之前友人帶過我黎依條街覓食‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝意外發現左有好多小店去開果邊就去返果條街食野發現有間全白色的漢堡🍔小店.ᐟ‪‪.ᐟ門外有兩張木椅可以堂食漢堡選擇不多 只有4款和小食味道高質個人蠻推介的 尤其是蝦餅漢堡有驚喜除左這兩款還有西檸雞堡喔 亦可以加配配料可以加$20轉套餐有埋飲品薯條🍟.▫特選美國牛肉漢堡 $78小店特意用上法式甜包做法 包身外脆內軟選用安格斯特選牛肉 油脂剛好 牛味特別濃郁肉汁更是豐厚 配搭鹹香半溶車打芝士再連埋芥末醬好惹味耶(ᯅ̈ ).▫手打蝦餅漢堡 $78有驚喜耶(。・ω・。) 每啖都咬到好足料的蝦膠整得緊實且彈牙飽滿 蝦味同時好香濃炸至金黃色 炸衣香脆得黎唔會太厚剛剛好搭配泰式海鮮汁&甜辣醬 酸酸辣辣咁好滋味夾埋蔬菜剛好可以解膩.▫芝士醬炸薯條 $40薯條係有年代感的曲薯🤪 估唔到咁大兜😶脆身之餘薯香滿滿 芝士醬仲係即煮熱辣辣好有誠意 芝士味好濃好邪惡.ᐟ‪‪.ᐟ.▫蒜香炸雞翼 $35外脆內嫩 脆既程度有啲似脆香雞翼咁ദ്ദി‬(ᯅ̈ )有肉汁同時帶陣陣蒜香味 雞翼控應該幾like
之前友人帶過我黎依條街覓食‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝

▫特選美國牛肉漢堡 $78

小店特意用上法式甜包做法 包身外脆內軟
選用安格斯特選牛肉 油脂剛好 牛味特別濃郁

肉汁更是豐厚 配搭鹹香半溶車打芝士
再連埋芥末醬好惹味耶(ᯅ̈ )

▫手打蝦餅漢堡 $78
手打蝦餅漢堡

有驚喜耶(。・ω・。) 每啖都咬到好足料的蝦膠
整得緊實且彈牙飽滿 蝦味同時好香濃

脆身之餘薯香滿滿 芝士醬仲係即煮
熱辣辣好有誠意 芝士味好濃好邪惡.ᐟ‪‪.ᐟ
▫蒜香炸雞翼 $35
蒜香炸雞翼

外脆內嫩 脆既程度有啲似脆香雞翼咁ദ്ദി‬(ᯅ̈ )
有肉汁同時帶陣陣蒜香味 雞翼控應該幾like
  • 手打蝦餅漢堡
  • 特選美國牛肉漢堡
2022-08-26 178 浏览
Villa villa burger really lives up to its name and being the signature burger of the shop. The buns are lightly toasted that gives an extra crunchy texture while the 2 high quality juicy beef patties are nicely seasoned that gives the meat a more delicate and authentic taste. The fresh tomato and lettuce slice balances off the greasiness of the patties and mayo sauce and to top it off for a perfect burger, we added an extra sunny-side up egg which I highly recommend you all to do so. The bursting of the egg yolk in a burger is just too satisfying to watch plus it gives the whole burger an extra creamy texture.
For a less heavy burger we also had the lemon chicken burger but don’t go thinking that it is any worse than their signature villa burger because they are not! The moisture of the chicken and their homemade lemon sauce creates a perfect combination for the burger and offers a refreshing hint, this burger resonates me with the legendary cuisine of “Lemon Chicken” that could be found being served in most local Chinese restaurants, and who would have thought that it would work so well on burgers too!
For the sides, the restaurant offers a wide range of variety including chicken wings, cabbage salad and cheesy fries. We took the normal curvy waved fries which well seasoned and made to order so they taste nicely toasted. For the cabbage salad, the veggies are juicy and fresh but I would prefer slightly less seasoning with the salad dressing. Overall, a hidden gem in taikoo place that should not be missed out on!
  • 双层牛肉汉堡
得知之前喺北角食過嘅高質𝘊𝘢𝘧𝘦「𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢 」喺鰂魚涌開咗新店,終於有機會來拜訪🙌🏻 新店係漢堡包專門店,雖然冇得堂食,但仍深受附近嘅打工仔喜愛,訂單絡繹不絕😎《 𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 》 $118 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟店舖嘅王牌漢堡包,漢堡扒選用左美國安格斯特選牛肉而成,仲要雙層打孖嚟,肉汁豐富咬落爆晒汁🤤 漢堡包亦別出心裁,採用左法式甜包,所以食落更加軟熟同香甜😋 車打芝士同焦糖洋蔥都功不可沒,鹹香之中帶點甜,食落好滿足👍🏻 《 𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 》 $68 4 / 5將經典港式「西檸雞」融入漢堡入面😋脆炸雞腿扒啖啖肉外脆內嫩,檸檬醬汁酸咪咪好醒神,仲有牛油生菜同青瓜絲中和返油膩感,呢個組合創新得黎幾岩心☺️《 𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘴 》 $40 4.5 / 5香脆嘅甜薯,份量大,條條都又粗入面又多薯蓉,熱辣辣好開胃!《 𝘋𝘦𝘦𝘱 𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴 》 $35 / 4𝘱𝘤𝘴 4 / 5脆炸蒜香雞翼熱辣辣好香口,蒜味都頗重不過唔會好鹹🧄漢堡套餐+$20 已經有齊薯條同汽水,性價比高👍🏻

漢堡包亦別出心裁,採用左法式甜包,所以食落更加軟熟同香甜😋

𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢  𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢  𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳

𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯  𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯  𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳

𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵  𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰  𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴

香脆嘅甜薯,份量大,條條都又粗入面又多薯蓉,熱辣辣好開胃!

𝘋𝘦𝘦𝘱  𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥  𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯  𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴

脆炸蒜香雞翼熱辣辣好香口,蒜味都頗重不過唔會好鹹🧄

漢堡套餐+$20 已經有齊薯條同汽水,性價比高👍🏻 另外點讚一下外賣盒𝘗𝘢𝘤𝘬𝘪𝘯𝘨好實淨,自取定外送都放心啲🥴
———————————————
🏠環境舒適度:外賣自取🥡
👅舔脷回頭度:💛💛💛💛💛
📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
15 分钟 (外卖自取)
𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢  𝘝𝘪𝘭𝘭𝘢  𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳
𝘓𝘦𝘮𝘰𝘯  𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯  𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳
𝘴𝘸𝘦𝘦𝘵  𝘱𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰  𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴
𝘋𝘦𝘦𝘱  𝘍𝘳𝘪𝘦𝘥  𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯  𝘞𝘪𝘯𝘨𝘴
  • 雙層牛肉漢堡
呢一日放假禁岩同老公去左鰂魚涌探朋友👯‍♀️之後決定買外賣🥡番屋企食!諗緊食咩時見到有BURGER🍔, 賣相都好吸引好大份😍所以就決定試下先! 呢間叫Villa Villa Burger!📍-係一間以外賣為主的BURGER店,門面有少少位置可以坐🪑環境有一點美式感覺,有一點玩味工業風🤎🖤食物方面真係以幾款burger 為主🍔可以單點,甚至加錢換小食呢!😋-我們分別選了兩款BURGER呢!🫶🏻老公選了雙層牛肉漢堡!🍔🥩材料有雙層安格斯牛肉,車打芝士,焦糖洋蔥,芥末醬,牛油生菜,蕃茄🍅🥬好豐富同好大份呀! 一啖當然咬唔晒啦!😆真係有好厚實既雙層安格斯牛肉~ 食落好JUICY!🤤真係唔同既配菜,真係好好食!💯最翕得讚係安格斯牛肉,肉汁滿滿,岩晒牛魔王,必試!✅-而我則點了手打蝦餅漢堡🍤🍔配料方面有手打蝦餅,泰式海鮮汁,甜辣醬,紅洋蔥,牛油生菜,蕃茄🍅🥒我自己覺得呢個好有驚喜!😍手打蝦餅好紮實而且彈牙,真係有人手做的感覺🎈配埋泰式海鮮汁同甜辣醬,成個感覺好開胃!😙而且蝦餅都好大份,真係幾抵食呀!呢個絕對係誠意之作!🪄-而小食方面,我點了最愛的芝士醬炸薯條🧀🍟好鍾意食薯條既我,見到有芝士醬當然要點
呢一日放假禁岩同老公去左鰂魚涌探朋友👯‍♀️
之後決定買外賣🥡番屋企食!
諗緊食咩時見到有BURGER🍔, 賣相都好吸引好大份😍
係一間以外賣為主的BURGER店,門面有少少位置可以坐🪑
環境有一點美式感覺,有一點玩味工業風🤎🖤
食物方面真係以幾款burger 為主🍔
可以單點,甚至加錢換小食呢!😋
我們分別選了兩款BURGER呢!🫶🏻
老公選了雙層牛肉漢堡!🍔🥩
好豐富同好大份呀! 一啖當然咬唔晒啦!😆
真係有好厚實既雙層安格斯牛肉~ 食落好JUICY!🤤
真係唔同既配菜,真係好好食!💯
最翕得讚係安格斯牛肉,肉汁滿滿,岩晒牛魔王,必試!✅
而我則點了手打蝦餅漢堡🍤🍔
我自己覺得呢個好有驚喜!😍
手打蝦餅好紮實而且彈牙,真係有人手做的感覺🎈
配埋泰式海鮮汁同甜辣醬,成個感覺好開胃!😙
而且蝦餅都好大份,真係幾抵食呀!
呢個絕對係誠意之作!🪄
而小食方面,我點了最愛的芝士醬炸薯條🧀🍟
好鍾意食薯條既我,見到有芝士醬當然要點!
粗薯條配上芝士醬,好順口! 而芝士醬唔會太濃,好順滑!😌😙
少有以芝士醬配,而且份量十足,夠晒香口!🤪
為了有一點小清新,所以也點了田園沙津🥙
絕對係清新之選,岩晒做一個中和呀!💚
配上酸酸既開胃醬汁,夠晒開胃!❣️
而跟餐配上有汽水呢!🧃🥤
滿足的外賣呀! 包裝都好精美!🥡
所以拎番屋企食都無問題呀!
大家不妨一試呀!😙
2022-08-20
2022-08-22 48 浏览
鰂魚涌海光街附近外賣店出名多,好多種類都有,成日經過burger 店都超香,仲有套餐漢堡+薯條+嘢飲感謝好抵😋-VILLA VILLA 雙層牛肉漢堡$118特厚2層既牛肉令漢堡格外Juice,咬落去充滿濃濃嘅肉汁🧀連埋車打芝士、芥末醬每一啖充滿幸福既實在感🧅焦糖洋蔥加上新鮮蕃茄微甜又帶清新香🍅大大提升成個漢堡-手打蝦餅漢堡$78手打蝦餅好多泰國餐廳都食到,但蝦餅漢堡唔係好多地方有~配埋泰式海鮮汁、甜辣醬d 汁多到就快漏出嚟咁-薯條偏粗身,即叫即炸好香脆🍟 套餐飲品選擇可樂/ 零系可樂/ 雪碧/梳打水/礦泉水-炸蕃薯條$40份量好多超抵食~用蕃薯製作感覺健康d,而且放左一陣凍左蕃薯條都好食🍠-蒜香炸雞翼4PCS/$35炸到雞翼金黃色之餘,裡邊亦唔會太乾身

VILLA VILLA 雙層牛肉漢堡$118
VILLA VILLA 雙層牛肉漢堡

手打蝦餅漢堡$78

炸蕃薯條$40
炸蕃薯條

蒜香炸雞翼4PCS/$35
炸到雞翼金黃色之餘,裡邊亦唔會太乾身

VILLA VILLA 雙層牛肉漢堡
炸蕃薯條
2022-08-21 44 浏览
香港好食嘅burger何其多,但係食黎食去肥妹仔都搵唔到心目中覺得最好食嘅一間。但係今日,肥妹仔終於可以好驕傲同好大聲講出嚟:我終於搵到啦!呢一間burger店係肥妹仔嘅朋友推介!今日星期六放假,所以肥妹仔一早就去咗鰂魚涌呢一間漢堡小食店度覓食!肥妹仔同肥家姐分別每人揀咗兩個漢堡,第一個係特選美國牛肉漢堡,第二個係西檸雞寶,食完真係返唔到轉頭,食唔番大型連鎖店或者其他舖頭嘅burger了。特選美國牛肉漢堡 $78+ 20佢嘅牛肉調味唔重,肉味超級香濃,咬落去肉汁係爆出嚟,嚇死人!再加上佢個包用咗牛油然後輕輕煎香,牛油香甜再加上車打芝士同好甜嘅焦糖洋蔥,唔好食都難!加埋牛油果,生菜,蕃茄等配料,本身已經唔肥膩嘅牛肉漢堡增添一種清新嘅氣息,簡直就係完美。西檸雞堡 $68+20呢一個雞堡又係冇得輸!先講佢嘅雞扒,真係超級好嫩滑,外皮炸到脆卜卜,就食佢塊雞扒已經頂唔順!而且配埋好fresh嘅西檸醬,食到高潮呀!蒜香炸雞翼 $35其實炸雞翼好難唔好食,但係令人覺得驚嘆嘅地方係佢嘅雞翼好大隻之餘,個外皮一啲都唔厚粉,蒜香味勁濃!炸薯條今餐嘅炸薯條份量多到驚人,冇乜好講,真係勝在夠新鮮同埋係粗薯,熱

特選美國牛肉漢堡 $78+ 20

西檸雞堡 $68+20

蒜香炸雞翼 $35

炸薯條
今餐嘅炸薯條份量多到驚人,冇乜好講,真係勝在夠新鮮同埋係粗薯,熱辣辣點會難食?

田園沙律 $40
本身呢一個沙律只係令肥妹仔同肥家姐嘅良心好過啲,點知食埋又係令人地好驚嘆!沙律菜好新鮮,夠乾爽,加埋沙律dressing同埋佢好特別配上紅番石榴粒,好好食!
2022-08-20
2022-08-21 31 浏览
嚟介紹下特色burger啦🍔!今次想分享嘅一間小店係以外賣漢堡為主㗎🤪。我自己本身都幾鍾意食burger,所以小店burger我都有留意開㗎🤭。有時小店整出嚟嘅嘢食一樣可以好高質🥳,一齊嚟睇吓我嗰日叫咗啲咩burger食啦😍。食物方面☝🏻#雙層牛肉漢堡($118)首先要介紹嘅就係餐廳嘅招牌雙層牛肉漢堡啦🍔,想講呢個漢堡成為呢間餐廳嘅招牌真係唔係冇原因🤩。就咁睇個賣相都已經覺得好足料👍,最引人注目嘅就一定係雙層安格斯牛肉🤤,仲要加埋車打芝士🧀,真係睇到都覺得邪惡😈。食落個漢堡都好Juicy。另外餐廳個漢堡包係採用咗法式甜包嘅做法🇫🇷,所以成功做到外脆內軟嘅效果。我覺得呢個雙層牛肉漢堡同其他餐廳有分別,就係因為呢間餐廳入邊係夾焦糖洋蔥🧅。我自己覺得焦糖洋蔥嘅味道同安格斯牛肉真係好夾😎,真係一個整得好有心機嘅burger😍。#手打蝦餅漢堡($78)之後要介紹嘅就係手打蝦餅漢堡🦐,仲記得我有一段時間都幾鍾意食蝦堡㗎,因為我覺得啖啖蝦肉嘅感覺真係好滿足😋。講返餐廳嘅手打蝦餅漢堡先,呢個burger同樣足料😚,睇返餐廳嘅Menu,呢個burger嘅餡料分別有手打蝦餅🦐、泰式海鮮汁🇹🇭、甜辣醬🌶、紅
嚟介紹下特色burger啦🍔!

食物方面☝🏻
#雙層牛肉漢堡($118)

#手打蝦餅漢堡($78)
之後要介紹嘅就係手打蝦餅漢堡🦐,仲記得我有一段時間都幾鍾意食蝦堡㗎,因為我覺得啖啖蝦肉嘅感覺真係好滿足😋。講返餐廳嘅手打蝦餅漢堡先,呢個burger同樣足料😚,睇返餐廳嘅Menu,呢個burger嘅餡料分別有手打蝦餅🦐、泰式海鮮汁🇹🇭、甜辣醬🌶、紅洋蔥🧅、牛油生菜🥬、番茄🍅。因為蝦餅係手打嘅關係,所以食落都好彈牙😊。另外蝦餅入邊都唔會話有好多粉混合喺入邊,完全係我鍾意啖啖蝦肉嘅感覺😙。

#芝士醬炸薯條($40)
之後要介紹嘅就係小食啦,首先要介紹嘅第一個小食就係芝士醬炸薯條🍟,呢個小食真係睇到個名都覺得邪惡👾。餐廳採用咗厚切薯條,所以個口感都會紮實好多😬。再點埋個芝士醬🧀,成件事真係冇得輸。芝士醬同薯條實在太夾啦🥰,完全係食到停唔到口😈。

#蒜香炸雞翼($35)
跟住落嚟講嘅第二個小食就係蒜香炸雞翼🐓,餐廳嘅炸雞翼同樣夠晒有水準👍。除咗粉漿夠薄之外,蒜香味夠晒香口🧄。我欣賞蒜香嘅味道啱啱好,唔會過重而蓋過咗炸雞翼本身嘅香味😚。雞翼咬落去啲肉汁依然喺度😋,肉質夠晒鮮嫩🤩。

#田園沙律($40)
食咗咁多邪惡嘅嘢就當然要食返啲健康嘅嘢中和下啦🤣。今次我就叫咗一份田園沙律🥗,想講沙律個賣相真係好繽紛🫶🏻。除咗一般沙律都會有嘅沙律菜之外,餐廳嘅沙律仲有石榴可以食😍。石榴咬落去真係好鮮甜,仲要啲汁係爆出嚟咁樣😚,超級多汁。同埋作為小食嚟講,佢個份量都算多😇。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-08-18 87 浏览
公司還沒搬新office時,曾經在太古坊渡過3年的時光。對於吃午餐這件事來說,真的是大部份餐廳都處處是人龍。今天約了朋友見面,打算買外賣一起回家吃時,竟然有意外發現。我們分別點了雙層牛肉漢堡($118)以及手打蝦餅漢堡($78)。因為吃漢堡沒有薯條實在有點怪怪的,所以我們都分別加了$20變成套餐,那就會加上薯條以及汽水。不得不說,以這個價錢而言,雙層牛肉漢堡真的很值,咬下去時,肉汁又香又濃,而且非常足料。朋友選擇的蝦漢堡,看上去也很誘人~另外我們也點了兩款小食一起share。蒜香炸雞翼($35@4隻),炸粉不算很多,吃起來頗惹味。田園沙律($40)有意外驚喜,裡面的番茄仔非常非常甜,再加上紅石榴,和沙律菜一起吃很清新。

今天約了朋友見面,打算買外賣一起回家吃時,竟然有意外發現。

手打蝦漢堡

朋友選擇的蝦漢堡,看上去也很誘人~

另外我們也點了兩款小食一起share。

蒜香雞翼

蒜香炸雞翼($35@4隻),炸粉不算很多,吃起來頗惹味。

2022-08-16
10 分钟 (外卖自取)
手打蝦漢堡
2022-08-17 85 浏览
鰂魚涌海光街新開咗一間burger外賣小店,我平時買burger就鍾意幫襯小店多過連鎖店,小店質素通常都足料啲同有誠意💓呢間burger選擇有4款,有雙層牛肉漢堡、特選美國牛肉漢堡、西檸雞堡同手打蝦餅漢堡🍔 最平$68就可以買到個burger,仲可以+$20轉套餐,跟波浪薯條同飲品👀 +$40就可以轉啤酒套餐🍻❤️ 雙層牛肉漢堡 $118 (+$20轉套餐)漢堡即叫即製👍🏻 分量十足,用上超過9oz自家混合嘅美國牛肉肉餅,由牛肩肉及牛腩混合製成,肉味夠濃,煎到少少脆邊好香口,肉汁多到流出嚟😙 配上焦糖洋蔥同半融車打芝士好邪惡😝 加埋牛油生菜同蕃茄,層次分明又解膩👌🏻 我特別鍾意佢個牛油甜包,既軟熟又有少少甜味!跟餐波浪薯條炸到脆口,而且分量真係好多,成個餐對男士嚟講真係相當夠飽🤣❤️ 手打蝦餅漢堡 $78 (+$20轉套餐)唔食牛嘅可以揀西檸雞堡或者呢款蝦堡🍤 呢度嘅漢堡都有一定厚度,就算係蝦堡都無縮水🤫 手打蝦餅好大塊肉質彈牙,啖啖肉搭配泰式海鮮汁同甜辣醬,微微辣之餘鮮甜滋味😏 比雙層牛肉漢堡食落無咁膩,感覺清新!❤️ 蒜香炸雞翼 4pcs $35身為雞翼控,當然要叫返份炸雞翼啦🤭 有4隻
❤️ 雙層牛肉漢堡 $118 (+$20轉套餐)
雙層牛肉漢堡

❤️ 手打蝦餅漢堡 $78 (+$20轉套餐)

❤️ 蒜香炸雞翼 4pcs $35
身為雞翼控,當然要叫返份炸雞翼啦🤭
蒜香炸雞翼 4pcs
有4隻同6隻揀,外皮酥脆唔會過厚,保持到肉質嫩同juicy,最緊要係蒜味夠重🧄 香濃蒜味充斥住喺口腔,鍾意食蒜味嘅你,就更加唔可以錯過啦~

❤️ 炸番薯條 $40
炸番薯條
番薯條由台灣入口,每條都切到好粗身,更容易食到番薯嘅甜味🍠 唔洗蘸醬都好夠味~

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
小店周不時會喺FB & IG詢問意見去改進,可見相當用心同願意聆聽食客嘅feedback呢👍🏻
外卖自取
$155.5 (午餐)
2022-08-17 86 浏览
前排喺鰂魚涌地鐵附近開咗間漢堡包店~ 佢哋主打牛肉漢堡,除此之外亦提供炸雞🍗 薯條🍟 沙律🥗 等小食🤣 全部都係即叫即整,新鮮熱辣辣夠晒惹味🔥 價錢實惠而且地點方便,經過嘅不妨買返去試一試😆🐮 雙層牛肉漢堡 $118以美國牛肩同牛腩混合而成嘅自家製安格斯牛肉,雙層牛肉有成9安士咁重😱 份量十足!牛味超級香濃,肉質厚實juicy~ 麵包採用牛油甜包🍞 質感軟綿綿帶點焦香味好滿足呀😙 配上車打芝士🧀 焦糖洋蔥🧅 芥末醬🫒 牛油生菜同蕃茄🍅 令到成個層次昇華咗~ 超級refreshing🥬🐔 蒜香炸雞翼 $35雞翼炸至金黃色,外脆內嫩😍 搭配蒜粉同紅椒粉都幾惹味🔥 下次要嚟一打!🥗 田園沙律 $40 係七彩繽紛嘅沙律拼盤💕 除咗有沙律菜之餘竟然仲有車厘茄🍅 青瓜🥒 同神石榴😳 超級足料,連同漢堡包食好match😛 另外最欣賞嘅係佢哋自家製嘅沙律汁😙 以橄欖油、檸檬汁🍋 乾蔥頭🧅 香草🌿 仲有比較特別嘅西柚汁調配而成🤪 味道清新,夏天食健康得嚟消暑一流☀️跟餐($20)會包埋薯條🍟同罐裝飲品😛 薯條香脆可口,薯味好出🥔 唔使點醬都好好食😙 罐裝嘢飲都有好幾款選擇,爽呀!

🐮 雙層牛肉漢堡 $118

🐔 蒜香炸雞翼 $35

🥗 田園沙律 $40

薯條
薯條
北角Villa villa cafe💛相信大家唔會陌生無幾耐之前就發現到同區開左間專食漢堡包🍔既姊妹店所以就決定買外賣🥡番屋企試下------------------------------@villavillaburger 漢堡包🍔+$20可加配薯條🍟飲品而且仲有幾款小食沙律🥗------VILLA VILLA BURGER雙層安格斯牛肉🥩車打芝士🧀焦糖洋蔥🧅芥末醬🥬生菜🍅蕃茄絕對岩晒大食/無肉不歡既朋友仔牛肉煎香得岩岩好👍🏻配上焦糖洋蔥無咁膩☺️如果芝士🧀可以多D就更好啦🙈------------------------------SHRIMP CAKE BURGER手打蝦餅🦐泰式海鮮汁🍯甜辣醬🧅紅洋蔥🧅生菜🥬蕃茄🍅炸脆左外皮既蝦餅👍🏻外脆內彈牙兩款特製既醬汁味道又酸又辣咁惹味得黎又唔會太重口味☺️🍟波浪紋既粗薯條🌊新鮮即炸😂好難會難食😉------------------------------田園沙律🥗大大盒好抵食👍🏻重點係蔬菜非常新鮮而且仲落左神石榴入去👍🏻夠特別------------------------------蒜香炸雞翼🐔🐤炸皮厚薄適中☺️外脆內軟仲保留左滿滿既肉汁😋喺
北角Villa villa cafe💛

炸皮厚薄適中☺️外脆內軟
仲保留左滿滿既肉汁😋

喺附近住既朋友真係唔好錯過😉
2022-08-15 32 浏览
行過鰂魚涌,見到有間新開嘅手工漢堡外賣店。店面以黑白色為主,夠晒醒神。.雙層牛肉漢堡 ($118)Burger嘅包同坊間賣嘅唔同,充滿牛油香,仲帶點甜味。自家製嘅漢堡又真係唔同啲,煎得香又鎖到肉汁😋 仲要打孖上,份量真係好澎湃。.西檸雞堡 ($68)雞腿肉大大塊,肉質嫩滑,最特別嘅係好有大排檔風味嘅西檸味的醬汁,配埋青瓜絲食感覺幾清爽✨.套餐 (+20)套餐包飲品同薯條,薯條炸得香脆又好夠味🍟.蒜香雞翼 ($35/4隻)雞翼醃得好入味,帶點蒜味和微辣,外層又炸得香脆,係邪惡之選。.田園沙律 ($40)個dressing酸酸地又帶點橄欖油香,蔬菜嘅種類夠晒豐富,有沙律菜、青瓜、車厘茄同神石榴,真係幾解膩。.值得一讚嘅係所有食物都係即叫即整,新鮮熱辣真係好好食,想買嘅記得要預留返10分鐘準備時間啊。

雙層牛肉漢堡

雙層牛肉漢堡 ($118)
西檸雞堡

西檸雞堡 ($68)

套餐 (+20)
套餐包飲品同薯條,薯條炸得香脆又好夠味🍟
蒜香雞翼

蒜香雞翼 ($35/4隻)
田園沙律

田園沙律 ($40)

2022-08-15
西檸雞堡
2022-08-15 55 浏览
今日好忙,搞到好遲先有時間食晏,有人話要帶我去試新嘢,原來發現海光街新開左間漢堡包外賣店「Villa Villa Burger」。先細看餐牌,漢堡包選擇貴精不貴多,只得 4 款,分別為雙層牛肉、特選美國牛肉、西檸雞堡同手打蝦餅漢堡,定價由 $68 - $118 不等,+$20 可以轉套餐,包漢堡、薯條及飲品。 點左兩個漢堡套餐:雙層牛肉 同 手打蝦餅,另外再加左一份小食。睇左餐廳嘅 社交平台Page,原來牛肉係選用美國嘅牛肩+牛腩混合炮製,唔怪得食落牛味咁重,鮮香豐腴又帶點油香,加上雙份牛肉,簡直係雙重享受。至於其他配料亦唔馬虎,除了牛油生菜、蕃茄同車打芝士,最特別係加入左自家製嘅焦糖洋蔥,味道帶甜,配埋個外香脆、內軟熟嘅牛油甜包,相得益彰。連伴吃嘅波浪粗薯條亦很美味,炸至金黃色,熱辣辣又沒有多餘嘅油份,香脆可口。另外個手打蝦餅漢堡都好有驚喜,蝦餅大大塊,好彈牙,面頭淋左泰式海鮮汁,入口甜甜地,好惹味。配料有牛油生菜、蕃茄同紫洋蔥,而麵包底層更塗上了甜辣醬,夾埋蝦餅一齊食,充滿泰式風味。身為雞翼控,小食就當然要試下佢哋嘅蒜香炸雞翼。雞翼用左蒜粉、紅椒粉同香料等醃製,外層粉漿厚薄適中,而
身為雞翼控,小食就當然要試下佢哋嘅蒜香炸雞翼。雞翼用左蒜粉、紅椒粉同香料等醃製,外層粉漿厚薄適中,而且炸得啱啱好,外脆內嫩,一咬落去,熱騰騰嘅肉汁即時在口中溢出,甘香惹味。
2022-08-15 18 浏览
今日去鰂魚涌開會同事介紹左海光街俾我去尋找好西成條街真係好多野食 今日想食burger所以我地揀咗呢間villa villa burger🍔餐牌有好多burger選擇揀左好耐終於揀左個特選美國牛肉同埋手打蝦餅burger加20蚊就有一個combo 有埋薯條🍟同野飲😬原來份量超級大啊 一啖都咬唔哂個包嘅每一層一咬落去個burger個包好脆 好好食啲牛肉係安格斯牛肉 牛肉味好重好juicy夾埋芝士洋蔥生菜蕃茄 每一啖都係享受怕食得太飽快啲試下個蝦餅burger🍔試左一啖覺得綠色醬好夾 睇返先知係泰式海鮮汁🥳仲有甜辣醬同紅洋蔥🧅啲薯條係粗粗薯條 仲要即炸架熱辣辣好好食😋又唔會有好多鹽另外我哋仲叫咗蒜香炸雞翼好香口 炸到啱啱好唔會好乾👍🏼👍🏼另外仲叫埋田園沙律🥗入邊啲蕃茄仔好甜好新鮮 一人份量啱啱好 食lunch絕對夠飽🥳*題外話 店員好好👍🏼借張檯比我地打卡😆
今日去鰂魚涌開會

*題外話 店員好好👍🏼借張檯比我地打卡😆
  • 手打蝦餅漢堡
  • 安格斯牛漢堡
2022-08-13 121 浏览
Was gonna visit a friend who lives in Quarry Bay and walked past the newly opened Villa Villa Burger. I like to support local eateries instead of boring fast food chains so I decided to give it a try.Villa Villa Burger $118Handmade Angus beef patty. Balanced fat and meat ratio. Pan-fried over medium-high heat that created a golden brown crust and juice dripping meat. The onions were caramelized well. Very satisfying to have 2 juicy patties in one bite. So divine!Shrimp Cake Burger $78Good altern

Villa Villa Burger

Villa Villa Burger $118

Shrimp Cake Burger $78
Good alternative for people who don't want too much meat. The shrimp cake had a bouncy texture. Dressed with Thai seafood sauce and sweet and chili mayo. Very appetizing.

Deep-fried Chicken Wings

Deep Fried Chicken Wings $35/4pcs
Crispy on the outside and the meat was sooooo juicy! Thickness of the batter was on point. Hadn't had such yummy wings in forever! Very impressive.

Mixed Green Salad $40
Starting every meal with veggies is essential! Fresh cherry tomatoes, arugula, zucchini and butter lettuce. Very refreshing.

You may add $20 for a set that includes a good portion of thick-cut french fries and a soft drink. They just started selling bottled beer too - so instead of a soft drink, we paid an extra $40 for a set with chilled 330ml Estrella Damm.

They are offering a limited menu of fish and chips - sea bream version $88 that I'd love to try too. Everything was cooked upon order and served pipping hot. High quality food. Fair prices. If you are a burger lover, this is not to be missed!

Villa Villa Burger
Deep-fried Chicken Wings