蛋黃醬🧡
整體味道好夾 壽司飯帶温熱🍙
紫菜皮仲𝐤𝐞𝐞𝐩到脆身 好正❤️‍🔥

🦀 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 ($68.00) x2: 4.2/5

(๑• . •๑) 炸軟殼蟹分量十足 好香脆
配上芥末蛋黃醬+黃瓜🥒+ 蟹子
好豐富 識落帶微酸辣 幾清新~💞

🍿 𝐏𝐨𝐩𝐩𝐢𝐧 𝐈𝐜𝐞𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦🍨 ($68.00): 3/5

🥳 甜品揀咗爆谷雲呢拿雪糕
雪糕旁邊加咗啲橄欖油🫒
令到整體口感更順滑 幾特別嘅甜品🤗

📍 𝐓𝐌𝐊 𝐏𝐮𝐧𝐤 & 𝐑𝐨𝐥𝐥𝐬 (上環)
🐰: 4.3/5

#eatwithkeikei #tmkhk #tmkpunknrolls
#sweetiedaily_westerndistrict
庆祝纪念
生日
2022-07-26 781 浏览
係一個朋友聚餐嘅好地方環境好relax 食物係西式加日式嘅fusion菜🇯🇵有啤酒, sake同埋cocktail, 可以一路食一路同朋友慢慢飲🍻Staff好friendly 會同我地傾計 同埋送左小食& sake俾我地食物不過不失當晚叫左fat beats menu $348/person 可以試晒佢signature嘅菜式個set好多唔同種類嘅飯團 食到最後有啲飽細食嘅建議叫a la cart 揀返自己想食嘅嘢吃不厭的魚生推薦甜品又係推薦睇得又食得
係一個朋友聚餐嘅好地方

吃不厭的魚生
推薦

甜品又係推薦
睇得又食得

這家西日Punk風格fusion菜˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗每次去都覺得氛圍超熱鬧,彷彿來了一場龐克派對◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑最近更推出任食Maki Brunch Set和Free Flow Wine,喜歡喝啤酒的可以挑戰喝回本!-𝚃𝙼𝙺 𝚆𝚎 𝙷𝚎𝚊𝚛𝚝 𝙼𝚞𝚜𝚒𝚌 𝙱𝚛𝚞𝚗𝚌𝚑 $𝟹𝟺𝟾/位𝙵𝚛𝚎𝚎-𝚏𝚕𝚘𝚠 𝚋𝚎𝚎𝚛, 𝚜𝚊𝚔𝚎 & 𝚠𝚒𝚗𝚎 +$𝟷𝟻𝟶/位.TMK Cabbage Salad 為椰菜沙律配上黑芝麻及脆脆,淋上柚子醋,清爽開胃。-Edamame為日本醬漬枝豆,佐酒一流。-Karaage炸雞超級酥脆香口,加上辣粉調味好惹味,咬開嫩滑多汁。-Salmon Tataki為三文魚刺身,肥美嫩滑。-Hamachi TMK油甘魚刺身,以新鮮青椒和日本醋調味,很清新。-Tuna Hotdog人氣之選,外面炸得非常脆,裏面超多餡料,例如辣味吞拿魚、蟹肉和牛油果等,非常豐富。-**𝙵𝚛𝚎𝚎 𝙵𝚕𝚘𝚠 𝙼𝚊𝚔𝚒**ʏᴇʟʟᴏᴡ ᴛᴀɪʟ/ ʙɪɢ ᴛᴜɴᴀ/ ᴋᴀᴛꜱᴜ ᴄᴜʀʀʏ/ ᴛᴍᴋ ᴋɪᴍʙᴀᴘ/ ᴠᴇɢɢɪᴇ ᴛᴇᴍᴘᴜʀᴀ超級期待的Free Flow 環節!特別是Veggie Tempura
這家西日Punk風格fusion菜˗ˏˋ ♡ ˎˊ˗
每次去都覺得氛圍超熱鬧,
彷彿來了一場龐克派對◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑
喜歡喝啤酒的可以挑戰喝回本!
TMK Cabbage Salad
為椰菜沙律配上黑芝麻及脆脆,淋上柚子醋,清爽開胃。
Edamame
為日本醬漬枝豆,佐酒一流。
炸雞超級酥脆香口,
加上辣粉調味好惹味,咬開嫩滑多汁。
Salmon Tataki
為三文魚刺身,肥美嫩滑。

Hamachi TMK
油甘魚刺身,以新鮮青椒和日本醋調味,很清新。

Tuna Hotdog
**𝙵𝚛𝚎𝚎 𝙵𝚕𝚘𝚠 𝙼𝚊𝚔𝚒**
超級期待的Free Flow 環節!
特別是Veggie Tempura,手卷外皮炸得酥脆香
口!
Poppin' Ice Cream
爆谷雪糕加入初榨橄欖油,爆谷味非常濃郁蓋過了橄欖油的味道。
Chocomonaka
真的一定要試!將朱古力脆脆和朱古力慕斯放入最中餅中,超級幼滑又邪惡。

As a fan of Pirata group, I read that there is a sake night promotion (free sake shots for the entire restaurant every 30 minutes). Went with a couple of friends, got really impressed by the quality of food, fun atmosphere and the friendliness of staffs! Wonderful dining experience and would def return! We had the Mohawk Menu (tasting menu) at $348pp. Every dish was good and I specifically liked the sashimi hamachi, salmon and wagyu. The homemade sauce definitely brings out the freshness of the

We had the Mohawk Menu (tasting menu) at $348pp. Every dish was good and I specifically liked the sashimi hamachi, salmon and wagyu. The homemade sauce definitely brings out the freshness of the sashimi!
Waygu  sashimi
Hamachi  sashimi

Tuna  hotdog

The tuna hotdog was also very delicious, with fish and rice wrapped with a crispy seaweed.

Fried  chicken

Fried chicken was juicy and tender, perfectly fried, match so good with the sauce too.
Dessert

Dessert-chocolate cream inside a buscuit
The portion of this menu is soooo big that we barely could finish the dessert.
Yuzu  salad
Waygu  sashimi