2024-04-03
当hangover既时侯,仲要返工,你就会知道,你琴晚既开心系有代价…最近「Lounge Hakuba」新推出既十一品二人前套餐,绝对系日式居酒屋性价比首选,套餐限定每位追加$148就有90分钟任饮soda cocktail放题,唔理听日系咪要返工,我就系要尽兴!👇🏻📌二 人 前 套 餐 - $650▪️ 前 菜 -▫️「芥辣八爪鱼」混合左d wasabi,口感烟烟靭靭之余仲有种刺激感,开胃又过足口瘾。▫️「炙烧北海道帆立贝」面头同样经过轻轻炙烧带住淡淡既焦香味,爽弹得黎又惹味。▫️「炙烧三文鱼」面头经火炙过,渗出鱼油,油香十足,一啖过肉质软绵有咬口,好食。▪️ 串 焼 き -▫️「溏心蛋豚肉卷」用豚肉包住溏心蛋,一啖过蛋汁系口腔爆发,同时豚肉亦烧得够香口,两者配搭得恰到好处。▫️「紫苏鸡腿肉」肉质食落完全唔鞋口,肥美又够juicy,加埋紫苏叶香,特别醒神。▫️「明太子山药」咬落口质感好特别,带少少爽口,而且上面既明太子咸香突出,正!▫️「金菇肥牛卷」用肥牛包住金菇黎烧,金菇咬落保持到大量菇汁,无被蒸发哂,肥牛亦够滑溜,几有惊喜。▪️ 逸 品 料 理 -▫️「唐扬炸豆腐」外皮炸得金黄香脆,就咁望落似足臭豆腐
绝对系日式居酒屋性价比首选,套餐限定每位追加$148
我就系要尽兴!👇🏻
📌二 人 前 套 餐 - $650
▪️ 前 菜 -
▫️「芥辣八爪鱼」混合左d wasabi,口感烟烟靭靭之余
仲有种刺激感,开胃又过足口瘾。
▫️「炙烧北海道帆立贝」面头同样经过轻轻炙烧
带住淡淡既焦香味,爽弹得黎又惹味。
▫️「炙烧三文鱼」面头经火炙过,渗出鱼油,油香十足,
一啖过肉质软绵有咬口,好食。
▪️ 串 焼 き -
同时豚肉亦烧得够香口,两者配搭得恰到好处。
无被蒸发哂,肥牛亦够滑溜,几有惊喜。
▪️ 逸 品 料 理 -
▫️「唐扬炸豆腐」外皮炸得金黄香脆,就咁望落似足臭豆腐果种脆口,
里面豆腐做到入口即化,滑不溜口呀!
▫️「蜜糖柚子鸡翼」外层既柚子蜜糖香甜惹味,
加埋鸡翼炸到份外香脆,呢个真系食唔停口。
▪️ 太 卷 -
▫️「寿喜烧牛肉」味道做到咸甜适中,调味较得岩岩好,
加埋饭身软绵,值得一试。
▫️「牛油果忌廉芝士」面头摆满左一旧忌廉,当中夹杂左d牛油果蓉,
连埋饭身一啖过,口感层次丰富,呢个我超钟意。
▪️ 主 食 -
▫️「寿喜烧牛脊肉乌冬」牛脊肉肉质嫩滑,加埋乌冬爽弹有咬口,
同寿喜烧酱不杗谋而合,甜甜地连埋流心温泉蛋,
成个组合都系毫无违和感。
▪️ 甜 品 -
▫️「吉士鲷鱼烧」呢个甜品一定唔可以错过,事关除左主角鲷鱼烧
烧得外面松脆之余,配菜仲有日式蕨饼、抹茶雪糕、红豆、日本啫喱、
士多啤梨,女仕们一定爱上。
📌Cocktail - $138
▪️ Wachini -
▪️ Morning Dew -
▫️ 佢地Cocktail好有独特之处,系因为8款都系用上和服元素包装,
而且好有仪式感,可以掷骰由上天帮你安排边一杯,
我就掷中左「清葵」、「初露」,前者用Hendrick's Gin做base,
加埋wasabi、青柠汁、青瓜syrup制成,入口清爽爽甜;
而后者用白兰树下Gin做base,加埋柠檬汁、紫苏叶Liqueur、
Tonic制成,酸酸地好易入口。