2020-08-16 1323 浏览
之前試過銅鑼灣分店! 💛💛💛今日黎到尖沙咀想搵個地方飲杯凍咖啡 就黎左啦! 本身唔肚餓都比佢個egg benedict 吸引左! 唯有嗌黎同朋友share🥴🥴🥴咖啡好飲就唔洗再講咖啦🥴🥴但個Egg Benedict 真係好正!! 首先! 個Poach egg好夠味! 滑啫啫!好重蛋味! 然後係個包!!! 個包係我好中意有小小咬口既包! 加加上好足料既牛油果醬!! 超厚一層既牛油果!! 多到可以拎黎撈d 藜麥食! 藜麥我都超中意食! 又低卡又高蛋白質! 正呀! 果然💛💛 黃黃的店既野食特別好食!另外 原來2間分店既menu 係會有小小唔同🥴 所以大家記得2間都要支持啦🥴 無論野食同野飲! 所有野都無得輸!
之前試過銅鑼灣分店! 💛💛💛

今日黎到尖沙咀想搵個地方飲杯凍咖啡 就黎左啦!

咖啡好飲就唔洗再講咖啦🥴🥴

但個Egg Benedict 真係好正!!
首先! 個Poach egg好夠味! 滑啫啫!好重蛋味!

超厚一層既牛油果!! 多到可以拎黎撈d 藜麥食!

藜麥我都超中意食! 又低卡又高蛋白質!

正呀! 果然💛💛 黃黃的店既野食特別好食!

無論野食同野飲! 所有野都無得輸!

2020-07-26 1166 浏览
同fd黎食 真係好一般野食份量一般 味道都好一般 唔會覺得價錢同食物質素相符咖啡亦唔好飲 奶啡都還好 因為加左奶可以勉強cover到個啡底既唔好飲但我朋友叫既齋啡 救命 真係唔係好掂 好鎖喉又酸又勁澀 好怪既味同對面間連鎖店既難飲程度有得fight服務都好一般侍應唔算helpful掛住傾計都冇認真serve過衛生程度都唔覺得特別好因為食完之後聽番fd講之前佢黎食個陣 個醬入邊夾雜左條閃電毛🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
同fd黎食 真係好一般

因為食完之後聽番fd講
之前佢黎食個陣 個醬入邊夾雜左條閃電毛
🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2020-07-13 1013 浏览
周圍試過好多間cafe 既Egg Benedict依一間好值得推介~荷蘭醬整得好出色之外配搭一流Creamy的牛油果醬,配上荷蘭醬再加上藜麥的口感~超豐富的層次我諗,我會再去多一次。
周圍試過好多間cafe 既Egg Benedict

依一間好值得推介~
荷蘭醬整得好出色之外
配搭一流

Creamy的牛油果醬,配上荷蘭醬
再加上藜麥的口感~
超豐富的層次

我諗,我會再去多一次。
牛油果Egg Benedict
2020-07-03
牛油果Egg Benedict
  • Egg Benedict
食物:一分,一間專賣咖啡嘅店,咖啡竟然非常酸,Americano十分淡態度:零分,十分惡劣,女主管黑面,其他侍應集體發夢我哋入到餐廳後,ordered左2杯咖啡(一杯Americano, 一杯Flat White),一個Smoked Salmon Benedict, 一個soft shell crab burger。上左Americano後,侍應無俾糖同羹我哋,我哋問侍應攞糖同羹後,侍應都只係比左糖我哋,依然沒有羹,我哋只係問應該唔係用糖杯入面嗰隻羹嘛(因為正常都唔會),另一女侍應聽聞就去攞羹,但女主管聽後立刻黑面,無尾音地喝我哋用糖杯入面隻羹,又立刻喝停該名女侍應,唔比佢攞羹比我哋,之後更將水杯摔在我哋檯面發脾氣,服務態度之差,令我哋完全愕然。惡夢仲未完,上左smoked salmon Benedict 後,又無餐具,又要三催四請,先有餐具,但直到我先生都食完,我嘅soft shell crab burger依然遲遲未到,再問侍應,才發現漏單,我非常唔理解,我哋只係ordered左4樣嘢,而且同時落單,點解咁都可以漏單?在非常肚餓的情況下,只能喝十分酸的咖啡,最後無可奈何之下唯有結帳

態度:零分,十分惡劣,女主管黑面,其他侍應集體發夢

惡夢仲未完,上左smoked salmon Benedict 後,又無餐具,又要三催四請,先有餐具,但直到我先生都食完,我嘅soft shell crab burger依然遲遲未到,再問侍應,才發現漏單,我非常唔理解,我哋只係ordered左4樣嘢,而且同時落單,點解咁都可以漏單?在非常肚餓的情況下,只能喝十分酸的咖啡,最後無可奈何之下唯有結帳離開,再到其他餐廳進食,浪費了週末的閑情逸致,非常失望。

呢間餐廳,又漏單、服務又差、態度又惡劣、咖啡又難飲,我哋未出門口已經Blacklist佢,以後一定唔會再來!完全不能理解點解有咁多like,背後原因我唔作太多猜測,大家唸下啦。奉勸各位唔想週末受氣,千祈唔好來!

呢間嘢真係逆市奇葩,咁嘅環境依然可以維持呢種服務態度,完全不能理解!
2020-06-27
午餐
  • 完全無
2020-06-23 1048 浏览
Urban Coffee Roaster 地點不太起眼,小小咖啡店,座位不多,幸好仲有兩個位,坐下來, 舒服😌簡單裝潢,有自家烘焙咖啡豆,亦有供應沙律、意粉、飯等等我哋剛剛吃飽午餐,有睡意,嚟這裡嘆杯咖啡提晨醒醒Americano 熱咖啡 $35靚靚咖啡杯,有啲懷舊感,我鍾意😊噢!冇糖、奶嘅,馬上問問職員酸、苦澀味 剛剛好,香濃豆豆 bye😀得閒再嚟
Urban Coffee Roaster 地點不太起眼,
小小咖啡店,座位不多,幸好仲有兩個位,坐下來, 舒服😌

簡單裝潢,有自家烘焙咖啡豆,亦有供應沙律、意粉、飯等等

我哋剛剛吃飽午餐,有睡意,嚟這裡嘆杯咖啡
提晨醒醒

Americano 熱咖啡 $35
靚靚咖啡杯,有啲懷舊感,我鍾意😊
噢!冇糖、奶嘅,馬上問問職員

酸、苦澀味 剛剛好,香濃豆豆

bye😀得閒再嚟

2020-06-21
飲品有苦怪味,份量少,個人接受吾到。但多士牛油果雞蛋好士好正, 好好味 ,好脆,牛油果調教得很好,雞蛋也很好味,! 環境ok, 地方比較細要等候!飲品要改善 , 性價比低, 改善後再來光顧!
2020-05-31 1423 浏览
呢間餐廳其實之前食過一次,因為友人都同意好好食,所以又再黎食多次!間鋪唔大既,但裝修好有心思,所以黎食飯記得早啲打去book位!食晚餐應該有min charge,但合理既!今次點左好多款菜薯條:乾身,唔太油,而且唔會好快淋哂,個松露醬都好好味藜麥沙律:以前對藜麥極大抗拒,但呢碟加埋牛油果同豆腐,個味真係幾唔錯!值得一讚!帶子意大利燉飯: Risotto 不嬲就好膩,呢間都係芝士(?)落得好重,食完有啲膩,但勝在啲飯煮得軟身,帶子冇overcook,鐘意食risotto 既話必叫!墨魚汁煎蘆魚risotto:墨魚汁唔算好濃味,蘆魚煎得岩岩好,冇腥冇overcook!燒烤牛肉意粉大家一致好評,食落又令人驚艷既味道!推介香辣蕃茄意粉:唔會好辣既,食落去好開胃,同蕃茄味好夾!churros: 朱古力醬好食,但枝churros炸得有點太油,可能關我真係唔鐘意食呢個甜品事啦!紫薯波波:好足料,好實心,炸到硬到叉都吉唔入,好食,但紫薯都易飽既!好開心呢間餐廳水準都係保持到,希望以後會有更多新menu 新菜式啦!

今次點左好多款菜

薯條:乾身,唔太油,而且唔會好快淋哂,個松露醬都好好味

燒烤牛肉意粉
大家一致好評,食落又令人驚艷既味道!推介

香辣蕃茄意粉:唔會好辣既,食落去好開胃,同蕃茄味好夾!

2020-05-30
  • 慢煮雞胸牛油果藜麥沙律
  • 烤M4和牛腹肉
  • 薯條配黑松露醬
  • 香煎帶子蘋果蓉蕃紅花意大利飯
2020-05-29 1001 浏览
Bookmark左呢間coffee shop一段時間,終於黎試啦😗$178 帶子蘑菇忌廉意大利飯食落好香好creamy❗帶子兩面煎到金黃色,中間部分仲保持嫩滑❗鮮甜的帶子配上味道濃郁既意大利飯真係好夾😌$108 烤大蘑菇芝士牛油果賓尼迪蛋竹炭包碟既底部搽左厚厚一層牛油果蓉再放上竹炭包😍 蘑菇烤到好香好Juicy❗中間仲有片雞肉,吾怕無肉食太寡🙊 最頂部放上兩隻脹卜卜好驚隨時會篤爆既賓尼迪蛋🤤 整個配搭好吸引,令人想一啖食落肚👅下午茶時段黎兩個餐都免費跟飲品一杯,好驚喜😍兩杯咖啡都有靚靚拉花仲要好好飲❣️

$178 帶子蘑菇忌廉意大利飯

$108 烤大蘑菇芝士牛油果賓尼迪蛋竹炭包

下午茶時段黎兩個餐都免費跟飲品一杯,好驚喜😍

兩杯咖啡都有靚靚拉花仲要好好飲❣️
2020-05-19 958 浏览
<星期日整返杯午啡> Urban Coffee Roaster : Iced Americano $39 & Flat White $40 _立咗冬,香港終於有返少少凍凍地嘅感覺😂,完成咗Harbour City 長佂一萬步之後,落咗去Urban Coffee Roaster 整返杯啡先,依度人好多比較嘈🤣,但唔理🤓整返杯啡提晨下充充電先🙋🏾‍♀️,Iced Americano 呢?咖啡豆味唔太重,亦唔會太酸,正正常常☕️,至於Flat white 呢?奶唔太夠滑,咖啡後勁較為苦澀,可以提下晨🙈
<星期日整返杯午啡>

_
2020-05-10 1095 浏览
     今天在下午茶時段才吃午餐,來到Urban Coffee Roaster,因這次等位的人不多(上次因人多而沒機會吃),等了十多分鐘就有位。就座後,我們點了:燒烤汁燴牛肉意粉、青醬帶子田園沙律、Mocha及85%朱古力。第一次吃到這麼獨特又味美的燒烤汁燴牛肉意粉,牛肉不是一片片或一塊塊,而是成絲狀的,應是煮至稔熟再弄散成絲,肉質軟稔又入味,配上濃稠的燒烤汁,非常惹味,加上口感彈牙的意粉,實在是絕配!而青醬帶子田園沙律就採用新鮮沙律菜、番茄及車厘茄,配上清新的青醬,以及微温肉質嫩滑的香煎帶子,真是一流!
燒烤汁燴牛肉意粉
青醬帶子田園沙律
85% Belize Chocolate
2020-05-07
燒烤汁燴牛肉意粉
青醬帶子田園沙律
85% Belize Chocolate
  • 85%朱古力
好耐之前已經黎過,記得啲嘢食同咖啡都唔錯,今次朋友係外國返黎,完成哂成個14日隔離,一於同佢出去食好嘢烤龍蝦番茄扁意粉 📍 $178龍蝦一扯就成條出哂黎,好方便又唔會整污糟隻手,特別係而家呢啲防疫時候添啦 👍🏻 仲有好多蝦膏架帶子蘑菇忌廉意大利飯 📍$178大大粒嘅帶子,都幾彈牙,加上cream base 整得唔錯,唔會太膩Mocha 📍$48雖然係黎食晚飯,不過呢到Mocha 咁好飲,又偏fruity,照飲啦!

烤龍蝦番茄扁意粉 📍 $178

帶子蘑菇忌廉意大利飯 📍$178

Mocha 📍$48
烤龍蝦番茄扁意粉
烤龍蝦番茄扁意粉
2020-04-02 1113 浏览
得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的Cafe聚餐。一入到去已經覺得好舒服,環境採用工業風裝修,座位闊落,好適合同朋友一齊聚腳傾吓計。我地叫左兩個main course、一個pancake甜品同飲品。Main course 意大利飯同牛排我覺得係正常發揮,整體黎講都好食。最好食要數佢個幾出名的三層pancake, 鬆軟得黎食得出新鮮嘅蛋香味,不過比較甜。另外叫左杯☕️朱古力亦都超出期望,成杯係用真材實料嘅朱古力而唔係普通朱古力粉沖製而成,有好香濃嘅可可豆味。因為本人唔太中意飲太甜的飲品,所以超級鍾意呢杯!下次會返嚟再飲。整體來講用餐都算滿意,不過呢間好高人氣,建議大家想食時提早訂位呀!

得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的Cafe聚餐。

法式焦糖班戟

Chocolate

法式焦糖班戟
Chocolate
2020-03-02 1045 浏览
Brunch- 竹炭Burger🍔 有個水煮溫泉蛋係中間 令到個burger juicy 好多 竹炭包比較乾身 我覺得正常burger皮好食啲。由於隻蛋係流心,拆件食會無咁狼狽Pasta-香煎鱸魚墨魚汁意大利麵 食到個咀黑蚊蚊好過癮🤪塊魚煎得幾香 但相信係呢隻魚本身嘅泥味比較重 食落口味道一般Sides - 黑松露薯條 🍟 黑松露醬好香好creamy,如果個醬portion 多d就更好啦😋餐廳唔好嘅係 雖然設計幾chill 但座位比較迫

餐廳唔好嘅係 雖然設計幾chill 但座位比較迫

2020-02-26 973 浏览
跟朋友到這間小店,店面簡單休閑舒適。點了三樣食物和飲品。首先來一個沙律,賣相吸引之餘味道亦很好。雞肉一粒粒的嫩滑,加上本人很喜愛的牛油果&健康的藜麥簡直是很棒的沙律組合👍🏻 另一道是龍蝦意粉,本來對紅醬的意粉沒抱大期望,但吃上去味道是特別的,而且很配,是出乎想像的美味。😛👍🏻第三樣的黑松露醬配薯條就普普了。最後值得一讚是,我點了一款高可可濃度的朱古力飲品,喝後我不禁讚了又讚☺️。總括來說食物好味,適合朋友聊天休閑。
跟朋友到這間小店,店面簡單休閑舒適。
第三樣的黑松露醬配薯條就普普了。
總括來說食物好味,適合朋友聊天休閑。
餐廳係k11附近既一條內街,唔太顯眼,朋友都搵左一段時間先搵到😂除左咖啡之外,餐廳有不同brunch可以點😋主要以輕食為主,而主食都有意大利粉或飯,款式都幾多------1. 烤大蘑菇賓迪尼配牛油果竹炭包 4/52. 香煎鱸魚墨汁意大利飯 3.8/5賣相同想像中有出入,牛油果做底,竹炭包底有少少腍,同埋蘑菇唔係完整一舊,呢點有少少失望,但蘑菇味道相當好,烤得好Juicy😋竹炭包配牛油果好夾,唔會太膩,但隻蛋有點過熟,唔係流心😖賣相一般🙈,意大利飯份量都算多,口感煙韌有嚼口,但鱸魚煎得唔夠香,睇落去好似蒸魚咁,唔太特別

------
1. 烤大蘑菇賓迪尼配牛油果竹炭包 4/5