如果您很喜歡吃雞翼,可以考慮來這間雞翼專門店 - Wingman這裡不止有不少口味的雞翼,如果食量很大的話更可以挑戰雞翼放題 位於中環的分店在商業大廈的6樓~很細間就座位並不多,所以建議大家要預先訂座喔店內裝修很有風格,最吸睛應該是「一齊叫雞」的霓虹燈!各式各樣口味的雞翼還真是有點難決定吃哪款好 ...放題的話有3種價錢可以選擇的Package,最便宜$128其實就可以任食90分鐘!但因為和朋友覺得應該吃不到那麼多,所以我們則選了Sharing Platters ~ 就雞翼+配菜那樣的套餐話說餐廳有提供透明膠手套,嫌用叉吃得麻煩~可以直接用手吃呢我們點的是 - Loads O' Birds ($398) 可選4款口味雞翼 + 2個配菜每款雞翼會有6隻,我們是3個人分24隻,所以每人有8隻都夠吃個人覺得最好吃的是 - Lemon Pepper 黑椒檸檬吃落酸酸的反而更帶出黑椒的味道~明明是乾身款的雞翼口味,但一點也不乾雞肉十分嫩滑多汁的耶!慢煮再炸果然會有差別吧乾身的還選了兩款 - Mongolian BBQ 蒙古燒烤味 & Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味前者在第一口便吃到孜然那
店內裝修很有風格,最吸睛應該是「一齊叫雞」的霓虹燈!

各式各樣口味的雞翼還真是有點難決定吃哪款好 ...

但因為和朋友覺得應該吃不到那麼多,
話說餐廳有提供透明膠手套,嫌用叉吃得麻煩~可以直接用手吃呢

個人覺得最好吃的是 - Lemon Pepper 黑椒檸檬
雞肉十分嫩滑多汁的耶!慢煮再炸果然會有差別吧
Lemon Pepper 黑椒檸檬雞翼

前者在第一口便吃到孜然那濃郁的辛香
後者的蒜蓉味偏重一些,但還是可以吃得出芝士的味道。沒想到兩者也頗夾的
Mongolian BBQ 蒙古燒烤味雞翼
Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味

四款中最後的 - Singapore Zing 新加坡辣蟹味 是濕身款。
這個要先吃掉,不然那些醬會讓脆身的雞皮變稔了~影響口感,乾身倒沒有這問題。
這口味真的滿辣,有像到避風塘炒蟹那種風味!
Singapore Zing 新加坡辣蟹味雞翼

配菜我們選的是 - 火燒牛油果 & 烤蒜龍蒿大啡菇
是一整個的牛油果,而且已經切開一片片~
軟硬度適中,還帶少許煙燻的味道。配上青檬多一份清新的感覺,沾的醬則是有點微辣的
大啡菇有兩隻,滿滿的蒜很香很脆口,咬落去的牛油味十分濃郁!果然好吃的都很邪惡
烤蒜龍蒿大啡菇
题外话/补充资料: 除了這次吃到的四款口味,還有11款的口味~看來下次可以再來挑戰看看呢
2020-11-06
Lemon Pepper 黑椒檸檬雞翼
Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味
烤蒜龍蒿大啡菇
2020-11-03 45 浏览
🐽仔話不如*一齊叫雞*。嚇親爲食妹👧🏻啦。哈哈🤣原來🐽仔話去*Wingman*叫雞翼食。雞翼🈶️18款味道🤩。為食妺👧🏻心多多好想一次過食晒全部味道。雞翼味道分三大類。分別係乾身。濕身同味特製。$69有6隻。$350仲可以任食tim。真係好瘋狂😱。🐽仔嗌咗杯熱情果梳打。解辣解膩一油。我地揀咗3個味道。分別係印度烤雞。黑芝麻海鮮蜂蜜同新加坡辣蟹味。睇見已經流晒口水🤤。為食妹👧🏻最愛新加坡辣蟹味道。唔講以為食緊真辣蟹。
🐽仔嗌咗杯熱情果梳打。解辣解膩一油。
睇見已經流晒口水🤤。
為食妹👧🏻最愛新加坡辣蟹味道。唔講以為食緊真辣蟹
2020-11-02 1863 浏览
【燒雞翼我自細中意食~】雞翼,有誰人不愛?我和朋友也是愛吃雞翼群,網上看到這家店馬上訂了晚餐去試一下。中環我不太熟路,本來很擔心找不到餐廳,但路口已有大大的指示牌!大廈入口的黃色招牌令我們很容易就找到了!7:45到達,已看到餐廳入面坐滿人!外籍侍應很快就帶我們落座,每張枱之間都有這張個性滿滿的隔板,令客人食得安心。看了一下餐牌,雞翼的口味超級多!每一款都好像很吸引,選擇不了啊!而且還有一些特別小食,炸蓮藕片,火燒牛油果,烤麵鼓茄子等。另外在疫情之下,推出了期間限定任食menu ,其實好抵食,可惜2個女生吃不了多少,所以還是散叫吧!職員雖然很忙,但仍然很有耐性介紹主餐牌套餐和雞翼口味,最後我們叫了Netflix & Chill ,small plate 可以在小食和配菜之中選擇一個。另外再加了一個小食。甜薯薯條甜蕃薯炸到脆脆的,蕃薯比平時吃的還要甜!配上自家製微辣千島醬,更野味濕身雞翼加勒比海香辣雞嗅到微微辣醬味,吃的時候感覺有點像水牛城雞翼,雞翼醃的剛好。嘴巴辣的時候吃粒燒過的菠蘿,甜甜的中和了辣乾身雞翼紐奧良香粉看著雞翼上面的辣粉,以為會好辣,但我們都覺得加勒比海香辣雞更辣。雞翼很香
【燒雞翼我自細中意食~】

濕身雞翼
加勒比海香辣雞

乾身雞翼
紐奧良香粉
看著雞翼上面的辣粉,以為會好辣,但我們都覺得加勒比海香辣雞更辣。雞翼很香脆,入面肉質很嫩。

巴馬臣芝士蒜蓉味
這個是我最期待的! 看看雞翼上滿滿的芝士蒜蓉碎,超香的~ 咸香芝士加微辣生蒜頭,大愛的配搭!
如果芝士碎再撒的平均點會更好。

火燒牛油果
看到這是招牌當然要一試,平時都是直接吃牛油果,想不到外層燒過別有令一番風味。一口吃下去吃到燒過的炭燒味,輕微的脆脆口感,好特別~

職員會貼心提供膠手套,整體不論裝修食物服務都很好!晚上和朋友來飲杯啤酒,吃雞翼chill很不錯呢~
2020-11-02 44 浏览
雞翼本身已經很好吃,不會太乾身,而且即叫即做,非常熱燙燙,雞翼的大小適中。蜜糖芥末:蜜糖雞翼然後自己點上芥末,不過不加上芥末也是非常好吃,甜甜的雞翼。泰式:是用了泰式酸甜醬和炸蒜的一款雞翼,不太辣有點酸有點甜的味道相當惹味。水牛城:醬汁很濃郁,是鹹鹹酸酸的味道,配啤酒喝一流。新加坡:這款辣味雞翼看起來非常辣,但吃起來十分有趣,因為吃第一口的時候完全感覺不到辣味,但辣一會隨着時間一秒1秒辣下去,最後都幾辣。加洲:雞翼一定要配合蒜聰一起吃才有味道,否則只有雞翼的味道,這個蒜蓉是生的,不過不太辣反而有種甜味,而且蒜味不會留在口腔中。
蜜糖芥末:

泰式:
水牛城:
醬汁很濃郁,是鹹鹹酸酸的味道,配啤酒喝一流。
新加坡:
加洲:
2020-11-02 44 浏览
呢間位於中環嘅餐廳係專門食雞翼 內在環境格局非常型格 播住流行的外國英文歌曲店員大部份都係外國人 落單時要講英文-橙香填鴨卷 $138呢個鴨卷非常大份 入邊有好多嘅生菜 🥬仲有蔥同生薑吊味 入面都有好多嘅鴨肉 分量充足 橙嘅味道唔算突出 但佢入邊真係會放一啲橙入去嘅 裏面醬汁都唔算好多 因爲聚哂係底部蒙古燒烤雞翼 $69/6 pcs呢款雞翼我推薦 有啲似食土匪雞翼 不過比平時食嘅土匪雞翼烤得更加香同乾身 但同時瑣得住入面嘅肉汁 唔會成隻乾巴巴咁 新加坡辣蟹雞翼 $69/6 pcs呢款雞翼喺面頭度散左一啲炸蒜同埋辣椒 🌶️如果唔食啲辣椒其實都唔算好辣 呢款雞翼就較頭先嗰款比較濕潤 但食落去都香口嘅 好大陣炸蒜嘅味 就好似食緊炸蟹嘅一啲配料咁 -整體而言 呢間餐廳適合同朋友過嚟食吓宵夜又或者聚會 一路食一路傾吓計都幾chill
橙香填鴨卷 $138

蒙古燒烤雞翼 $69/6 pcs

新加坡辣蟹雞翼 $69/6 pcs

2020-11-02 41 浏览
雖然話就話減肥唔可以食啲咁油膩嘅嘢但係有時都要獎勵吓自己!食下自己鍾意食嘅嘢! 咁先有動力行更遠嘅路!食過幾次都係鍾意食佢嘅新加坡辣蟹味雞翼!呢兩款雞翼都係辣辣地嘅!但係新加坡辣蟹味嘅雞翼就更加辣,係香辣!如果唔食得辣嘅朋友記得將紅色嘅辣椒仔清走先好食呀,唔係可能會食到流眼淚㗎!雞翼熱辣辣咁即叫即炸真係好好食!唔知佢哋點樣整嘅呢呢幾日完全冇雪藏味!餐廳環境打卡一流 「一齊叫雞」好搞笑!你會有啲咩聯想🤪甜薯條炸的金黃色,非常之香脆又香甜!

食過幾次都係鍾意食佢嘅新加坡辣蟹味雞翼!
餐廳環境打卡一流 「一齊叫雞」好搞笑!你會有啲咩聯想🤪
甜薯條炸的金黃色,非常之香脆又香甜!
2020-11-02 396 浏览
今次係我第二次黎Wingman喇! 之前都有同同事黎過happy hour 自此之後一直對佢地既雞翼念念不忘 所以前幾日唔洗OT收工就去左買外賣返屋企慢慢嘆喇店內既裝修幾有特式 chill得黎又帶有香港特式 裡面仲有大大塊既曾灶財牆雞翼有好多唔同口味 乾身既有巴馬臣芝士蒜蓉味、印度唐杜里烤雞味同埋蒙古燒烤味等等 濕身既有日本吉列咖哩味、黑芝麻海鮮蜂蜜味同埋加勒比海香辣雞等等 口味多到不能盡錄 另外堂食既話仲有兩小時任食放題($350位)今次雞翼我就揀左乾身既「咖啡香味」同濕身既「日本蜂蜜芥辣味」 另外再搭個「菠菜甘藍沙律配柚子醬」 有肉又有菜 有足夠既蛋白質及膳食纖維 呢個組合唔錯 哈哈!「咖啡香味雞翼」:係炸得外脆內juicy既雞翼表皮灑上咖啡粉 味道出奇地夾 食落仲有陣陣咖啡香味 好得意!「日式蜂蜜芥辣味雞翼」:好入味 雞翼裡裡外外都充滿蜂蜜芥辣味 食落略帶甜味 芥辣味唔會話太嗆鼻 好易入口「菠菜甘藍沙律配柚子醬」 :蔬菜好新鮮爽口 配埋清新既柚子醬 可以消除雞翼帶黎既油膩感 今次真係好滿足 下次想去挑戰佢個兩小時任食放題呀!

今次真係好滿足 下次想去挑戰佢個兩小時任食放題呀!

菠菜甘藍沙律配柚子醬
菠菜甘藍沙律配柚子醬
2020-10-28 48 浏览
🥰💛雞翼控必須試·🐥wings set ($88) 8隻雞翼可選2款口味~我地再追加左2隻(+$15)🥰選擇了honey wasabi同埋Cali style😋😋本身以為前者味道會係honey mustard醬咁,估唔到竟然係提供原粒日式芥末,客人可按喜好塗抹😆🤣不過蜜糖雞翼就咁食已經好出色👍🏻😋另一款屬重口味,雞翼佈滿大量芝士及蒜蓉,衝擊味蕾!套餐可配薯條/蕃薯條及飲品~脆口蕃薯條香甜,點上微酸茄汁🥫停唔到口😆·🌯wrap set ($108) 選擇了橙香填鴨卷,配料好多大大的一份😋包含鴨肉,生菜,青瓜,香橙🍊味道不錯非常推薦,口感豐富,不過醬汁蠻多食落有點狼狽😆好彩有手套!幼身薯條香脆,又係忍唔住狂食😋·📍 wingman中環閣麟街37-43祥興商業大廈6樓
🥰💛雞翼控必須試

📍 wingman
中環閣麟街37-43祥興商業大廈6樓
2020-10-27 56 浏览
It was the typhoon #8 day and my mate and I went to have a happy hour drink in central.After the drink , we decide to fill our stomach by going to a chicken wing specialised bar - Wing Man in central.The interior environment looks like a bar with dim light and high table.The neon light of ’一齊叫雞‘ make the bar look hissy.There are 3 selection of all you can eat menu - wow! The $258 option is attractive as it has the salted egg option but might look costly for only chicken wings.We pick the $178 op

We pick the $178 option as it has 12 kinds of chicken wings and most importantly free flow of drink and beer!!

We firstly order Honey Wasabi and Hoisin (海鮮) - both of the flavour are juicy as plenty of sauce on it. The Honey and Wasabi is a good mix and taste super good.
Homey  Wasabi  /  海鮮

In second round, we order the traditional buffalo wing and also lemon pepper. The buffalo wing is juicy and upto standard.
The lemon pepper is indeed too sour.
Lemon  Pepper  /  Buffalo

Lastly, we order Mongolian BBQ, Ranch and Cali style and again Honey Wasabi.
Mongolian is like with strong flavour. We quite like the Ranch as it has sliced cheese on top. Again - Honey Wasabi is always the best.
Money  Wasabi  /  Mongolian  BBQ/  Ranch/  Cali

We think it is quite value for money as it cost less than $200 per person in central for a all you can eat meal and unlimited drinks!
Homey  Wasabi  /  海鮮
Lemon  Pepper  /  Buffalo
  • Honey  Wasabi  Chicken  Wing
2020-10-26 92 浏览
天氣轉涼了,今日約了好姊妹去中環購物,shopping 完肚子餓極了,於是去食個好味雞翼,入到店內,正值午飯時間,座無虛席,等了5分鐘,才能入座這裏的雞翼有很多款式選擇,樣樣都想試,真係花多眼亂,我們點了一個lunch set , 可以選擇兩款雞翼,薯條或甜薯,和飲品先來一個新鮮爽口又美味的沙律打開味蕾,點的是甜薯,炸得外層酥脆,咬落軟綿綿微點甜的甜薯很好味,點上微辣的醬汁,又有另一番風味主角來了,我們點了黑芝麻蜂蜜海鮮味雞翼和新加坡辣蟹雞翼,每款有四隻,一看賣相已經知道很Juice, 一點乾爭爭的感覺也沒有,急不及待嘗一口,真的很美味可口,外層芝麻味帶點蜜糖香味的雞翼,內裏味道調得剛剛好令一款新加坡辣蟹雞翼,面層鋪滿干蒜,䓤和辣椒,雞翼外層塗上辣的醬汁,帶辣的緣故,所以食落很惹味,雖說不太似新加坡辣蟹味道,但跟吃辣蟹感覺一樣,很刺激惹味最後還點了烤大蘑菇,切開蘑菇陣陣的蘑菇香味撲鼻而來,烤得一點也不乾,水份依然,入口菇味濃郁多汁,值得一試

終於有機會試流行左好耐嘅雞翼山😋 去到仲見到menu有超值雞翼放題90 mins 用餐時間佢地offer 3個packages: 🐥 3 flavours $128 🐥 12 flavours $178🐥 15 flavours $250叫左中間嘅package 已經試到好多味道 夠滿足🍗食左2-3 rounds已經超超超飽加上製作需時 其實大家都係大約食到2-3 rounds 整體味道都唔錯 但有啲味道特別深刻🧐被列入好食嘅味道有🤤✅:Lemon paperMongolian BBQ Thai sweetHoney wasai 被列入唔會encore嘅味道有🥵❌:Cajun Buffalo Espresso BBQ冇提及嘅味道我地覺得中規中矩😛一次過食咁多雞翼係人生樂事💜但亦都同時食太多雞翼 我諗一個月 短期內都唔會再食雞肉😂
終於有機會試流行左好耐嘅雞翼山😋

但亦都同時食太多雞翼
我諗一個月 短期內都唔會再食雞肉😂

2020-10-17
2020-10-23 90 浏览
餐廳裝修得意,幾啱打卡見到有雞翼放題,百幾蚊就可以任食多款雞翼同小食加飲品。但係得兩個人唔食得幾多,就同朋友叫咗兩款小食加兩款雞翼炸番薯平時喺其他餐廳好少見到有,入口好香番薯味,脆脆地都幾惹味,份量唔少叫咗一份墨西哥卷,餡料好豐富,有唔少蔬菜同雞肉係入面,加埋牛油果醬,甜甜辣辣咁,幾有驚喜有10幾款味嘅雞翼,我哋揀咗比較安全嘅鹹蛋黃味同蜜糖芥辣味。鹹蛋黃味香濃,雞翼入面唔會太乾,非常推薦蜜糖芥辣味竟然係分開上Wasabi,雖然就咁食蜜糖雞翼都好味檸檬茶唔會太甜,用嚟配煎炸嘢食就最啱
餐廳裝修得意,幾啱打卡

墨西哥辣椒牛油果卷
日式蜂蜜芥辣+鹹蛋黃

檸檬茶唔會太甜,用嚟配煎炸嘢食就最啱

2020-10-20
墨西哥辣椒牛油果卷
日式蜂蜜芥辣+鹹蛋黃
  • 鹹蛋黃味雞翼
2020-10-23 35 浏览
中環半山一向都多餐廳選擇,今次就去左Wingman 食雞翼🐔大廈入口係正蘭方園對面,仲有搶眼嘅黃色banner~餐廳嘅位唔多,一到lunch time已經滿座,想食最好訂定位先。我同朋友一人叫左一個$88 lunch set,有沙律,8隻雞翼(可以揀2款口味)同炸薯條/蕃薯條,飲品就要另外加錢。沙律有2種沙律菜同蕃茄仔🥗食左個沙律打個底先食之後嘅炸物,感覺都健康啲🤪輪到主角出場🎉雞翼有濕同乾嘅味,簡單啲講就係有醬汁同無醬汁。我地就揀左Expresso, Cali Style,Buffalo同Honey&Wasabi朋友最中意嘅Expresso好香咖啡味,食落有少少苦味,中和左油膩感。而我最中意嘅Buffalo就香辣得黎有啲酸,十分惹味。Cali Style有啲芝士碎同蔥係上面,食落有淡淡芝士香味。Honey&Wasabi係日式嘅口味,上面有酸薑,蜜糖醬汁加上wasabi一啲都唔攻鼻,更加帶出蜂蜜甜甜嘅味道🍯炸薯條同蕃薯條嘅份量都幾多,蕃薯條配千島醬,口感比較軟,都幾特別😋😋加左一杯啤酒同熱茶,兩個人埋單$238,食到捧住個肚走😆😆見到餐廳有雞(翼)煲,下次約多幾個朋友再試👍🏻👍🏻

沙律

而我最中意嘅Buffalo就香辣得黎有啲酸,十分惹味。

蕃薯條
薯條

2020-10-23
蕃薯條
薯條
2020-10-23 23 浏览
雞翼真係食極都吾厭😋長假之前當然要去放縱下~嚟翻餐「全翼宴」🐔餐牌好多雞翼選擇,連啲創新味「咖啡」「辣蟹」味都有🤣🤣我地先叫兩杯凍飲爽下,一杯Kozel(大)($65)同oh honey($60),侍應比咗手套我地食得盡興啲🥰仲有濕紙巾同骨筒。叫Netflix & chill ($268),可以揀三款味既雞翼,一個小菜。我地叫咗lemon pepper, hoisin glazed 同bling gold wings(另加$19)。Lemon pepper 香脆,咬落有肉汁,加少少檸檬汁又開胃又解膩👍🏻Hoisin glazed甜甜的,有少少日式feel,亦有種食北京填鴨既feel🤣幾特別,最中意呢隻🥰.Bling gold wings外觀非常華麗,影相一流🤣聞落去好香牛油味,食落好脆,香草味都好濃😍小菜我地叫咗烤麵豉茄子🍆,用上肥肥既短茄子,賣相好有日式風情🥰麵豉咸香,配上香脆乾葱好惹味😋再叫多個甜蕃薯條($55),新鮮炸起熱辣辣🥰脆脆甜甜的,點上泡菜沙律醬,好特別既配搭👍🏻食完捧住大大個肚走😋爽!

餐牌好多雞翼選擇,連啲創新味「咖啡」「辣蟹」味都有🤣🤣

Netflix  & Chill

Bling  gold  wings

麵豉焗茄子

甜蕃薯條

食完捧住大大個肚走😋爽!
Netflix  & Chill
Bling  gold  wings
麵豉焗茄子
甜蕃薯條
2020-10-23 29 浏览
由細到大都鍾意食雞翼,當知道有間食店專門賣雞翼,超多唔同味選擇,點可以唔試呀?wingman呢度嘅雞翼全部100%法國雞翼,選料上乘肉質健康,所以食幾多雞翼都OK,而且超過10款以上口味,雞翼迷一定不能錯過👍而且價錢公道,一般$69就可以有六隻,如果夠大食,可以考慮join放題任食添!我就掃咗三款返屋企同屋企人分甘同味。#蒙古燒烤味🌶呢款雞翼好香孜然粉味,辣辣地,而且灑滿芝麻,識落真係好有蒙古風味,土匪feel爆登👍而且個辣味會不停滲出嚟,越食越辣得起勁!#巴馬臣芝士蒜蓉味超級香噴噴的蒜蓉味!真係會令人流口水呢🤤切到好細好幼的芝士絲鋪滿雞翼上,咬落去口感特別好!芝士同蒜蓉原來好夾㗎!#日本蜂蜜芥末味雞翼本身落咗蜂蜜,食起嚟有陣陣蜜糖香味,芥末另上,分量隨心,我好鍾意芥末那種一瞬間的辛辣感,配雞翼一樣好食!

#蒙古燒烤味🌶

#巴馬臣芝士蒜蓉味