太子越開越多café, 好多都好有文青feel, 行過都好想入去打卡同坐低嘆下咖啡, 睇下書, 悠閒咁過下日晨。呢間位於太子洗衣街地下, 舖面裝修簡約時尚, 主打精心烘焙咖啡, 佢哋嘅咖啡超讚, 咖啡款式多多而且味道濃郁香醇, 還提供各式西餐, 意大利餐, 甜食比你選擇。日式燒雞腰果仁沙律 - $95用咗澳大利亞混合沙律菜, 蔬菜好新鮮又大盤, 份量十足; 配埋燒雞肉質嫩滑又多汁, 甜甜地幾好味; 還有醃子姜, 腰果, 車厘茄, 牛油果醬, 薑黃芝麻醬等, 又開胃又惹味, 非常滿足。牛油忌廉汁帶子粒意大利飯 - $110呢度其實樣樣都幾大份; 牛油忌廉汁帶子粒意大利飯幾creamy, 意大利飯煮到啱啱好, 軟硬適中, 牛油忌廉汁夠香濃, 飯上面仲有好多用牛油煎香的小帶子粒, 煎得剛剛熟, 成個飯越食越香。Smoked Salmon On Sourdough - $1102件大大件嘅酸種麵包, 上面擺滿沙律菜及煙三文魚, 煙三文魚份量好多, 好足料, 煙三文魚輕輕用黑胡椒調味, 如果怕腥可以點啲檸檬汁; 每一啖都可食到煙三文魚, 夠哂飽, 十分滿足! 酸包多士好香脆, 加埋沙律菜

日式燒雞腰果仁沙律 - $95

牛油忌廉汁帶子粒意大利飯 - $110

2件大大件嘅酸種麵包, 上面擺滿沙律菜及煙三文魚, 煙三文魚份量好多, 好足料, 煙三文魚輕輕用黑胡椒調味, 如果怕腥可以點啲檸檬汁; 每一啖都可食到煙三文魚, 夠哂飽, 十分滿足! 酸包多士好香脆, 加埋沙律菜及煙三文魚, 好有口感, 仲可配埋碟邊的酸忌廉及橄欖油一齊食, 好夾!

焦糖香蕉貝殼窩夫 - $105
賣相相當吸引, 又係好大份; 佢地啲窩夫係貝殼形狀嘅, 賣相好得意, 外脆內綿密鬆軟, 鬆軟不特止, 蛋香味濃, 淋咗糖漿及灑上糖粉, 配上香甜嘅吉士醬, 鮮忌廉, 焦糖香蕉及冰凍雲呢拿籽雪糕, 口感相當豐富, 而且焦糖香蕉上面層焦糖燒到脆皮好正。

Lemon Sparking Ale - $45
好清新呀, 夏天來一杯真係超解暑, 因為杯Lemon 𝐬𝐩𝐚𝐫𝐤𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐚𝐝𝐞夠冰凍; 平時啲梳打都會落糖水, 呢杯梳打就加咗啲檸檬汁, 所以甜酸啱啱好, 適合我呢啲少甜人士。

焦糖脆脆咖啡 - $55
焦糖脆脆好好食, 唔會太甜, 中和左咖啡嘅苦味, 奶味又唔會好多, 奶打到有少少泡沫感, 我覺得啱啱好!

2023-09-22 60 浏览
Tuned Coffee & Roastery (太子)太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖。話說上星期幾日就過左1500年,真係不得了😝 。星期五食食下呢間cafe又落到變紅雨 🌧️ 好彩佢係去moko條橋隔離,食完就即刻上橋穿番過旺角睇戲 🥳。講番間餐廳先~ 終於食到一間係真心覺得好味嘅cafe ❤️ 。Roasted Chicken Bowl ($95)賣相colorful,見到都開心 😍 好欣賞佢唔係落肥仔dressing,而係打左新鮮牛油果醬 🥑 仲要巧妙地加左酸薑增加味道層次,非常impressed 👏🏻。Smoked Salmon on Sourdough ($110)Sourdough係對的口感 😌 只能說整體味道比起好多高級餐廳還要好 🤤 。Slow Cooked Beef Cheek Risotto ($138)同樣出色的一道risotto,creamy的飯配上軟淋的beef cheek 🥩 好味到想食多碟 🥰。Cafe黎講,我可以肯定講句佢嘅食物成為左我嘅第一位 😍😍

Tuned Coffee & Roastery (太子)
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

話說上星期幾日就過左1500年,真係不得了😝

講番間餐廳先~ 終於食到一間係真心覺得好味嘅cafe ❤️

Roasted Chicken Bowl ($95)

Cafe黎講,我可以肯定講句佢嘅食物成為左我嘅第一位 😍😍
2023-09-15
2023-09-21 55 浏览
[必試手撕豬肉班尼蛋]同友人行花墟時落雨,心情都開始麻麻。於是找個地方休息,找到這一間室內舒適、溫暖的餐廳。門外植物及室內畫作為眼睛帶來放鬆感因為臨近晚飯時間,於是開始點餐點主菜!食物方面都好小清新無花果合桃石榴黑醋沙律沙律份量十足超十足!無花果搭脆口合桃,配埋酸酸甜甜的黑醋汁,健康開胃且新鮮。手撕豬肉班尼蛋驚喜!一份佈滿了青蘋果絲的班尼蛋,真的看著就讓人開心,雨天憂鬱的心情都沒有了!手撕豬肉味濃,而青蘋果剛好中和了,再一口班尼蛋和脆口麵包。黑松露油忌廉大啡菇貓耳朵主菜再叫了一份黑松露油忌廉大啡菇貓耳朵!完全是超出預期:份量超多,但因口感煙煙韌韌,不知不覺都食了好多鮮芒果熱情果蛋白脆餅 $85最後,用一份甜品來結尾!這份有特色的蛋白脆餅配芒果海綿蛋糕,中間是甜忌廉同雲呢拿雪糕,絕對清新自然!還在芒果肉粒、開心果碎、熱情果肉,咬上一啖鬆脆蛋白餅,滿足!最後飲一杯blackccino
[必試手撕豬肉班尼蛋]

同友人行花墟時落雨,心情都開始麻麻。於是找個地方休息,

因為臨近晚飯時間,
於是開始點餐點主菜!食物方面都好小清新

無花果合桃石榴黑醋沙律
沙律份量十足超十足!
無花果搭脆口合桃,配埋酸酸甜甜的黑醋汁,健康開胃且新鮮。

手撕豬肉班尼蛋
驚喜!一份佈滿了青蘋果絲的班尼蛋,真的看著就讓人開心,

黑松露油忌廉大啡菇貓耳朵
主菜再叫了一份黑松露油忌廉大啡菇貓耳朵
!完全是超出預期:
份量超多,但因口感煙煙韌韌,不知不覺都食了好多

鮮芒果熱情果蛋白脆餅 $85

最後飲一杯blackccino
2023-09-14
  • 松露油忌廉大啡菇貓耳朵
  • 手撕豬肉班尼迪蛋
2023-09-21 32 浏览
📍呢間cafe近太子/旺角東嗰頭,啱晒約朋友過嚟食飯,呢度環境幾舒服啲嘢食好食又大份。朋友叫咗個意大利香草醬黑毛豬辣肉腸手卷意粉 ($115),口感幾煙韌,面頭炸好嘅辣肉腸片都好香口。我就叫咗份all day breakfast($132),入面有雞肉腸、煙三文魚、煙肉、牛油果蓉、炒蛋同薯角等等,最正係個bagel烘到好脆口,好似食緊多士咁!Share咗份燒雞沙律($95)食亦都好大份,on diet嘅女仔就咁食一份都夠晒飽。燒雞個味道係似平時日式雞肉串燒甜甜地嗰種味道,面頭仲有蜜糖芥末醬、子薑同腰果撈埋嚟食,不過略嫌個醬比較多。最後叫咗份招牌嘅焦糖香蕉窩夫($105),食落有啲似足料嘅雞蛋仔咁鬆軟,面頭除咗淋咗楓糖漿,仲有吉士醬、忌廉同雲呢拿雪糕可以搽落窩夫,建議3-4個人share食~

• 日式燒雞沙律碗
Happy Friday 相聚,同朋友來到這間文青打卡熱點Cafe,來到餐廳大約等10分鐘左右,睇到其他客人都是以相機食先,我們心中已有想食的菜單了😌😌🌿無花果合桃石榴果黑醋沙律($105),這份沙律的份量十足,而且配搭豐富,沙律菜新鮮,以火箭菜為主,多款唔同配料,無花果清甜、脆脆的合桃、石榴鮮甜多汁、cream cheese 和黑醋撈沙律,色彩豐富,酸甜醒神開胃。🥗😋煙三文魚班尼迪蛋($98),這份班尼迪蛋多士的造形真的好吸睛,半熟的流心蛋淋上芝士醬再用火槍燒過,有種似岩漿湧出來的感覺。多士是芝麻多士,焗得香脆鬆軟,每片多士可有二片的香脆的長長煙肉和厚身的煙三文魚,平時喜歡食班尼迪蛋的朋友,相信絕對都不能錯過。🍳🥓🔥🔥牛油果忌廉汁帶子粒意大利飯($110),粒粒意大利飯由忌廉汁、牛油果醬包圍住,質感濃滑,帶子彈牙,味道方面同樣出色。🥑🧀🍽️焦糖香蕉貝殼窩夫($108),這款甜品在我心目中是必點項目,目測基本上每枱客人都是會點香蕉味或士多啤梨味。貝殼窩夫的蛋味香濃,內裡鬆軟。可點鮮忌廉、吉士醬和雲呢拿雪糕,有多種不同的配搭,個人很喜歡配上雲呢拿雪糕,因為當中的雲呢拿籽味道突出,而且窩夫是

煙三文魚班尼迪蛋

焦糖香蕉貝殼窩夫

焦糖香蕉貝殼窩夫($108),這款甜品在我心目中是必點項目,目測基本上每枱客人都是會點香蕉味或士多啤梨味。貝殼窩夫的蛋味香濃,內裡鬆軟。可點鮮忌廉、吉士醬和雲呢拿雪糕,有多種不同的配搭,個人很喜歡配上雲呢拿雪糕,因為當中的雲呢拿籽味道突出,而且窩夫是熱熱的,很喜歡配搭雪糕,有一種冷熱交融的感覺。香蕉有一層薄薄脆脆的焦糖同埋焦糖醬作為點綴,令到這個甜品更滋味。🧇🍌
Passsion Fruit

Passsion Fruit ($50),熱情果的梳打水,整杯都裝滿了熱情果粒,還有半個熱情果,真的真材實料,味道清新,酸酸甜甜,帶些澀味,有種透心涼和解渴的感覺。🍹🏖️
Passsion Fruit

Hojicha Latte ($50),培茶的茶味香濃醇厚,鮮奶有多個心型拉花,鮮奶的融合使每一口的培茶都有濃郁滑順的口感,非常回味。☕️🍵🥛

整餐飯,除了細味食物的味道外,當中的打卡影相時間同樣是不可或缺的,☺️😋🌿📸
煙三文魚班尼迪蛋
2023-09-16 429 浏览
環境光猛舒適溫暖和放鬆的感覺牆上掛著一幅幅藝術作品或者綠色植物為空間帶來一份生氣和自然的感覺無花果合桃石榴果黑醋沙律 $105色彩繽紛的一道前菜無花果的甜蜜與石榴的酸相當夾搭配黑醋的酸甜調味非常開胃合桃脆脆卡邦尼粗管通粉 $118每次見到卡邦尼都一定會試濃濃的芝士味用粗管通粉非常加分 每一條都佈滿芝士香味搭配上脆脆合桃 更有層次感意大利香草醬黑毛豬辣肉腸手卷意粉 $115一條條卷起長條形意粉非常喜歡手卷意粉的口感 煙靭彈牙意大利香草醬的調味與意粉融合推介大家要試試焦糖香蕉貝殼窩夫 $105一定會encore外脆內軟的貝殼窩夫配上忌廉、吉士醬、雲呢拿雪糕一凍一熱的溫差 配合香甜的焦糖香蕉甜蜜的享受熱情果Sparkling Ade $50杯上有半個切開的熱情果豐富的果香和天然的甜味清新的口感和微酸的氣泡波納香料奶茶 $60以波納香料為主要調味散發著濃郁的香氣口感豐富
環境光猛舒適

意大利香草醬黑毛豬辣肉腸手卷意粉

焦糖香蕉貝殼窩夫 $105
一定會encore
外脆內軟的貝殼窩夫
配上忌廉、吉士醬、雲呢拿雪糕
一凍一熱的溫差 配合香甜的焦糖香蕉

以波納香料為主要調味
散發著濃郁的香氣
口感豐富
2023-09-15 46 浏览
與以前一起就讀興趣班的朋友很久不見,她說要帶我去一間人氣Cafe「Tuned Coffee & Roastery」,首次踏足,果然十分高質,令我回味無窮。無花果合桃石榴果黑醋沙律($105)🥗🥗這個沙拉組合非常獨特,無花果、合桃和石榴果為基礎,再加上黑醋的酸味,營造出一種豐富的口感和層次感。無花果帶來的甜味和石榴果的酸味相輔相成,合桃的香脆口感為整個沙拉增添了一種特殊的質感。黑醋的酸度平衡了整個沙拉的味道,使其更加清新。意大利香草醬黑毛豬辣肉腸手卷意粉($115)🍝🍝這個手卷意粉是一道精心製作的意大利風格主菜。香草醬為整個菜品增添豐富的香氣和口感,黑毛豬辣肉腸則帶來辛辣風味。手卷意粉煮得剛好,口感彈牙。整個菜品的味道非常均衡,辣肉腸的辛辣和香草醬的香味相互融合,令人回味無窮。松露油忌廉大啡菇貓耳朵($115)🍲🍲以大啡菇和貓耳朵麵為主要材料,配以松露油忌廉醬汁。大啡菇肉質鮮嫩,結合了松露油忌廉醬汁的濃郁味道,營造出一種豐富的口感和風味。貓耳朵麵的形狀獨特,很好地吸附了醬汁的味道,帶來了更加濃郁的口感,絕對值得一試。奧利奧餅乾貝殼窩夫($105)🌮🌮這個貝殼窩夫以奧利奧餅乾為主要原料,外

無花果合桃石榴果黑醋沙律($105)🥗🥗

意大利香草醬黑毛豬辣肉腸手卷意粉($115)🍝🍝

松露油忌廉大啡菇貓耳朵($115)🍲🍲

奧利奧餅乾貝殼窩夫($105)🌮🌮
這個貝殼窩夫以奧利奧餅乾為主要原料,外酥內軟,口感非常出色。奧利奧餅乾的甜味和酥脆的質地與窩夫的鬆軟結合在一起,帶來一種令人愉悅的口感和味道。然後再配以雪糕、吉士醬和忌廉,整個貝殼窩夫非常美味,賣相亦很漂亮。

Passion fruit sparkling ade($50)🍹🍹
這個熱情果氣泡飲料是清爽的選擇!熱情果的酸甜風味和氣泡水的氣泡相結合,為飲料帶來了一種令人振奮的口感。這個飲料非常適合在炎熱的天氣中解渴,而且不會太甜膩。

波納香料奶茶($60)🧋🧋
結合了香料和奶茶的風味,帶來獨特的口感。香料的香氣與奶茶的濃郁味道相互融合,營造出一種溫暖和舒適的感覺。這種奶茶的口感柔滑,香料的味道不會太過濃烈,適合喜歡奶茶和香料風味的人品嚐。

Tuned Coffee & Roastery (太子)
地址:太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
今日約咗朋友食lunch,我哋去咗太子呢間Cafe太子/ 旺角地鐵站 行去都係5 mins 左右。門口擺放咗啲仙人掌同埋綠色嘅植物,望住感覺寫意舒服,好鍾意佢哋門口有大玻璃採光度夠,坐喺度食嘢傾吓計好舒服。💛無花果合桃石榴黑醋沙律🥗💛冇諗過個沙律係咁大份,份量超級多好足料,全部食材都好新鮮,配黑醋汁食好清新。💛合桃脆脆卡邦尼粗管通粉💛💛松露油忌廉大啡菇貓耳朵💛我哋叫咗呢兩款主食,醬汁好香,無論粗管通粉同個貓耳朵 質地都煮得剛剛好。卡邦尼的煙肉好香脆,汁都做得好有蛋香,每一條通粉都沾滿汁;貓耳朵松露菇味香濃。💛焦糖香蕉貝殼窩夫💛呢個甜品真係就算幾飽都要叫🤭因為真係好好食,焦糖香蕉🍌正,貝殼造型得意之外,質地做到外脆內鬆軟,配埋佢哋嘅cream、吉士醬 &雪糕食超級夾👍🏻我地話可以為咗呢個甜品下次再嚟食😙Drinks: 🤎Mocha ☕️ 🤎🤎Earl grey Tea ☕️🤎朱古力咖啡拉花幾靚,朱古力味濃仲有塊Lotus餅乾😊
今日約咗朋友食lunch,我哋去咗太子呢間Cafe
太子/ 旺角地鐵站 行去都係5 mins 左右。

💛無花果合桃石榴黑醋沙律🥗💛

我地話可以為咗呢個甜品下次再嚟食😙

Drinks:
🤎Mocha ☕️ 🤎
🤎Earl grey Tea ☕️🤎
朱古力咖啡拉花幾靚,朱古力味濃仲有塊Lotus餅乾😊

2023-09-13
午餐
松露油忌廉大啡菇貓耳朵
2023-09-13 43 浏览
在太子鬧市中有一間cafe 讓我身心疲憊全消,這間高質cafe 設有室內外區域,同時是寵物友善餐廳,我一邊享受美食,飲杯咖啡☕️,一邊看看街外好寫意呢!無花果合桃黑醋沙律🥗沙律菜嘅份量豐,有香甜無花果、清甜小蕃茄及合桃、大量新鮮翠綠爽口有機蔬菜夠哂健康。煙三文魚班尼蛋早餐這都係我至愛,仲有煙肉配合惹味可口!Latte拉花精緻,味道香濃!📍Tuned Coffee & Roastery 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

無花果合桃黑醋沙律🥗

煙三文魚班尼蛋
早餐這都係我至愛,仲有煙肉配合惹味可口!

Latte
拉花精緻,味道香濃!

📍Tuned Coffee & Roastery
太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
2023-09-12 34 浏览
裝潢簡約時尚主打精心烘焙咖啡,還提供各式西餐、甜食。慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯牛面肉酥軟鬆化,意大利飯口感煙煙韌韌,粒粒分明,濕潤程度剛剛好。手撕豬肉班尼迪蛋順滑的荷蘭醬包裹著水波蛋,蛋黃煮得恰到好處,用叉子輕輕一戳,滑嫩的熔岩蛋漿隨即流出,配上自家製豬肉絲, 簡直是完美的輕食配搭。日式燒雞腰果仁沙律賣相色彩繽紛,沙律菜新鮮清爽,份量足夠。焦糖香蕉貝殼窩夫賣相相當吸引,貝殼造型的窩夫蛋香味濃,配上香甜的焦糖香蕉和冰凍雪糕,口感相當豐富。焙茶鮮奶 (右)焙茶和鮮奶的比例很高,茶香韻味,配合牛奶攪拌後入口更順滑。熱朱古力 (左)朱古力味道濃郁,口感細滑綿密,相當的濃稠黏膩。
裝潢簡約時尚
主打精心烘焙咖啡,還提供各式西餐、甜食。
慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯
手撕豬肉班尼迪蛋
日式燒雞腰果仁沙律
賣相色彩繽紛,沙律菜新鮮清爽,份量足夠。
焦糖香蕉貝殼窩夫
焙茶鮮奶 (右)
焙茶和鮮奶的比例很高,茶香韻味,配合牛奶攪拌後入口更順滑。
熱朱古力 (左)
朱古力味道濃郁,口感細滑綿密,相當的濃稠黏膩。
2023-09-10 79 浏览
【𝐓𝐮𝐧𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐲】Figs & Walnuts Pomegranate🥗 💰$105好大盤嘅沙律 打卡一流😆用咗無花果同石榴同合桃會有唔好嘅咬口 幾特別 石榴籽酸酸甜甜幾開胃🤭再加埋啲芝士同黑醋撈埋沙律菜所以成個沙律清新得黎都好有味道☺️Smoked Salmon On Sourdough🥖 💰$110煙三文魚份量好足料🔥如果怕腥可以點啲檸檬汁🍋酸包多士好香脆 同埋煙三文魚沙律菜一齊食已經好好食🤤Creamy Portabello Mushrooms 💰$115呢度係無肉嘅主食 只有松露忌廉汁同大啡菇點綴 貓耳朵出面比較少有得食 口感有啲似厚版貝殼粉😂整體都幾Creamy份量又大所以兩至三人share都得~ Sea shells waffle - Oreo 💰$105係Oreo嘅貝殼蛋糕😋4大件扎實口感嘅蛋糕 配左忌廉 吉士醬同雪糕可以點🙌🏻個人覺得揀其他嘅甜品會更加有驚喜😂Passsion Fruit 💰$50半個熱情果掛咗喺杯,有晒睇頭😝每啖飲到酸酸澀澀哋嘅熱情果感覺好真材實料,唔似係嗰啲假糖水😌Guaca 💰$60呢杯係guava杯既咖啡 飲落幾fr
【𝐓𝐮𝐧𝐞𝐝 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 & 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐲】

所以成個沙律清新得黎都好有味道☺️

煙三文魚份量好足料🔥
如果怕腥可以點啲檸檬汁🍋酸包多士好香脆
同埋煙三文魚沙律菜一齊食已經好好食🤤

所以兩至三人share都得~

係Oreo嘅貝殼蛋糕😋4大件扎實口感嘅蛋糕
配左忌廉 吉士醬同雪糕可以點🙌🏻
個人覺得揀其他嘅甜品會更加有驚喜😂

Passsion Fruit 💰$50
半個熱情果掛咗喺杯,有晒睇頭😝
每啖飲到酸酸澀澀哋嘅熱情果
感覺好真材實料,唔似係嗰啲假糖水😌

Guaca 💰$60
呢杯係guava杯既咖啡 飲落幾fresh😆😆
個人幾鍾意呢杯野飲🤣
$272.5 (晚餐)
2023-09-08 347 浏览
舖頭11點就開,同朋友食完個brunch再行街😆環境裝修舒服,店員有禮👍🏻今次我仲坐佢哋近門口嘅窗口位🥰🥬無花果合桃石榴果黑醋沙律~$105(呢個沙律真係好豐富,而且份量十足😋無花果同埋沙律菜都好新鮮,香脆嘅合桃,再配埋酸酸甜甜嘅黑醋,真係有健康又開胃😋)🥬煙三文魚配酸包多士$110(呢度嘅嘢食真係人未食相機先飽😂煙三文魚同埋酸種麵包中間仲有好多沙律菜,呢邊仲有酸忌廉同埋檸檬汁🍋)🥬牛油忌廉帶子粒意大利粉~$110(呢個真係要讚👍🏻個意大利飯嘅味道真好整得好好,雖然係細粒帶子粒,但係好有鮮味😋)☕️焦糖脆脆咖啡~$55(咖啡上邊有焦糖脆脆粒,個杯咖啡成個迷你富士山咁😆)☕️新鮮蕃石榴冰黑咖啡~$60(好有心思嘅一杯咖啡👍🏻有石榴香味,再配RoseMary同埋石榴乾,真係視覺味覺一齊享受)🍌焦糖香蕉貝殼窩夫~$105(本身已經好飽,但見到呢個甜品真係好吸引😂焦糖香蕉本身已經喜歡,佢哋嘅貝殼窩夫真係外脆內軟,再配雪糕食真係要攞埋女仔另外一個胃出嚟😂😂另外再有吉士醬同埋忌廉配搭😋)

舖頭11點就開,同朋友食完個brunch再行街😆
環境裝修舒服,店員有禮👍🏻今次我仲坐佢哋近門口嘅窗口位🥰

🥬無花果合桃石榴果黑醋沙律~$105

🥬煙三文魚配酸包多士$110

🥬牛油忌廉帶子粒意大利粉~$110

☕️焦糖脆脆咖啡~$55
(咖啡上邊有焦糖脆脆粒,個杯咖啡成個迷你富士山咁😆)

☕️新鮮蕃石榴冰黑咖啡~$60

🍌焦糖香蕉貝殼窩夫~$105
  • 新鮮番石柳冰黑咖啡
2023-09-08 44 浏览
今次二次到訪Tuned 食物質素依然好🙂絕對再有下次下次再下次| Pineapple Fruiticano | $60第二次飲 水準依舊夏天必點菠蘿果肉沙冰配上cold blew味道好夾又消暑推介👍🏻| 貝殼窩夫 | $88窩夫熱辣辣外脆內軟窩夫配埋吉士醬+ 雲尼拿雪糕一齊食真係不得了❤️| Cream Cheese & Garlic Bun | $45依個又係必點次選因為會有驚喜充滿蒜味同cream cheese 非常夾| Creamy Portabello Mushrooms | $115對比窩夫及Garlic Bun 主食就一般足料蘑菇但汁唔夠濃再濃啲會更好📍 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖
今次二次到訪Tuned
食物質素依然好🙂
絕對再有下次下次再下次

| Pineapple Fruiticano | $60
第二次飲 水準依舊
夏天必點
菠蘿果肉沙冰配上cold blew
味道好夾又消暑

足料蘑菇但汁唔夠濃
再濃啲會更好

📍 太子洗衣街163-163A號鴻德大廈地下B號舖

2023-09-06 26 浏览
今次同朋友去了太子一間人氣cafe, 牆上掛滿畫作, 裝修清新舒服, 點了兩款主食、沙律、甜品同飲品, 食物有水準, 下次可以再去🔸️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律入面有生菜、培根碎、麵包粒等, 將溫泉蛋同其他材料混合, 令到沙律菜入口更加滑順, 散發陣陣蛋香🔸️煙肉三文魚班尼迪蛋底層有二塊好香脆嘅多士, 上面放了煙肉、煙三文魚、流心水煮蛋等, 切開之後蛋漿同其他配料混合一齊食, 口感豐富🔸️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯意大利飯軟硬適中, 牛面肉口感好軟嫩又夠入味, 黑蒜好軟糯, 酸酸甜甜, 必食之選🔸️髒髒提拉米蘇提拉米蘇外型吸睛, 質感幼滑, 入口濕潤軟綿, 帶濃郁咖啡酒香, 甜度適中🔸️飲品熱朱古力mocha

🔸️黑白芝麻溫泉蛋凱撒沙律

🔸️煙肉三文魚班尼迪蛋

🔸️慢煮黑蒜牛面肉燉意大利飯

🔸️髒髒提拉米蘇

🔸️飲品
熱朱古力
mocha

2023-09-06 80 浏览
收工時間去旺角搵野食 黎左係洗衣街呢間cafe 裝修開揚 令人感覺幾舒服🥢無花果合桃石榴果黑醋沙律沙律菜好新鮮份量好多 無花果夠甜有啲nuts同石榴果粒口感唔錯 清新得黎又開胃🥢全日早餐賣相同份量吸晴😍味道仲好好Bagel好香 熱得黎唔硬 炒蛋好滑 牛油果翠綠新鮮 薯角每件都炸得十分香脆 配埋蒜泥蛋黃醬滋味十足🥢煙三文魚配酸包多士煙三文魚好大塊 厚身肥美 酸種麵包口感幾好 同煙三文魚仲有啲酸忌廉好夾 係輕食之選🥢焦糖香蕉貝穀窩夫甜品賣相精美 有4件貝穀窩夫 好香蛋味口感軟熟香蕉焦糖面好脆有兩款雪糕 一款cream 邊種配搭都好味道🥢抺茶鮮奶濃濃抹茶味配牛奶味道很不錯🥢熱情果sparkling ade有成半粒新鮮百香果 飲落酸甜解渴 好味道呢!

🥢無花果合桃石榴果黑醋沙律

有兩款雪糕 一款cream 邊種配搭都好味道

🥢抺茶鮮奶
濃濃抹茶味配牛奶味道很不錯
🥢熱情果sparkling ade
有成半粒新鮮百香果 飲落酸甜解渴 好味道呢!
  • All  the  breakfast