2024-04-02
放假前夕约埋几个好姐妹一齐去饮Sake倾偈😍呢间book mark咗一段时间嘅Sake bar位于铜锣湾闹市旁🤩椭圆形嘅吧枱极具特色😎灯光配合下影出黎既相充满电影感😎餐厅主打多款唔同口味Sake🍶专业既唎酒师会就我地点既食物配搭返唔同既sake比我地享用😍感觉真系几特别🥳🍶平井六右卫门心星生酒甜度适中带有舒畅的酸度😊中段散发清新的苹果和洋梨芳香🤤几啱做餐前酒😊季节刺身盛有墨鱼🦑牡丹虾、帆立贝同生蚝🦪新鲜美味🤤特别喜欢牡丹虾黏糯口感😍荣螺好大只🥰师傅特别加入高汤把肉质烧熟😍刚熟既荣螺肉弹牙可口🤭高汤亦显得清甜👍烧带子伴海胆汤😍带子轻轻烧过特别甜🤤加上海胆与忌廉融合令汤汁更香滑😬用埋蛋卷佢饮管感觉挺特别好饮🤤🍶忠爱中取捕州爱山入口充满白桃香气带微微甘口🤩优雅鲜甜味与海鲜好夹😬辣味唐扬萝卜糕热辣辣有点似麻糬嘅感觉😬表皮脆口中间就烟烟韧韧😬辣辣地几好味😋🍶纯米大吟醸 火入口感平衡且柔和☺️酸甜味适中🤩好易入口🙌🐮牛筋煳麻烧有满满嘅骨胶原😬炆到非常之淋身却保持到一定嘅咬口👍味道咸甜咸甜😊配左柔和口感既火入真系特别夹🥰热露枯山废山田锦纯米吟醸听唎酒师介绍呢枝Sake放系山洞酒窖进行长时间熟成后带有阵
🍶平井六右卫门心星生酒
烧带子伴海胆汤😍
🍶忠爱中取捕州爱山
入口充满白桃香气带微微甘口🤩优雅鲜甜味与海鲜好夹😬
辣味唐扬萝卜糕
🍶纯米大吟醸 火入
口感平衡且柔和☺️酸甜味适中🤩好易入口🙌
热露枯山废山田锦纯米吟醸
听唎酒师介绍呢枝Sake放系山洞酒窖进行长时间熟成后带有阵阵柔和酱香,入口既浓郁旨味和一定酸度🤩
🍕 炸酱薄饼即点即焗😍中间放满微辣炸酱😚薄饼皮够脆😎
🦑鱿鱼一夜干真系送酒必点🥰鱿鱼经过一夜风干后食落咸香带鲜好惹味🤩