今次去左鰂魚涌海光街一間唔起眼嘅漢堡小店😛 雖然門面唔大同埋淨係做外賣但係食物竟然有意想不到嘅質素🤩 甚至乎仲好食過某啲連鎖店😝如果係附近返工一定會忍唔住成日買黎做午餐🤤👉🏻 雙層牛肉漢堡🐮🍔💰HKD1️⃣1️⃣8️⃣試食漢堡當然要試一試最經典嘅牛肉漢堡啦🍔牛肉用左安格斯牛肉😝 而且係兩層厚切 唔會煎得太熟 啖啖肉汁👅 雖然配料都係正路既蔬菜洋蔥蕃茄🍅 但抵讚嘅係餐廳都有係配菜落足功夫👍🏻 洋蔥用焦糖炒過 生菜都有再撈過牛油🧈一入口味蕾已經充滿刺激🤯👉🏻 西檸雞堡🐤🍔💰HKD6️⃣8️⃣食得西式漢堡多不如試下港式漢堡呀🤗 呢款餡料雖然係港式方法製作 但係食落竟然出奇地夾🤪一大塊炸雞扒加上西檸汁 酸酸咪咪咁 中和左漢堡嘅油膩感😝 唔知用京都骨整又係咪一樣咁好味呢🤤👉🏻 蒜香炸雞翼🍗💰HKD3️⃣5️⃣食完漢堡唔夠滿足都唔怕🤪 餐廳仲有提供多款小食👍🏻 價錢仲唔貴添🤑加一服務費❌

今次去左鰂魚涌海光街一間唔起眼嘅漢堡小店😛

餐廳仲有提供多款小食👍🏻
價錢仲唔貴添🤑

加一服務費❌
2022-09-13 326 浏览
漢堡包🍔是大眾食品,做得好也不容易,見開飯網介紹,這裡的漢堡包很出色,今天經過小店,為食的我們又經不起誘惑,一人一個餐試下。每個餐都包飲品及薯條 ,薯條新鮮炸出 ,好粗一條見到就想食。等做漢堡包之時 ,我們就 忍不住食薯條, 果然非同凡響 ,外脆內嫩 ,新鮮薯仔的香味非常好食。兩個漢堡包🍔先後整好,份量十足,賣相一流,人未食得,相機先食。📸店小姐姐認真包裝,包裝盒好科學, 一級蓋就撠實 ,完全冇難度 ,而且返到屋企個漢堡包依然亮麗堅挺 ,一啲都冇影響外表, 真係犀利。 雙層牛肉漢堡包好大一個 ,我極盡櫻桃大嘴💋之能, 都未能一啖咬曬落去,只咬了一半, 裏面啲牛肉鮮嫩多汁 ,冇筋冇渣 ,濃香牛肉味 ,不得不提入面的焦糖洋蔥🧅, 非常香甜 ,同牛肉絕配 ,仲有新鮮嘅蕃茄🍅 ,食落又多汁又好味 ,真係超值超好食。💯👍👍朋友仔食蝦堡 🦐,佢話都有好有蝦味 ,唔錯 ,我下次都試下呢個蝦堡 。我哋仲叫咗椰菜沙律, 脆卜卜, 加埋啲沙律汁, 非常清新好味 ,總之今日呢個漢堡餐 ,非常之好味 😋😋,超值 👍,滿分。💯

• 芝士醬炸薯條
2022-09-10 38 浏览
🍴Villa Villa Burger@ 鰂魚涌🍴今次介紹呢間主打外賣嘅餐廳,喺鰂魚涌地鐵站一出就到!估唔到食物質素有驚喜,而且性價比仲好高!我同朋友兩個一齊嚟,所以叫咗兩個漢堡包,再加左薯條同雞翼!雖然店舖淨係提供外賣,不過鋪面裝修都幾有心思!店員亦都好有善,同我哋介紹有乜嘢好食!.😍雙層牛肉漢堡($118)呢個安格斯牛漢堡係我最推薦嘅選擇,呢度嘅漢堡包睇得出係好用心之作,麵包皮夠晒鬆軟,煎到脆卜卜,食落口感一流!至於牛嘅份量同熟嘅程度啱啱好,肉質同調味都係上乘之作!😍.🟢手打蝦堡漢堡($78)呢個蝦堡夠晒泰國風味,醬汁係平時泰國食開嘅甜酸醬,味道容易入口又唔會太肥膩👍🏻👍🏻.🔵芝士醬炸薯條($20 -套餐價)呢個咁邪惡嘅芝士薯條真係好正!佢係我最鍾意食嘅粗薯條,熱辣辣新鮮炸出嚟,點埋芝士醬一齊食,減緊肥我都忍唔住食晒😂 只要幫襯任何一個漢堡包,就可以加$20轉做套餐,仲包埋飲品。👍🏻👍🏻.🟡脆炸雞翼($35)初時以為雞翼冇乜驚喜,估唔到雞肉好滑,連雞皮都好鬆脆,新鮮炸出嚟果然唔同啲!總括而言,呢間漢堡包同小食味道確實唔錯!特別係鰂魚涌附近返工嘅朋友,記住過嚟試吓呢間良心食店!🥰
🍴Villa Villa Burger@ 鰂魚涌🍴

😍雙層牛肉漢堡($118)

🟢手打蝦堡漢堡($78)

🔵芝士醬炸薯條($20 -套餐價)

🟡脆炸雞翼($35)

• 蒜香炸雞翼
  • 芝士醬炸薯條
2022-09-09 26 浏览
終於有機會一試呢間期待咗好耐嘅漢堡包店呢間餐廳只限外賣冇堂食同朋友兩個人一人叫咗一個漢堡包餐另外再嗌咗個小食個雙層牛肉漢堡包味道好好食得出餐廳好有心機預備漢堡包嘅麵包皮用咗牛油烘底 識落有陣陣嘅牛油香味肉質都非常好 外賣返到公司食都依然充滿肉汁而且成個包都唔會因為外賣嘅關係浸到林晒成個包濕晒外賣都依然keep到好好嘅水準 另外就嗌咗個普通嘅牛肉漢堡成個漢堡包嘅味道都非常好 不過份量就相對上冇雙層牛肉漢堡咁大份女仔一個食就啱啱好 餐飲嘅選擇可以揀汽水梳打水等我哋就健康啲揀咗梳打水覺得呢個係一個好好嘅選擇因為大多數嘅漢堡包店都淨係有得配汽水 個人來講就好鍾意飲梳打水所以嘢飲來講有得飲梳打水個人嚟講覺得會係一個加分位而跟餐嘅薯條就不過不失不過份量來講就算好多啦 直頭多到食唔晒添我哋另外都有再嗌一個雞翼小食個雞翼都好好食充滿肉汁 鍾意食雞翼嘅朋友都可以試吓今次嘅體驗整體都非常之好店員都好好禮貌絕對係一間會繼續幫襯嘅外賣小店希望餐廳繼續保持水準有機會都會再想試吓個西檸雞堡同埋蝦堡

終於有機會一試呢間期待咗好耐嘅漢堡包店

絕對係一間會繼續幫襯嘅外賣小店
希望餐廳繼續保持水準
有機會都會再想試吓個西檸雞堡同埋蝦堡
2022-09-06 23 浏览
There is a nice burger shop in Quarry Bay. As the restaurant is not big, they only offer takeaway. We order Villa Villa Burger (double Angus beef patty & cheddar cheese, caramelized onions, mustard mayo, butter lettuce, tomato), Lemon Chicken Burger (deep fried chicken thigh, custard lemon sauce, horseradish mayo, butter lettuce, tomato, cucumber). We upgrade to a burger set, with French fries and drinks (sprite and soda water). We also add an extra snack of coleslaw. The beef burger is juicy. The chicken burger is fresh with lemon sauce. French fries is hot and crispy. We both like coleslaw too. High recommended for the burger restaurant.
2022-09-03
2022-09-05 188 浏览
響鰂魚涌返工嘅朋友表示呢間burger嘅小店勁受歡迎,一到食晏時間就大排長龍。今晚難得經過,打算買外賣返屋企食,一於試下先。佢個menu主打四款burger,有傳統嘅牛肉,亦有好特色嘅西檸雞堡同手打蝦餅。加$20可轉套餐,跟埋飲品同埋薯條。 Villa Villa Burger 雙層牛肉漢堡 ($118)店舖嘅signature - 用美國安格斯特選牛肉,雙層牛肉,煎得啱啱好,口感勁juicy肉味濃郁。加埋芝士、洋蔥、蕃茄等等,勁豐富,味道好有層次感。 手打蝦餅漢堡 ($78)份量勁多,蝦餅真係手打喎,入口非常彈牙,加埋泰式海鮮醬汁,酸酸甜甜,好惹味。呢個真係相當有特色,絕對係牛肉漢堡外嘅另一推介。 跟餐叫咗炸蕃薯條 (+$10)及炸薯條各一份,份量都好多,蕃薯同薯條都炸得好香好脆。如果嫌平時食得炸薯條多,番薯條都可以係一個幾好嘅選擇。田園沙律 ($40)-burger同薯條太邪惡嘅關係,叫咗個沙律平衡下。估唔到個沙律勁有誠意,竟然有少見石榴響裏面,味道提升咗。 外賣packing好企理,呢個食物質素,值得推介呀。

手打蝦餅漢堡 ($78)

外賣packing好企理,呢個食物質素,值得推介呀。
2022-09-03 19 浏览
Burger🍔大家鍾意連鎖店定小店呢? 短短三個月呢間位於鰂魚涌嘅鋪好似都幾受歡迎,如果唔係咁啱經過都一定唔會山長水遠試🤷🏾‍♀️*雙層牛肉漢堡 $118塊安格斯牛肉🥩外層煎到微焦,一咬肉汁流晒出黎,配埋半溶車打芝士🧀同焦糖洋蔥幾正,不過略嫌芥末醬太少*手打蝦餅漢堡 $ 78麵包用牛油煎香,夠軟熟香脆估唔到蝦餅咁厚身,食落夠彈牙,配埋泰式海鮮汁辣辣甜甜咁嘅惹味,不過蝦肉🍤攪得太爛,如果再切多啲蝦肉粒就更加有口感*蒜香炸雞翼🐥 $35/4 勝在酥脆粉薄,咬落肉質嫩滑*炸蕃薯條🍟 $40粗切仲要炸到好香脆,每啖都食到番薯甜味

*雙層牛肉漢堡 $118

*手打蝦餅漢堡 $ 78
麵包用牛油煎香,夠軟熟香脆

*蒜香炸雞翼🐥 $35/4
勝在酥脆粉薄,咬落肉質嫩滑

*炸蕃薯條🍟 $40
粗切仲要炸到好香脆,每啖都食到番薯甜味

呢間係港島鰂魚涌嘅villa villa burger主打美國牛肉漢堡 仲有蝦堡 雞堡 小食同埋沙律~值得一讚嘅係佢嘅漢堡包大大個 外脆內軟好鬆化 ʕ •ᴥ•ʔ 同埋店面有啲poster好cute cute😆😆 ✻特選美國牛肉漢堡($78)有安格斯牛肉 車打芝士🧀 焦糖洋蔥 芥末醬 牛油生菜🥬 蕃茄🍅 牛肉份量好多啖啖肉仲好juicy!!! 肉質嫩滑唔勒好重牛肉味 好食😋 我哋另外加咗蛋 (+$10)配埋芝士 洋蔥 生菜 蕃茄一齊食好豐富 佢嘅芥末醬都好match 令成個漢堡包嘅口感更上一層樓😚✻手打蝦餅漢堡($78)有手打蝦餅🍤 泰式海鮮汁 甜辣醬 紅洋蔥 牛油生菜🥬 同埋 蕃茄🍅 手打蝦餅好足料好彈牙🥰配埋甜辣醬同埋泰式海鮮汁好夾 我哋同樣加咗蛋(+$10)蛋黃流心好正🤤✻蒜香炸雞翼 ($35/4 $48/6)雞翼都算幾大!同埋好酥脆又皮薄餡靚 肉質嫩滑同埋juicy好好食!😳 好香蒜味~~ ✻炸蕃薯條🍠 ($40)番薯條炸到好香脆😛 甜甜地咁好好食!同埋份量都好多👍🏻 金黃色咁賣相好吸引💛望到令人食指大動🤌🏻

✻特選美國牛肉漢堡($78)
特選美國牛肉漢堡

✻手打蝦餅漢堡($78)
手打蝦餅漢堡

✻蒜香炸雞翼 ($35/4 $48/6)
蒜香炸雞翼

✻炸蕃薯條🍠 ($40)
番薯條炸到好香脆😛 甜甜地咁好好食!
同埋份量都好多👍🏻 金黃色咁賣相好吸引💛
望到令人食指大動🤌🏻
炸蕃薯條
手打蝦餅漢堡
蒜香炸雞翼
炸蕃薯條
2022-09-03 13 浏览
Thanks god it’s Friday!!星期五lunch time當然要食好西嚟到海光街 見到呢間burger店好多人排隊又聞到勁香既煎牛味即刻捉埋同事一齊試下先我要咗個雙層牛肉漢堡$118即叫即整 陣陣既香味由廚房飄出嚟賣相超正 兩層既安格斯牛肉 非常足料煎得剛剛好熟 食落去鮮嫩juicy因為係手打 所以口感唔錯加埋車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜、蕃茄芝士湧緊出嚟一啖食落去 好豐富😍每種配料既味道都剛剛好 互相配合焦糖洋蔥唔會太搶focus 相信店家有用心調配餡料份量非常用心同事要左手打蝦餅漢堡$78用左泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜、蕃茄少少辣同酸酸甜甜 非常開胃蝦餅亦煎得香脆 用料十足食落去彈牙 蝦味香濃配合埋生茶蕃茄 中和左油膩既感覺等外賣時眼見都唔少人買睇黎都係店家既大熱之選我地都加左$20轉套餐有薯條同飲品薯條份量勁多 多到嚇親我哋🤣係粗薯條 新鮮炸起 好香脆食落薯味好香 好有嚼口另外加左$35要多4隻蒜香炸雞翼蒜味香濃 炸得外面脆口 內裡嫩滑juicy入面鎖住到雞翼既汁 唔錯🤤超級滿足既一餐🥰
Thanks god it’s Friday!!
星期五lunch time當然要食好西

賣相超正
兩層既安格斯牛肉 非常足料
煎得剛剛好熟 食落去鮮嫩juicy
因為係手打 所以口感唔錯
加埋車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜、蕃茄
芝士湧緊出嚟
一啖食落去 好豐富😍
每種配料既味道都剛剛好 互相配合
焦糖洋蔥唔會太搶focus
相信店家有用心調配餡料份量
非常用心

同事要左手打蝦餅漢堡$78
用左泰式海鮮汁、甜辣醬、紅洋蔥、牛油生菜、蕃茄
少少辣同酸酸甜甜 非常開胃

蒜味香濃 炸得外面脆口 內裡嫩滑juicy
入面鎖住到雞翼既汁 唔錯🤤

超級滿足既一餐🥰
2022-09-02 20 浏览
鰂魚涌外賣Burger小店🏠要了特選美國牛肉漢堡🍔手打美國安格斯牛肉,鮮味濃厚,配上車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、新鮮生菜蕃茄,最喜歡焦糖洋蔥,鮮甜可口,充分帶出牛肉鮮味,芥末醬的襯托亦十分重要,整個配搭的份量十分搭當👍🏻手打蝦餅漢堡🍔大大蝦餅十分足料彈牙,配以甜辣醬,輕輕的辣味令整個漢堡更香口,夾在中間的生菜番茄,加添了層次感,鮮味十足🤩蒜香炸雞翼🐓喜出望外,已經醃製好的雞翼,即叫即炸,香脆可口非常入味,不用加添任何醬料已經很美味,十分推介之小食💯田園沙律🥗新鮮蔬菜、番茄、青瓜、紅石榴😍 份量充足,爽脆清甜,解膩又健康😚 波浪薯條🍟厚切薯條,新鮮香脆,即食最好😋店外角位放了小長凳,除咗可以邊等邊座,還是一個打卡的小特色📷 小店食物質素喜出望外十分驚喜☺️☺️
鰂魚涌外賣Burger小店🏠

要了特選美國牛肉漢堡🍔

手打蝦餅漢堡🍔

蒜香炸雞翼🐓

田園沙律🥗

波浪薯條🍟
厚切薯條,新鮮香脆,即食最好😋

2022-09-02 9 浏览
特選美國牛肉漢堡🤌🏻經典特選牛肉漢堡用咗安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥未醬、牛油生菜、蕃茄等等。店舖將漢堡包外皮焗得微脆而內軟,充滿牛油香味,加埋番茄生菜非常新鮮爽口,而洋蔥加上焦糖更為鮮甜。漢堡扒非常大塊同肉質厚實,而且仲帶粉嫩,唔會太靭😛仲有勁多肉汁好juicy😽好食手打蝦餅漢堡🤌🏻手打蝦餅漢堡份量算重量級,蝦餅係人手打😳再用上好多蝦肉製成,蝦餅煎得好香而且入口非常彈牙,配埋酸酸甜甜嘅泰式海鮮醬汁非常惹味,整體帶點泰式風味😋蒜香炸雞翼 4pcs🤌🏻有4隻同6隻揀,重點外皮酥脆亦唔會過厚,肉質保持到嫩滑juicy,味道夠蒜白味👍🏻香濃蒜味充斥囗腔🤣🤣鍾意食蒜嘅會覺得好惹味😎炸蕃薯條🤌🏻入口味道甜甜地,新鮮炸起基本上唔洗加任何醬汁都已經非常好食😛另外套餐仲配埋可樂等飲料,外賣包裝非常乾淨,性價比非常高。餐廳主要做外賣為主,但絕對媲美好多高級餐廳😽#addifoodie #addifoodie鰂魚涌#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongk

特選美國牛肉漢堡🤌🏻

手打蝦餅漢堡🤌🏻

蒜香炸雞翼 4pcs🤌🏻

炸蕃薯條🤌🏻

#addifoodie #addifoodie鰂魚涌
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫 #安格斯漢堡 #蝦堡
2022-08-27
2022-09-02 14 浏览
呢日去接男朋友放工,喺佢公司附近見到有一間幾有外國風既漢堡店。睇睇餐牌,見到呢度既野食貴精不貴多。有四款burger可以選擇,可以加點套餐,亦都有其他小食同埋飲品。我地有啲肚餓,所以就點左兩個餐加一個小食。男朋友點左特選美國牛肉漢堡,烘到好香脆既麵包夾住juicy既安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜同埋番茄,一大啖咬落去,層次豐富。我就點左雙層牛肉漢堡,呢個漢堡基本上同特選美國牛肉漢堡差唔多,不過就有兩層安格斯牛肉咁多,岩哂啲大食既朋友仔。跟餐有熱辣辣既薯條同埋飲品。小食方面,我地點左炸蕃薯條,即叫即炸,香脆惹味,好滿足啊!

跟餐有熱辣辣既薯條同埋飲品。
小食方面,我地點左炸蕃薯條,即叫即炸,香脆惹味,好滿足啊!
2022-09-02 9 浏览
終於有機會一試呢間漢堡包店試咗個雙層牛肉漢堡包餐漢堡包非常唔錯充滿肉汁不過只限外賣冇得堂食就有啲可惜但係外賣個包依然keep到水準值得一讚不過跟餐嘅薯條就略嫌普通 同茶餐廳嗰啲冇乜分別如果餐廳可以喺薯條方面比多少少心機就更加好希望下次有機會試吓佢個番薯條
終於有機會一試呢間漢堡包店
如果餐廳可以喺薯條方面比多少少心機就更加好
希望下次有機會試吓佢個番薯條
2022-09-01
  • 雙層牛肉漢堡
朋友知道我鍾意食burger🍔 特登帶我嚟試新小店😍😍😍 由鰂魚涌地鐵站出口過對面馬路 行幾分鐘就到 唔算難搵👍👍食burger點可以唔揀牛肉🐮🐮 今日餓餓哋揀咗個雙層牛肉漢堡😅😅 食得出係自己手打有口感 好juicy😋😋😋😋😋 入面都有好多菜同pickle同埋醬汁 食嗰陣唔好太大力如果唔係會爆曬啲汁出嚟🤣🤣🤣🤣🤣田園沙律有大量嘅菜 加埋自家製嘅醬汁好開胃 一路食可以中和返食burger嘅油膩感😋😋😋😋炸雞翼大大隻皮脆爆汁 食得出係即刻炸 炸薯條條都熱辣辣粗過手指😋😋😋😋跟餐加錢轉咗啤酒🍻食住 炸雞翼 薯條飲啤酒爽呀 !😍😍😍😍😍

2022-08-30 100 浏览
傍晚路過呢間<Villa Villa Burger>小店,我竟然被它的氣味吸引住,一陣陣漢堡包的肉香傳來,實在非常引誘,停下腳步,望望門外的餐牌,唔貴喎!~七十幾蚊就有交易,加多20蚊,仲有薯條同汽水,試下又何妨?!下午茶時段,都有9折優惠。唔想飲汽水,又想chill下,仲可以加錢轉飲啤酒!!~<特選美國牛肉漢堡>較為經典的特選牛肉漢堡,用上安格斯牛肉、車打芝士、焦糖洋蔥、芥末醬、牛油生菜、蕃茄等等。漢堡包外皮焗得微脆內軟,而且充滿牛油香味。番茄同生菜,都非常新鮮爽口。洋蔥加上焦糖,更為鮮甜。主角漢堡扒非常大塊,肉質非常厚實,而且仲帶粉嫩,煎得剛剛好,唔會好似一般餐廳咁,成日煎得過老。漢堡扒一咬落去,有勁多肉汁,牛肉味道濃郁,juicy又好食!!~用料十足!~<手打蝦餅漢堡>我哋另外仲叫咗個手打蝦餅漢堡,份量絕對係重量級,入面嘅蝦餅係人手打出嚟,用上好多嘅蝦肉而製成,煎得好香。蝦餅入口非常彈牙,配埋一啲酸酸甜甜嘅泰式海鮮醬汁,實在非常惹味,亦帶點兒泰式的風味,特別得來又好食。炸薯條用上的是粗身暑條,份量超多!!而且餐廳小店仲送上大量番茄醬

下午茶時段,都有9折優惠。

唔想飲汽水,又想chill下,仲可以加錢轉飲啤酒!!~

<特選美國牛肉漢堡>

用料十足!~

<手打蝦餅漢堡>

炸薯條用上的是粗身暑條,份量超多!!
而且餐廳小店仲送上大量番茄醬,毫不吝嗇!~

炸蕃薯條,入口味道甜甜地,無需添加任何醬料,已經非常好食。

套餐仲配埋可樂,外賣包裝非常乾淨企理。

以質素同價錢嚟講,絕對合理抵食。
小店座位不多,主要做外賣為主,不過以漢堡包嘅高水準質素來講,絕對可以媲美好多高級餐廳,漢堡包非常好食,值得再嚟呵!!~
  • 特選美國牛肉漢堡