2022-07-26 196 浏览
鰂魚涌工廈入面一間專賣吐司既店,想試左好耐,終於都有機會,一d 都無令我失望,絕對會encore...他他醬炸雞扒吐司 $68超厚既炸雞扒,但炸衣好薄,配上生菜,紫椰菜,蕃茄,搭埋他他醬一d 都唔油膩軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $75軟殼蟹+蟹柳沙律,口感比起炸雞扒爭少少,但味道層次較豐富,軟殼蟹都算香脆黑松露大啡菇煎蛋吐司 $68呢款岩曬中2黑松露既fans,素食者亦可選擇,大啡菇好juicy,配搭正常黑松露薯條 $38厚切薯條,配上黑松露粉,味道剛好,唔會太咸純天然荔枝玫瑰茶 $22無糖,茶包沖出黎,玫瑰花味較荔枝味重,岩曬中2健康既人,不過...個人覺得佢好淡味,配有汽既飲品會爽好多店員仲好貼心,一知道我地係share,就主動話幫我地切開,方便我地自己分....

他他醬炸雞扒吐司 $68

軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $75

黑松露大啡菇煎蛋吐司 $68

黑松露薯條 $38
厚切薯條,配上黑松露粉,味道剛好,唔會太咸

純天然荔枝玫瑰茶 $22

這間人氣ig店的實體店在鰂魚涌,作為東區人的我不去真的太對不起大家,加上主打是我最愛的芋泥吐司,一定要去了!🔹芋泥肉鬆吐司 $60因為是即叫即做,所以製作時間會長一點;送到上桌的時候吐司真的是超!級!熱🔥大家要小心燙😂 吐司烤到脆脆的,但內層依然有麵包的鬆軟,芋泥可以說是多到瀉,綿密之餘還可以吃到芋頭小粒,大甲芋頭的香甜很突出,完全沒有粉感🤤 肉鬆更是超強加分位,用上咸香強烈但很鬆化很乾身有點像魚鬆的豬肉鬆,和甜蜜的芋泥剛好互相平衡,一份的飽肚感很高,芋頭控一定要試。🔹天然荔枝玫瑰冷泡茶不想喝咖啡的我點了冷泡茶,茶包現場都有售,荔枝玫瑰味有的,而且沒有額外加糖,其實頗清新,只是還是喜歡咖啡🤣下次叫咖啡好了。
🔹芋泥肉鬆吐司 $60

🔹天然荔枝玫瑰冷泡茶
芋泥肉鬆吐司
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰。uen cafeteria。東達中心11樓101號舖。軟殼蟹配蟹柳沙律吐司Soft Shell Crab with Crab Stick Salad Toast。HKD75黑松露大啡菇煎蛋吐司Black Truffle Portobello with Fried Egg Toast 。HKD68藍檸檬梳打Blue Lemonade Soda。HKD35🤫 話說六月開始就有兩個intern妹妹嚟返工..咁大家都知道in腸人工就唔多高㗎啦..所以間唔中食一餐好啲嘅都要搵啲抵食嘅..今次就帶佢哋嚟試吓Uen嘅三文治🤫 時下嘅少女食嘢都係雀仔肚..而位於太古東達中心以三文治為主食嘅uen cafeteria..就應該最啱佢哋㗎啦..又靚又好食又唔使好貴亦都唔使好飽..今次我就試咗軟殼蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一樣佢哋嘅三文治全部都係即製..等咗十分鐘三文治終於都到啦..望落去色彩繽紛..但係點解我見唔到軟殼蟹嘅..個心驚緊唔夠肉食之際..發現隻軟殼蟹同埋蟹柳沙律收得好隱蔽..而且越食越有..成個人安心晒..蟹柳沙律調味非常之唔錯..加上蕃茄同生菜
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 Café 在太古 🇭🇰
。uen cafeteria
。東達中心11樓101號舖

。HKD75

黑松露大啡菇煎蛋吐司
。HKD68

藍檸檬梳打
Blue Lemonade Soda
。HKD35

🤫 時下嘅少女食嘢都係雀仔肚..而位於太古東達中心以三文治為主食嘅uen cafeteria..就應該最啱佢哋㗎啦..又靚又好食又唔使好貴亦都唔使好飽..今次我就試咗軟殼蟹配蟹柳沙律吐司..同上次一樣佢哋嘅三文治全部都係即製..等咗十分鐘三文治終於都到啦..望落去色彩繽紛..但係點解我見唔到軟殼蟹嘅..個心驚緊唔夠肉食之際..發現隻軟殼蟹同埋蟹柳沙律收得好隱蔽..而且越食越有..成個人安心晒..蟹柳沙律調味非常之唔錯..加上蕃茄同生菜非常陪襯..然後軟殼蟹熱辣辣脆卜卜但係唔算係好油膩..呢份三文治下次可以encore
🤫 in腸妹妹就揀咗個齋包..黑松露大啡菇煎蛋吐司..(老實講..對我呢個食肉獸嚟講大啡菇吐司..相當唔吸引😆) 但係原來佢嘅黑松露味非常之香濃..個三文治未拎到上枱已經聞到..阿妹話大啡菇雖然煎得香但係keep得住非常之Juicy..加埋隻煎蛋少少蛋黃流出來..又係另一個享受嘅境界
🤫 至於嘢飲..今次我就試咗杯Blue Lemonade Soda..其實冇嘅..都係普通嘅Lemonade Soda..味道唔會太酸好醒胃..不過顏色就真係好鬼靚..搖吓佢之後會變Tiffany Blue..打卡一流
🤫 總括嚟講..uen cafeteria嘅輕食從來冇令人失望過..但係要留意番座位唔係太多..如果想堂食嘅話就要早啲嚟啦..買外賣嘅話都要有個心理準備等十分鐘左右啦..話晒人哋都係即叫即製仲要包得靚靚俾你拎走㗎嘛..食好嘢千祈唔可以心急..而且我都深信我應該一個月都會嚟呢度兩三次㗎啦
🤫 黃色經濟圈
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)

💮已翻兜次數:2次💮
。。
午餐
2022-07-17 122 浏览
🪑店內坐位不多 有5枱倒 簡樸日系裝修幾舒服 weekend 去都唔算好多人等 再且都可以外賣 🤑唔洗加一 Ⓙ軟殻蟹沙律吐司$75Ⓙ他他醬雞扒吐司$68兩個都好正 個人鍾意軟殻蟹多於雞扒果個 軟殻蟹個醬感覺比較惹味兩個都好足料唔會太煎炸或太膩的感覺🤩gum arm我去果日仲見到個youtuber黎拍野

🤑唔洗加一

Ⓙ軟殻蟹沙律吐司$75
Ⓙ他他醬雞扒吐司$68
兩個都好正 個人鍾意軟殻蟹多於雞扒果個
軟殻蟹個醬感覺比較惹味
兩個都好足料
唔會太煎炸或太膩的感覺

🤩gum arm我去果日仲見到個youtuber黎拍野
第三次同朋友仔食呢間手工吐司,環境雖然吾算好大但好舒服,大約只有5張枱,建議選擇非繁忙時間過嚟😂試過繁忙時間過嚟等咗45分鐘左右🥲今次我地選擇咗2點下午茶時間過嚟,嚟到既時候吾需要等位就可以入座。不過呢間吐司係絕對值得你等待👍食物方面我地叫既係軟殼蟹配蟹柳沙律吐司及酥炸相識QQ球,飲品方面係純天然黑加倫子紅桑子冷泡茶及芋泥鮮奶✨軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 -🌝🌝🌝🌝🌝✨酥炸相識QQ球 -🌝🌝🌝🌜✨純天然黑加倫子紅桑子冷泡茶 -🌝🌝🌝✨芋泥鮮奶 -🌝🌝🌝🌝🌝‼️每份吐司大約既等待時間需要15-20mins‼️

✨軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 -🌝🌝🌝🌝🌝

2022-07-04
芋泥鮮奶
酥炸雙色QQ球
2022-07-01 201 浏览
糖廠街市集 - Uen Cafeteria #朋友聚餐之選糖廠街時不時都會有美食市集,而今次去到6月30號就完,大家想去嘅話就快啲把握最後呢幾日啦💨除咗Uen Cafeteria之外,仲有泰式食物、各式各樣嘅Cafe 餐點同咖啡,絕對可以填得飽個肚😌1️⃣芋泥花生醬多士 $60厚厚一層嘅芋泥,望落好好食咁,但係其實冇乜味,全靠花生醬搭救🧐多士微脆,夠熱,再加上花生醬入面嘅粗粒花生,口感尚可。
糖廠街市集 - Uen Cafeteria
#朋友聚餐之選

1️⃣芋泥花生醬多士 $60
芋泥花生醬多士
🦀️軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $75顏色好豐富,睇到已經胃口大開🤤生菜爽甜,軟殼蟹香脆,加埋類似honey mustard既醬,好好味😋🥪芋泥肉鬆吐司 $60芋泥好綿密,唔算太甜🧡同肉鬆好夾,鹹鹹甜甜咁☺️但係自己一個人食曬會有少少滯,建議同朋友一人一半🍽酥炸芋泥奶皇波波 $33一份有四粒🥢芋泥既比例比較多,好飽肚🙊如果可以熱D就好啦雖然價錢唔算平,但係吐司既味道真心唔錯,而且食曬成份真係好飽🙈今日去咁岩水果吐司賣曬,下次再試🍓座位比較少,唔想等位既話建議外賣,外賣仲有九折添✨

🦀️軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $75

🥪芋泥肉鬆吐司 $60

🍽酥炸芋泥奶皇波波 $33
一份有四粒🥢芋泥既比例比較多,好飽肚🙊如果可以熱D就好啦

/ ℓιƒє ѕтαятѕ αт тнє єηԃ σƒ υя ɕσмƒσят ʑσηє /꧁𝗨𝗲𝗻 𝗰𝗮𝗳𝗲𝘁𝗲𝗿𝗶𝗮 𝗯𝘆 𝘂𝗲𝗻.𝗵𝗸💛꧂ #黃店推介由開初的芋圓網店一路走來到實體店 在短短一年間已經有能力達到目標實在了不起 想必過程亦不容易總覺得在香港地要堅持走一條非主流的路需要莫大勇氣所以好值得大大力支持啊💛而且無論是𝘐𝘎 𝘱𝘰𝘴𝘵的設計、文案、到𝘗𝘳𝘰𝘥𝘶𝘤𝘵包裝、出品質素都能看得出店主有花過心力去做 認真對待ᕦ(ò_óˇ)ᕤ༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༛ 軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $𝟽𝟻༛ 他他醬炸雞扒吐司 $𝟼𝟾因為不想吃太多𝘊𝘢𝘳𝘣𝘴又不是芋泥控所以今次就沒有試招牌芋泥吐司但鹹味吐司一樣出色兩款吐司都超厚身 好足料 配料有大量生菜、蕃茄、紫椰菜絲 吃起來味道頗清新、輕盈雞扒炸衣做得超薄 沒有覺得很油膩但就有炸物的惹味感肉質亦非常嫩滑𝘑𝘶𝘪𝘤𝘺配上酸酸甜甜的他他醬好開胃 私心希望可以多點點醬(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)不過食過幾間雞扒吐司的通病都是雞扒醃得不夠入味可能是雞扒太厚了 (笑)至於軟殻蟹吐司味道就較豐富除了爆膏軟殻蟹還配上蟹籽蟹柳沙津這個蟹肉親子配搭有全方位的鮮味配上蜜糖芥

由開初的芋圓網店一路走來到實體店

༛ 軟殼蟹配蟹柳沙律吐司 $𝟽𝟻
༛ 他他醬炸雞扒吐司 $𝟼𝟾

但鹹味吐司一樣出色
兩款吐司都超厚身 好足料
配料有大量生菜、蕃茄、紫椰菜絲 吃起來味道頗清新、輕盈
他他醬炸雞扒吐司

雞扒炸衣做得超薄 沒有覺得很油膩但就有炸物的惹味感
肉質亦非常嫩滑𝘑𝘶𝘪𝘤𝘺
不過食過幾間雞扒吐司的通病都是雞扒醃得不夠入味
可能是雞扒太厚了 (笑)

至於軟殻蟹吐司味道就較豐富
除了爆膏軟殻蟹還配上蟹籽蟹柳沙津
這個蟹肉親子配搭有全方位的鮮味
配上蜜糖芥末和他他醬兩種醬汁好惹味

༛ 𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 +$𝟸𝟽
༛ 蜂蜜柚子檸檬梳打 +$𝟸𝟽
檸檬味再出一點會更好

💬 吐司出色而且包得紥實不會吃得好狼狽 有機會會回頭試試芋泥吐司和花枝蝦餅吐司 另外雖然是開放式廚房但出奇地有做炸物都沒太大油煙味 幾好

𝘗.𝘚. 手工芋圓沒有堂食供應有點可惜 店內只有生的三色芋圓盒子供外賣 想直接試芋圓可能要平日去糖廠街的六月巿集了 鰂魚涌的上班族可以留意一下呢

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️7.9/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍uen cafeteria (太古)
太古英皇道1065號東達中心11樓101號舖
#cty_黃店
#cty_太古
#ctycafehopping
他他醬炸雞扒吐司
2022-06-13 129 浏览
呢一間由網店變成實體店嘅吐司店🍞真係好出色!嚟到當然要試佢哋嘅招牌肉鬆芋泥吐司😍吐司烘到外脆內鬆軟 內餡嘅芋泥綿密得嚟仲有粒粒嘅口感 味道清甜 再配埋鹹香十足嘅肉鬆 真係超級好食😋
2022-06-08 160 浏览
🙋🏻‍♀️: 𝐇𝐨𝐰 𝐝𝐨 𝐰𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐫𝐢𝐛𝐞 芋泥吐司 𝐢𝐧 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐢𝐬𝐡?𝐌𝐫. 𝐒𝐡𝐢𝐛𝐚🐶: 𝐓𝐚𝐫𝐨 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭!𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝✨𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗙𝗹𝗼𝘀𝘀芋泥肉鬆吐司$𝟔𝟎 (🌟𝟖/𝟏𝟎)𝙎𝙝𝙤𝙪𝙩 𝙤𝙪𝙩 𝙩𝙤 𝙖𝙡𝙡 𝙩𝙖𝙧𝙤 𝙡𝙤𝙫𝙚𝙧𝙨 𝙤𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚! 𝙏𝙝𝙚 𝙩𝙖𝙧𝙤 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙛𝙡𝙤𝙨𝙨 𝙞𝙣  𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙨𝙖𝙩𝙞𝙨𝙛𝙮𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩𝙨 𝙄 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙚𝙫𝙚𝙧 𝙩𝙧𝙞𝙚𝙙! 𝙏𝙝𝙚 𝙢𝙖𝙨𝙝𝙚𝙙 𝙩𝙖𝙧𝙤 𝙞𝙨 𝙨𝙬𝙚𝙚𝙩, 𝙨𝙢𝙤𝙤𝙩𝙝 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮. 𝙄𝙩 𝙜𝙤𝙚𝙨 𝙨𝙪𝙧𝙥𝙧𝙞𝙨𝙞𝙣𝙜𝙡𝙮 𝙬𝙚𝙡𝙡 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝙛𝙡𝙪𝙛𝙛𝙮 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙛𝙡𝙤𝙨𝙨. 𝘼𝙨 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚 𝙖 𝙜𝙚𝙣𝙚𝙧𝙤𝙪𝙨 𝙥𝙤𝙧𝙩𝙞𝙤𝙣 𝙤𝙛 𝙩𝙖𝙧𝙤, 𝙄 𝙨𝙪𝙜𝙜𝙚𝙨𝙩 𝙨𝙝𝙖𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚 𝙩𝙤𝙖𝙨𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙢𝙖𝙩𝙚 𝙩𝙤 𝙨𝙖𝙫𝙚 𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙛𝙤𝙧 𝙤𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙛𝙤𝙤𝙙.🤰🏻𝙊𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨✨𝗦𝗼𝗳𝘁 𝗦𝗵𝗲𝗹𝗹
𝐌𝐫. 𝐒𝐡𝐢𝐛𝐚🐶: 𝐓𝐚𝐫𝐨 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭!

𝙎𝙞𝙜𝙣𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙙𝙞𝙨𝙝✨
𝗧𝗮𝗿𝗼 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗙𝗹𝗼𝘀𝘀
芋泥肉鬆吐司
$𝟔𝟎 (🌟𝟖/𝟏𝟎)

𝙊𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣𝙨✨
𝗦𝗼𝗳𝘁 𝗦𝗵𝗲𝗹𝗹 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗦𝘁𝗶𝗰𝗸 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁
軟殻蟹配蟹柳沙律吐司
$𝟕𝟓 (🌟𝟴.𝟱/𝟭𝟬)
𝗔𝗹𝗹-𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗟𝘆𝗰𝗵𝗲𝗲 & 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗕𝗿𝗲𝘄 𝗧𝗲𝗮
純天然荔枝玫瑰冷泡茶
$𝟑𝟎 (🌟𝟕/𝟭𝟬)

𝗕𝗹𝘂𝗲 𝗟𝗲𝗺𝗼𝗻𝗮𝗱𝗲 𝗧𝗲𝗮
藍檸檬梳打
$𝟑𝟓 (🌟𝟴/𝟭𝟬)

𝗔𝗹𝗹-𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮𝗹 𝗽𝗲𝗮𝗰𝗵 & 𝗺𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗰𝗼𝗹𝗱 𝗯𝗿𝗲𝘄 𝘁𝗲𝗮
純天然蜜桃芒果冷泡茶
$𝟑𝟎 (🌟𝟔.𝟓/𝟭𝟬)
2021-09-17
  • 芋泥肉鬆吐司
  • 軟殼蟹配蟹柳沙律吐司
2022-05-23 236 浏览
一間IG shop由網店變做實體店 真係好勁!除咗佢最出名嘅芋泥吐司之外 最鍾意就係呢度嘅水果三文治🥪平時多數都係用忌廉 但係佢呢度係用咗忌廉芝士 所以食落酸酸甜甜 更加清新😍
一間IG shop由網店變做實體店 真係好勁!
2022-05-23 163 浏览
由佢哋做網店嘅時候就已經有留意佢哋 到佢哋而家開咗實體店 一定要去支持一下!嚟到當然要食佢哋最出名嘅芋泥吐司🍞今次就揀咗芋泥肉鬆嗰款 芋泥同肉鬆嘅份量都超多!芋泥綿密又香 再加埋甜甜地鹹鹹地嘅肉鬆 真係好夾🥰好大份食一份已經夠晒飽!
咁啱今日有個free day,搭咗叮叮去太古食返個吐司,外賣攞返去柴灣都好好食!喺舖頭仲見到有張instinct of sight, maniac, 逆流金屬live show嘅簽名海報,同老板們傾得好開心!軟殼蟹吐司麵包牛油味香濃,沙律菜清爽,醬料唔會太多,保持到麵包唔會太濕或者令到沙律菜變得軟。本人熱愛牛油,睇住廚師將成舊牛油放上鐵板融化再將麵包煎, 彷彿將我個心都融化。10/10 will come back!

10/10 will come back!
2022-04-18
7 分钟 (外卖自取)
  • 軟殼蟹配蟹柳沙律吐司
2022-03-19 496 浏览
一直同朋友講想試芋泥吐司,朋友就介紹我嚟試呢間🤤有好多款吐司揀🤩🥪軟殼蟹配蟹柳沙律吐司($75)呢款吐司好有驚喜🤩個包有搽到牛油,食落好香同脆👍🏻軟殻蟹仲有蟹膏,加分😍個沙律醬好好味,成個吐司食落味道好夾,推薦💯🥪芋泥肉鬆吐司($60)好足料🤩每一啖都食到芋泥同肉鬆😍而且芋泥唔會太甜,同肉鬆嘅鹹好夾🤤本身想試埋水果三文治,但當日既水果三文治已經被預訂哂,如果想試水果三文治既話可以預先喺Ig預訂💁🏻3個人食2份吐司都已經好夠飽😂〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️📍uen cafeteria (太古)太古英皇道1065號東達中心11樓101號舖

一直同朋友講想試芋泥吐司,朋友就介紹我嚟試呢間🤤

有好多款吐司揀🤩

🥪軟殼蟹配蟹柳沙律吐司($75)

🥪芋泥肉鬆吐司($60)

3個人食2份吐司都已經好夠飽😂
📍uen cafeteria (太古)
太古英皇道1065號東達中心11樓101號舖

📍 uen cafeteria 🎗📍 太古 𝗧𝗮𝗶𝗸𝗼𝗼 • 東達中心11樓101號舖 (near MTR exit A)-@uen.hk is a popular online shop operating on Instagram, selling taro balls.It took them only a year to open a physical cafe in Taikoo, < uen cafeteria >, which provides light meals including Taiwanese style thick toasts with taro, meat floss and more. What an achievement! 💛-The shop isn't very spacious so I buy takeaway every time I crave their food. Their toasts are realllly thick so we usually order one serving of toast plu
📍 uen cafeteria 🎗
What an achievement! 💛
Their toasts are realllly thick so we usually order one serving of toast plus a snack to share between two, or I can buy one serving of toast and have a half for lunch and save the other half for afternoon tea or dinner. 😋
Tried their { Toast w/ Norwegian smoked salmon & avocado }. It is realllly thick and features a lot of veggies, which adds a lot of crunchiness and nutrition to the toast.
Highly recommend their sweet potato fries tooo!
They were also serving fruit sandos the day I visited. Certainly had to try one!
The colorful { Mixed fruit sando } features strawberries and Mikans from Japan and grapes from Peru. The juicy fruits are sandwiched with a cream cheese spread. It's perfect for breakfast, snack, tea or dessert!
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
由IG芋圓店起家的 @uen.hk,開立實體店至今已大概一年了
到訪餐廳的人潮比剛開業時的少,不過他們的芋泥肉鬆吐司還有芋圓依然很受歡迎~
最近外賣自取的話可享有九折優惠;另外他們還有開辦團購喔(可以留意店子的IG)💛
可以先用電話下單,再來拿食物,非常方便~
吐司非常厚,吃半件已經很飽了,所以一般都會點一份吐司、一份小吃,兩人分享~
這次碰巧有在賣〔水果三文治〕,當然要一試!
挪威煙三文魚牛油果吐司 ($75)
挪威煙三文魚牛油果吐司
挪威煙三文魚牛油果吐司
份量滿滿~
煙三文魚、牛油果、大量蔬菜,配搭得宜,營養均衡豐富💛
麵包烤得香脆,趁熱吃是最好吃的~

薯條 Potato fries ($30)
薯條是蕃薯條,每條都厚厚的,外酥脆、內軟綿~
上面灑上了話梅粉,超級好吃der!

水果三文治 Mixed fruit sando ($88)
水果三文治
這次在售賣的〔水果三文治〕用上了三種水果 - 福岡士多啤梨、愛媛縣蜜柑、秘魯波子青提 🍓🍊🍇
三款水果跟忌廉芝士一起夾在麵包中間,味道清新、不甜膩
份量很足,每一口都吃得到水果😛
大家有機會的話一定要試一下!
外卖自取