2022-11-20
今日嚟到鰂魚涌食漢堡包。近年好多新興嘅漢堡包店,有外國過江龍,亦都有唔同嘅小店,競爭相當激烈,亦都提升左香港人對漢堡包嘅要求,唔再只係細細個食M記嘅質素。依間位於鰂魚涌嘅小店,選擇款式唔多,不過賣相吸引,而且款式亦都好特別!❤️特選美國牛肉漢堡 HKD 78 (set +HKD 20) - 用料有安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜同埋蕃茄。濃郁嘅牛肉香味,煎得十分香,有少少燶邊感覺夠香口!加上芝士同埋唔同嘅配菜醬汁,味道夠層次,好好味!推介!依一款係單層牛肉漢堡,喜歡雙層嘅亦有另一款選擇。套餐加20蚊有薯條同埋飲品。❤️手打蝦餅漢堡HKD 78 (set +HKD 20) - 用料有手打蝦餅、泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜同埋蕃茄。個人本來以為牛肉漢堡應該會好味好多,不過原來呢款蝦堡都好出色!蝦餅十分厚,啖啖肉!配上泰式辣醬好夾!依款都十分推薦!❤️芝士醬炸薯條 HKD 40 - 薯條係粗身,上面有調味粉,同跟餐嘅薯條一樣款式,配上芝士醬,依款正常發揮。