2024-09-07 500 浏览
元朗YOHO Mix 新開幕,新增了很多不同食肆,與風先生精選了數間,今晚決定先試一試,泰菜「Tommy Yummy」;由港鐵元朗站C出口,步行3分鐘便可到餐廳,餐廳主要採用粉色大自然裝修,設有大量沙發雅座,舒適時尚;七彩繽紛的餐牌,附有大量美食圖,導致選擇困難,最終風先生選了$398晚市套餐:金柚海蝦沙律-沙律的擺盤極美,金柚清甜,大蝦新鮮,還有配上新鮮無花果、藍莓、士多啤梨,還有適量脆炸麵,加強口感,一道美味可口的開胃菜;泰式炒通菜-爽脆可口👍🏼大蝦海鮮冬蔭公意大利麵-推薦大家必食,除了點晴大蝦外,還有豐富的海鮮配料,魷魚、青口與海蝦,配上草菇、小蕃茄,冬蔭公湯汁掛麵,回味無窮椰香青咖喱雞配薄餅-帶濃郁椰香的青咖喱,含極輕的微辣,雞肉嫩滑配上泰國茄子及小蕃茄,與香脆薄餅同吃,滋味~🧉椰子班蘭梳打-清甜椰子梳打配濃香班蘭,好清新,超喜歡🧉凍泰式奶茶-奶茶的冰塊內有班蘭碎葉,令奶茶有點點班蘭香,玻璃分瓶可添兩杯,大滿足總結:餐廳出品高質,用餐環境舒適,今回因太飽的關係,未能一試吸睛甜品🍧已相約閨蜜再訪

泰式炒通菜
-爽脆可口👍🏼

-推薦大家必食

椰香青咖喱雞配薄餅

🧉椰子班蘭梳打
-清甜椰子梳打配濃香班蘭,好清新,超喜歡

🧉凍泰式奶茶

泰式炒通菜、椰香青咖喱雞配薄餅
泰式奶茶、椰子班蘭梳打
  • 椰子班蘭梳打
2024-09-06 547 浏览
Tommy yummy人氣打卡泰國餐廳🥳每款食物都好精美恨食咗好耐但每次都好多人排隊今次特登避開繁忙時間終於食到啦🤙🏻我同朋友叫咗二人套餐set A($298)有小食+兩個主食+飲品好抵食😙⭐️蝦餅拼泰式魚餅炸物非常唔錯炸到脆卜卜😋加埋泰式甜辣醬好好味⭐️泰式雞肉炒飯炒飯夠鑊氣炒得粒粒分明雞肉入味又足料😆⭐️蝦球炒金邊粉金邊粉炒得夠乾身蝦🦐嘅數量好多🤩食落去啖啖肉又彈牙配料豐富有小青檸、辣椒片調味夠惹味 而且完全唔油膩👍🏻⭐️椰子斑蘭梳打甜度剛剛好斑蘭味好出有埋梳打非常解暑😆清新爽口⭐️鮮芒椰漿柚子露一上枱真係嘩一聲超靚😊好啱打卡味道似楊枝甘露咁最正係裡面有好多大大粒的芒果肉口感一流鍾意芒果嘅人一定要叫☺️⭐️芒果糯米飯綠色糯米飯好特別😍口感唔錯煙煙韌韌表面有花生碎仲可以加椰奶+椰子雪糕食芒果勁鮮甜而家仲要做緊半價優惠必食🫶🏻
Tommy yummy人氣打卡泰國餐廳🥳
每款食物都好精美
恨食咗好耐
但每次都好多人排隊
今次特登避開繁忙時間
終於食到啦🤙🏻

我同朋友叫咗二人套餐set A($298)
有小食+兩個主食+飲品

蝦🦐嘅數量好多🤩
食落去啖啖肉
又彈牙
配料豐富
有小青檸、辣椒片調味
夠惹味

而家仲要做緊半價優惠
必食🫶🏻
2024-09-03
2024-09-03 652 浏览
椰香青咖喱雞$72轉配薄餅$10薄餅餅皮做得很好 唔油膩口感非常煙靭 😋單食都好正,仲可以配搭埋椰香青咖喱同埋雞肉一齊食 口腔裏充滿淡淡椰香。青咖喱甜而不辣 值得一試套餐加配泰式蝦餅兩件$32泰式蝦餅 外面用上吉列脆漿粉,咬落非常脆口,裏面蝦肉飽滿,仲見到原隻嘅蝦肉,真係用足材料,份量非常足夠,再配上甜甜酸酸嘅柚子醬 ,口感十分滿足泰式自選湯麵$78船湯 牛腱肉 芽菜 芥蘭 河粉湯底有兩款冬陰功湯同埋船湯我哋揀咗船湯 船湯湯底顏色比較深,飲落去清新可口 😋牛腱肉比較驚喜,食落軟腍腍又突顯到牛味 非常推介泰式斑斕奶凍$58顏值味道都好好 入口香滑配合埋士多啤梨 🍓芒果🥭藍莓消暑必備 斑斕香氣mix着濃郁嘅奶香成個甜品層次感豐富椰殼椰子雪糕$58賣相非常豐富 ,椰殼配上兩個雪球,加上椰子乾椰絲椰子脆士多啤梨 🍓藍莓 打卡必點
椰香青咖喱雞$72轉配薄餅$10

泰式斑斕奶凍$58

椰殼椰子雪糕$58
  • 椰子雪糕
2024-09-03 526 浏览
元朗站商場又擴張,今次揾食的地方非常便利,又多左餐廳選擇!見到Tommy Yummy 門面裝修得好清新,又見地落地玻璃,即刻吸引左我眼球。店內座位寬敞,又有梳化卡位,今次有幸坐到玻璃窗旁的卡位,還可以觀看窗外景色。雖然天黑而且景是觀看市中心,但感覺不會侷促,相信日光下有自然光射入會感覺光猛舒適。餐牌都別有用心,製作到像一本雜誌,而且排版字體都十分吸引易明。晚市除了有set dinner 選擇外(價錢合理,有前菜主菜甜品飲品),都可以散叫。今次我地選擇散叫,可吃多一點不同種類的食物!泰式豬頸肉炒河上菜時香味撲鼻,食落好有穫氣。河粉質地令我驚喜;感覺似是涼皮質地,十分精盈通透,有彈性!味道上都是偏濃口味。紅咖哩牛小排燉飯飯質偏淋,不像平常的硬身Risotto,比較濕潤的口感!淋上紅咖喱汁有少少少辣味效果,而牛小排都足料,粉粉嫩嫩,烤至7成熟,吃落充滿牛味牛汁。青咖喱雞肉薄餅不得不讚,薄餅做得好有層次,切開十分鬆脆;而青咖喱汁偏辣,雞肉都不少,十分開胃;呢2款的配合是Good Good Good !輪到甜品部份,單看已有十款選擇 ,全部都融入泰式風味,包括泰式奶茶椰子糯米飯; 令人感覺置身於

青咖喱雞肉薄餅

輪到甜品部份,單看已有十款選擇 ,全部都融入泰式風味,包括泰式奶茶椰子糯米飯; 令人感覺置身於泰國當中。今次叫左:
泰奶Tiramisu
賣相相當吸引,打卡之作;食落好Smooth ,而Tiramisu的底部有蛋糕兼注入了泰式奶茶,口感味道相對有層次!吃完正餐後食這個甜品好refresh !
青咖喱雞肉薄餅
泰奶Tiramisu

泰式豬頸肉炒河
嘩~原來超人氣泰式咖啡店 🌳 𝐓𝐎𝐌𝐌𝐘 𝐘𝐔𝐌𝐌𝐘 ,在元朗開了分店啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!!! 之前在其他分店吃過幾次,覺得食物質素不錯,所以再來試試啦~泰國海島渡假風🏝️的裝潢,放上大量植物及花卉做裝飾,感覺寫意自在呀~食物款式齊備,主食、小食、甜品,款款都賣相吸引,二人套餐低至$𝟐𝟗𝟖,真心便宜呀😍!!!【 二人餐𝐒𝐞𝐭 𝐀🌟$𝟐𝟗𝟖/𝟐位 】▽ 哈哈蝦餅拼泰式魚餅🦐 小食有兩款,我比較喜歡炸得香脆又彈牙的虰餅,好高質。▽ 泰式蝦球炸金邊粉🍜 金邊粉大大碟,炒得有鑊氣🔥,鹹甜夾雜,不錯。▽ 打拋豬肉碎煎蛋飯🍳 鹹香十足的打拋豬肉飯,豬肉碎彈牙入味,煎蛋香口,好吃~▽ TY芒果糯米飯🥭 糯米飯竟然是班蘭口味,加上椰奶和芒果,更美味。

【 二人餐𝐒𝐞𝐭 𝐀🌟$𝟐𝟗𝟖/𝟐位 】

2024-09-01 392 浏览
元朗人氣店,每次經過都見都見要排隊,於是早少少有位啦,好好 彩坐被安排坐窗邊位置,望出街外景色唔錯,坐位闊寛,坐得好舒服。內裏熱熱帶風情裝修設計,營造休閒舒適嘅感覺,好適合好朋友一齊坐低chilli 下既餐廳。食物方面,每樣食品都擺盤精緻,有香葉點綴,辣椒、青檸、無論主菜配菜飲品甜品, 視覺效果令每樣食品都加分。二人套餐又比較經濟嘅款式或者豪華版本,讓客人選擇,因為佢嘅甜品同埋飲品係最吸引我嘅,而套餐只係加$18就可以換到特飲,(要check個list, 唔係全部)覺得好抵!哈哈蝦餅拼泰式魚餅各兩件 蝦 餅好大件,呢邊見到大大嚿嘅蝦肉,而且炸得好酥脆,魚餅有檸檬辣椒香茅嘅海鮮風味,半碟嘅醬汁幾好味,微辣,並唔係一般配既雞醬,唔錯👍泰式雞肉炒飯欣賞佢裏面會有唔同嘅菜,有六角豆、有椰菜苗,而且唔太油,味道都唔太鹹,感覺比較健康!唔錯!蝦球炒金邊粉非常多大蝦,肉質都彈牙,將配料分開擺好,最後先可以按個人喜好將佢攪拌,金邊粉微辣,可按個人喜好再攪拌辣椒粉,份量適中,不會太濃味。泰式奶茶好精緻的盛器,好貼心,將一半份量放響個玻璃樽,打咭一流,有實際用途,每次逐少加落個杯度可以避免後飲到最後啲冰融

視覺效果令每樣食品都加分。

哈哈蝦餅拼泰式魚餅各兩件

泰式雞肉炒飯

蝦球炒金邊粉

泰式奶茶

好精緻的盛器,好貼心,將一半份量放響個玻璃樽,打咭一流,有實際用途,每次逐少加落個杯度可以避免後飲到最後啲冰融落去奶茶無味,10分鍾意呢個安排。仲有1塊冰封嘅薄荷葉作點綴,泰式奶茶味道濃郁,冇得輸,大推!

椰子飄香咖啡配雪糕

由東南亞風味白咖啡,真係做到少甜少冰,會適合喜歡淡口味的人士,但下次可能唔揀少甜會更加美味!

椰殼椰子雪糕

椰子味雪糕,好好味,有粒粒嘅椰肉,雪糕底下有粟米、柚子肉、草莓藍莓點綴,有兩大個雪糕球,份量都唔細呀

非常滿足嘅一餐,個人較喜歡特飲及甜品,加上舒服嘅座位環境,服務員態度唔錯,好適合三五人好友相聚的好地方。

🦀黃金蛋咖喱軟殼蟹(細)$188擺盤靚,同埋細份既蟹麵好大份🤩軟殼蟹炸到外脆內酥,配上咖喱蛋花,再配薄餅係絕配🤪咖喱偏甜,唔算偏辣既🍚泰式雞肉炒飯 $102色水均勻,好香鑊氣味😜而且有好多料,又好多蔬菜同雞肉,以為會好鹹,反而味道偏甜,岩晒小朋友🥬泰式炒通菜 $82估唔到有啲辣😝好香蒜味,都爽口,內有啲麵豉粒🍹鮮芒椰漿柚子露 $55偏奶,內面有柚子肉同芒果肉,十分足料😌👉🏻Tommy Yummy位於yoho mix 入面,又多一個選擇比客人揀啦由於夜晚既平日都好多人食,建議早啲黎攞位🫶🏻餐廳環境寬敞,燈光都算光猛,影相都特別靚啲👍🏻另外食物都好大份,好足料,上菜時間麵算快👍🏻加上店員服務有禮,讚讚🤝🏻

🦀黃金蛋咖喱軟殼蟹(細)$188

🍚泰式雞肉炒飯 $102

🥬泰式炒通菜 $82
估唔到有啲辣😝好香蒜味,都爽口,內有啲麵豉粒

🍹鮮芒椰漿柚子露 $55
偏奶,內面有柚子肉同芒果肉,十分足料😌

餐廳環境寬敞,燈光都算光猛,影相都特別靚啲👍🏻
2024-08-25 463 浏览
Tommy Yummy係元朗都開分店,之前係中環店食過,而家終於近D啦。呢到感覺係泰式Fusion菜,食物選擇好多,唔想簡就可以好似我地咁叫2人餐。小食 - 蝦餅配泰式魚餅蝦餅好有驚喜,咬開係有原隻蝦肉係入面,用左蝦滑包住佢再炸,好酥脆。打拋豬肉碎煎蛋飯隻燶邊蛋好吸引,呢個飯都幾辣下,肉碎十分惹味,撈飯一流。蝦球金邊粉蝦球份量好多,整體味道係偏甜,配上脆口花生碎,幾好食。鐘意食辣既仲可以加埋旁邊既辣椒粉! 泰式玫瑰紅茶想飲熱既,可以簡茶,似平時泰奶個茶底,幾特別。最後仲加左芒果糯米飯,椰汁分上,自己落。糯米飯暖暖地,幾有咬口,帶少少鹹味。芒果就好甜,好好食。

小食 - 蝦餅配泰式魚餅

打拋豬肉碎煎蛋飯
隻燶邊蛋好吸引,呢個飯都幾辣下,肉碎十分惹味,撈飯一流。

蝦球金邊粉

泰式玫瑰紅茶
想飲熱既,可以簡茶,似平時泰奶個茶底,幾特別。

2024-08-24 375 浏览
我經過呢間新開嘅人氣泰菜,成日都見到好多人喺出邊排隊,今日終於到我試吓,門口睇Menu已經好吸引果然冇令我失望地點仲夠晒方便,屯馬綫元朗西鐵站出口,步行幾分鐘就到餐廳入邊落地玻璃,環境開陽,夠晒清新,坐得舒服冬陰功湯魚片金邊粉$72冬陰功味非常香濃,泰國嘅國湯,相信係用大量嘅香料製成,有輕微嘅辣,魚片爽口彈牙又夠厚身泰式豬頸肉炒河$82豬頸肉份量非常多又夠爽口,河粉又夠鑊氣,非常飽肚香茅雞中翼三隻$28外皮燒到金黃色香氣十足入口雞肉嫩滑,旁邊放有泰式嘅甜酸醬,令到食物味道提升午餐加$58就食到椰殼椰子雪糕雪糕有非常香濃嘅椰子味,食到大量嘅椰子乾同埋粟米粒係底,每一啖都非常滿足,雪糕上面夜有一片亁嘅檸檬,同藍莓士多啤梨,夠晒健康薄荷青擰梳打入口清涼,味道香甜,帶有少許薄荷味,夠晒開胃午餐加$18有鮮奶咖啡,香濃嘅咖啡味 ,奶味又夠香,熱辣辣非常滿意嘅一間泰國餐廳,會再嚟幫襯
地點仲夠晒方便,屯馬綫元朗西鐵站出口,步行幾分鐘就到
餐廳入邊落地玻璃,環境開陽,夠晒清新,坐得舒服

冬陰功湯魚片金邊粉$72

泰式豬頸肉炒河$82
豬頸肉份量非常多又夠爽口,河粉又夠鑊氣,非常飽肚

香茅雞中翼三隻$28

午餐加$58就食到椰殼椰子雪糕

薄荷青擰梳打
入口清涼,味道香甜,帶有少許薄荷味,夠晒開胃

午餐加$18有鮮奶咖啡,香濃嘅咖啡味 ,奶味又夠香,熱辣辣

非常滿意嘅一間泰國餐廳,會再嚟幫襯
2024-08-23 414 浏览
今日試下泰國cafe,食咗幾道正宗嘅泰國菜,實在令人驚喜!第一道係金柚海蝦沙律,色彩斑斕,金柚果肉飽滿,配搭新鮮海蝦,酸酸甜甜嘅滋味即刻喚醒味蕾。而且,沙律上還有無花果,草莓,藍莓,羽衣甘藍,增加咗層次感,清新可口,非常適合夏天。然後試咗泰式炒通菜,通菜炒得非常火喉,保持住脆感,乾蒜香味夠足,簡單卻充滿泰國風味。每一口都好享受,完美得唔可以再完美。接下來,虎蝦海鮮混亂杯麵就更加驚喜!杯麵裡有多款海鮮,包括虎蝦、魷魚同埋青口,每一口都能嚐到海味,特別適合我呢個海鮮控。微辣,越食越想要,真係好滿足!再嚟係椰香青咖喱雞配薄餅,咖喱椰香味濃郁,雞肉滑嫩,完全吸收咗咖喱嘅精華,淋喺薄餅上,口感非常豐富。薄餅本身脆口,搭配咖喱雞,超級好味,令人一口接一口,意猶未盡。飲品方面,薄荷青檸蘇打清新解渴,飲落去好舒服,對於炎熱的夏天來說,真係一流。泰式玫瑰紅茶香氣四溢,清甜可口,飲完心情都好好。
今日試下泰國cafe,食咗幾道正宗嘅泰國菜,實在令人驚喜!

2024-08-22 403 浏览
太興旗下的Tommy Yummy進駐元朗站的「元點」。初時無論什麼時段都很多人排隊,就讓這試新品的熱潮過後,我才光顧呢😉🔰泰式蝦球炒金邊粉$88,除有五隻爽口的中蝦,也有不同食材的配搭,欣賞將碎花生和調味辣粉伴在碟旁,讓個人喜好將之拌勻,以提升其味道🔰泰式蝦餅2件(加配小食)$32,熱辣燙口的蝦餅很出色,外層炸得香脆但不油,內裏蝦膠足料又彈牙,還有原隻蝦在餡內別具特色,點埋酸辣醬更惹味,超喜歡這蝦餅🍤🔰串串沙嗲雞豬各1串(加配小食)$28,串燒雞肉嫩,豬肉串有肥瘦位,最喜歡它的濃厚沙嗲醬,必須將每件肉蘸滿沙嗲醬來滿足味蕾👅🔰泰奶Tiramisu(半價)$34,集香濃(可可粉)、滑溜(Tiramisu)、香脆(手指餅)味道,造型精緻漂亮,讚👍🏼🍧剛巧當天的半價甜品是「泰奶Tiramisu」,太好了,每人一份,吃得滋味又開心😃

泰式蝦球炒金邊粉

泰式蝦餅2件(加配小食)

串串沙嗲雞豬各1串(加配小食)

泰奶Tiramisu(半價)

2024-08-13
午餐
泰式蝦球炒金邊粉
泰式蝦餅2件(加配小食)
串串沙嗲雞豬各1串(加配小食)
泰奶Tiramisu(半價)
2024-08-21 416 浏览
元朗新開張既泰國餐廳 Tommy Yummy 店內環境乾淨 比人感覺好舒服 空間好足夠 唔會覺得逼逼狹狹👍🏻🦐金柚海蝦沙律🥗蝦肉彈牙又大大隻🦐 柚子有撈過啲醬汁 食落有啲酸酸甜甜 仲有啲柚子既香甜 擺碟好有心機🥰 仲有士多啤梨🍓無心果同藍莓🫐做配搭🌶️泰式炒通菜🥬唔好睇佢份量少少 其實都幾大碟 炒得好惹味🤤🤤 又唔會好辣 好食到唔小心一啖接一啖 兩條友搶住食咁🤣🤣🦐虎蝦海鮮混亂杯麵🍜炒河炒檬粉就食得多 好少會食到炒面 簡直係營多既升級版!!😋 酸酸辣辣都好香又唔會唔好膩 海鮮足料而且份量都大😗🥘椰香青咖哩雞配薄餅🫓咖哩好重椰奶香🐥雞既件數都多 薄餅好酥脆 搭埋一齊食簡直係完美!🤩🥭鮮芒椰漿柚子露🥛食落好似楊枝甘露咁🥭芒果粒好多又好甜 比例岩岩好 大推!!👍🏻👍🏻🥥椰香菠蘿飄雪🍍酸酸甜甜 好重椰奶味既沙冰 可以一試!!😋

🦐金柚海蝦沙律🥗

🌶️泰式炒通菜🥬

🦐虎蝦海鮮混亂杯麵🍜

🥘椰香青咖哩雞配薄餅🫓

🥭鮮芒椰漿柚子露🥛

🥥椰香菠蘿飄雪🍍
酸酸甜甜 好重椰奶味既沙冰 可以一試!!😋
元點都開左間TommyYunmy😍真開心甜品~揀左個 奶油雪糕忌廉牛角窩夫 同埋 做緊優惠嘅 榴槤糯米飯,芒果糯米飯就食得多榴槤糯米飯,你又試過未? 個窩夫又香又脆,配埋個雪糕,真係好滿足!主食~我哋叫咗個 清邁咖喱豬頸肉金麵 同埋 酸豬肉豆角炒飯,個金粉咖喱味好香濃,甜辣味,真係正!而個酸豬肉炒飯勁香口,好開胃,豬肉碎配埋粒粒豆角,每一啖都有肉碎,真係食到停唔到口!小食~我哋叫咗 泰式蝦餅、泰式魚餅同埋 沙嗲雞豬, 蝦餅同魚餅都炸得金黃香脆配有沙律,咬落去又香又彈牙,而個沙嗲雞豬就香氣撲鼻,雞肉同豬肉都醃得入味!飲品~呢三個都係套餐,都唔使加錢嘅凍飲,泰式咖啡,泰式奶綠,椰子斑斕梳打。咖啡夠香濃,奶綠又夠香甜,而個椰子斑斕梳打就真係好清新,椰子味好濃,真係好解渴!呢到啲食物又好味又抵食,環境又舒適,真係值得推介!呢間將會係我常駐嘅飯堂。
元點都開左間TommyYunmy😍真開心

沙爹豬肉雞肉串燒
泰式蝦球
泰式奶茶 泰式奶綠 椰汁班蘭梳打
2024-08-20 444 浏览
次次經過都好多人排隊今日選擇早啲嚟排咗半個鐘就有得食啦餐廳裏面每一個位置都好寬敞因為餐廳有好大落地玻璃,所以光線好充足但係又唔會曬到好熱個午餐份量大仲有好多特飲唔使加錢仲可以加錢要小食炸蝦片同埋串燒都好好食串燒嗰隻汁係我暫時元朗食過泰菜嚟講最好味嘅小朋友都追住食跟餐嗌咗青檸梳打另外見到龍眼冰就忍唔住單叫咗一杯佢寫明多顆龍眼冰真係冇講錯,真係好多顆。喺香港飲到泰國質素嘅龍眼冰真係唔多而家佢仲有榴槤糯米飯半價佢嗰粒榴槤簡直係啖啖肉仲要去埋核椰子雪糕夾埋一齊食呢個甜品簡直不得了
次次經過都好多人排隊

今日選擇早啲嚟

排咗半個鐘就有得食啦

餐廳裏面每一個位置都好寬敞

因為餐廳有好大落地玻璃,所以光線好充足
但係又唔會曬到好熱

小朋友都追住食

跟餐嗌咗青檸梳打
另外見到龍眼冰就忍唔住單叫咗一杯
佢寫明多顆龍眼冰
真係冇講錯,真係好多顆。
喺香港飲到泰國質素嘅龍眼冰真係唔多

• 串燒
  • 冬陰功船麵
  • 炸豬皮
2024-08-19 262 浏览
今日同朋友去咗元朗嘅Tommy Yummy食泰國菜,真係食到停唔口呀!我哋叫咗個二人餐,入面嘅嘢食超豐富!有打拋肉碎生菜包、馬拉盞炒椰菜苗、大蝦海鮮冬蔭公意大利麵、椰香青咖喱雞配薄餅、鮮芒椰漿柚子露同埋蝶豆花鮮奶咖啡。打拋肉碎生菜包 好惹味,肉碎炒得好香,包埋喺生菜度食,口感一流!馬拉盞炒椰菜苗 都好香口,炒得啱啱好,唔會太鹹。大蝦海鮮冬蔭公意粉酸酸辣辣好開胃而且份量都幾大。椰香青咖喱雞配薄餅,青咖喱夠香濃,雞肉又嫩滑,配埋薄餅食,簡直係絕配!特飲鮮芒椰漿柚子露 好清新,芒果味好濃郁,蝶豆花鮮奶咖啡 顏色好靚,味道都幾特別。最後我哋仲叫咗個半價泰式奶茶味Affogato,奶茶味好香濃,配埋雪糕食,真係好滿足!