2024-12-03 199 浏览
讲到佐敦文英街既韩国餐厅,相信好多人都会听过呢间星星Pho Cha,其实佢已经屹立咗喺佐敦好多年。除咗炸鸡十分出色外,其实佢好多韩式食物都好食,性价比亦好过,绝对比尖沙咀金巴利街嘅同行有过之而无不及 😆喺文英街有两间星炸鸡,一间系可以堂食嘅星星Pho Cha,一间就系专做外卖既星星Togo,我同朋友其实两间都食过,亦都系长期嘅拥趸,今次食完个土豆猪骨汤后决定要帮佢打返一篇食评 🤓土豆猪骨汤 佢有细份同埋大份,我哋两个人所以叫咗细份,呢个猪骨汤用咗土豆、韩菜及猪骨熬制而成,猪骨肉10分软腍、入味,令我谂起泰国嘅火山排骨。但呢只韩式排骨汤更加有惊喜。原味紫菜包饭传统嘅韩式包饭,性价比10分高炸酱面炸酱面嘅份量又系令我哋吓一跳,份量超多之余,亦都好有韩国本土嘅风味泡菜炒猪肉建议点泡菜炒猪肉,加配白饭,呢个𩠌既辣汁好开胃,猪肉亦都好软腍,真系白饭都要叫两个先搞得掂星星系列餐厅都系由韩国人主理,我同朋友食韩国老板娘都在场,服务都好好,见到我哋前菜食完就即刻帮我哋再添加,好有人情味嘅韩式餐厅😍

土豆猪骨汤

原味紫菜包饭