2022-12-20
同FD花墟買花,FD話不如試下她之前一直有幫襯啲西餐廳,咁試試。餐廳裝修得唔錯,幾有特色,晚市提供套餐,百幾已經可以食到牛扒羊架等餐。凍檸茶同可樂,凍檸茶茶底好香濃,飲落好清甜。餐湯揀咗羅宋湯,蒜蓉麵包焗得好香口,食落脆啵啵。羅宋湯,料好豐富,飲落好濃郁,唔錯。烤紐西蘭草飼羊扒配紅酒燒汁同薯菜,一份有3件羊扒,今日揀咗7成熟,切落仲見到少少紅色。羊扒燒得啱啱好,食落肥瘦相間,曝晒汁水。羊味唔算好重,超好味。配菜都好豐富,有胡羅蔔仔,薯仔同脆玉瓜,都係微微煎過,好味。原隻德國脆皮鹹豬手,哩個真係不得了,豬手好大一隻,焗得皮好脆,送咗上來都O晒嘴。鋪頭仲好貼心問洗唔洗幫切埋,咁一定要幫手切啦。切完豬手大大件都有7-8件,皮真係焗得勁脆,食落一D都唔覺得肥膩。豬手預先做過處理,好夠味,套餐搭配埋2款醬汁,點落味道更加豐富,最後同FD食到勁飽都沒食晒啲豬手。FD一直都有話,哩間餐廳都係街坊幫襯,食完真係可以理解,150HKD可以食到出面300幾啲質素,我係附近住都一定會幫襯啦。以後行開花墟,都一定會再encore哩間餐廳!
凍檸茶同可樂,凍檸茶茶底好香濃,飲落好清甜。