2024-11-26
Restaurant : Vivere (cwb)Starter : *南瓜湯 Pumpkin Soup南瓜好甜,飲落去好清甜好濃郁!慢煮鴨胸 Slow cooked duck breast $158鴨肉內部則軟嫩多汁,配上新鮮的時蔬,味道層次豐富Noodle bowl $169 ( make your own bowl) 公仔麵版嘅車仔麵,有好多唔同餸嘅選擇,自己揀幾多都得~ (我就揀咗炸雞、芝士、午餐肉、司華力腸、雞軟骨餃子及免治雞肉棒)Lunch dessert +$20 chocolate, hazelnut cake作為甜點的結束,糕點外層的巧克力濃鬱而不膩,內裡則是一種鬆軟的質地,榛子的香氣恰到好處Free black coffee最後跟餐亦都附送左一杯免費嘅黑咖啡總括嚟講,依間餐廳有一個落地大玻璃,陽光好充足,遠距離都望到海,適合嘅朋友嚟依度傾偈食嘢!
Starter : *南瓜湯 Pumpkin Soup
南瓜好甜,飲落去好清甜好濃郁!
鴨肉內部則軟嫩多汁,配上新鮮的時蔬,味道層次豐富
Free black coffee
最後跟餐亦都附送左一杯免費嘅黑咖啡