2024-04-02 32 浏览
💡SOHO區雞翼放題有日某個中環返工朋友提起佢好鍾意食雞翼,於是乎約佢收工後去SOHO雞翼放題食餐飽😋上到去發現好熱鬧,幾班都係happy hour嘅好同事上去開懷大食👍🏻 餐廳有其他小食,但今次就同朋友試咗個十款雞翼放題!全部雞翼都係同一款炸翼,然後再加工成唔同口味嘅雞翼。雞翼睇落去比較細隻,但全部都係選用法國無激素雞翼,餐廳每枱都備有比大家免費使用嘅紙巾同手套仲有骨桶,等大家可以放心用手食多幾隻雞翼!🐓十款雞翼名單🍽️Buffalo | 水牛城醬微辣,醬味頗香。🍽️Cajun Spice | 紐奧良香粉食到有蒜粉、辣椒粉、洋蔥粉、香草(事後知原來仲有幾它幾款香料)🍽️Cali Style | 加州風情舖咗芝士,惹味同朋友一齊認證係三甲之選。🍽️Carolina Reaper|死神醬成場都聽到試嘅人話好辣,一食落去,果然辣到變臉加流汗,建議同朋友一齊嚟挑戰。🍽️Espresso BBQ╷咖啡燒烤醬好特別!有咖啡嘅香,昇華咗燒雞翼要有嘅焦香味但無食燶野嘅苦味!三甲之選!🍽️Hoisin Glaze|中式海鮮醬甜口,外國人嘅中式同大家認知嘅有分別🍽️Lemon Pepper|黑椒檸檬吱埋少少青檸汁,就
💡SOHO區雞翼放題

🐓十款雞翼名單

🍽️Buffalo | 水牛城醬
微辣,醬味頗香。

🍽️Cajun Spice | 紐奧良香粉

🍽️Cali Style | 加州風情
舖咗芝士,惹味
同朋友一齊認證係三甲之選。

🍽️Carolina Reaper|死神醬

🍽️Espresso BBQ╷咖啡燒烤醬

🍽️Hoisin Glaze|中式海鮮醬
甜口,外國人嘅中式同大家認知嘅有分別

🍽️Lemon Pepper|黑椒檸檬
吱埋少少青檸汁,就可以配搭出自己想食酸啲定鹹啲口味嘅雞翼

🍽️Mongolian BBQ|蒙古燒烤
孜然味,係我認知嘅中式雞翼

🍽️Ranch|田園風味
上面舖咗一層芝士,好香口好好味,鹹香芝士香好和味!

🍽️Thai Sweet Chilli—泰式甜酸醬
朋友食得最多嘅一款,可能佢最鍾意嘅係食脆香雞翼?

最近,我知中環有一家專門吃多口味雞翼的餐廳。喜愛吃雞翼的我終於有機會來吃了。餐廳裝飾非常特別有一幅牆是用卡式帶來做裝飾。全部是八十、九十年代香港歌手。另外有一幅牆掛着一齊叫雞霓虹燈。-這家店提供超過20款口味的雞翼選擇,我們選擇了$188的任食套餐,可以在90分鐘內任食10款口味的雞翼。其中包括:Buffalo 水牛城醬🔥、Cajun Spice 紐奥良香粉🔥、Cali Style 加州風情、Carolina Reaper死神醬🔥🔥🔥、Espresso BBQ 咖啡燒烤醬、Hoisin Glaze |中式海鮮醬、Lemon Pepper 黑椒檸檬Mongolian BBQ蒙古焼烤🔥、Ranch 田園風味Thai Sweet Chilli/泰式甜酸醬。雖然我的朋友不吃辣並且不喜歡水牛城的口味,但是這家店提供了眾多亞洲風味的選擇,非常適合我們的口味喜好。還有飲品值得一提的是雞翼是來自法國走地雞,這使得肉質嫩滑,每一款口味的調味料都完美滲透到雞翼的每一寸角落。每一口都能品味到豐富的美味。這家多口味雞翼專門店完全是我這個雞翼控至愛餐廳。
另外有一幅牆掛着一齊叫雞霓虹燈。

這家店提供超過20款口味的雞翼選擇,
Mongolian BBQ蒙古焼烤🔥、Ranch 田園風味
Thai Sweet Chilli/泰式甜酸醬。

還有飲品

這家多口味雞翼專門店完全是我這個雞翼控至愛餐廳。
2024-03-25
2024-03-27 25 浏览
雞翼放題90分鐘,有3個價錢,分別係3款、10款、22款口味,我地揀咗10款,再加汽水任飲,平日每人$188加一有手套提供,亦可以用叉食🤭·呢度落單每款最少4隻起跳,我地除咗死神醬💀🌶️🌶️🌶️唔叫,其他9款都有叫🤪雞翼口味有啲係有醬,有啲就係靠調味粉/檸檬調味·口味嘅嘢好個人,自己就比較鍾意食泰式甜酸醬、田園味、蒙古燒烤味,食落皮脆肉嫩,唔會太乾太瘦我地叫咗一round共36隻就夠了,食到後尾都開始漏同滯咗🤪建議可以兩隻起跳會好啲🤗
有手套提供,亦可以用叉食🤭
2024-03-26 16 浏览
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》有冇人同我一樣都好鍾意食雞翼,如果話雞翼都有放題你又會唔會去食呢?🤭估唔到中環都有一間可以比我瘋狂食雞翼嘅餐廳😍餐廳設計結合酒吧與藝術元素,走工業風,其中一幅牆身好有風格,係由舊卡式磁帶組合而成😲懷舊得來又有一番舊香港味道🌟 雞 全部都係雞 $398 套餐可以揀4款口味嘅雞翼,每款6隻,仲可以自選2個配菜😚🌟中式海鮮醬雞翼 👍呢隻味十分有驚喜,係有海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻同洋蔥混合醃製,味道酸酸甜甜好有風味🌟金雞雞翼雞翼表面塗上金箔,感覺奢華賣相吸引🤩食落原來係大蒜同牛油迷迭香味,好睇又好食🌟自家製鹹蛋黃雞翼我係鹹蛋黃愛好者見到有鹹蛋黃味已經即刻叫咗,雞翼炸到好脆、撈左鹹蛋黃醬之餘面頭仲有鹹蛋黃碎😍 超級邪惡😈不過無想像中咁香濃🌟蜜糖芥末雞翼除咗蜜糖同芥末,原來仲加咗柚子唔怪得之味道好清新,仲可以自行控制芥末份量🌟黑松露薯條 👍係我最喜歡嘅幼身薯條🍟炸到好香脆,點埋黑松露醬更滋味😋🌟黑松露芝士忌廉汁通粉真係超多芝士🧀表面仲要灑滿芝士碎,而且份量都好多。食落芝士味濃郁加埋忌廉好creamy仲有陣陣黑松露香🤤◆ Passionfruit Prose
《😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》

🌟 雞 全部都係雞 $398
套餐可以揀4款口味嘅雞翼,每款6隻,仲可以自選2個配菜😚

🌟中式海鮮醬雞翼 👍

🌟金雞雞翼

🌟自家製鹹蛋黃雞翼

🌟蜜糖芥末雞翼

🌟黑松露薯條 👍
係我最喜歡嘅幼身薯條🍟炸到好香脆,點埋黑松露醬更滋味😋

🌟黑松露芝士忌廉汁通粉

◆ Passionfruit Prosecco Mojito $80
Mix咗熱情果同薄荷嘅prosecco,甜甜哋好refreshing😌

◆ Mango Soda $60

人均價錢:$300
味道:8/10
環境:8/10
服務:8/10
回頭率:8/10

👍=必食

#misshcfoodie_中環

📍 Wingman (閣麟街)
地址: 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
電話: 96075500

2024-03-23 34 浏览
ෆ 𝙒𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣 ෆ 超級滿足嘅雞翼之夜🐥我哋驚食唔晒 所以冇嗌到放題~試咗呢個餐 🐥雞 全部都係雞 (𝙇𝙤𝙖𝙙𝙨 𝙊‘ 𝘽𝙞𝙧𝙙𝙨)🐥可以揀四款口味🐥蜜糖芥末🐥水牛城醬🐥泰式甜酸醬🐥田園風味個人推介蜜糖芥末🍯 好𝙅𝙪𝙞𝙘𝙮 仲有其他味好想試 下次應該會返去再試埋其他味🥰呢度嘅職員全部都超級𝙣𝙞𝙘𝙚 ٩(ↁ︎ωↁ︎❀︎)@wingman.hk ෆ 𝙒𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣 ෆ Wingman 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓#可能係世界上最好食嘅雞翼 #雞翼放題 #wingmanhk #hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ 𝙒𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣 ෆ

🐥泰式甜酸醬
🐥田園風味

個人推介蜜糖芥末🍯 好𝙅𝙪𝙞𝙘𝙮
仲有其他味好想試 下次應該會返去再試埋其他味🥰
呢度嘅職員全部都超級𝙣𝙞𝙘𝙚 ٩(ↁ︎ωↁ︎❀︎)

@wingman.hk
ෆ 𝙒𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙖𝙣 ෆ
Wingman 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓

2024-03-21 48 浏览
雞翼放題應該是很多人的夢想,在全港有兩間分店的Wingmans, ,放題有平有貴,有3款,10款,以及22款口味加小食及飲品放題口味可選擇,加$150就可有烈酒啤酒紅白酒任飲😍。最特別的,就是他們有不少融入亞洲風味的口味可選擇,包括蒙古燒烤,新加坡辣蟹,中式海鮮醬,醉雞等等,不過今次就試食不同國家口味,包括新加坡辣蟹,水牛城醬,以及黑椒檸檬,而當中辣的口味會非常出色,建議能食辣嘅人都會偏向選擇辣味。至於佢哋嘅酒類選擇也非常豐富,單單葡萄酒都有四款香選擇另外雞尾酒也有不同的口味,每次點了Let Your Mango,就包括梳打水, Purée 以及Rum調製而成整體來說,雞翼選擇真的很多,而中環店地入口不是太容易發現,其實就是在蘭芳園對面的大廈,而擺在門口幾隻雞,其實大家都可以借嚟同雞翼打卡用😛。

Singapore zing
Charred wingman avo
Lemondae  +  Let your mango
  • 新加坡辣蟹味
2024-03-21 335 浏览
由細到大都好鍾意食雞翼,小店主打90分鐘雞翼放題,終於可以瘋狂食雞唔洗同人爭啦🥹 呢度有三款套餐,亦可以單點,每台要點相同套餐,入座時開始計時,未食已經覺得興奮!今次要咗10款口味嘅套餐,包任飲汽水,每次落單最多可以叫6款口味,各4隻、口味有辣有唔辣而且有乾亦有濕、雞翼採用法國走地雞,無激素,不含抗生素,外脆內嫩,惹味可口~個人最鍾意Hoisin Glaze同Thai Sweet Chilli,兩款都係濕款,酸酸甜甜十分開胃、Cali Style都唔錯,上面鋪滿芝士碎、比較特別嘅有Espresso BBQ,另外仲有Carolina Reaper,好辣好過癮😂口味參考:Buffalo 水牛城醬Cajun Spice 紐奥良香粉Cali Style 加州風情Carolina Reaper 死神醬Espresso BBQ 咖啡燒烤醬Hoisin Glaze 中式海鮮醬Lemon Pepper 黑椒檸檬Mongolian BBQ 蒙古燒烤Ranch 田園風味Thai Sweet Chilli 泰式甜酸醬

口味參考:
  • 黑椒檸檬味
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
  • 新加坡辣蟹味
2024-03-20 54 浏览
之前見到雞翼放題已經好想試下 今次同女朋友黎到位於中環嘅Wingman 叫左個 「雞 全部都係雞套餐」😎 一次過食到四款口味嘅雞翼 仲要好多隻 真係好滿足🤣🍀雞 全部都係雞我地揀左4隻味 鹹蛋黃口味 雞翼表面有鹹蛋黃粒 每一啖都好濃鹹蛋黃味 鍾意鹹蛋黃嘅朋友一定要試下😆 加勒比海香辣雞 真係幾辣😂 不過辣得黎好過癮😚 香辣蒜味 相比加勒比海香辣雞冇咁辣 如果想食小辣嘅朋友可以揀😜 蜂蜜芥末 蜂蜜味道好濃厚 甜甜地好好食☺️ 每一隻雞翼煮得恰到好處 唔會太韌 有嚼勁😋🍀番薯薯條番薯好甜 薯條表面香脆可口 越食越好開胃🍟🍀黑松露芝士忌廉汁通粉通粉嘅份量超級多 兩個人食好夠飽🤫 第一啖有好濃嘅芝士味 之後後勁又有啲黑松露味 幾好食🤤🍀百香果檸檬梳打每一啖都飲到百香果 材料好足 食完啲濃味野食 再飲番啲清淡嘅梳打岩晒🤩

🍀雞 全部都係雞

🍀番薯薯條
番薯好甜 薯條表面香脆可口 越食越好開胃🍟

🍀黑松露芝士忌廉汁通粉

🍀百香果檸檬梳打
2024-03-19 50 浏览
.作為中環人 🏢 成日聽啲同事講起呢間餐廳自己點可以未試過㗎?.一見到個名Wingman其實都估到食乜啦冇錯,就係專食雞翼嘅餐廳 🐔🪽 今日一試就試咗雞翼放題90分鐘⏰瘋狂任食10款唔同口味嘅雞翼大癲 😎😎.10款都唔同味,梗係款款都試晒啦雞翼係令人開心嘅食物☺️☺️一上枱嗰下真係好興奮🥰.最鍾意Cali Style 加州風情好多芝士灑在雞翼上面 🧀 芝士配雞翼真係好matchyyyyLemon Pepper 黑椒檸檬🍋都幾正少少辣嘅雞翼,配上檸檬嘅清香 👃 感覺幾juicy同清新 ✨✨鍾意食辣嘅朋友一定要揀死神醬 Carolina Reaper 🌶️ 食完我覺得可以噴火🔥🔥🔥即刻要狂飲汽水🥤 水牛城醬 Buffalo 🦬/ 泰式甜酸醬Thai Sweet Chilli / 紐奧良香粉 Cajun spice呢三款都正常發揮,值得一試😎✨.任食真係好爽我諗我一個人食咗20隻雞翼呢度唔用刀叉🍴唔用筷子🥢提供一對手套 🧤 讓各位中環人可以放下束縛與拘謹自由開心咁食雞翼🤣🤣🤣.90分鐘chicken wing (10款) 放題 - $188 (Mon - Thurs)/ $208 (Fri - S
[Wingman🐔]
作為中環人 🏢
成日聽啲同事講起呢間餐廳
自己點可以未試過㗎?
一見到個名Wingman其實都估到食乜啦
冇錯,就係專食雞翼嘅餐廳 🐔🪽
今日一試就試咗雞翼放題
最鍾意Cali Style 加州風情
好多芝士灑在雞翼上面 🧀
芝士配雞翼真係好matchyyyy
Lemon Pepper 黑椒檸檬🍋都幾正
少少辣嘅雞翼,配上檸檬嘅清香 👃
感覺幾juicy同清新 ✨✨
食完我覺得可以噴火🔥🔥🔥
即刻要狂飲汽水🥤
呢三款都正常發揮,值得一試😎✨
任食真係好爽
我諗我一個人食咗20隻雞翼
呢度唔用刀叉🍴唔用筷子🥢
提供一對手套 🧤
讓各位中環人可以放下束縛與拘謹
自由開心咁食雞翼🤣🤣🤣
90分鐘chicken wing (10款) 放題 - $188 (Mon - Thurs)/ $208 (Fri - Sun)
📍中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
2024-03-12 93 浏览
好耐冇食過雞翼放題~~我哋今次揀咗10款口味+飲品放題($188)難得嚟到呢度食雞翼我哋當然就有試曬10種口味啦😆😆首先講咗一啲比較Common嘅味道先啦(值得一提嘅係佢啲雞翼真係新鮮滾熱辣炸起所以真係好脆口🔥🔥)Thai Sweet Chill就係最Original嘅Ranch食落去味道又幾FreshCajun Spice / Buffalo食落去少少辣得嚟又幾惹味😘😘跟住就講吓比較特別嘅雞翼啦最特別嘅係一定Espresso BBQ😂😂(因為好難想像咖啡味嘅雞翼會係點)食落去有少少澀嘅但係又冇想像中咁重😯😯Lemon Pepper食落去味道都幾新鮮有少少酸中帶辣嘅感覺最恐怖嘅係一定係Carolina Reaper 死神醬‼️‼️因為真係辣到飛起(連我個Friend好食得辣都覺得呢個真係超辣)如果你哋都好鍾意食雞翼嘅話不妨試吓呢間啦
好耐冇食過雞翼放題~~
我哋今次揀咗10款口味+飲品放題($188)

難得嚟到呢度食雞翼
我哋當然就有試曬10種口味啦😆😆
首先講咗一啲比較Common嘅味道先啦
(值得一提嘅係佢啲雞翼真係新鮮滾熱辣炸起
所以真係好脆口🔥🔥)
Thai Sweet Chill就係最Original嘅
Ranch食落去味道又幾Fresh

跟住就講吓比較特別嘅雞翼啦
最特別嘅係一定Espresso BBQ😂😂
(因為好難想像咖啡味嘅雞翼會係點)
食落去有少少澀嘅
但係又冇想像中咁重😯😯
Lemon Pepper食落去味道都幾新鮮
有少少酸中帶辣嘅感覺
因為真係辣到飛起
(連我個Friend好食得辣都覺得呢個真係超辣)

如果你哋都好鍾意食雞翼嘅話
不妨試吓呢間啦

2024-03-12 68 浏览
🍽️ Loads O' Birds ($436)Originally priced at $398, this dish allows you to choose four different flavors of chicken wings and two side dishes.We ordered Buffalo, Lemon Pepper, Salted Egg Yolk, and Gai Bo.Normally, you can't get salted egg yolk and chicken pot flavors for takeout, so it's a rare opportunity to try them at the restaurant! Each flavor is an additional $19, but it's totally worth it 😎 Especially the Gai Bo flavor, the wings are slow-cooked, resulting in incredibly tender meat that me
🍽️ Loads O' Birds ($436)

Normally, you can't get salted egg yolk and chicken pot flavors for takeout, so it's a rare opportunity to try them at the restaurant! Each flavor is an additional $19, but it's totally worth it 😎 Especially the Gai Bo flavor, the wings are slow-cooked, resulting in incredibly tender meat that melts in your mouth 😍 Every inch of the chicken wings is infused with the spicy Sichuan flavor 🤩

For appetizers, we ordered Truffle Fries and Grilled Halloumi Cheese. 😊 Wingman's fries are unbeatable! We always order them for takeout 😆

Sad to know the MK shop is closed...
2024-03-12 59 浏览
有冇人同我一樣勁鐘意食雞翼😆 召喚所有雞翼控去中環呢間Wingman瘋狂食雞翼😚😚 呢度環境好輕鬆,職員好nice🥰 同一班鍾意食雞翼嘅朋友一齊嚟食真係勁開心😎🌟Loads O’ Birds 24 wings $398今日我哋揀咗呢個24隻雞翼套餐,可以揀四款口味嘅雞翼同埋兩個小食🤩 呢度嘅雞翼口味勁多真係心大心細🫢 ✨Ranch (期間限定口味)職員介紹我哋呢個期間限定口味又唔錯喎,蒜香味十足🫶🏻✨Spicy Buffalo 水牛城雞翼,我不嬲都鍾意食,集齊酸香辣幾種口味,好惹味🥰✨Cajun Spice 呢個幾特別,味道濃郁,又有溫和嘅辣味🫶🏻✨Honey Wasabi香甜嘅蜜糖芥茉味都好推介俾大家🫶🏻✨Mac N Cheese 小食揀咗Mac N cheese, 雖然好邪惡,但係真係抵受唔到芝士嘅誘惑😆 呢度嘅做法芝士夠晒濃郁,鍾意食芝士嘅朋友可以試吓🫶🏻✨Portobello Mushroom另一個小食揀咗焗大啡菇,非常簡單嘅做法食到啡菇嘅鮮味,夠晒健康😆🌟Hoegaarden 🌟Mojito食雞翼,一定要飲番杯酒啦,呢度嘅酒精飲品勁多選擇,冇酒精嘅都有好多,實有一款啱大家😎

🌟Loads O’ Birds 24 wings $398

✨Ranch (期間限定口味)
職員介紹我哋呢個期間限定口味又唔錯喎,蒜香味十足🫶🏻

✨Spicy Buffalo
水牛城雞翼,我不嬲都鍾意食,集齊酸香辣幾種口味,好惹味🥰

✨Cajun Spice
呢個幾特別,味道濃郁,又有溫和嘅辣味🫶🏻

✨Honey Wasabi
香甜嘅蜜糖芥茉味都好推介俾大家🫶🏻

✨Mac N Cheese

✨Portobello Mushroom

🌟Hoegaarden
🌟Mojito
2024-03-07
2024-03-11 434 浏览
//07 03 24 晴天🌞15:00 中環 祥興商業大廈獨食難肥 ☺︎ 𝘞𝘪𝘯𝘨𝘮𝘢𝘯 ——— 被選為全亞洲最好食嘅雞翼專門店之一,淨係款式已經超過二十多種,集結;中|美|泰|印|日|韓等特色風味。餐廳除咗套餐,仲設有90 𝘮𝘪𝘯雞翼放題,啱晒身為雞翼控嘅我,等我即刻約埋班三五知己一齊去叫雞先!𖤐ˊ會有加一服務費🔻 𝐋𝐨𝐚𝐝𝐬 𝐎’ 𝐁𝐢𝐫𝐝𝐬|雞 全部都係雞 HKD$398ꕀ24隻雞翼 任選四款口味 + 兩款配菜🔻黑松露薯條薯條新鮮即炸 入口脆卜卜蘸上香濃幼滑黑松露蛋黃醬 簡直份外滋味🔻牛油燒粟米粟米清甜、爆汁當牛油混合𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯之後 配搭是拉差蛋黃醬及巴馬臣芝士碎幾重夾擊之下 質感變得豐厚 而且香氣超級突出每啖都集齊辣、鹹、甜嘅味道 真係非常過癮 嚟自法國嘅走地雞 主打無激素及不含抗生素分咗濕身|乾身|特製雞翼可選四種口味 每款各6隻🔻乾身 - 𝑪𝒂𝒋𝒖𝒏 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒆外皮炸得酥脆 好濃𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯味內裏肉嫩多汁 食起嚟有少少㷫㷫吓嘅辣 再唧埋新鮮青檸汁 仲零舍開胃同惹味感覺好似西式版嘅生炸雞翼🔻濕身 - 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑩𝒖𝒇𝒇𝒂𝒍𝒐完美結合甜酸辣 以及 獨特嘅煙燻氣味所有嘢都平衡得好
07 03 24 晴天🌞

粟米清甜、爆汁
當牛油混合𝘊𝘢𝘫𝘶𝘯之後
配搭是拉差蛋黃醬及巴馬臣芝士碎
幾重夾擊之下 質感變得豐厚 而且香氣超級突出
每啖都集齊辣、鹹、甜嘅味道 真係非常過癮

嚟自法國嘅走地雞 主打無激素及不含抗生素

醒胃得嚟夠晒好味 超推介

🔻𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞 HKD$50

味道好𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩 檸檬酸度恰到好處
加埋梳打水 清爽程度爆燈

🔻𝐒𝐩𝐚𝐫𝐤𝐥𝐢𝐧𝐠 𝐂𝐫𝐚𝐧𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐋𝐢𝐦𝐞 HKD$60

帶有蔓越莓及青檸嘅甜甜酸酸
兩者味道極之相襯
另外梳打水同薄荷 令整體發揮多一種冰涼嘅快感

2024-03-07
  • 黑松露薯條
  • 松露醬薯條
  • 巴馬臣芝士蒜蓉味
2024-03-07 54 浏览
呢間餐廳主要以雞翼做主打... 雞翼種類超過20種... 有唔同嘅雞翼套餐、拼盤... 亦都有放題! 呢度嘅雞翼標榜係法國走地雞... 冇激素亦不含抗生素!  今次兩個雞翼控約埋一齊去挑戰吓放題... 過吓口癮!😆星期一至四放題:$188 + 10%服務費 (任食十款唔同口味雞翼、任食汽水)我地揀咗呢幾款口味:🔸水牛城醬🔥(經典美式風味)🔸紐奧良香粉🔥(新奧爾良混合香料、新鮮青檸)🔸加州風情(巴馬臣芝士、番茜、大蒜)🔸死神醬🔥🔥🔥(新鮮混合辣椒、卡羅萊納死神辣椒)🔸中式海鮮醬(海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻、洋蔥)🔸蒙古燒烤🔥(自家調配孜然粉、四川花椒)🔸田園風味(酸忌廉與洋蔥)🔸泰式甜酸醬(甜酸醬、炸蒜)個人嚟講... 比較鍾意乾身嘅雞翼... 覺得田園風味最正... 有啲似食sour cream & onion嘅薯片味! 其次紐奧良香粉、加州風情都幾好! 有醬汁嘅雞翼呢... 泰式甜酸醬係我嘅首選... 甜酸醬同雞翼好夾... 而中式海鮮醬都唔錯!🔥代表辣度... 1個🔥嘅對於嗜辣嘅我其實唔多覺辣! 但係3個🔥嘅死神醬就真係有d料到!🤣  第一啖辣度普普通通... 但當我獨食完4隻之後...

星期一至四放題:
$188 + 10%服務費
(任食十款唔同口味雞翼、任食汽水)

我地揀咗呢幾款口味:
🔸水牛城醬🔥
(經典美式風味)
🔸紐奧良香粉🔥
(新奧爾良混合香料、新鮮青檸)
🔸加州風情
(巴馬臣芝士、番茜、大蒜)
🔸死神醬🔥🔥🔥
(新鮮混合辣椒、卡羅萊納死神辣椒)
🔸中式海鮮醬
(海鮮醬、蜂蜜、黑芝麻、洋蔥)
🔸蒙古燒烤🔥
(自家調配孜然粉、四川花椒)
🔸田園風味
(酸忌廉與洋蔥)
🔸泰式甜酸醬
(甜酸醬、炸蒜)

🔥代表辣度... 1個🔥嘅對於嗜辣嘅我其實唔多覺辣! 但係3個🔥嘅死神醬就真係有d料到!🤣  第一啖辣度普普通通... 但當我獨食完4隻之後... 口裏面、舌尖上有比較強烈嘅餘辣感覺... 要即時飲返幾啖汽水舒緩吓!😅  食得好辣嘅朋友可以試試!🤪

講返呢度嘅環境... 其實有d似落pub... 飲吓嘢、吹吓水、食吓小食咁... 感覺幾relax㗎!😊

2024-03-06 60 浏览
🍴 Wingman 🍴✨雞翼專門店✨-·Loads O’ Birds - - - $398有24隻雞翼,四款口味各有六隻,我哋叫咗自家製鹹蛋黃、咖啡燒烤醬、蜂蜜芥末醬、泰式甜酸醬!四款口味都好特別,鹹蛋黃除咗有鹹蛋碎仲有鹹蛋醬👍🏻咖啡燒烤係佢哋特製嘅燒烤醬上面加咖啡粉🤣的確好特別👍🏻蜂蜜芥末估唔到係真係用Wasabi🤣呢個配搭又真係唔錯☺️甜酸醬比較辣,唔食得辣人士就唔建議啦配有兩個小菜,我哋揀咗黑松露芝士忌廉通粉好大碗😱食咗呢個都好夠飽!仲有叫左烤蒜大啡菇超大嚿好滿足❣️套餐仲有配兩杯飲品,我哋就配可樂❣️炸雞翼配可樂!正呀😍-Total: 398推介指數:8/10———————————————🔺 Wingman (閣麟街) (中環)🔺 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓-----------------------
🍴 Wingman 🍴

✨雞翼專門店✨

·Loads O’ Birds - - - $398

套餐仲有配兩杯飲品,我哋就配可樂❣️炸雞翼配可樂!正呀😍
Total: 398
推介指數:8/10
———————————————
🔺 Wingman (閣麟街) (中環)
🔺 中環閣麟街37-43號祥興商業大廈6樓
-----------------------